|
|
#2911 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Dawno tu nie zagladalam, ale mam teraz pytanko. Dzis ide do chirurga usunac dolna 6tke i 4ke, bo 'zwykly' dentysta stwierdzil ze chce mi oszczedzic cierpien, zwiazanych z dlutowaniem i wielka rana, bo prawdopodobnie zab sie pokruszy (jest pusty w srodku) i mam sie wybrac wlasnie do chirurga. Moze mi ktos powiedziec czy po usunieciu 6tki odczuwa sie silny bol, jak narkoza przestanie dzialac? wiem ze to troche glupie pytanie ale nie wiem czy nie zalatwic sobie L4 na jutro...
|
|
#2912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mam tylko nadzieje ze z 6tka jest podobnie, a separacje mam za 2,5 tyg i musze nosic przez tydzien
|
|
|
#2914 |
|
Raczkowanie
|
MrUfKa87 nie martw sie wszystko bedzie oki,moja kolezanka ,która nosi aparat od lipca na moje pytanie jak przezyła wyrywanie zęba odpowiedziała mi ,ze przy bólu zwiazanym z aparatem czy separacją wyrwanie zęba to czysta przyjemnośc,także ja tez narazie póki nie mam aparatu potwierdzam jej słowa,bo narazie znisołam separacje i wyrywanie.Dziś idę załozyc aparcik
|
|
|
|
#2915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:P:PIde na to wyrywanie, a Tobie zycze powodzenia z zakladaniem aparaciku i malo bólu
|
|
|
#2916 |
|
Przyczajenie
|
no i jestem juz po wizycie
mam założony stały aparat na góre dziwnie sie czuje, dużo nerwów mnie to kosztowało, ale ciesze się mam pytanie czy mogę takich zwykłych nici denstystycznych również używać ? np colgate czy innych, i tak samo z płynem, miałybyście jakiś płyn najlepiej do wrażliwych zębów do polecenia ?
|
|
|
|
#2917 |
|
Wtajemniczenie
|
noo ja już zaniedługo będę nosiła aparat stały .. jakoś się nie denerwuję bo dużo moich koleżanek go ma i się tego nie wstydzą ..
P.S wolę go nosić w wieku 13 lat niż gdy pójdę do innej szkoły ... ;]
|
|
#2918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
jeny, dziewczyny dawajcie jakieś zdjęcia zamiast się kłócić. chętnie coś pooglądam. wrzucam swoja kolejną kompozycję buhaha.
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2921 |
|
Raczkowanie
|
cichy_podmuch_wiatru czy to jest aparat krysztalowy? A luk jest normalny czy bialy? Bo duzo osob twierdzi, ze farba z bialego odpryskuje a widze ze twoj taki malo widoczny, wiec jestem ciekawa.
|
|
|
|
#2922 |
|
Kokon pro
|
z tego co pamietam Cichy_podmuch_wiatru ma tylko biale druciki wokol zamkow a luk zwykly i porcelane :P ale moge sie mylic
|
|
|
|
#2923 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po wyrwaniu mojej 6tki, normalnie nigdy nie dostalam zastrzyku ktory nie bolal choc troche, a dzis dostalam igle chyba w 6 miejsc i ani razu nie bolalo, nie mowiac o samym usunieciu zeba ktore trwalo chyba 15 sekund, zeby nie napisac ze 10. Normalny szok
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2925 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo, jutro zaopatrze się w te rzeczy
mam tylko nadzieje, że ta noc będzie spokojna, choć wątpie
|
|
|
|
#2926 |
|
Raczkowanie
|
a czy mozna w aparacie isc do dentysty (nie ortodonty) na przeglad zebow i ewentualnie sciagniecie kamienia?
(do tego przydalby sie chyba sciagniety łuk? czy niekoniecznie?)
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
niekoniecznie
jak najvbardziej mozesz
|
#2928 |
|
Raczkowanie
|
Cały czas myślę o usunięciu tych ósemek.. ale trochę sie boje, że jak je usunę to mi się potem zęby porozsuwają za bardzo i będę miała brzydkie szpary między nimi i znowu będę musiała nosić stały aparat
|
#2929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kurde wiesz co ja mialam tak miec usuwane...4 i 6 ale powiedziala mi ortodontka ze zrobi mi sie asymetria... i usunelam 4 i 5... a usuwanie faktycznie nie boli... tylko potem bedzie pusto :P Ja z kolei usunelam az 4 zeby na gorze dwie 4 i na dole wlasnie 4 i 5 aparat mam od marca i juz niedlugo sciągam jak dobrze pojdzie zniknely moje wampirze kly i jestem zadowolona ze to zrobilam..zaluje tylko ze nie wczesniej ;]noo i jeszcze pytanie o te nieszczęsne ósemki... jedna mi urosla troszke... ale czy je trzeba wyrywac? strasznie sie tego boje... moja kumpela lezala spuchnieta po tym ;/ ktos ma jakies doswiadczenia ewentualnie wiedze na ten temat?
|
|
|
|
|
#2930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byłam dziś u orto chciałam założyć perłowe gumeczki, ale nie miała za to założyła mi takie które zakłada przy aparatach porcelanowych, jestem w szoku, bo są takie sinawe i ponoć nie odrózniaja się od zamków, jedną mam tez w kolorze zeba, bo chciałam zobaczyć jak się będzie zachowywać. Miałam taki plan sprawdzić czy przy jasnych gumkach na zdjęciu zrobionym z daleka mniej jest widoczny aparat, ale oceńcie same czy jest fajnie...Co prawda po nałożeniu stwierdziłam, że ta w kolorze zęba wygląda lepiej i, ze może niech mi zmieni ale nie chciała uwzględnic zwrotu twierdząc, że miałam je juz w buzi ![]() A tak na marginesie to przy okazji robienia tych zdjeć odkryłam, że włosy mi się zrobiły bardzo ładne i jakoś tak szybko urosły ( to tak zupełnie zbaczając z tematu ) i myslę, że sekret tkwi w witaminkach, które łykam na włosy ... |
|
|
|
|
#2931 |
|
Rozeznanie
|
No i jestem po wizycie
orto tylko aktywowała mi bihelix i zmieniła gumki. Tym razem na ciemny róż, znowu nie było fioletowego ![]() Na tym drugim zdjęciu trochę lepiej widać kolor, bo robiłam zdjęcie pod światło ![]() (więcej zdjęć na blogu )
|
|
#2932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczysz bedzie dobrze. A nawiasem mowiac weź sobie recepte od dentysty od razu na ketonal w razie jakiegokolwiek bolu. Bo ja tak zrobilam i nie zaluje bo w pracy moglam normalnie funkcjonowac i nie bolalo tak bardzo.Kasiu ja juz zdjatka zrobilam nawet przed zalozeniem aparatu i ja tam zadnych zman narazie nie widze. Moze to tylko kwestia czasu. A wiesz moze czy i kiedy bede mogla liczyc na zdjecie luku podniebnego bo choc sie juz troszke przyzwyczailam to wolalalabym juz go nie miec
|
|
|
|
|
#2933 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie rzuca się bardzo w oczy.... tez słyszałam, ze ta emalia z białego drucika odpryskuje... zresztą mnie ten metalowy drucik wcale nie przeszkadza![]() Cytat:
ale mam zwykłe ligaturki, a nie białe druciki z tego co pamietam Katka_krk ma te druciki wokół zamków
|
|
#2934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, tak patrzę na Wasze zadrutowane ząbki, to normalnie dodają Wam uroku Już się nie mogę doczekać swojego aparatu!!
|
|
|
|
|
#2935 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam aparat od 3 miesięcy
tylko że ja nie miałam aż tak bardzo krzywych ząbków, tylko mam zły zgryz, więc przede mną jeszcze długa droga orto powiedziała że aparat będę nosiła 2 - 2,5 roku
|
|
#2936 | ||
|
Kokon pro
|
Cytat:
jak do mnie to ja nosilam luk podniebienny okolo pol roku hm no to moze twoje zeby potrzebuja wiecej czasu zeby sie ruszyc z miejsca, bo jednak to w kosci sie przesuwa wiec moze masz twarde kosci czy cos ^^ nie wiem tak zgaduje ^^ ale nie martw sie zaczna sie prostowac ja dostalam gumki na dole nowe zamiast tych co mi odpadly musze zrobic nowe fotki ;]ale to juz nie dzis mysle ze jutro albo w pt zlapie dzienne swiatlo ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co to za magiczne witaminki ?Masz naturalnie takie prościutkie włosy czy prostujesz?
|
|
|
#2938 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wogole czekalam godzine dluzej niz mialam, bo mial jakis zabieg, dziewczyna wyszla z gabinetu polprzytomna i mnie sie od razu zrobilo slabo jak na nia spojrzalam:P ale nie taki dibel straszny... ![]() Cytat:
|
|
|
#2939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, a witaminki to Vitapil i są naprawdę super szybko widać różnice i włosy nie wypadają
|
|
|
|
|
#2940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

:P:P

3/3/6-22/7/8
(do tego przydalby sie chyba sciagniety łuk? czy niekoniecznie?)