Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-24, 06:49   #2911
aneta_91
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Dzień dobry!

Zdrówka Chorowitkom
Stary 2017-03-24, 07:28   #2912
Smadziorek
Raczkowanie

hejka witam się z rana na śniadanko jem właśnie ciacho z galaretką i truskawkami taka miałam wczoraj zachciankę
miłego dnia

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
Ja wracam właśnie z badania, jak dotąd zawsze się denerwowałam przed i było ok to dziś nie było stresu i dobrze nie jest :-(
Mam skróconą szyjkę i za tydzień kolejną kontrolę.
Mam zalecenie leżenia, najlepiej nie robienia niczego bo jeśli nic się nie zmieni to pozostaje szpital... i nie wiadomo co będzie z małym...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Nie martw się mi w pierwszej ciąży się skracała, ale no niestety przeleżałam 3mc w łóżku

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
A z tych smutniejszych informacji właśnie dowiedziałam się, że moja kuzynka urodziła dwa miesiące przed czasem... Chłopczyk ma 1600g na cito robili jej cc bo dostała zatrucia ciążowego, wielkie ciśnienie, zemdlała i drgawki masakra... Ledwie co zdążyli ich uratować. Msza za nich była wczoraj, obudziła się i oboje żyją ale sytuacja była ciężka... Teraz oboje trochę w szpitalu muszą poleżeć ☚

Wysłane za pomocą mTalk
zdrówka zdrówka dla mamy i synka

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Na mnie zdecydowanie bardziej działają groszki Są przeurocze. W tej beżowej trochę za dużo bodźców na raz na mój układ nerwowy Ale dziewczynce na pewno będzie się podobać

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Oj, chrzest bojowy to mało powiedziane
Plackami jestem obżarta na amen. Czuję się jak wyrzucony na brzeg wieloryb. Jutro kilogram do przodu na wadze murowany Najlepsze jest to, że mój TŻ zjadł 4 i stwierdził, że się zapchał, a ja zjadłam 12 w jednym rzucie i później dopchałam jeszcze dwoma... Od jutra dietka

Czytam sobie o Waszych szyjkach i muszę Wam powiedzieć, że zaczynam się zdrowo niepokoić, bo jak jestem już w połowie 19tc, tak nie miałam u swojego ginekologa prowadzącego ANI JEDNEGO badania na samolocie, z wyjątkiem tego na samym początku ciąży - jeszcze przed zbadaniem bety. Czy mam go napastować?
Mój mi szyjkę bada co wizytę

Edytowane przez Smadziorek
Czas edycji: 2017-03-24 o 07:32
Smadziorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 07:37   #2913
diablica80
Zakorzenienie

Co do szyjki to ja mam sprawdzana tylko na samolocie. Co wizytę.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 07:48   #2914
admirable
Zakorzenienie

Dzień dobry
admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 08:33   #2915
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Dobry, jade dzisiaj do dentysty sadysty brrr
Good luck! Mnie od wczoraj dziąsło przy 8 boli znowu, tak długo miałam spokój. :-/ Nawet nie wiem co takiego żarłam. Oby się wyciszyła.

Ja dzisiaj znowu na basen. W ogóle ostatnie parę zajęć łapie mnie lekki ból/skurcz w okolicach więzadeł i się zastanawiam czy to przez aktywność czy co. :-/ Utrudnia trochę uczestnictwo w zajęciach.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 08:43   #2916
Martoolka87
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Proszę Cie oszalalabym ja to skromnie kropki wybralam, a ten mi tu z ksiezniczkami no ale zobaczymy
Właśnie u mnie też mąż nalega na typowo dziewczyńskie rzeczy i różowości. Ja chciałam szary wózek, a on by chciał, żeby było z daleka widać, że jedzie w nim dziewczynka

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Ja zawsze mam szyjkę badaną...
Mi chyba badali, ale nigdy nie komentowali. Dopiero na ostatniej wizycie zapytałam jak moja szyjka się miewa, to się lekarz zdziwił, że się tym interesuję

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Powiedzcie, czy wchodzicie na drabinkę czy coś w tym stylu? Bo o ile boję się już wejść na taboret czy krzesło, to drabinkę (może nierozsądnie) taką ze stopniami, pokojową, uważam za dość bezpieczną i pomocną w pewnych porządkach lub wyjmowaniu czegoś z szaf. Niestety TŻ-ta często nie ma w domu i jakbym miała czekać aż on mi w czymś pomoże albo wyjmie głupi ręcznik z górnej półki to chyba bym się wściekła. Ale może nie powinnam już korzystać z drabiny? Po tych rewelacjach o szyjkach itp. to już zaczynam sie obawiac co można robić a czego nie w ciązy.
Wchodzę na takie małe drewniane krzesełko, na duże już tylko sporadycznie, raczej staram się prosić męża o pomoc

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Ja sie poprztykalam z mężem, niby przeprosił, ale pojechał zaraz do pracy i jestem nadal na niego zła.

Tak to jest, jak się zwiążą dwa choleryki...
Cytat:
Mnie TŻ też ostatnio drażni. Nie wysypia się - trochę na własne życzenie, bo do późna zamula przed kompem - i jest przez to zrzędliwy, potrafi czepiać się o pierdoły. Ja jestem cholerykiem, więc 9 szpil wytrzymam, ale przy 10-tej wybuchnę. I tak już z tydzień to trwa.
Chyba coś w powietrzu wisi, bo mój też ostatnio wredny był. Na szczęście dzisiaj wiosnę poczuł i już jest milutki
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 08:46   #2917
nyna91
Raczkowanie

Dzień dobry

Cytat:
Ja sie poprztykalam z mężem, niby przeprosił, ale pojechał zaraz do pracy i jestem nadal na niego zła.

Tak to jest, jak się zwiążą dwa choleryki...
Witaj w klubie... Z tym, że mój nie przeprosił eh.

Na samolocie ląduje co wizytę od samego początku, ale moja ginka jest całkiem delikatna więc w sumie nie przeszkadza mi to. A szyjkę sprawdzała mi dopiero ostatnio jak narzekałam na bóle brzucha, ale pewnie teraz będzie znowu sprawdzać. W sumie to jedyny lekarz, któremu nie mam nic do zarzucenia i jej ufam
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-24, 08:59   #2918
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nyna91 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie... Z tym, że mój nie przeprosił eh.
Do ukarania

Propozycja kary dla każdego wrednego męża/tż: musi nosić ciążowy brzuch, dopóki mu się nie wytworzy odpowiednia ilość empatii dla ciężarnej:
https://photos05.redcart.pl/template...48f1471d92.jpg

Jak to nie pomoże, to dodatkowy zastrzyk z hormonami, żeby miał huśtawkę nastrojów, a do tego końska dawka żelaza, żeby spowodować zaparcia

Szybciutko by spokornieli i błagali o przebaczenie
Stary 2017-03-24, 09:02   #2919
judkama
Zakorzenienie

Kurka mam zab do usuniecia, ratowala juz go wczesniej, teraz naczyniak wyrosl, probowala go znow ratowac, ale wystarczylo ze podklad zalozyla i normalnie jakby go ktos cisnal, rozbolalo. To 7, a 8 mam zdrowa, pokrecone to. Zapisalam sie na za 2 tygodnie do usuniecia do wielkiego chirurga. Boje sie jak ciul, ale im szybciej tym lepiej dla dzidzi. Nie moze mi zamknac go nawet teraz :/

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 09:08   #2920
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Kurka mam zab do usuniecia, ratowala juz go wczesniej, teraz naczyniak wyrosl, probowala go znow ratowac, ale wystarczylo ze podklad zalozyla i normalnie jakby go ktos cisnal, rozbolalo. To 7, a 8 mam zdrowa, pokrecone to. Zapisalam sie na za 2 tygodnie do usuniecia do wielkiego chirurga. Boje sie jak ciul, ale im szybciej tym lepiej dla dzidzi. Nie moze mi zamknac go nawet teraz :/
Współczuję. :-/ Najgorsze to czekanie teraz.

~*~

Znalazłam takie urocze wdzianka na lato, że chyba zamówię truskawę.

https://www.aliexpress.com/item/2017...d-4707734b0b65
Stary 2017-03-24, 09:13   #2921
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Właśnie u mnie też mąż nalega na typowo dziewczyńskie rzeczy i różowości. Ja chciałam szary wózek, a on by chciał, żeby było z daleka widać, że jedzie w nim dziewczynka

Mi chyba badali, ale nigdy nie komentowali. Dopiero na ostatniej wizycie zapytałam jak moja szyjka się miewa, to się lekarz zdziwił, że się tym interesuję

Wchodzę na takie małe drewniane krzesełko, na duże już tylko sporadycznie, raczej staram się prosić męża o pomoc

Chyba coś w powietrzu wisi, bo mój też ostatnio wredny był. Na szczęście dzisiaj wiosnę poczuł i już jest milutki
Martoolka powiedz mężowi tak, jak ja, że będzie wielki różowy kocyk i doczepiona wielka różowa zabawka do wozka

Cytat:
Kurcze no to masz teraz stresie przed sobą. Ja byłam na przeglądzie w czerwcu i babka do mnie,że nic nie ma do leczenia, zeby zdrowe można zachodzić w ciążę. Po czym za miesiąc pierwszy raz w życiu złapał mnie straszny ból zęba i okazało się u innego dentysty, ze w 6 ogromną dziura i było o włos do leczenia kanalowego. Całe szczęście, że temat wyszedł wcześniej a nie w ciazy, bo ból był nie do zniesienia.
Usuniesz i będzie z głowy. Dobrze, że to 7 a nie 4😉

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Współczuję. :-/ Najgorsze to czekanie teraz.

~*~

Znalazłam takie urocze wdzianka na lato, że chyba zamówię truskawę.

https://www.aliexpress.com/item/2017...d-4707734b0b65
A jak jest z jakością tych rzeczy na Ali? Ostatnio kocyk oglądałam i pisze np cotton blend,ale dokładnie składu nie podają i mnie to zniechęca bo przyjdzie coś sztucznego i lipa.

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-24, 09:17   #2922
judkama
Zakorzenienie

Na poprawe humoru zaszlam do lumpa i nie zaluje, ze nic nie zamowilam z h&m za 37 zl mam reklamowke ciuszkow

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-24, 09:24   #2923
admirable
Zakorzenienie

Cytat:
Na poprawe humoru zaszlam do lumpa i nie zaluje, ze nic nie zamowilam z h&m za 37 zl mam reklamowke ciuszkow
pokaż co przywlekłaś
Stary 2017-03-24, 09:28   #2924
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Pokaż, pokaz ja też nic nie zamowilam w hm wczoraj. Tak strona szalała, że mi się odechciało.

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 09:37   #2925
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Martoolka powiedz mężowi tak, jak ja, że będzie wielki różowy kocyk i doczepiona wielka różowa zabawka do wozka

Kurcze no to masz teraz stresie przed sobą. Ja byłam na przeglądzie w czerwcu i babka do mnie,że nic nie ma do leczenia, zeby zdrowe można zachodzić w ciążę. Po czym za miesiąc pierwszy raz w życiu złapał mnie straszny ból zęba i okazało się u innego dentysty, ze w 6 ogromną dziura i było o włos do leczenia kanalowego. Całe szczęście, że temat wyszedł wcześniej a nie w ciazy, bo ból był nie do zniesienia.
Usuniesz i będzie z głowy. Dobrze, że to 7 a nie 4😉

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

A jak jest z jakością tych rzeczy na Ali? Ostatnio kocyk oglądałam i pisze np cotton blend,ale dokładnie składu nie podają i mnie to zniechęca bo przyjdzie coś sztucznego i lipa.

Na razie czekam na to co zamówiłam. Zobaczymy. Stanik wygląda porządnie, choć będę musiała go spylić.
Stary 2017-03-24, 09:39   #2926
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Bidulka
Ale jak rozwiercony to chyba już nie boli?

Cytat:
Zdolniacha
Ja to jakoś w lumpkach szukać nie umiem Moja babcia ma do tego talent i parę lat temu wyszukała takie skarby dla maleństwa i wręczyła mi w ramach zachęty do starań Pokażę Wam później fotki
Stary 2017-03-24, 09:56   #2927
gunis
Rozeznanie

Ja ostatnio byłam w lumpie ale kupiłam tylko kilka ciazowych rzeczy dla siebie.

Dla dziecka dużo dostaniemy i jak juz sie zorientuje, co mam, będę wiedziała co potrzebuje. Chociaż marzy mi się wejście do sklepu i kupienie czegoś takiego malutkiego i słodkiego

gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 09:57   #2928
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Bidulka
Ale jak rozwiercony to chyba już nie boli?

Zdolniacha
Ja to jakoś w lumpkach szukać nie umiem Moja babcia ma do tego talent i parę lat temu wyszukała takie skarby dla maleństwa i wręczyła mi w ramach zachęty do starań Pokażę Wam później fotki

Nie, nie boli na szczescie, tylko boli kiedy cos sie na niego zaklada.
Moglaby sie mi torbiel zrobic niestety, wiec nie ma co ryzykowac z nim

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-24, 09:59   #2929
judkama
Zakorzenienie

CAM01591-2.jpgCAM01587-1.jpgCAM01588-1.jpgCAM01589-1.jpgCAM01590-1.jpgCAM01592-1.jpgCAM01593-1.jpgCAM01594-1.jpgCAM01595-1.jpg

synuś
córeczka
synuś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-24, 10:01   #2930
gunis
Rozeznanie

Judkama - Jakie śliczne!!!

Stary 2017-03-24, 10:09   #2931
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Judkama - Jakie śliczne!!!

No trafilo sie mi
Kieculki i bluzeczka ostatnia to na przyszłe lato akurat bedzie, było jeszcze pare rzeczy, ale nie wiedziałam ile to mi wyjdzie na wadze i juz nie wzięłam. Sa jak nówki nieśmigane, bardzo miękka bawełna, czekam na wypłate starego i będę częściej polowac. Zapomniałam już jaka to frajda

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-24, 10:11   #2932
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
Mam identyczny zestaw chorób, dostałam jeszcze wit b complex na anemię

Kiedyś bałam B complex, teraz już tylko B6 z Magnezem, ale czas chyba wrócić do B complex, bo pomimo suplementacji żelazem wyniki lecą mi w dół...
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 10:14   #2933
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30

Cytat:
Kiedyś bałam B complex, teraz już tylko B6 z Magnezem, ale czas chyba wrócić do B complex, bo pomimo suplementacji żelazem wyniki lecą mi w dół...
U mnie to samo, dlatego moj agin włącyla b complex. w pierwszej ciąży zdrowa a teraz co rusz coś. Aż sie boję robić kolejne badania.
orchidea30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 10:15   #2934
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Kurczę, biedne jesteście z tymi zębami Ja parę miesięcy przed ciążą miałam dziką akcję z ósemką, bo tak mi się niefortunnie wyżynała, że dostałam gorączki 39 st. i potwornego zapalenia, które przez 2 tygodnie leczyłam antybiotykami... Nie obyło się też bez Tramalu, bo ból był niewiarygodny. Nawet, kiedy dysk mi się wysunął kiedyś, nie odczuwałam AŻ takiego bólu.

Teraz zastanawiam się, czy leczyć takie jedno paskudztwo. Dwa lata temu poszłam do dentysty z bólem zęba, on mi go oczyścił i założył opatrunek tymczasowy, który już trochę się zapowietrza, zapomniałam o tym, bo przestało boleć :P i do tej pory go noszę, a miał być na max 3 tygodnie... Niby nie boli, ale to może być chodząca bomba. Resztę zębów mam na razie OK, na szczęście... Ewentualnie parę starych plomb do wymiany, bo trochę pożółkły.

Edytowane przez cesarskie cięcie
Czas edycji: 2017-03-24 o 10:17
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 10:24   #2935
judkama
Zakorzenienie

Na anemie polecam floradix, jest z naturalnych składników, jest obrzydlistwem strasznym, ale o wiele lepiej się czuje odkąd go pije, teraz zrobie sobie wyniki z krwi to zobacze jeszcze dokładniej jak sie sytuacja zmieniła

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Kurczę, biedne jesteście z tymi zębami Ja parę miesięcy przed ciążą miałam dziką akcję z ósemką, bo tak mi się niefortunnie wyżynała, że dostałam gorączki 39 st. i potwornego zapalenia, które przez 2 tygodnie leczyłam antybiotykami... Nie obyło się też bez Tramalu, bo ból był niewiarygodny. Nawet, kiedy dysk mi się wysunął kiedyś, nie odczuwałam AŻ takiego bólu.

Teraz zastanawiam się, czy leczyć takie jedno paskudztwo. Dwa lata temu poszłam do dentysty z bólem zęba, on mi go oczyścił i założył opatrunek tymczasowy, który już trochę się zapowietrza, zapomniałam o tym, bo przestało boleć :P i do tej pory go noszę, a miał być na max 3 tygodnie... Niby nie boli, ale to może być chodząca bomba. Resztę zębów mam na razie OK, na szczęście... Ewentualnie parę starych plomb do wymiany, bo trochę pożółkły.
Ja sie wlasnie bardzo boje stanu zapalnego, bo to moze doprowadzic do przedwczesnego porodu nawet. Takze nie mam co sie zastanawiac, mial tyle szans ten zab i zawsze cos nie tak. Reszte chyba mam ok, nic nie boli, nic nie widac zeby sie cos dzialo.

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2017-03-24 o 11:31
Stary 2017-03-24, 10:59   #2936
oriane
Rozeznanie

Słodkie te ubranka z alie, najbardziej mi się truskawa podoba i arbuz chyba. Dla mojego chrześniaka ciągle mama na ali kupuje i fajne rzeczy przychodzą, trzeba tylko dokładnie czytać komentarze i kupować od tych co w opiniach mają prawdziwe zdjęcia produktów. Ja dopiero 1 rzecz zamówiłam i jestem zielona, ale myślę, że się rozkręcę 😀

A na h&m też nic nie upolowałam to co mi się podobało z body 50 to wszystko wyprzedane już

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 11:06   #2937
gunis
Rozeznanie

1490353563819.jpg

Stary 2017-03-24, 11:07   #2938
admirable
Zakorzenienie

wow ale zapas
Stary 2017-03-24, 11:21   #2939
we00
Rozeznanie

Cytat:
Hahaha niezłe

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-24, 11:24   #2940
nyna91
Raczkowanie

Cytat:
Do ukarania

Propozycja kary dla każdego wrednego męża/tż: musi nosić ciążowy brzuch, dopóki mu się nie wytworzy odpowiednia ilość empatii dla ciężarnej:
https://photos05.redcart.pl/template...48f1471d92.jpg

Jak to nie pomoże, to dodatkowy zastrzyk z hormonami, żeby miał huśtawkę nastrojów, a do tego końska dawka żelaza, żeby spowodować zaparcia

Szybciutko by spokornieli i błagali o przebaczenie
extra pomysł

Cytat:
Współczuję

Jakie cudowności
nyna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości