Czerwcowe mamusie 2017 cz. V - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-31, 10:47   #2911
avilka77
Raczkowanie

Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V

Ja o życiu erotycznym mogę zapomnieć
Mamy już miesiąc przymusowego celibatu za soba, przed nami 2 do czerwca plus jeszcze połóg zapomniałam już co to znaczy, ze nawet snów nie mam takich bujnych jak wy ha ha
Wczoraj mi się śniło ze kupiłam grzechotkę z dzwiekiem której nie mogłam wyłączyć. A to był męża budzik

Edytowane przez avilka77
Czas edycji: 2017-03-31 o 10:49
avilka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 10:48   #2912
vanessa1781
Zakorzenienie

Kocham ten moment i to uczucie. A nie długo z dwojeczka tak sobie bedziemy kimac
Chętnie bym tak polezala ale pralka się domaga opróżnienia

Edytowane przez vanessa1781
Czas edycji: 2017-03-31 o 20:52
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 10:50   #2913
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avilka77 Pokaż wiadomość
Mamy już miesiąc przymusowego celibatu za soba, przed nami 2 do czerwca plus jeszcze połóg
My mamy przymusowy celibat od listopada. A gdzie tu do lipca
Stary 2017-03-31, 10:52   #2914
avilka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
Wow
avilka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 10:53   #2915
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

No ja chciałam mieć od razu drugie... ale wyszło jak to w życiu mimo że podobno miałam bardzo lajtowy poród nie mogłam się przełamać żeby tak szybko zajść, jakiś strach w głowie że boże znowu mam chodzić z brzuchem i rodzić więc będą 4 lata różnicy
Dlatego ja wolałam od razu pomimo że pierwszy ciąża bardzo wysokiego ryzyka, zdecydowałam się zaraz na drugą choć wiedziałam że też będą problemy. Bo, że tak brzydko się wyrażę, urodze drugie i spokój
Stary 2017-03-31, 10:54   #2916
pannaanna_87
Zakorzenienie

Hej u nas mega slonecznie..musimy kupic rolety bo sie nie da..jakoś od 2 dni mam podly humor..za duzo zmartwien..z mezem sie pozarlam az trzasnęłam wczoraj drzwiami i poszlam na spacer.. Pozniej wyciagnal mnie na kino..bylismy na piekna i bestia. Dzis tez mnie maz wkurzyl..potem sie nie odzywal..ja tez..i dla niego wszystko ok..dla mnie nie..lepiej mi sie juz z psem gada.. No nic takie dni..moze minie

Bylam tez na sr o problemach z kamieniem..w sumie wszystko wiedzialam.. Jak babka zapytala o dietę matki karmiacej..to wszystkie laski hucznie, ze nie mozna tego i tamtego..wszystko gotowane..ja powiedziałam..ze można wszystko ale z umiarem.poprsotu zdrowo..obserwowac..i tyle..wzrok tych kobiet..bezcenny..az pomyslalam..ze moze głupstwo palnelam..ale babka pow..ze dokladnie jest tak jak mowie i życzy powodzenia tym..ktore chca rok jesc wszystko gotowane

Vela..no poki co sie trzyma porzadek..jakos tak latwiej..po remoncie..stolarz sie nie odzywa..zaraz zrezygnuje z tej zabudowy kaloryfera i tyle.

Vanesska hahaha co za sen..ja dzis mialam tez jakis dziwny..ala kryminalne zagadki..
Mmona..mam nadzieje..ze wszystko wporzadku..ja czuje slabiej..ale mysle..ze poprostu ma mniej miejsca.

Jelonek..oby jednak was zatrudnili wszystkich dalej..mimo wszystko..

Musze zalozyc dzisiaj ta karte rossne..zobacze..czy zrobię zakupy u nas czy przez neta..bo u nas pewnie polowy rzeczy nie bedzie..

Marika 😂 bedzie lustro..tylko nie wiem..kiedy maz zawiesi..bede robila u mamy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
pannaanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 10:56   #2917
monika860902
Zakorzenienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7243258 2]Hejka. Właśnie wróciłam z labo. Dziś robiłam morfologię, mocz, TSH ze skierowania. Za pozostałe TSH (tf3, tf4, A-TPO, A-TG) musiałam zapłacić, w sumie wyszło ok 116 zł. Masakra. Teraz szukam endokrynologa. Wyniki pewnie będą w poniedziałek. W przychodni do której się przepisałam pani jakaś nieogarnięta - bo powiedziała że będę czekać ponad 4 miesiące jak znajdę jakiegoś, bo nie ma tam o tej specjalizacji lekarza. A ja jej że teraz weszła ustawa dla kobiet w ciąży i nie czeka się dłużej niż 7 dni na wizytę - jeśli pacjentka jest w ciąży. Masakra pracować w takim miejscu i być nie zorientowanym.

Próbuję dzwonić dalej - może gdzieś uda mi się dodzwonić.[/QUOTE]
Dzwon gdzie indziej. Napewnk macie duzo endokrynologow w Łodzi. A jak mozesz to poszukaj endokrynologa ginekologa. Tak jest najlepeij moim zdaniem

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Ha pytałam chyba w 3 przychodniach i w żadnej nie chcieli mnue przyjąć na 'już' o ustawie nie słyszeli i tyle.
W końcu zapłaciłam 125 zł.
A czeka mnie jeszcze dentysta...

Wysłane z mojego GT-N5110 przy użyciu Tapatalka
Ja.....masakra jakas. A moze udaja ze nie slyszeli? U nas w przychodni tez udaja....nie ma ze ciezarna wejdzie na bad.labo bez kolejki 😁

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7243316 7]Masakra. Właśnie zadzwoniłam do drugiej przychodni - SALVE. Tam uwaga ze skierowaniem od lekarza z opcją pilne czeka się 2,5 roku a prywatnie wizyta wyznaczana jest z dnia na dzień i to koszt 120 zł. Masakra. Skąd osoba nie pracująca ma na to brać?

Mam nadzieję że moje wyniki będą jednak bez zarzutu i nie będę musiała iść prywatnie.

A o ustawie nikt nie słyszał również u mnie jak dzwonię. Czyli znów teoria teorią a praktyka praktyką.[/QUOTE]
A moze warto przyroczyc tą ustawe? Podac nr artykulu...

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 10:59   #2918
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ja mialam celibat na poczatku ciazy..a teraz od grudnia.. Jedynie co to po 37 tyg moze cos porobimy jak dotrwama pozniej polog..
Vanesska oj jak slodko.mi zes musiala o praniu przypomniec

Stary 2017-03-31, 11:00   #2919
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Zawstydziłaś mnie Wrzuć fotę za tydzień
Śliczny kolor ścian!

Nie miałam zwolnienia za pełny miesiąc, miałam do 28, ale wczoraj doniosłam kontynuację więc jest wszystko ok
Tak, składkę zdrowotną jak najbardziej Ale to pikuś przy tym co musiałam płacić za cały zus

Oj tak, odetchnęłam, i to bardzo Nie wyobrażam sobie zostać bez kasy na ten czas, gdzie trzeba tyle rzeczy kupić dziecku i sobie (głównie leki)

A ten sen zabieram z powrotem, bo ja dziś od 7 nie śpię, choć oczy mnie pieką niemiłosiernie

Fajnie Wam to wyszło

Ja będę mieć co 2 tygodnie + KTG

U mnie o tyle dobrze, że jeśli widzę się z ginekologiem częściej niż 2,3 tygodnie to nie bierze 200 zł tylko 100 zł. Zawsze to jakaś oszczędność

A ja nie poszłabym na NFZ. Tzn, inaczej - nie poszłabym u siebie w mieście bo nie ma ani jednego lekarza, który mógłby się zaopiekować tak dobrze pacjentką jak mój prywatny. Gdyby tylko się taki znalazł to oczywiście, jak najbardziej, ale niestety...
I to nie chodzi już nawet o częste USG ( choć wg mnie 3 na całą ciążę to zdecydowanie za mało, bo łatwo można coś przegapić), ale głównie o zlecanie badań, o przewidywanie i szybką reakcję na jakieś niepokojące objawy.

I to też jest inaczej, jak ktoś ma bezproblemową ciążę a zupełnie inaczej jak są jakieś problemy.
Mnie na ostatnim USG sprawdzał łożysko i bardzo poprawiły się przepływy krwi, nie ma żadnych zakrzepów, są zdecydowanie lepsze po tej heparynie, aż strach pomyśleć co by było gdyby mi nie zbadał tych D-dimerów i gdyby ten zakrzep się zrobił. A wiem że lekarz na NFZ nie przepisuje tych badań bo są drogie... Więc mnie na prowadzenie ciąży na NFZ nikt nie namówi
Ja mam cichą nadzieje ze jak teraz do niej pojde po tygodniu to sie troche zlituje 😊

Stary 2017-03-31, 11:02   #2920
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
No ja chciałam mieć od razu drugie... ale wyszło jak to w życiu mimo że podobno miałam bardzo lajtowy poród nie mogłam się przełamać żeby tak szybko zajść, jakiś strach w głowie że boże znowu mam chodzić z brzuchem i rodzić więc będą 4 lata różnicy
My planujemy 4 - 5 lat różnicy. Raczej wcześniej się nie zdecydujemy. Jak na razie, bo różnie to się może jeszcze poukładać

Cytat:
Kocham ten moment i to uczucie. A nie długo z dwojeczka tak sobie bedziemy kimac
Jaki aniołeczek
Mnie zmywarka woła, ale najpierw Rossmann
Stary 2017-03-31, 11:09   #2921
marikaxp
Rozeznanie

Cytat:
Jz na NFZ bym ciąży nie prowadziła u mnie w mieście. Nie wiem czy kojarzycie historię chłopca, który urodził się bez nóżek, rączek i ma tylko 2 paluszki u jednej rączki? Tą ciążę prowadził lekarz z mojego miasta... Na USG nuc nid widział ;(

Cytat:
Napisane przez ewelinka2311 Pokaż wiadomość
ja nie słyszałam o tym chłopcu, matka na usg też nie widziała że coś jest nie tak?
Dziewczyny to nie jest tak , że nikt nie widział rąk i nóg. Jak zmierzyli dziecko ? Jest taka " przypadłość ciążowa" zespół pasów owodniowych. Oglądałam ten dokument - chodzi o to , że te pasy zachowują się jak gilotyny i tną w brzuchu narządy. Cud , że dziecko żyje. Mogło mu nawet głowę odciąć . (wszystko co napisałam to to co było w tym dokumencie , nie wiem jak to wygląda w praktyce. Ominełam ten temat szerokie łukiem , żeby się nie streowsać)

Cytat:
Dziewczyny mające doświadczenie z ZUS pomóżcie
Dostałam dziś kasę za 4-13 marca bo tak zwolnienie miałam( lekarz wystawiał co 2 tyg.
Później dałam za 14 marca do 20 kwietnia, czyli następne dostanę pod koniec miesiąca czy 20stego?
My nadal mamy areszt i leżenie na płasko wstaje tylko do łazienki, od tego leżenia mam siniaki aż już
Dostaniesz wtedy kiedy ZUS Ci zapłaci 😂 może nie być to ani pod koniec miesiąca ani 20😉

Ktoś pisał o krzywym stawianiu nóg przez dziecko - my tak mamy z Amelią. Jak miała 14 miesięcy kupiłam jej buciki - emu i wtedy zauważyłam problem.. chodziła w nich jak kaleka. Byliśmy u rodzinnej i powiedziała , że jeszcze jest baaardzo wczesnie i pewenie wyrośnie. Dała siekirowanie do poradni wad postawy i tak sobie tam chodzimy raz w roku, ale szczerze to już praktycznie nic nie widać. Ortopeda tłumaczył , że to wina mięśni , które są jeszcze nie wyćwiczone. Rozmawiałam z innymi mami na ten temat i żadne wkładki tutaj nie pomogą. Cierpliwość plus ewentualnie wizyta u fizjoterapeuty , który zaleci ćwiczenia . Mój brat cioteczny jest właśnie dziecięcym fizjoterapeuta on na pokazał zestaw ćwiczeń. Super jest taka piłka z uszami do skakania. Ahaa i zakaz zakładania kapci, papci itd. Najlepiej jak dziecko dużo chodzi na boso.

Ja dziś od rana załatwiam sprawy. Mam takie sprawy spadkowe i tak odbijam się od zusu po sąd. Mam nadzieje , że tym razem się uda wszystko załatwić. Plus byłam w Rossmanie. Kupiłam pieluchy i skorzystałam z tej promocji 2+2 tylko.. Okazało się , że moja karta rossnę już jest nie aktywna. Na szczęście babka mi dała swoją do skasowania i udało się załpać na promocje. Gdybym była z mężem to kupilabym więcej 😂 ale sama musialam dotachać do domu wiec kupilam tylko 2× pampersy zielone 1, Chusteczki w wielopakach - Hippy, Velvet, Haggies- wszytkie polecane przez srokao.pl, resztę Hipp i Babydream do kąpieli i balsam plus krem taki malutki na buzię lub gdzieś indziej super ma skład. Myślę co tu jeszcze dokupić 😁 w końcu jak teraz kupię to będzie z głowy na dłuższy czas.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
śliczna 😘 i Obstawa lalek zazdroszczę moja jest anty lalkowa .. A szkoda

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:19   #2922
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Jestem po badaniu ginekologicznym i usg oraz dwoch ktg. Wszystko jest ok. Nie ma powodu do niepokoju.
Troche sie wystraszylam bo jeszcze takiej bezsennej nocy nie mialam...cala noc kopala😮
Normalnie bym sie cieszyla ale po tej ostatniej slabej aktywnosci to bylo dziwne😕
Kopie mnie caly czas ale lekarz wykluczyl.zaplatanie w pepowine. Zobaczymy jak tam wyniki krwi i moczu, chociaz robilam tydzien temu i bylo ok.
Takze czeka mnie super weekend👍

Wymieniam się

Bloguje
mmona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:21   #2923
maajjaa88
Zadomowienie

Ja tez mam celibat i ubolewam

Tez musze do rosska skoczyc. Migotek piszesz, ze nie bedziesz nic kupowac bo data. Troche glupie myslenie. U mnie tez Tz tylko zarabia i to nie duzo, wiec skoro jest taka okazja (kupujesz 2 produkty i dwa dostanie za darmo) to dlaczego mam pozniej placic podwojnie? Dla mnie to spora oszczednosc bo kupie to co potrzebuje a zaoszczedzone pieniadze wydam na dalsza czesc wyprawki.

Paula dzieki za link na pewno zamowimy ten termometr skoro czytalas, ze jest polecany. Jednak duza roznica w cenie

Vanessa jaki sen jak napisalas ze blondyn w kitce, to odrazu skojrzyl mi sie z tym Ivo ze zbuntowanego aniola (kiedys bardzo popularna telenowela).

Vela widze, ze z tych samych powodow chcemy SN. U mnie w szpitalu jest tak, ze dzidzius moze do 2 godzin lezec na mnie po porodzie, ponoc sam sie dopelza do cyca po zapachu. Chociaz i mialybysmy 10 minut polezec to bedzie cudowny moment. Po cc na sekunde przytula do buzi i to wszystko Jednak u mnie mala narazie tez posladkowo ulozona, lekarz od USG III trymestru mowil, ze t lepiej bo twarda glowka nie napiera na krocze i lepiej zeby mala jak najdluzej byla w takiej pozycji, co wiaodmo wiaze sie z cesarka - ale cos za cos. Wole cesarke w czerwcu niz zeby malutka teraz sie urodzila

Chyba mam juz wszystko dla siebie do szpitala, zostaly dokupienia nakladki papierowe na wc, woda z dziubkiem i zel do higieny intymnej ale te najwazniejsze rzeczy mam.

Wczoraj w cerrfourze kupilam wkladki laktacyjne za 5 zl - helen harper. I na pierwszy rzut oka wydaja sie calkiem super, zwlaszcza w tej cenie. W domu mam jeszcze z firmy baby ono, dostlam od kolezanki ale klej maja jakos wysoko, sa grube i niewygodne ale wykorzystam je. Ciekawe jakie beda te marketowe.

U mnie pogoda iscie letnia! Goroca, az sie upocilam cala, ale u mnie to norma. Wypis ze szpitala odebrany.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:24   #2924
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

A no i wazymy dzis 1240g😍

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-03-31, 11:25   #2925
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy już miesiąc przymusowego celibatu za soba, przed nami 2 do czerwca plus jeszcze połóg zapomniałam już co to znaczy, ze nawet snów nie mam takich bujnych jak wy ha ha
Wczoraj mi się śniło ze kupiłam grzechotkę z dzwiekiem której nie mogłam wyłączyć. A to był męża budzik
Piateczka.
Chociaz jak dotrwam do donoszenia to moze cos pomyslimy. Ale watpie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 11:26   #2926
maajjaa88
Zadomowienie

To super, ze wszystko jest ok!

Na wypisie mam wpisane, w jakich przypadkach mam odrazu kontaktowac sie z lekarzem lub IP i jest wlasnie punkt- nadmierna aktywnosc dziecka. Ale kurcze jak to rozumiec, moja co noc czy co druga jest taka mocno aktywna, kopie jak szalona! I mam za kazdym razem na IP jechac? Nie rozumiem wlansie tego i jak to rozroznic od czegos zlego.
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:26   #2927
vanessa1781
Zakorzenienie

Maja no faktycznie ten koleś był podobny do tego Iwo tylko ze dużo chudszy, taki patyczak

A Jeśli chodzi o wkładki laktacyjne to przetestowalam chyba wszystkie możliwe i tylko babyono mnie zadowolały. Inne się zwijały, odklejały, byly za małe, za duże... A te w sam raz. I teraz już kupiłam 2 opakowania babyono i innych juz nawet nie próbuje.
Stary 2017-03-31, 11:29   #2928
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
Ja tez mam celibat i ubolewam

Tez musze do rosska skoczyc. Migotek piszesz, ze nie bedziesz nic kupowac bo data. Troche glupie myslenie. U mnie tez Tz tylko zarabia i to nie duzo, wiec skoro jest taka okazja (kupujesz 2 produkty i dwa dostanie za darmo) to dlaczego mam pozniej placic podwojnie? Dla mnie to spora oszczednosc bo kupie to co potrzebuje a zaoszczedzone pieniadze wydam na dalsza czesc wyprawki.

Paula dzieki za link na pewno zamowimy ten termometr skoro czytalas, ze jest polecany. Jednak duza roznica w cenie

Vanessa jaki sen jak napisalas ze blondyn w kitce, to odrazu skojrzyl mi sie z tym Ivo ze zbuntowanego aniola (kiedys bardzo popularna telenowela).

Vela widze, ze z tych samych powodow chcemy SN. U mnie w szpitalu jest tak, ze dzidzius moze do 2 godzin lezec na mnie po porodzie, ponoc sam sie dopelza do cyca po zapachu. Chociaz i mialybysmy 10 minut polezec to bedzie cudowny moment. Po cc na sekunde przytula do buzi i to wszystko Jednak u mnie mala narazie tez posladkowo ulozona, lekarz od USG III trymestru mowil, ze t lepiej bo twarda glowka nie napiera na krocze i lepiej zeby mala jak najdluzej byla w takiej pozycji, co wiaodmo wiaze sie z cesarka - ale cos za cos. Wole cesarke w czerwcu niz zeby malutka teraz sie urodzila

Chyba mam juz wszystko dla siebie do szpitala, zostaly dokupienia nakladki papierowe na wc, woda z dziubkiem i zel do higieny intymnej ale te najwazniejsze rzeczy mam.

Wczoraj w cerrfourze kupilam wkladki laktacyjne za 5 zl - helen harper. I na pierwszy rzut oka wydaja sie calkiem super, zwlaszcza w tej cenie. W domu mam jeszcze z firmy baby ono, dostlam od kolezanki ale klej maja jakos wysoko, sa grube i niewygodne ale wykorzystam je. Ciekawe jakie beda te marketowe.

U mnie pogoda iscie letnia! Goroca, az sie upocilam cala, ale u mnie to norma. Wypis ze szpitala odebrany.
Ja mimo sn core widzialam sekunde.. wole chyba wiec cc a zeby byla zdrowa niz znow to samo przezywac..

Moja wlasnie napiera glowa strasznie na szyjke.. od dawna juz plywa glowa w dol i chyba wolalabym w takim przypadku tez zeby keszcze polezala odwrotnie. No ale.. byle do 7.05.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:

Na wypisie mam wpisane, w jakich przypadkach mam odrazu kontaktowac sie z lekarzem lub IP i jest wlasnie punkt- nadmierna aktywnosc dziecka. Ale kurcze jak to rozumiec, moja co noc czy co druga jest taka mocno aktywna, kopie jak szalona! I mam za kazdym razem na IP jechac? Nie rozumiem wlansie tego i jak to rozroznic od czegos zlego.
Jeslictak jest czesto bym sie nie martiwla. To ravzej jak spokojne dziecko a nagle szalu dostaje z kopami a nigdy tak nie bylo.
Stary 2017-03-31, 11:30   #2929
marikaxp
Rozeznanie

Ja dostałam wkładki laktacyjne po szwagierce. Ona kupiła na zapas i jej zostały. Mam nadzieje , że nie będą jakieś mega tandetne - firmy Akuku. 5 opakowań po 50+17 .

marikaxp jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-31, 11:30   #2930
mmona24
Zakorzenienie

GG do mmona24

Cytat:

Wydaje mi sie ze chodzi o to ze powinna niepokoic dziwna aktywnosc, niespotykana dla danego dziecka.
Jak Twoja jest taka ruchliwa w nocy to spoko. Moja nigdy az tak nie dawala czadu i troche mnie to przestraszylo.
Tak naprawde to juz w srode na wizycie mnie przestraszyl lekarz a teraz po tej nocy nawet sie nie zastanawialam tylko ip, bo w domu bym sie zamartwiala

Wymieniam się

Bloguje
Stary 2017-03-31, 11:31   #2931
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

Cytat:
Ile ja bym dała za pożądanie choć w minimalnym stopniu chociaż. Nic. Zero. Wszyscy mi mówili że w ciąży to mega ochota na seks. U mnie odkąd zaszłam w ciążę nie mam parcia - jakby ta swera dla mnie nie istniała, nawet odrobiny podniecenia nie ma. Nie wiem czemu tak mam. Po prostu nie mam ochoty na seks. Więc jak mówią, że po porodzie jest brak ochoty całkowity na seks to powiem wam że raczej się u mnie nie poprawi. Boję się że już nigdy nie doświadczę seksu jaki miałam kiedy staraliśmy się o dzidzi.

Może i się przejdę do tego rosmana. Nie lubię po prostu kupować na zaś. Chusteczki mam, podkłady mam do przewijania, majtki poporodowe 1 sztuka, podkład poporodowy 20 sztuk... nie wiem... co kupić. Może jutro się przejdę - dziś już się nabiegałam - byłam w przychodni, potem pieszo w jedną stronę ponad 40 min do apteki po femibion - bo tam płace normalną cenę 44,90 a nie 80 zł za opakowanie.

Edytowane przez e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Czas edycji: 2017-03-31 o 11:38
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:35   #2932
pannaanna_87
Zakorzenienie

Ja tez dostalam prawie cala paczke wkladek z babydream i narazie więcej nie kupuje. Jak bedzie mi sie ulewalo to sie dokupi..pojade na zakupy sporzywcze..wezne ta karte..zarejestruje..zoba cze co tam maja..zrobię liste i jutro kupie..jak nie to przez neta. Ide robić obiad i pranie.

Stary 2017-03-31, 11:36   #2933
ewelinka2311
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannaanna_87 Pokaż wiadomość
Hej u nas mega slonecznie..musimy kupic rolety bo sie nie da..jakoś od 2 dni mam podly humor..za duzo zmartwien..z mezem sie pozarlam az trzasnęłam wczoraj drzwiami i poszlam na spacer.. Pozniej wyciagnal mnie na kino..bylismy na piekna i bestia. Dzis tez mnie maz wkurzyl..potem sie nie odzywal..ja tez..i dla niego wszystko ok..dla mnie nie..lepiej mi sie juz z psem gada.. No nic takie dni..moze minie

Bylam tez na sr o problemach z kamieniem..w sumie wszystko wiedzialam.. Jak babka zapytala o dietę matki karmiacej..to wszystkie laski hucznie, ze nie mozna tego i tamtego..wszystko gotowane..ja powiedziałam..ze można wszystko ale z umiarem.poprsotu zdrowo..obserwowac..i tyle..wzrok tych kobiet..bezcenny..az pomyslalam..ze moze głupstwo palnelam..ale babka pow..ze dokladnie jest tak jak mowie i życzy powodzenia tym..ktore chca rok jesc wszystko gotowane

Vela..no poki co sie trzyma porzadek..jakos tak latwiej..po remoncie..stolarz sie nie odzywa..zaraz zrezygnuje z tej zabudowy kaloryfera i tyle.

Vanesska hahaha co za sen..ja dzis mialam tez jakis dziwny..ala kryminalne zagadki..
Mmona..mam nadzieje..ze wszystko wporzadku..ja czuje slabiej..ale mysle..ze poprostu ma mniej miejsca.

Jelonek..oby jednak was zatrudnili wszystkich dalej..mimo wszystko..

Musze zalozyc dzisiaj ta karte rossne..zobacze..czy zrobię zakupy u nas czy przez neta..bo u nas pewnie polowy rzeczy nie bedzie..

Marika 😂 bedzie lustro..tylko nie wiem..kiedy maz zawiesi..bede robila u mamy

u nas o kp to samo wszystko ale z umiarem i obserwować. No i na dzień dobry nie najeść sie kilograma pomidorów zagryzając schabowym z patelni tylko powolutku wprowadzać :p
Jeszcze nam ten temat będzie rozwijać, ale wygląda na to że po ludzku podchodzą do tematu

Cytat:
Napisane przez marikaxp Pokaż wiadomość
Dziewczyny to nie jest tak , że nikt nie widział rąk i nóg. Jak zmierzyli dziecko ? Jest taka " przypadłość ciążowa" zespół pasów owodniowych. Oglądałam ten dokument - chodzi o to , że te pasy zachowują się jak gilotyny i tną w brzuchu narządy. Cud , że dziecko żyje. Mogło mu nawet głowę odciąć . (wszystko co napisałam to to co było w tym dokumencie , nie wiem jak to wygląda w praktyce. Ominełam ten temat szerokie łukiem , żeby się nie streowsać)
Widzisz, to nawet nie wiedziałam, że cos takiego jest. Ja o sprawie w ogóle niesłyszałam, a dawno to było?
Moje pytanie stąd, że jak dziewczyny o tm napisały to moja pierwsza myśl, czemu matka nie zauważyła.

Cytat:

Nie rusza się źle, rusza się za dużo też nie dobrze, rety i jak tutaj się nie stresować
ewelinka2311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:38   #2934
adatka
Zakorzenienie

kawa i ciasteczka zaliczone ,od rana wysprzatałam mieszkanie powiem,że az miło - ja czuje sie ok. reszte śmieci zbiera automat

byłam juz w pracy z L4 na zakupach a teraz ide poz ziemniaczki i biore się za obiad,od kiedy malutka się obróciła całkiem inaczej się czuję, jest mi lżej troszke w niektóych pozycjach no i dzięki temu macica się dzwigła i rwa przestała bolec no i musze przyznac ,że ten heviran daje rade oopryszczka juz coraz mniejsza -super! jeszcze tego grzyba musze się pozbyc,niestety nie pocieszyła mnie tym ze przy cukrzycy grzybica to norma wiec pewnie nie raz złapię do czerwca :/
no nic damy radę jakos przetrwac .
W celibacie to ja juz od pażdziernika -zapomniałam co to bzykanko i znając zycie bedzie dopiero po połogu jak dojde konkretnie do siebie tak,że wedle jesieni hihi

kupiłam wczoraj koszule do karmienia jedną a dwie mam jakies tam po bratowej wiec juz nic nie kupuje dla siebie jedynie podkłady podpaski xxl i majty poporodowe + tantum rosa no i tyle.
dla małej kupie kosmetyki pod koniec maja ,po co ma mi to lezec w domu zwłaszcza ,że nie mam gdzie tego trzymac.

u mnie piekna pogoda siedze i opalam sie w oknie dachowym -daje po oczach ,że juz chyba musze się odsunac bo parzy mnie w czoło lato się zrobiło a własciwie cudowna wiosenka oby tak cały czas było

wkładki laktacyjne przetestowałam chyba kazdej firmy -najlepsze z tego co pamiętam wtedy bo wiadomo ze jakosc na 100% sie poprawiła po tylu latach były te z rossmana -dlaczego?
nie zostawiały tych włosków z waty na sutkach ani nie przemakały szybko ,wiem ze tylko w rossmanie brałam.
Stary 2017-03-31, 11:47   #2935
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e
Konto usunięte

U mnie pochmurno i zanosi się na deszcz. Kiedy wróci słońce z poniedziałku?
e6a2c94443f966d5bdb1fa7d483e1d75b7ed128e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 11:51   #2936
vanessa1781
Zakorzenienie

[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7244119 2]Ile ja bym dała za pożądanie choć w minimalnym stopniu chociaż. Nic. Zero. Wszyscy mi mówili że w ciąży to mega ochota na seks. U mnie odkąd zaszłam w ciążę nie mam parcia - jakby ta swera dla mnie nie istniała, nawet odrobiny podniecenia nie ma. Nie wiem czemu tak mam. Po prostu nie mam ochoty na seks. Więc jak mówią, że po porodzie jest brak ochoty całkowity na seks to powiem wam że raczej się u mnie nie poprawi. Boję się że już nigdy nie doświadczę seksu jaki miałam kiedy staraliśmy się o dzidzi.

Może i się przejdę do tego rosmana. Nie lubię po prostu kupować na zaś. Chusteczki mam, podkłady mam do przewijania, majtki poporodowe 1 sztuka, podkład poporodowy 20 sztuk... nie wiem... co kupić. Może jutro się przejdę - dziś już się nabiegałam - byłam w przychodni, potem pieszo w jedną stronę ponad 40 min do apteki po femibion - bo tam płace normalną cenę 44,90 a nie 80 zł za opakowanie.[/QUOTE]

Ja tez nie mam ochoty na seks, tak ze mi ten celibat poki co na rękę. Mąż wie ze nie możemy bo lekarz dał czerwone światło gdy byłam z nim na wizycie. Raz czasem domaga się jakichś pieszczot
Stary 2017-03-31, 12:02   #2937
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Tez sie bo☠☠☠cc ale jako operacji samej w sobie. I powiklan z rana. Bo to jak sienMalutka urodzi to mi nie przeszkadza. Byle cala i zdrowa.

Moja polozna recznie sprawdza jak jest ulozone dziecko. Nie wiem jak to robi ale robi. Podotyka tu i owdzie i juz wie.
Wiesz co ja właściwie też czuję gdzie co ma od jakiegoś czasu. Zwłaszcza, że pod dotykiem zaczyna się ruszać zaraz.

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 12:04   #2938
jelonekhihi
Zakorzenienie

Piękna pogoda się teraz zrobiła. Popiekłam biszkopty i siedzimy na podwórku. Hania biega z psami, a ja łapię słońce na ławce

U nas też posucha. Nawet fajnych snów nie mam
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 12:12   #2939
Daga825
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja teraz tak leżę, położna nas obie wykonczyla na amen

Daga825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-31, 12:12   #2940
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Jz na NFZ bym ciąży nie prowadziła u mnie w mieście. Nie wiem czy kojarzycie historię chłopca, który urodził się bez nóżek, rączek i ma tylko 2 paluszki u jednej rączki? Tą ciążę prowadził lekarz z mojego miasta... Na USG nuc nid widział ;(

Ten chlopiec ma teraz jakies 3 latka i ma jeszcze mlodsze rodzenstwo? Kiedys ogladalam pytanie na sniadanie i bylo wlasnie mlode malzenstwo z tym synkiem.....podobno dziecko stracilo konczyny przez tasmy owodniowe....czy jakos tak....?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości