|
|
#2911 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2912 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale sen rewelacyjny! Cytat:
przecież dziecko nie urodzi się z bezbolesnych skurczy, niestety! więc na pewno poznamy, że to to, bez obaw o to akurat ja się wcale nie martwię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Mohnka, ginka zbadała mi szyjkę tylko na fotelu. Powiedziała że jeszcze trochę jest (ale daleko grzebała więc pewnie niewiele jej zostało) i powiedziala że rozwarcie na opuszek palca. Tylko że ja się pochorowałam i od tygodnia znowu leżę i nawet z domu nie wychodzę bo mi nie przechodzi. Jedynie to kaszel i katar pewnie może pogarszać szyjkę ale jak zaczęłam ginkę wypytywać jak szyjka itd to powiedziała że już się tym nie przejmujemy. Że temat długości szyjki już mnie nie dotyczy. Ale wydaje mi się, że jak już tyle wytrzymałam to tak szybko nie urodzę
tym bardziej, że nie mam przeczucia żadnego 😁 Wysłane za pomocą mTalk
|
#2914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam koleżankę która rodziła bliźniaki w 6 miesiącu i przeżyły ale dużą rolę odegrała plec, to były właśnie dziewczynki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2915 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam za Was kciuki 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#2916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to też być objaw infekcji układu moczowego. Jutro robię badania moczu, zobaczymy. Idę na ten fitness, 3 tyg. nie byłam... Ja kupiłam taki podkład oddychający pod prześcieradło z Motherhood. |
|
|
|
|
#2918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze będzie, że urodzimy w terminie 😂😁 oby było wszystko dobrze! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, juz sie wyplakałam to napiszę... Okazało się że Piotrus jest owinięty pępowina wokół szyi. Nie wiadomo ile razy, ale napewno jest. Strasznie sie martwie, z Michalem mialam węzeł prawdziwy a teraz takie cos. Normalnie ta ciąża jakas malo pomyślna, najpierw amniopunkcja a teraz to. W piątek mam isc na ktg. Cholernie sie boje, i jak nie chcialam cesarki to teraz chce. Przy porodzie moze dojsc do ciezkich komplikacji, niedotlenienia. Niby będe podlaczona pod ktg non stop podczas porodu sn, ale czuje ze bedzie mi bardzo trudno.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2920 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a kłucie też czasem czuję w trakcie chodzenia, ale to jest dosłownie moment, chwilka. Dużo bardziej odczuwam te bóle jak na okres, są dużo dłuższe i bardziej intensywne. Cytat:
Cytat:
tym bardziej dobrze w takim razie, że nasi chłopcy jeszcze siedzą grzecznie w brzuszkach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2921 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to wszystko w normie! Tak się cieszę, że jestem tu z Wami na forum.. W styczniu myślałam..że opuszczę wątek. aż mi się łezka w oku kręci..Dziewczyny ile ja dostałam od Was wsparcia.. Jesteście wspaniałe. Dziękuję Wam za to! Koszmar pt szpital za mną, m.in. dzięki Wam dałam radę. 😘😘😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2922 | |||
|
Zadomowienie
|
U nas w sumie tak samo
Cytat:
![]() Cytat:
Anita bede myslec o Was caly czas ![]() I ja, wole sobie przypadkiem nie pogorszyc tematu ![]() Cytat:
![]() Powiem Wam, ze ja kocham i Bałytk i góry, mimo ze od 5 lat co roku latalismy na wakacje zagranice to zawsze choc raz w roku musielismy pojechac nad nasze morze, zazwyczaj poza sezonem zima, w takim Kolobrzegu nawet poza sezonem jest co robic, nie ma tlumow a ceny na tyle korzystne ze zwykle ladujemy w jakims fajnym hotelem z basenem, sauna i spa mi ogolnie dobrze robi morskie powietrze i w sumie zazdroszcze Wam dziewczyny, ktore tam mieszkacie bo ja tez bym mogla
|
|
#2923 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze. 😘😘😘 pamiętaj, że dziś szybko robi się cięcie .. Tylko coś wyjdzie nie tak na ktg i zaraz będą reagować. Dużo wiary i siły 😘😘😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2924 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak to wyszło, na usg?? Czy to nie jest wskazanie do jak najszybszej cesarki, jak tylko ciąża będzie donoszona?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Mohnka tak nadal mam plamienia, widocznie dla nich to norma bo żadnych leków ani nic nie dostaje. Jak zacznę krwawić to mam zgłosić dopiero i bedą ciąć. A juz liczyłam, ze w piątek będę spokojna i zrobią cc.
Dziewczyna obok mówi, ze lekarze szybko zmieniają zdanie wiec jutro na obchodzie mogą stwierdzić ze w piątek idziemy. Bo tak zrobili jednej w poniedziałek, mówili ze po swietach a tu ciach w pn na obchodzie stwierdzili, ze we wtorek tną. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
#2926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2927 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze. 😘😘😘 pamiętaj, że dziś szybko robi się cięcie .. Tylko coś wyjdzie nie tak na ktg i zaraz będą reagować. Dużo wiary i siły 😘😘😘 Cytat:
Spróbuj odpocząć, mimo tego stresu i wielkiej niewiadomej. 😘 przyda Ci się odpoczynek, skoro może to być w każdej chwili. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Mohnka tak, na usg widac ze przy szyi wyraznie duzo tej pepowiny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2929 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2930 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
fartuszku a nie myślałaś o tym, żeby sobie załatwić skierowanie na cc na lewo? Od okulisty, ortopedy? Przecież Ty będziesz teraz w takim stresie, że ludzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2932 |
|
Zadomowienie
|
Fartuszku faktycznie same zmartwienia w tej ciazy masz, bardzo mi przykro ze tak sie to uklada
skoro owinięcie nie jest wskazaniem do cc to ja bym chyba szukala lekarza ktory takie zaświadczenie wypisze i wolałabym zeby zrobili mi cesarkę, przeciez to jest taki stres ze mozna zwariowac Przepraszam ze tak mówie, moze nie tego oczekiwalas, ale wczulam sie w Twoja sytuacje i az mi lzy popłynęły
|
#2933 |
|
Rozeznanie
|
Ja myślę dokładnie tak samo jak bunny. Mimo że boję się cesarki o wiele bardziej niż porodu sn to w takiej sytuacji byłabym pierwszą biegającą po lekarzach o zaświadczenie do cc. Przecież to jest taki niewyobrażalny stres już teraz, a co dopiero jak zacznie się poród. A nieraz się mówi, że zachowanie spokoju jest najważniejsze, jak zachować go w takich chwilach? Fartuszku będę gorąco za Was zaciskać kciuki, żeby wszystko przebiegło pomyślnie i szczęśliwie.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2934 |
|
Zadomowienie
|
Happiness - Kurcze.. a szkoda bo myślałam ze będę takim przypadkiem 😂 urodze bez boleści haha! Najważniejsze to dobre nastawienie
![]() A dajecie sobie podkład pod prześcieradło w łóżku? Ja chyba dam bo boję się że mi wody odejdą i łóżko zaleje 😀 Fartuch - O rany.. Sama bym się zestresowała. A to nie jest powód i konieczność cesarki? Kochana trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze 😘 (już doczytałam, że nie) wiem, że nie jest to łatwe.. ale nie martw się, nie smutaj! Mohnka - Kochana po to tu jesteśmy żeby się nawzajem wspierać a czasem nawet dać mocnego kopa w tyłek! 😘 jesteś silną kobieta i to bez dwóch zdań, podziwiam Cie za wytrwałość no i teraz w nagrodę możesz spędzić spokojnie święta w domu i czekać na Maksia ♡ Anita - Będę trzymać mocno kciuki u rąk i stóp (da się tak?) od samego rana, żeby wszystko poszło po dobrej myśli Gornek - Nie słuchaj histori innych.. nie ma się co nastawiać ☺ spokojnie czekaj na swoją kolej, lekarze wiedzą kiedy i jaka decyzję podjąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2935 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Hej!
Witam się w 39 tc ![]() Fartuch bardzo bardzo współczuje Ci stresów, nie wiem co Ci doradzić 22.02.2016 Hania ![]() 39/40 Agatka
|
#2936 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2937 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Naraxie póki co jestem dziwnie spokojna. Cytat:
Będzie dobrze zobaczysz 😚 Cytat:
Cytat:
Nie powiem sen miałaś ciekawy 😂 ach te przeprowadzki i kartony... oby sprawnie poszło ☺ Cytat:
Szczerze mówiąc to myślałam że w takiej sytuacji zrobią Ci cc. [/QUOTE]bunnybe Anita bede myslec o Was caly czas ![]() [/QUOTE] Dziękuję 😚 Cytat:
||||||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Juz doczytałam więcej... Edytowane przez Glassball Czas edycji: 2017-04-12 o 11:12 |
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fartuch - współczuję sytuacji, może pogadaj szczerze z lekarzem swoim? Niech Ci to wytłumaczy, skoro nie jest to bezwzględne wskazanie do CC, to nie jest to takie groźne? A może da Ci skierowanie na CC? Ja przepowiadacze czuję jako takie chwilowe napinanie całego brzucha - nie boli, ale jest nieprzyjemne. Raczej tak raz na dwa dni się zdarza. Kości na dole też mnie dość mocno bolą, zwłaszcza w nocy jak zmieniam pozycję... Takie uroki ciąży 😀 Najbardziej wkurza mnie ta bezsennosc. Budzę się koło 3-4 i nie śpię do 6 a o 7 często wstaje synek wysłany jak skowronek, a matka-wrak... Dziś wstałam, zjadłam coś, wykapalam się i o 6 się znów położyłam, synek na szczęście spał do 8.30 😊 Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

ale sen rewelacyjny!
obudziłam się jakaś taka obolała i chyba zrobię sobie jeszcze mini drzemke. Może mam zakwasy po prasowaniu na stojąco kilka godzin 😂
więc na pewno poznamy, że to to, bez obaw
ja mam hipotrofie, plamienie i łożysko i nie podjęli konkretnej decyzji. 

jak to wyszło, na usg?? Czy to nie jest wskazanie do jak najszybszej cesarki, jak tylko ciąża będzie donoszona?

skoro owinięcie nie jest wskazaniem do cc to ja bym chyba szukala lekarza ktory takie zaświadczenie wypisze i wolałabym zeby zrobili mi cesarkę, przeciez to jest taki stres ze mozna zwariowac
Przepraszam ze tak mówie, moze nie tego oczekiwalas, ale wczulam sie w Twoja sytuacje i az mi lzy popłynęły