|
|
#2911 | ||
|
EDUkator
|
Dot.: Styczniówki 2018 - część II
Cytat:
Cytat:
Niestety moja matka jest typem "co ludzie powiedzą" i jak jej to oznajmiłam to wyjechała mi z tekstem "to jak ludzie zapytają czy widziałam wnuczkę, to co ja powiem?!"
|
|
#2912 |
|
Zadomowienie
|
Blue_Turkus do pomocy będę miała męża
chrzest planujemy po około pół roku, nie widzi mi się targać dziecka na tak dużą imprezę. Na spacery będę wychodzić, niech się mała hartuje chociaz kilka minut dziennie.FlexiLyn uwielbiam escape roomy, już dawno nie byłam, nie możemy się zgrać ze znajomymi Baw się dobrze!
|
|
|
|
#2913 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zimą to najlepiej najpierw parę dni przed spacerem na balkonie pare minut werandować. ja planuje po tygodniu na balkon 2-3dni i potem na dwór. ale ja się akurat nie spodziewam mrozu.---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
połowa marca razem z urodzinami starszego synka
|
||
|
|
|
#2914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z resztą cała rodzina będzie poinformowana, że bez zaproszenia nie otwieramy nikomu.Blue_Tirkus pamiętaj, że każdy ma inaczej, oczywiście, że będę stęskniona za towarzystwem, ale dla mnie dziecko będzie w tym czasie na pierwszym miejscu i już. Jak z mojej rodziny chorowali wszyscy po kolei to nie widziałam się z nikim poza mężem właśnie koło miesiąca. Czułam samotność, ale bez przesady, wiedziałam, że nie będę narażać bobasa w brzuchu, co dopiero jak się urodzi. Ja czytałam, że bobas do -4 st.C na dworze może być, ale jeszcze będę pytała położnych. Zacznę od werandowania jeśli nie będzie mrozu.
|
|
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Mi do glowy nie przyszlo, ze ktos oprocz tz bedzie chcial mnie odwiedzac w szpitalu! Mie wyobrazam sobie! Mam nadzieje, ze rodzina tz jest na tyle rozsadna, ze nie przyjdzie im do glowy taki pomysl.
Tez mieszkam ponad dwa lata w miescie, w ktorym w sumie nie mam bliskich znajomych, zeby sie z kims spotkac musze jechac do Wroclawia, co przy takiej pogodzie nie jest przyjemne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale co do odwiedzin to niestety, ale to nie dziecku na tym zależy, tylko własnie rodzinie. I to mam na myśli też, bo to nie jest już stawianie dziecka na pierwszym miejscu (tak uważam). A wiesz, rodzina męża mieszka z psem, który lata po podwórku, mają dziecko, które wiecznie chore i teraz zaczęło szkołę, którą już dwukrotnie powitało chorobą itd. Dlatego decyduję się już wcześniej na odcięcie odwiedzin na początku. Wiem, że jeśli pozwolę im wcześniej na odwiedziny, to na pewno nie będzie to podyktowanie troską o dziecko, tylko litością nad nimi
|
|
|
|
|
#2918 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się z Waszymi poglądami jak najbardziej
A chrzest robiliśmy jak mały miał 3 miesiące i dla mnie to był czas akurat. Maluszek większość czasu przespał, więc się nawet nie umęczył ![]() Wybrałam się dziś do ciuchów, na tych schodach co ostatnio zjechałam zrobili zabezpieczające rzepy ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Mnie przeraża myśl jak ja sobie dam radę z 2 w różnym wieku Syn jest straszną przylepą i na każde małe dziecko reaguje odwrotnie niż bym chciała ![]() O nie Choć dla syna i jego uśmiechniętej buźki część mnie by się zgodziła Jednak poczekam aż mała się urodzi i podrośnie żebym miała łatwiej. Cytat:
ładne już mają wagi te nasze maleństwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymałam w nim pieluszki, tetrę, krem, jakiś misiek, czasem ubranko na zmianę żeby w nocy nie szukać.
|
||||||||
|
|
|
#2919 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie też zastanawiałam się co będę trzymać w tym organizerze, bo mam w komplecie z pościelą. Ale pewnie zawsze coś tam można wsadzić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba zacznę od wyprania tej "tapicerki" wózkowej w rękach (a może jednak pralka?). Jeśli coś pójdzie nie tak i np. będzie wyglądać okropnie po praniu, zaniosę do pralni.
Ostatnio ciągle myślę o tym, co trzeba zrobić w związku z porodem i pierwszymi miesiącami i głównie tym tematem się zajmuję. I wiecie co? Przyszło zmęczenie materiału. Muszę 1-2 dni odpocząć od tego tematu i zająć się sobą albo nic-nie-robieniem. |
|
|
|
#2921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2922 |
|
Rozeznanie
|
Hejo dzisiaj wizytowalam...
Tak jak myślałam będzie zakładany pesser ze względu na to ze miałam skracana szyjkę.... będę miec zakładany w gabinecie nie w szpitalu jak Wy hmmm... I tz się już nie zmieści wiec musze weekend wykorzystać na kizi mizi hehehe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2923 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
(wczesniej bylam tak slaba, ze po schodach chodzilam na czworakach, bo nogi odmawialy posluszenstwa)ja tez rodziny sobie nie zycze w szpitalu, wyjatkiem jest moja mama i tż. przy czym odwiedzin mamy nie moge byc pewna. w domu tez bym wolala kilka dni spokoju. ale 2 miesiace izolacji? no co wy! po 3 tygodniach, jak wreszcie stanelam na nogi, to UROCZYSCIE wybralam sie do biedronki. chodzilam po tym sklepie i sobie myslalam " aaa to tak wygląda świaat...." ![]() ale ja bylam w rozsypce fizycznej i psychicznej. nie jestem podatna na wahania nastroju ani nic, w tej ciazy jeszcze mniej niz w pierwszej, kiedy zdazalo mi sie popłakac nad czymś, ale po porodzie mialam niezly odjazd. tesciowa siedziala na kawie a ja lezalam (bo siedziec nie moglam) i ryczałam. to byly bardzo niekomfortowe chwile dla mnie |
||
|
|
|
#2924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz skrocila Ci się szyjka?A z tym kizi mizi to o co chodzi? 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2925 |
|
Zadomowienie
|
Marlena a ja bym sobie darowala przytulanki, przy skracajacej szyjce wcale nie jest to wskazane. Pomimo, ze za chwilę bedzie pessar. Szyjka nie lubi jak macica sie stawia, i to ze teraz jest takiej długości nie oznacza, ze po przytulankach tez taka bedzie.
Mnie po porodzie bardzo brakowalo towarzystwa. Moze dlatego, ze od 22 tygodnia musialam leżeć i moglam tylko wstawalam do łazienki. Nikt mnie w tym czasie praktycznie nie odwiedzal procz mamy i siostry. Tz pracowal po 12h. Po porodzie byl z nami niecałe 2 tygodnie, a kiedy musial wrócić do pracy strasznie plakalam. Nikt z wlasnej woli nie proponował pomocy. Wiec bardzo sie cieszylam jak ktos chcial mnie, nas odwiedzić 😀 Nie mogę zasnąć, zaliczylam krótką drzemke okolo 10 minut i widocznie wystarczylo 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2926 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
. We wtorek juz zakładamy... no mój tz i tak unikał zbliżeń bo jest z tych którym wydaje się że mogą coś zrobić dzidzi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2927 |
|
Zadomowienie
|
Marlena - ja bym nie ryzykowala z tym kizi mizi 😀 Bo... szyjka może się skrócić jeszcze bardziej.
Bo przy okazji możesz złapać jakaś infekcje, a wtedy... - szyjka osłabiona -szyjka oslabiona skraca się szybciej - pessara Ci nie założy dopóki nie wyleczysz infekcji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2928 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2929 |
|
EDUkator
|
Mi ta szyjka, która się skróciła (z 4 na 3 cm) nie dawała spokoju. Przez to cały czas wydawało mi się, że coś mnie boli, że mam skurcze.
Przez to zamartwianie się dodatkowo w ogóle zapomniałam o jedzeniu W pewnym momencie zrobiło mi się tak słabo, że Tż od razu mnie wziął na IP... Tam bez przyjęcia do szpitala, żadnych badań nie chcieli zrobić. Dopiero jak lekarz się dowiedział, kto prowadzi moją ciążę, to powiedział "a, no to jest najważniejsza informacja, bo to mój kolega!" i zrobił USG po cichu bez konieczności zostania w szpitalu. Wszystko było ok, więc kazał się najeść po prostu w domu, ale pójść do swojego lekarza.Mój gin już wiedział jak spanikowałam, zaproponował żebym zaczęła czytać romanse i powieści zamiast artykułów o skracającej szyjce - oczywiście wszystko z uśmiechem na ustach Pomierzył wszystko jeszcze raz i:5 tygodni temu - szyjka 40 mm 1 tydzień temu (pomiar miałam wrażenie na odwal się i na szybko) - 30 mm wczoraj (przez pochwowo i przez brzuch, razem z wykładem o szyjce itd)- 40 mm. Czyli wychodzi na to, że przez pośpiech skopał pomiar tydzień temu, a ja prawie oszalałam z nerwów... A to że powiedział wtedy "nic się nie dzieje, proszę się nie przejmować" jakoś nie podziałało. Marlena ja bym już odpuściła współżycie, tak jak dziewczyny piszą. I seks sam w sobie, i skurcze przy orgazmie na pewno szyjce nie pomogą
Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014. Dbam o włosy: od III 2012. CG: od 5 VII 2012. Edytowane przez Majka1503 Czas edycji: 2017-10-13 o 06:40 |
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
#2931 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry😊 słoneczko mnie dzisiaj obudziło i zaraz humor lepszy. Będzie fajny spacer z piesełem 😊
Marlena, dziewczyny dobrze radzą z tym odpuszczeniem przytulanek. Nie ma co ryzykować. Jeśli Cię to pocieszy to ja też już w celibacie, przez moje skurcze. Chociaż powiem Wam, że odkąd przeszłam z duphastonu na luteinę dopochwową widzę poprawę i tych skurczy jest mniej. Maja, niepotrzebnie się strachu najadłaś, super, że szyjka jednak się nie skróciła. I lekarz dał dobrą radę 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
hey
![]() ja dziś się wczesnie obudziłam i jestem ciekawa, czy mnie zmorze na drzemkę czy po prostu wczesniej spac pojde (normalnie spie 23 do ok 8-9 bez przerw ;p) ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- jesli któras jeszcze nie ma fotelika samochodowego to do 15-ego we wszystkich sklepach osiemgwiazdek i na ich stronie jest 10% znizki na foteliki |
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniówki 2018 - część II
Dzien dobry
![]() Ja dzisiaj znow spalam 12h, licze na jakas drzemke jeszcze w ciagu dnia, bo ledwo wytrzymuje do 20tej, a jutro idziemy do znajomych na wieczor. Jestem zla, plakac mi sie chce i wszystko zostawic. Umawialismy sie z facetem od remontu na poczatek pazdziernika, nie przyszedl, nie odbiera telefonow, nie odpisuje na maila i smsy!! Jest polowa pazdziernika, jestem co raz wieksza, a tu nawet nie zapowiada sie na remont. Niby to jest moj wymysl, ale nastawilam sie przynajmniej na malowanie. Zaraz listopad chcialam reszte wyprawki zamawiac, a tu kicha! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez fiolek7317 Czas edycji: 2017-10-13 o 10:15 |
|
|
|
#2934 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od 3,2 -3,8 zależy jak kto zmierzy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Dzień dobry tak w ogóle 😀 Dziś wizytujemy, wczoraj trochę mój brzuch wariowal... I w sumie to sama nie byłam do końca pewna czy to twardnienia czy to mala się wypinala :/ albo może 2w1. Więc już się nie mogę doczekać tej wizyty ![]() No i doszła dziś do mnie paczka z gemini Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak tylko malowanie to może mąż sam ogarnie - mój juz farby bedzie kupował bo mi się kolor scian przestał pdobać a ciąża to dobry argument
|
|
|
|
|
#2937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() Nooo i ja też w celibacie, bo mojego męża nie ma aż do porodu (oby) Ahhhhh co za noc u mnie... moja młodsza o 1 w nocy mnie obudziła z płaczem i jak przyszłam do niej do pokoju i zobaczyłam to co zobaczyłam..... Wszystko brzydko mówiąc obrzygane.. Zaczynając od niej kończąc na myszce miki, która była w drugim końcu pokoju.. Pranie trzeba było włączyć, teraz kolejna tura leci.. masakra..I tak sobie wtedy pomyślałam, że dobrze że jeszcze bobasa nie ma na świecie, bo nie wyobrażam sobie ogarnięcia tego całego bałaganu, małego płaczka (bo na pewno by się obudził i piszczał ) i siebie w połogu ![]() No ale co tam... trzeba dawać radę... szkoda tylko, że ZAWSZE w takich sytuacjach mój mąż w morzu jest ![]()
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
Marlena234 wytrzymacie bez przytulanek jak trzeba, niedużo już zostało
fiolek7317 współczuję, fachowcy strasznie się popsuli.... Lovvi23 kciuki! Dziewczyny robiłyście USG piersi w ciąży? Podobno powinno się robić, ja ostatnie miałam w grudniu i tak co roku staram się powtarzać. Trochę się boję grudnia, bo różnie może być i chciałam teraz powtarzać... Wasi lekarze coś mówili na ten temat? Ja standardowo zapomniałam się zapytać swojego... |
|
|
|
#2939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ostatnio kupiłam tam laktator, 2 butelki i kremik z hippa na odparzenia
|
|
|
|
|
#2940 | ||
|
Zadomowienie
|
Haha dobrze, że jest nas więcej
Ja to się śmiałam, że dla mnie i męża wypad samotny do biedronki to taka randka była, wiecie specjalnie włosy ułożone, makijaż i buty na obcasie haha niczym na jakąś galeCytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny jaką witaminę k+d dla dzircka kupujecie ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

teraz znowu tylko piesiurek mi został 
chrzest planujemy po około pół roku, nie widzi mi się targać dziecka na tak dużą imprezę. Na spacery będę wychodzić, niech się mała hartuje chociaz kilka minut dziennie.
zimą to najlepiej najpierw parę dni przed spacerem na balkonie pare minut werandować. ja planuje po tygodniu na balkon 2-3dni i potem na dwór. ale ja się akurat nie spodziewam mrozu.

dużo by pisać ale myślę, że kto ma/miał dwulatka ten wie co mam na myśli 
szału nie ma ale to taki rozmiar(56), że szkoda mi dać 70 wzwyż na nowy 
Jednak poczekam aż mała się urodzi i podrośnie żebym miała łatwiej.
chciałabym odświeżyć tapicerkę. 

będzie dobrze!
i zrobił USG po cichu bez konieczności zostania w szpitalu. Wszystko było ok, więc kazał się najeść po prostu w domu, ale pójść do swojego lekarza.