![]() |
#2911 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niestety z antybiotykiem i innymi lekami mieliśmy to samo ![]() ![]() ![]() ![]() Musze przyznać, że bardzo mi pomogłyście ![]() ![]() ![]() Dzisiaj znowu pada ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zadomowienie
|
DZiewczyny orientujecie sie co z naszym macierzyńskim? Wrócą nam te 2 tyg. za to ,ze "powinełysmy" w tym roku?
Wy sie zastanawiacie nad sylwestrem a ja juz złapałam doła...w tym roku nici z Sylwka...Jedno za małe żeby zostiwać na noc u dzidków a drugie w drodze...w pzryszłym roku bedzie to samo( nie dokładnie, trzeciego nie planujemy tak szybnko!!!!!)..No może Filip nie jest tak strasznie za mały, żeby zostac z dziadkami,ale moi rodzice pewnie beda gdzieś chceli pójść - bo oni raczje zabawowi, a z tesciami nie chce go zostawiać, zresztą ostatnio ile razu u nich jesteśmy Filip wyje jak widzi teściowa i teścia. Ani u jednego ani u drugiego nie che byc na rękach. U moich rodziców nie ma takiego kłopotu....A w ogóle to on ostatnio straszny mamin cycek - nie mogę z pokoju wyjsć, bo juz wyje! Nie wiem comu sie to porobiło.... U nas 3 dzień z rzędu halny... ![]()
#2913 |
Zakorzenienie
|
Tż tez chce gdzieś wyjść na sylwestra, ale ja mam obawy co to tego bo MAti przecież budzi się ciągle w nocy z płaczem, trzeba mu robić pić i go tulić i nie wiem czy babcia sobie z nim poradzi
![]() ![]() Kasiulko pytałaś o kombinezony jakie kupiliśmy teraz mogę już wkleić zdjęcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo dobrze Płatku. Odpoczniesz i humor, optymizm wrócą.
Od rana siedze i klepie teksty, mama zajmuje się Julką. Oduczyłam się tak intensywnej pracy.
#2915 |
Zadomowienie
|
Płatku dzięki za rady
![]() BArdzo fajny kombinezon - praktyczny bo zawsze możesz kurteczkę do zwykłych spodni założyć. I widzę na polarku więc na pewno cieplutki. BArdzo udany zakup moim zdaniem ![]() My na Sylwestra chcemy jechać nad morze. Nigdy nie byłam zimą i się strasznie napaliłam. Oczywiście Milcio z nami ![]() ![]() Biorę się za robotę. A ty Joasiu przyzwyczaisz się bardzo szybko do nawału pracy ![]() ![]()
#2916 |
Zadomowienie
|
Płatku -- śliczny ten kombinezon
![]() Agiko -- ![]() Dziewczyny, ja to chyba jakaś dziwna jestem, bo wcale nie mam ochoty wychodzić gdzieś sama ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
Joasiu zazdroszcze Ci też chętnie bym popracowała nawet w domu
![]() ![]() Agiko Kamilek też często chory ![]() ![]() Kurteczkę założyłam pierwszy raz wczoraj Matiemu i jestem jak narazie zadowolona zobaczymy zimą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meme nic nie wiem na temat tych 2tyg. macierzyńskiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Wtajemniczenie
|
Buziaki dla chorego Kamilka
![]() U nas też pogoda kijowa więc siedzimy w domu ![]() Agika maść o dziwo pomogła ![]() Płatku kombinezon fajowy ![]() Chaga ja też tak mam że w sumie jak mam do wyboru wyjść gdzieś z TŻ i Julką to wybieram to zamiast samotnego wypadu z koleżanką. Czasami jednak jest to bardzo potrzebne i średnio raz w miesiącu wychodze sama. Coś Kasiulka nie zagląda do nas w czasie pracy. Czyżby reorganizacja firmy i zmiana zasad?
#2919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Wtajemniczenie
|
U mnie identycznie przy ubieraniu. Koszmar. Wyrywa się, piszczy, rzuca. Podobnie jest przy zmianie pampersa. Fik i na brzuch. I jak ja przewinąć.
Meme ja też nic nie wiem. Nie interesuje się tym bo mnie to nie dotyczy. Mama już rano podkreślała że Julka jest wymagająca itp w domysle powinnam non-stop do niej gadać a nie sadzać na puzzlach niech się sama pobawi. Już nawet nie zwracam uwagi na to co mówi. Nie rusza mnie bo wiem że robię dobrze. Jak dziecko samo się bawi to po co mu przeszkadzać? Podchodzę do niej, uśmiecham się, daje całusy. To mało??? Mam cały czas koło niej siedzieć. Takie skakanie też chyba nie jest dobre.
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
Wiecie, że to będą pierwsze Swięta Bożego Narodzenia naszych dzieciaczków
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic najważniejsze że się nie klócimy i że więcej mi pomaga, uwagami się nie przejmuje
![]() |
#2925 |
Wtajemniczenie
|
A wiecie że już rok tutaj razem piszemy!
#2926 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zadomowienie
|
czas ucieka
![]() ![]() ![]() MAm anginę. Dostałam antybiotyk ![]() ![]() Płatku - jak do tej pory nic poważnego mu nie było, ale zdarzył się katarek, kaszelek, podwyższona temperatura. Jak to z maluchami. Ale i tak pani doktor się dziwiła, że od września się w żłobku uchował bez powaznej infekcji i antybiotyku. Wracam do pracy.
#2928 |
Wtajemniczenie
|
Agika to macie szpital w domu
![]() A co powiedział lekarz na te zielone kupy? Julka znowu takie robi.
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co do mojego nie-pisania z pracy to tylko Was podczytuje, boje sie pisac bo nas ostatnio inwigilują, strach wyjsc do kibla bo moze wpasc jakas kontrol i człowiek bedzie musial składac wyjasnienia na pismie ![]() ![]() U mnie z ubieraniem dokladnie ten sam cyrk, Oliwka wrzeszczy jakby ją ze skóry obdzierali, wiwija konczynami na wszystkie strony, wierzga, turla sie - normalnie jak skoncze to jestem cała mokra, gimnastyka lepsza niz na siłowni - a pisali ze starsze dziecko sie latwiej ubiera, akurat ![]() Płatku masz naprawde cieżko - kurcze przeciez to b. ważne zeby facet jednak troche pomagał, przeciez dla własnej higieny psychicznej trzeba czasem od dziecka odpocząc. Moj chłop na całe szczescie to rozumie, ostatnio mnie nawet wykopał do Sephory poprawic sobie kijowy nastrój a on w tym czasie zajmowal sie Oliwką. Co prawda miałam po drodze jakies 5 telefonów, ale poradził sobie bardzo dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
Agiko kuruj się
![]() ![]() Mati też czasami robi zielone kupy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Wtajemniczenie
|
no niestety dzici szczegolnie te male maja to do siebie ze szybko lapia choroby. Wiki przez zime chorowala mi cztery razy a wystarczylo ze przez kilkanascie minut byla w tym samym pomieszczeniu z chora osoba, albo ze ktos kichnal kilka razy przy niej. niestety niekiedy nie mozna tego uniknac. na szczescie leki ktore dostawala Wiktoria to byly w wiekszosci takie ktore mozna bylo dodawac do pokarmow. troche boje sie nadchodzacej zimy. musze wybrac sie do apteki i kupic Wikuli jakies tabletki uodparniajace. moze chociaz lzej bedzie przechodzic te choroby. bo zazwyczaj zaczynalo sie katarkiem lub kaszelkiem a konczylo flegma na oskrzelkach i antybiotykiem.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
Tiaaro, a szczepionki? Nie dowiadywałaś się np. przeciw grypie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
kurde a ile sie zmieniło przez ten rok - jak sobie pomysle, ja rok temu - życie jak w Madrycie, siedziałam w domu głównie przed kompem, wstawałam nieraz i o 10:00 jak mi sie nie chciało, noce przesypiane po 12 godzin ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Wtajemniczenie
|
płatku nie dowiadywalam sie z tego wzgledu ze ja sama przez kilka zim bralam szczepionki. przyznam ze nie odczulam roznicy w przebywaniu choroby. ani lzej ani krocej. po drogie niestety Wikula musialaby byc zupelnie zdrowa jesli sie nie myle przez 14 dni poprzedzajacych podanie szczepionki a ostatnio a to goraczkowala na zeby, a to przez 14 dni miala wysypke a jeszcze po tym byla na diecie ktora wykluczala podawanie lekow tego typu. ale wiem ze szwagierka daala swojemu synkowi tabletki i chorowal jej raz w zime ale na tyle lekko ze wykluczony zostal antybiotyk i tylko delikatnymi lekami zostal w krotkim czasiw wyleczony.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny moja Wika tak samo nie lubi się ubierać ani jak jej zmieniam pampersa, przewraca się wtedy na brzuszek i ucieka. A czasami jak ją ubieram to się spoce jak szczur i jeszcze za nim wyjedziemy z domu to mi się spaceru juz odechciewa.
------------------------------------------------------------------- 11.09.2008 - spotkanie z Katesią ![]() Edytowane przez Alien Czas edycji: 2006-11-03 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja to odkąd Wika zagościła u nas w domu o sprzątaniu to nawet nie mam siły i czasu myśleć.
![]() |
#2939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Wtajemniczenie
|
A jeszcze jedno tak tylko chciałam zapytać. Kostko ta kasiązka usnij wreszcie to nie jest T.Hogg i z tego co ja się orientuje to ona jest tej metodzie przeciwna ?
Dobrze prawie, czy cos mi się pomotało. Tak tylko pytam z czystej ciekawosci.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.