Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-13, 15:19   #2911
izk_a
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Hej dziewczyny

Mam sporo zajęć w pracy i mało czasu żeby tu zaglądać regularnie..

Wczoraj miałam usg genetyczne maluch ma 7 cm i wszystko jest dobrze nadgonil prawie 10 dni i z 1 października termin porodu zmienił się póki co na 20 września kolejna wizyta zaraz po świętach

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 15:19   #2912
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Chce kupić jakiś lepszy niż dicoflor ale muszę się zagłębić w temat kiedyś jakieś notatki zrobiłam z tego tematu ale się nie mogę doszukać teraz wrrr

Ach kocham zakwas z buraków i sok z ogórków! Ogórki mi się już skoczyły, chce robić własna kapustę ale to jak mi mdlosci w końcu przejdą Heh .
I buraki tez kocham swoje kisić ale to tez jak będzie mi lepiej bo narazie średnio z tym robieniem coś w kuchni :/

Faktycznie niektórzy lekarze zaniedbują tsh:/
Wiecie ze w Anglii w ogóle się tego nie bada :/

Kefir to mało- za malo rodzai bakteri , ale jakbyś codziennie jadła kapustę i inne kiszonki to myśle ze to lepsze niż tabletki

Daje różne bo trzeba zmieniac i robić chyba po 3 msc przerwy , aktualnie ona i ja mamy dicoflor a ona ma jeszcze lapiotic - dobry przy alergiach i stanach zapalnych skory.
Kurde ja myśle tak jak Ty ze to przez ten antybiotyk tak ma a szczepienie przy wysokim CRP tez mogło jakoś dołożyć problemów dobrze ze nic po za tym mu nie jest !

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A wiesz ze floractin ma taki sklad jak dicoflor a jest sporo tanszy. Taki mega turbodoladowany probiotyk to vivomixx. Tylko on strasznie drogi. Ale ja 1 kapsulke na kilka razy rozdzielalam

rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 15:44   #2913
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
To chyba "łatwiejsze" niż praca w dziale stworzonym przez innych ludzi

Ale szkoda by mi było to zaprzepaścić....

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

A trochę zmieniając temat, to powiedzcie dziewczyny, jakie Wy łykacie witaminy? Bo ja zaraz zbankrutuje na nie. Najpierw miałam jakieś Mama DHA, które miały rozmiar piłeczki do ping-ponga, nie byłam w stanie ich połknąć. Teraz mam femibion natal plus, po których mam takie problemy w kibelku, że odstawiłam po 3 dniach...później kolejne o rozmiarach piłki...no kurde....czy to takie trudne zrobić witaminy dla kobiet w ciąży?
Femibion 2

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez basakatua Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, witam się dopiero teraz, chociaż podczytuję Was od samego początku. Nic nie pisałam, bo byłam strwożona - i nadal jestem (pierwsza ciąża zakończyła się nieszczęśliwie).
Nie miałam żadnych nudności, zero. Niestety, za to dokucza mi mocny ból brzucha, biorę sporo nospy i magnezu plus luteinę (ale to od początku). Organizm mój zareagował na ciało "obce" tak, jak za pierwszym razem - skokiem tsh, więc kontroluję to bardzo.
Termin mam na 7 września, to będzie chłopiec (robiłam test dna ze wzgl. na wiek).

Zdrowia wszystkim i dużo nudy!
Witamy ja mam TP usg ma 09.09 więc być może razem pojedziemy na porodówke

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
No niestety. Moja ciąża zatrzymała się w rozwoju krótko po pierwszym usg, bo dziś lekarz już nie stwierdził, że nic nie ma, tylko jest, ale martwe.
Jednak tak jak u Pajki, muszę wykonać najpierw dwa razy betę i z wynikami mnie przyjmą na odział. Mogłam zostać przyjęta dziś, ale tylko leżałabym i czekała na bety, więc skoro dobrze się czuję to mogłam wrócić do domu. Chyba, że wcześniej zacznę krwawić, to mam przyjechać od razu. Plamienia ustały.
Bardzo współczuję

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Enterol to bardzo dobry probiotyk

Ja profilaktycznie biorę czasem inerbiotyk, kradne czasem probiotyk Małej, która dostaje go w miarę regularnie ("apteo dziecko" ) czasem dicoflor.

Stary 2018-03-13, 16:34   #2914
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Femibion 2

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Witamy ja mam TP usg ma 09.09 więc być może razem pojedziemy na porodówke

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Bardzo współczuję

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Enterol to bardzo dobry probiotyk

Ja profilaktycznie biorę czasem inerbiotyk, kradne czasem probiotyk Małej, która dostaje go w miarę regularnie ("apteo dziecko" ) czasem dicoflor.

O ! Enterol tez miałam

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
A wiesz ze floractin ma taki sklad jak dicoflor a jest sporo tanszy. Taki mega turbodoladowany probiotyk to vivomixx. Tylko on strasznie drogi. Ale ja 1 kapsulke na kilka razy rozdzielalam

Nie wiedziałam ! Dzięki mieliśmy tez floractin wcześniej szczególnie jak była malutka
Chce kupić Ren vivomixx wlasnie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Mam sporo zajęć w pracy i mało czasu żeby tu zaglądać regularnie..

Wczoraj miałam usg genetyczne maluch ma 7 cm i wszystko jest dobrze nadgonil prawie 10 dni i z 1 października termin porodu zmienił się póki co na 20 września kolejna wizyta zaraz po świętach

Pięknie

21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 16:46   #2915
Heledore
Zakorzenienie

Dziewczyny lada dzień drugi trymestr. Znacie jakieś programy do ćwiczeń dla ciężarnych oprócz Lewandowskiej?

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 17:31   #2916
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Dziewczyny lada dzień drugi trymestr. Znacie jakieś programy do ćwiczeń dla ciężarnych oprócz Lewandowskiej?

Przypominaj ten temat to jak mi się na fb taka babka wyświetli to ja u wrzucę :P bo nie mogę sobie przypomnieć

21 tc córeczka
Stary 2018-03-13, 17:44   #2917
kruella_de_mon
Zakorzenienie

kiedys Natalia Gacka miala takie cwiczenia jak sama byla w ciąży, ale nie mam teraz czasu znalezc.

Jutro na 9 wizyta, jak zwykle się stresuję. dzisiaj mi stuknal 15t0d
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-03-13, 18:06   #2918
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

U mnie jutro o 8 wizyta, z tym że bez usg, a samo usg będzie w niedzielę

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 18:07   #2919
lupinka
Zadomowienie

Passionfruit - ja biore prenatal duo, wczesniej bralam uno, z polecenia ginki

Basakatua - witaj! Jestesmy blisko z terminem, ja mam TP wg OM 9.09, wg usg 4.09

Izk_a - gratki udanych badan!!! mi tez dzieciatko wg usg przyspieszylo z terminem a co do pracy to rozumiem w 100%... staram sie Was nadrabiac czasem w przerwie, albo wieczorami

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 19:25   #2920
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość

Chodakowska chyba też coś ma ja się jeszcze nie oriebtowalam, strasznie mi się nie chce :/

Stary 2018-03-13, 19:41   #2921
anais_nin
Raczkowanie

viva91 - to trudny czas ale mam nadzieję że przebrniesz przez to bez trudności, że trafisz na miłe i kompetentne osoby i szybko dojdziesz do siebie

drocia - będzie dobrze sie nie nerwuj na zapas

izk_a - o jak podgonił i rośnie jak szalony super

anais_nin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-03-13, 20:50   #2922
Amelka6614
Raczkowanie

Dziewczyny Wy też macie takie spustoszenie w jamie ustnej? Mam 14 +2 i już wypadły mi 2 plomby... Dzwoniłam do dentysty a ten mi " pani Aniu, pani to się dopiero zaczną sypać" za 2 tyg ma mi założyć opatrunki, a leczyć będzie dopiero w 5/6 miesiącu.
Amelka6614 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-13, 20:58   #2923
Heledore
Zakorzenienie

Nic mi się nie dzieje z zębami ale zadbaj o spore dawki wapnia bo naprawdę ci żeby polecą

Stary 2018-03-13, 21:28   #2924
drocia
Zakorzenienie

U mnie tez nic (odpukac) a mam tam taki pogrom ze szok... Ale wszystko trzyma się na miejscu.

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 06:09   #2925
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelka6614 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy też macie takie spustoszenie w jamie ustnej? Mam 14 +2 i już wypadły mi 2 plomby... Dzwoniłam do dentysty a ten mi " pani Aniu, pani to się dopiero zaczną sypać" za 2 tyg ma mi założyć opatrunki, a leczyć będzie dopiero w 5/6 miesiącu.
Ukruszyla mi się jedna ale tylko dlatego, że coś twardego ugryzłam. Po połogu to ogarnę.

Stary 2018-03-14, 06:22   #2926
Aretse_S
Raczkowanie

Hej babeczki, ja znow z doskoku, nadrabiam zaleglosci

viva91 - strasznie mi przykro..oby wszystko skonczylo sie szybko i zebys mogla starac sie kolejny raz. Mocno sciskam!

Ile dzis wizyt, no no no Trzymam kciuki za wszystkie, ja robilam drugi raz prenatalne usg (raz prywatne raz NFZ) i wszystko super. Dla potomnosci zostawiam, ze po wynikach PAPPy prawdopodobienstwo trisomnii zmniejszylo sie do 1:3567, a pozostale jeszcze lepiej, wiec chyba nie bede robic NIFTY.

W ogole informacyjnie, bo Mart chyba chciala zrobic, bylam na tym USG u lekarza z FM certyfikatem i powiedzial, ze nie zaleca sie testow NIFTy, bo w zeszlym roku mieli 10 przypadkow, ze test pokazal, ze jest ok, a okazalo sie nie ok. Mi osobiscie wydaje mi sie to niewielka liczba, wyobrazam sobie, ze kobiet robiacych ten test jest w tysiacach, wiec 10 byloby na granicy bledu statystycznego, a tu niespodzianka. Jezeli dobrze zrozumialam (kalafior ciazowy), to ten test nie ma juz rekomendacji. Ale nie pytajcie czyjej, bo nie zarejestrowalam Lekarz powiedzial, ze teraz robi sie Panorame.

Ale generalnie tak mnie uspokoil podczas usg, ze wszystko jest ok, ze chyba jednak nie bede robic w ogole. Powiedzial, ze procent wykrywania chorob w takich testach jest o 3-4% wiekszy niz usg.. wiec to w sumie niewiele. A dodal tez, ze nawet amniopunkcja nie daje 100% gwarancji, ze dziecko bedzie zdrowe..

Takie tam info, moze sie komus przyda, teraz lub w przyszlosci

Co do porodów - przerabialysmy temat na poczatku watku Ja bede rodzic CC na zyczenie - moja bardzo swiadoma decyzja (konsekwencje, plusy i minusy).

Heledore - ja na szczescie nie mam problemów z zebami, ale mam duzo wrazliwsze dziasla - czuje przy szczotkowaniu.

Passionfruit - ja biore trimid, supr sklad, niestety malo dostepny w aptekach stacjonarnych i troche drogi.

A, no i wg terminu porodu i wieku z USG (ktory mam uwazac za jedyny obowiazujacy) witam sie dzis w pierwszym dniu czwartego trymestru

i pewnie bede miec jeszcze wiecej do nadrabiania, bo w piateczek lece na wakacje i pewnie bede Was czytac dopiero po powrocie za dwa tygodnie. Trzymam kciuki za wszystkie badania i zdrowka
Aretse_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 06:56   #2927
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Aretse A czy będziesz rodzić prywatnie czy państwowo? Ja też skłaniam się ku cc, ale odpłatnie.

Stary 2018-03-14, 07:03   #2928
Heledore
Zakorzenienie

Ja będę na NFZ w prywatnym szpitalu. Wybrałam lekarkę która preferuje cięcia. A nawet jak ktoś wybiera sn to w razie komplikacji nie męczy tylko tnie - to tak na wszelki wypadek gdyby sn zaczelo się przed planowym cc.

Stary 2018-03-14, 07:23   #2929
Aretse_S
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
Aretse A czy będziesz rodzić prywatnie czy państwowo? Ja też skłaniam się ku cc, ale odpłatnie.

Prywatnie. Droga impreza, ale jak to mowi Poli - w ciazy jestem jedne, moze dwa razy w zyciu, wiec mi nie szkoda
Aretse_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 07:30   #2930
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aretse_S Pokaż wiadomość
Prywatnie. Droga impreza, ale jak to mowi Poli - w ciazy jestem jedne, moze dwa razy w zyciu, wiec mi nie szkoda
A gdzie i ile $? Ja mam dość blisko dwie do wyboru. Jak nie chcesz tu, na priv możesz napisac

Stary 2018-03-14, 07:35   #2931
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Melduję się po badaniu, szyjka zamknięta, serduszko pięknie bije, wszystko ok W niedzielę usg, już nie mogę się doczekać.

Zaczęłam dzisiaj 17. tydzień

Stary 2018-03-14, 08:24   #2932
Polinezyjka
Zakorzenienie

Mamy wrześniowe 2018 ❤

Amelka
Mój dentysta powiedział ze to stare mity ze w ciąży żeby sie psują , może to być całkowity przypadek ze ci plomby wypadły, nawet na stronie mojego dentysty jest opisane ze to mit i to nie prawda. I ja mu wierze bo moje żeby w 1 ciąży były normalne , teraz tez , i nie znam nikogo kto by miał problem.
Takie stare wierzenie ze w ciąży żeby lecą
(Może chodzi o te krwawienie z dziąseł ? Bo to częste jest)

Aretse cieszę się ze lekarz cię tak uspokoił i ze maluszek zdrowy i wszystko dobrze ❤️❤️❤️-
A jak się czujesz ? to już drugi trymestr uaahhh ❤️

Golmoregirl ah już słuchała detektorem tętna ? No rewelacja to teraz czekać na niedziele trzeba!
O ja ! 17!!! Ja dopiero w 12 jestem to już niedługo ruchy będziesz czuć albo już czujesz ?

21 tc córeczka
Stary 2018-03-14, 08:43   #2933
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Amelka
Mój dentysta powiedział ze to stare mity ze w ciąży żeby sie psują , może to być całkowity przypadek ze ci plomby wypadły, nawet na stronie mojego dentysty jest opisane ze to mit i to nie prawda. I ja mu wierze bo moje żeby w 1 ciąży były normalne , teraz tez , i nie znam nikogo kto by miał problem.

Aretse cieszę się ze lekarz cię tak uspokoił i ze maluszek zdrowy i wszystko dobrze ❤️❤️❤️-
A jak się czujesz ? to już drugi trymestr uaahhh ❤️

Golmoregirl ah już słuchała detektorem tętna ? No rewelacja to teraz czekać na niedziele trzeba!
O ja ! 17!!! Ja dopiero w 12 jestem to już niedługo ruchy będziesz czuć albo już czujesz ?

Pani dr pytała mnie właśnie, czy już czuję ruchy, bo to już pora na pierwsze "pukanie", mówiłam że na razie tylko bulgotanie Jej zdaniem do kolejnej wizyty którą mam 5.04 już na pewno będę je czuła Oby!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-03-14, 08:52   #2934
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Amelka
To pewnie zależy od organizmu. Ja też nie miałam większych problemów z zębami w pierwszej ciąży. Nikt, kogo znam nie miał.

Ja miałam olbrzymi problem z włosami po ciąży. Bałam się, że będę łysa...serio.

A co do ruchów, to ja ( 16tc ), od kilku dni czuję już dosyć wyraźnie. Z jednej strony to super uczucie, a z drugiej wkurza mnie jak cholera. Próbuję spać wieczorem, a w brzuchu makarena. No masakra. Ale cóż, najważniejsze, że się rusza
Stary 2018-03-14, 09:16   #2935
Heledore
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018

Ja też mam mocne zęby ale np mojej mamie w trakcie ciąży bardzo się psuły i potem musiała je wyrwać. Wiecie to inne czasy były teraz by pewnie uratował zeby zamiast wciskać sztuczna szczękę kobiecie dwudziestoletniej. Dlatego teraz mama kontroluje mnie czy codziennie jem przynajmniej jogurt, sernik czy cokolwiek z wapniem. Bo ja mleka ani serów żadnych nie mogę (sernik jest ok bo po upieczeniu sera białego już nie mam rewolucji żołądkowych). Ewentualnie troszkę kwaśniej śmietany mogę zjeść ale tak tyci tyci - np łyżka do zupy.

Mojej przyjaciółce 8lat temu w ciąży też żeby się mocno popsuły. Coś tam musiała wyrwać z tyłu ale większość wyleczyła.

Edytowane przez Heledore
Czas edycji: 2018-03-14 o 09:22
Stary 2018-03-14, 09:24   #2936
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Hej hej ja też już po wizycie i... jestem troszkę zawiedziona, bo myślałam że będzie usg dowcipne A tutaj przez brzuch A przez brzuch tak fajnie nie widać. Tzn dobrze Ale nie aż tak mega wyraźnie.

Maluszek ma 9cm , moja cytologia wyszła 1- jestem w szoku, bo czytałam że rzadko się zdarza...Ale sama nie wiem, generalnie wszystkie wyniki super, serduszko bije prawidłowo, maluszek nas rozsmieszyl bo robił coś w stylu facepalma:p. Płci jeszcze nie widać za dobrze, ale za miesiąc już możliwe że zobaczymy. Trochę się uspokoilam

Stary 2018-03-14, 09:33   #2937
drocia
Zakorzenienie

A ja dzisiaj o 19:20 jeszcze nie odwolali, wiec jest nadzieja

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 09:42   #2938
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Pani dr pytała mnie właśnie, czy już czuję ruchy, bo to już pora na pierwsze "pukanie", mówiłam że na razie tylko bulgotanie Jej zdaniem do kolejnej wizyty którą mam 5.04 już na pewno będę je czuła Oby!

och ! na pewno! a na genetycznym Ci wyszlo lozysko na tylnej scianie? jak na przedniej to pewnie jeszcze chwilke poczekasz

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
To pewnie zależy od organizmu. Ja też nie miałam większych problemów z zębami w pierwszej ciąży. Nikt, kogo znam nie miał.

Ja miałam olbrzymi problem z włosami po ciąży. Bałam się, że będę łysa...serio.

A co do ruchów, to ja ( 16tc ), od kilku dni czuję już dosyć wyraźnie. Z jednej strony to super uczucie, a z drugiej wkurza mnie jak cholera. Próbuję spać wieczorem, a w brzuchu makarena. No masakra. Ale cóż, najważniejsze, że się rusza
jaaaaaaa zazdroszcze ruchy to byla rzecz z aktora najbardziej tesknilam po ciazy
tym razem bede sie nimi musiala nacieszyc bo to ostatni raz hehe

Cytat:
Hej hej ja też już po wizycie i... jestem troszkę zawiedziona, bo myślałam że będzie usg dowcipne A tutaj przez brzuch A przez brzuch tak fajnie nie widać. Tzn dobrze Ale nie aż tak mega wyraźnie.

Maluszek ma 9cm , moja cytologia wyszła 1- jestem w szoku, bo czytałam że rzadko się zdarza...Ale sama nie wiem, generalnie wszystkie wyniki super, serduszko bije prawidłowo, maluszek nas rozsmieszyl bo robił coś w stylu facepalma:p. Płci jeszcze nie widać za dobrze, ale za miesiąc już możliwe że zobaczymy. Trochę się uspokoilam

Uaaa 9 Cm! piekniutko !! ile gram? czy jeszcze nie podają teraz ? pewnie jeszcze za mało i narazie te cm sie podaje :P

ciesze sie ze wszytsko dobrze
kiedy masz jakies kolejne wizyty wazniejsze ?

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj o 19:20 jeszcze nie odwolali, wiec jest nadzieja

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
kciuki !!!

No ja tez czekam na tą moją wizyte za tydzien <3 nie moge sie doeczekac uhhh !
21 tc córeczka
Stary 2018-03-14, 09:47   #2939
kruella_de_mon
Zakorzenienie

Poli, wszystkie mam w kwietniu: na początku onkologia, w środku 13.04 gin, 16.04 usg polowkowe refundowane( bo wyszła ta mała wada) i na razie to tyle...
Gram jeszcze nie podaja

Stary 2018-03-14, 09:53   #2940
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Poli, wszystkie mam w kwietniu: na początku onkologia, w środku 13.04 gin, 16.04 usg polowkowe refundowane( bo wyszła ta mała wada) i na razie to tyle...
Gram jeszcze nie podaja

Ach czyli kwiecien bede trzymac mocno kciuki

Pazdziernikowki nas zaraz przegonia iloscia postow
21 tc córeczka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości