Mamy majowe 2019 cz. 7 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-06-24, 18:07   #2911
sQuaara
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ja jutro ginekolog. No i oczywiście muszę iść z obstawą

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja też cała rodzina oczywiście

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-06-24, 18:07   #2912
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Tu bardziej kwestia co Ty masz z pupa zrobić a nie Ona Ok 10-12 nocą i 2-6 dziennie

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Moja jest starsza a daje rade ok 40min i to taki max. Jedynie rano. A pozniej to wstaje, cyc, 15-20min i już maruda Gorący oklad, ściągnąć do ulgi, zimny oklad.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Grejpfrutowa jak u pediatry i ogólnie cała wycieczka?
My jutro szczepienie, w środę bioderka a w czw ja ginekolog. Tydzień pełen wrażeń

No właśnie nie wiem co mam z pupa robić, chociaż pediatra powiedziała że jak sama trzyma głowę, to widocznie jej to pasuje.
A wycieczka nawet nieźle, z pół godziny przed wyjazdem usnęła, ale i tak budziliśmy bo pielucha, szybki cyc i jazda.
Gały całą drogę otwarte, ale bez marudzenia. Marudzenie i płaczki u pediatry a w drodze powrotnej też gały otwarte i marudzenie, ale smoczek załatwił temat.
A u pediatry co, no kolki. ( Pojechaliśmy w sumie, bo tak ryczala, że już myślałam że to coś innego się dzieje) ale jednak nie. No i co, mogę trochę lżej jeść ( bo w sumie jem naprawdę wszystko). I to co do tej pory: BioGaia, Kolzym, Espumisany,( i te wszystkie zamienniki). Masaże, ciepłe okłady itp. I przetrwać. Powiedziała że jak sąsiedzi policji nie wzywają, to ok. Bardzo śmieszne...

Edytowane przez grejpfrutowa01
Czas edycji: 2019-06-24 o 18:08
grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-24, 18:20   #2913
smerfetk_a
Żona Gargamel

Moja jak na złość śpi czwartą godzinę i nie wiem czy budzić, żeby mi potem na noc chciała spać

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-24, 18:35   #2914
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Kurczę, a ja w sumie nie wiem ile mi śpi. Jakoś nigdy nie liczyłam.
Ale ale co miałam napisać.
Panienka kilka razy pod rząd się do mnie uśmiechnęła! (A raczej oduśmiechnęła, bo to ja zaczęłam). Tak to jeszcze nie miałyśmy.
Były pojedyncze uśmieszki rano.
No ale dzisiaj to kilka razy. Bosko

Stary 2019-06-24, 19:15   #2915
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Cześć Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie u psychologa. Nie pomogła mi specjalnie, ale też cudów się nie spodziewałam po pierwszym spotkaniu, wiem że potrzeba czasu.
Noc u nas była średnia. Mała obudziła się dwa razy, ale za każdym na godzinę, próbuje teraz coś odespać, bo ma drzemkę, ale w dzień mi ciężko zasnąć.

fajnie,że się zebrałaś. Ja jakoś nie mogę:/

Jak wygląda takie spotkanie?Sama głównie mowisz, czy on też?Zadaje dużo pytań?Podsumowuje coś?

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
sQ, jesteś?
Ty pisałaś ostatnio o trzymaniu główki?
Moja kurdupelka w leżeniu na brzuchu bardzo wysoko podnosi głowę i dość długo trzyma.
Ty pisałaś że trzeba patrzeć jak pupa wtedy leży?
Boje się że to za wcześnie na takie długie trzymanie głowy...

A jak ma ułożone rączki jak leży na brzuszku?Bliżej klatki piersiowej, czy mocniej je rozstawiasz?

Cytat:
Napisane przez lilianna90 Pokaż wiadomość
Ile średnio godzin śpią Wasze dzieci na dobę?
W zeszłym tygodniu było jakoś 14-15 godzin. Teraz 18-20...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-24, 19:28   #2916
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Jak wygląda takie spotkanie?Sama głównie mowisz, czy on też?Zadaje dużo pytań?Podsumowuje coś?

A jak ma ułożone rączki jak leży na brzuszku?Bliżej klatki piersiowej, czy mocniej je rozstawiasz?

Boże jak zazdroszczę takiego spania..
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-24, 19:55   #2917
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Motylku No ja właśnie mam niewiele swoich rzeczy, reszta Fifka, więcej ma niż ja 😂
Czym mnie mąż wkurzył... Wszystkim po trochę, nazbierało mu się od bałaganu po samotne siedzenie na weselu bo on się napil i zaginął po opiekę na dzieckiem, gdzie wpakował małemu do wody pitnej łyżkę cukru, a ja potem się modlilam żeby biegunki nie dostał. Nie długo mu naleje pepsi do butelki, albo trzyma małego i nie trzyma główki albo chciał mu dać biszkopt, no takie rzeczy i mam ochotę żeby małego nie dotykał. Ale nie on wie lepiej. Już organizuje imprezę w domu, bo trzeba małego opic i pewnie myśli, że ja mam na to siły plus gotowanie zakupy i kto wie co jeszcze. A i jeszcze jego wujek do mnie, że siedzę w domu z dzieckiem to pewnie mi się nudzi. Nosz chyba sobie roboty poszukam, tak się kuźwa nudzę cały tydzień...
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-24, 20:05   #2918
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Absolwentka najgorzej słuchać facetów

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-24, 20:32   #2919
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

No, jak mu napisałam, że ja nie mam siły myślec o imprezach to mi odpisał, że ja nigdy nie mam siły
No tyle wolnego bez roboty i nie wypoczelam
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-24, 20:38   #2920
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Dlatego ja nienawidzę wesel. Mój zawsze, no zawsze się nawali i coś odwali. Zdecydowanie te toasty i szybka wódka mu nie służy. Za to ja chyba nigdy w życiu kielicha nie wypiłam i tylko sączę cienkie drinki. Nie pamiętam bym się kiedyś na weselu upiła.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-24, 20:56   #2921
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem co mam z pupa robić, chociaż pediatra powiedziała że jak sama trzyma głowę, to widocznie jej to pasuje.
A wycieczka nawet nieźle, z pół godziny przed wyjazdem usnęła, ale i tak budziliśmy bo pielucha, szybki cyc i jazda.
Gały całą drogę otwarte, ale bez marudzenia. Marudzenie i płaczki u pediatry a w drodze powrotnej też gały otwarte i marudzenie, ale smoczek załatwił temat.
A u pediatry co, no kolki. ( Pojechaliśmy w sumie, bo tak ryczala, że już myślałam że to coś innego się dzieje) ale jednak nie. No i co, mogę trochę lżej jeść ( bo w sumie jem naprawdę wszystko). I to co do tej pory: BioGaia, Kolzym, Espumisany,( i te wszystkie zamienniki). Masaże, ciepłe okłady itp. I przetrwać. Powiedziała że jak sąsiedzi policji nie wzywają, to ok. Bardzo śmieszne...

To że trzyma to lajt ale pytanie czy ciągnie mięśniami karku pleców czy jednak przód aktywuje i jak Butterfly pisze co z rączkami. Dąży się do tego żeby były pod klatka i to na raczkach ma się dziecko opierać a nie właśnie ciągnąć mięśniami tułowia wszytsko. Ale to za wcześnie. Aczkowlrik gdziea koło tułowia być powinny te ręce a nie na samolot
Zanim pokażesz fizjo to możesz zrobić tak jakbyś glaskala od głowy do pupy i jak będziesz już hm zjeżdżać z pupy do linii gdzie łączy się pupa z udami to się w tym miejscu zatrzymaj i wlsnsie tym głaskaniem przycisnij. Ciężko to opisać. Ale jakby ruch nacisku nie od góry w dół tylko takie zawiniecie jakbyś zjeżdżala ręką z pupy jak nie rozumiesz to lepiej nie robić wtedy się jakieś tam mięśnie odciaza czy coś że dziecko też jie robi takiego samolotu że i głowa i nogi w górę
Ale jak. Masz w planie fizjo to super powstrzymać dziecka nie powstrzymasz a na pewno sprawdzi
Cytat:
Kurczę, a ja w sumie nie wiem ile mi śpi. Jakoś nigdy nie liczyłam.
Ale ale co miałam napisać.
Panienka kilka razy pod rząd się do mnie uśmiechnęła! (A raczej oduśmiechnęła, bo to ja zaczęłam). Tak to jeszcze nie miałyśmy.
Były pojedyncze uśmieszki rano.
No ale dzisiaj to kilka razy. Bosko

Uśmiechy!!! Mówiłam że warto!!!! [1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86933151]Motylku No ja właśnie mam niewiele swoich rzeczy, reszta Fifka, więcej ma niż ja
Czym mnie mąż wkurzył... Wszystkim po trochę, nazbierało mu się od bałaganu po samotne siedzenie na weselu bo on się napil i zaginął po opiekę na dzieckiem, gdzie wpakował małemu do wody pitnej łyżkę cukru, a ja potem się modlilam żeby biegunki nie dostał. Nie długo mu naleje pepsi do butelki, albo trzyma małego i nie trzyma główki albo chciał mu dać biszkopt, no takie rzeczy i mam ochotę żeby małego nie dotykał. Ale nie on wie lepiej. Już organizuje imprezę w domu, bo trzeba małego opic i pewnie myśli, że ja mam na to siły plus gotowanie zakupy i kto wie co jeszcze. A i jeszcze jego wujek do mnie, że siedzę w domu z dzieckiem to pewnie mi się nudzi. Nosz chyba sobie roboty poszukam, tak się kuźwa nudzę cały tydzień...[/QUOTE]Cukier do wody jak On na to wpadł.. A biszkopt to jak! Bo moja mimo że dużo płacze i ma rozciagbieta jape to biszkopta. By chyba nie zmiescila.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-06-24, 21:28   #2922
Eceea
Zakorzenienie

Faken!!! Kapie mi z cycków, no szit, nugdy tak nie miałam! A jak karmię butelką to czuję napływ pokarmu. Mysle, że to przez to ze stres mi odszedl bo karmie mm. Gadałam z cdl i mówiła że tak właśnie może byc. Ze teraz oksytocyna dopiero się uwalnia. Tylko ze Kazik nie łapie już piersi. No szit szit szit. I albo wyciszam laktację, albo próbuje odciągać do butli. Nie wiem co zrobić

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86933281]No, jak mu napisałam, że ja nie mam siły myślec o imprezach to mi odpisał, że ja nigdy nie mam siły

No tyle wolnego bez roboty i nie wypoczelam [/QUOTE]Mamy tego samego męża? Hmmm Mój wrócił z kawalerskiego. Przyjechał po nas do rodziców i uwaga wypalił że w sobotę jest to wesele i że idziemy. Yhy. Na bank... A teraz poszedł spać bo uwaga, zmęczony jest.

Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-24, 21:48   #2923
lilianna90
Kocia i psia mama :)

Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
Faken!!! Kapie mi z cycków, no szit, nugdy tak nie miałam! A jak karmię butelką to czuję napływ pokarmu. Mysle, że to przez to ze stres mi odszedl bo karmie mm. Gadałam z cdl i mówiła że tak właśnie może byc. Ze teraz oksytocyna dopiero się uwalnia. Tylko ze Kazik nie łapie już piersi. No szit szit szit. I albo wyciszam laktację, albo próbuje odciągać do butli. Nie wiem co zrobić

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Mamy tego samego męża? Hmmm Mój wrócił z kawalerskiego. Przyjechał po nas do rodziców i uwaga wypalił że w sobotę jest to wesele i że idziemy. Yhy. Na bank... A teraz poszedł spać bo uwaga, zmęczony jest.

Przez nakładki próbowałaś? Też nie chce?
lilianna90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-24, 21:54   #2924
butterfly20
Zakorzenienie

Sq ja ide za tydzień,również z obstawa

anuhaaaa piąteczka ja się w liceum tak koedys strulam wódka,ze już nigdy nie wypije.Na weselach tez,nawet ma swoim nie piłam.u mnie piłam kolorowe drinki,ale jak nie ma to wino styknie.A moj mąż jak się upije to na spanie

Stary 2019-06-24, 21:55   #2925
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Eceea odciągaj do uczucia ulgi i tyle. Samo się wyciszy niedługo.

Ostatnio to ja się upijam na weselach klasycznie zawsze muszę przewrócić kieliszek z winem ale ja pijana dużo tańczę, śpiewam i generalnie zabawa się jeszcze lepiej kręci, jednocześnie wiem gdzie mam hamulec. Do trupa spiłam się ostatnio na mojej 18nastce Nie mogłam nigdy pojąć czemu Tż nie ma takiego hamulca? Przecież to wiadomo, że jedno więcej i będzie koniec Ale jak on się upijał to grzecznie szedł spać więc jego zaprowadzałam do auta, a ja się szłam bawić dalej ze wszystkimi Pamiętam, że moja mama zawsze urzadzała żale mojemu tacie po alko. A ja jestem zdania, że z pijanym nie warto się użerać, na wszystko potakuje i dopiero rano wypominam Choć teraz mam spokój, bo od ponad roku nie pije w ogóle. A on ze mnie się śmieje zawsze Choć teraz pewnie jak ruszę piwo to będzie jak poprzednim razem - jeden reds i w głowie szum.

Stary 2019-06-24, 21:56   #2926
butterfly20
Zakorzenienie

Ansolwentka jestem pełna podziwu dla pomysłowości twojego męża...ale nie dla podważania twojego zdania...masakra skad on to wszystko wytrzasnął

Stary 2019-06-24, 22:15   #2927
Eceea
Zakorzenienie

Cytat:
Przez nakładki próbowałaś? Też nie chce?
Tego nie próbowałam. Dzięki!!! Jutro sprawdzę

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Eceea odciągaj do uczucia ulgi i tyle. Samo się wyciszy niedługo.

Ostatnio to ja się upijam na weselach klasycznie zawsze muszę przewrócić kieliszek z winem ale ja pijana dużo tańczę, śpiewam i generalnie zabawa się jeszcze lepiej kręci, jednocześnie wiem gdzie mam hamulec. Do trupa spiłam się ostatnio na mojej 18nastce Nie mogłam nigdy pojąć czemu Tż nie ma takiego hamulca? Przecież to wiadomo, że jedno więcej i będzie koniec Ale jak on się upijał to grzecznie szedł spać więc jego zaprowadzałam do auta, a ja się szłam bawić dalej ze wszystkimi Pamiętam, że moja mama zawsze urzadzała żale mojemu tacie po alko. A ja jestem zdania, że z pijanym nie warto się użerać, na wszystko potakuje i dopiero rano wypominam Choć teraz mam spokój, bo od ponad roku nie pije w ogóle. A on ze mnie się śmieje zawsze Choć teraz pewnie jak ruszę piwo to będzie jak poprzednim razem - jeden reds i w głowie szum.

Tylko u mnie wygląda na to, że samo się rozkręca (?) Kazik nie ssał wczoraj. W poprzednich dniach kilka razy ale bardzo krótko. W nocy recznie odciągnęłam to z jednej odciagalm a z drugiej samo kapało. Dzisiaj z obydwu samo kapalo. Ręcznie tez psika. W szoku jestem bo tak nie miałam nawet po karmi, femaltijerach (2 opakowania) skoiku słodu jęczmiennego. Jak karmię butelką to czuję napływ pokarmu

Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-24, 22:44   #2928
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Eceea zeszło ciśnienie i presja związana z kp to puściło. Nie bez powodu mówi się, że kp zaczyna się w głowie, choć wiem, że Was to drażni ale zobacz ile spokój może zrobić. Skoro już jest spokój, to spróbuj go przystawić z nakładkami lub bez. A jeśli nie to nic na siłę

Stary 2019-06-24, 22:45   #2929
xxKasiax
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak wy to robicie, ze altywne na forum jesteście? Ja was czasem podczytuje Ale na więcej mnie nie stać

Stary 2019-06-24, 22:46   #2930
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Cześć Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie u psychologa. Nie pomogła mi specjalnie, ale też cudów się nie spodziewałam po pierwszym spotkaniu, wiem że potrzeba czasu.
Noc u nas była średnia. Mała obudziła się dwa razy, ale za każdym na godzinę, próbuje teraz coś odespać, bo ma drzemkę, ale w dzień mi ciężko zasnąć.

Super że byłaś. Wiadomo, jedno spotkanie nie zmieni może wiele ale już kilka kolejnych na pewno coś da. Super że zrobiłaś krok w tą stronę
Cytat:
Ile średnio godzin śpią Wasze dzieci na dobę?
Nie napiszę bo mnie znienawidzisz
Cytat:
Chyba głupia... 87 komentarzy, przydatne z 7

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

No pewnie. Ja tez przetrawilam ten temat. Jedynie decyzja o zakończeniu laktacji tako. Mam już szałwię i wit b6 waham się czy wziąć, no ale przecież muszę skoro on cycka nie chce ssac, a z laktatorem ciężko z czasem

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

U mnie to samo

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Ja właśnie zapytam na bioderkach, ale chce też pójść na wizyte od neurorozwoju.

O Jezusie Kocham goownoburze w internetach, największe są właśnie o mm chyba
Cytat:

Moja podobnie śpi...[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86933151]Motylku No ja właśnie mam niewiele swoich rzeczy, reszta Fifka, więcej ma niż ja
Czym mnie mąż wkurzył... Wszystkim po trochę, nazbierało mu się od bałaganu po samotne siedzenie na weselu bo on się napil i zaginął po opiekę na dzieckiem, gdzie wpakował małemu do wody pitnej łyżkę cukru, a ja potem się modlilam żeby biegunki nie dostał. Nie długo mu naleje pepsi do butelki, albo trzyma małego i nie trzyma główki albo chciał mu dać biszkopt, no takie rzeczy i mam ochotę żeby małego nie dotykał. Ale nie on wie lepiej. Już organizuje imprezę w domu, bo trzeba małego opic i pewnie myśli, że ja mam na to siły plus gotowanie zakupy i kto wie co jeszcze. A i jeszcze jego wujek do mnie, że siedzę w domu z dzieckiem to pewnie mi się nudzi. Nosz chyba sobie roboty poszukam, tak się kuźwa nudzę cały tydzień...[/QUOTE]No, i jeszcze nic nie robisz i w ogóle to masz wakacje, tylko ci drinka z palemką brakuje fececi..
Cytat:
To że trzyma to lajt ale pytanie czy ciągnie mięśniami karku pleców czy jednak przód aktywuje i jak Butterfly pisze co z rączkami. Dąży się do tego żeby były pod klatka i to na raczkach ma się dziecko opierać a nie właśnie ciągnąć mięśniami tułowia wszytsko. Ale to za wcześnie. Aczkowlrik gdziea koło tułowia być powinny te ręce a nie na samolot
Zanim pokażesz fizjo to możesz zrobić tak jakbyś glaskala od głowy do pupy i jak będziesz już hm zjeżdżać z pupy do linii gdzie łączy się pupa z udami to się w tym miejscu zatrzymaj i wlsnsie tym głaskaniem przycisnij. Ciężko to opisać. Ale jakby ruch nacisku nie od góry w dół tylko takie zawiniecie jakbyś zjeżdżala ręką z pupy jak nie rozumiesz to lepiej nie robić wtedy się jakieś tam mięśnie odciaza czy coś że dziecko też jie robi takiego samolotu że i głowa i nogi w górę
Ale jak. Masz w planie fizjo to super powstrzymać dziecka nie powstrzymasz a na pewno sprawdzi Uśmiechy!!! Mówiłam że warto!!!! Cukier do wody jak On na to wpadł.. A biszkopt to jak! Bo moja mimo że dużo płacze i ma rozciagbieta jape to biszkopta. By chyba nie zmiescila.

Też miałam pytać o to podnoszenie główki i właśnie to tak jakby przyciskanie pupy. Dzięki nie mam pojęcia jak się szuka postów na telefonie
Cytat:

Mamy tego samego męża? Hmmm Mój wrócił z kawalerskiego. Przyjechał po nas do rodziców i uwaga wypalił że w sobotę jest to wesele i że idziemy. Yhy. Na bank... A teraz poszedł spać bo uwaga, zmęczony jest.

Ojej, biedactwo zmęczone, no naprawdę ..
Cytat:
Tego nie próbowałam. Dzięki!!! Jutro sprawdzę

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Tylko u mnie wygląda na to, że samo się rozkręca (?) Kazik nie ssał wczoraj. W poprzednich dniach kilka razy ale bardzo krótko. W nocy recznie odciągnęłam to z jednej odciagalm a z drugiej samo kapało. Dzisiaj z obydwu samo kapalo. Ręcznie tez psika. W szoku jestem bo tak nie miałam nawet po karmi, femaltijerach (2 opakowania) skoiku słodu jęczmiennego. Jak karmię butelką to czuję napływ pokarmu

Wiesz, myślę że po prostu się przestalas denerwować to coś puściło. Może po prostu parę dni poodciagaj, potem też się już wyciszy, tak jak Magda pisała. Ja już praktycznie nic nie mam.

Rany nadrobilam, przynajmniej część miałam dziś dzień świra, cały w biegu, jeszcze panna pierdnąć nie mogła i dopiero jakieś 20 min temu jej się udało i skończyła awanturę. Uf.
No, mam już wszystko na chrzest ustalone, łącznie z menu, napitkami, dekoracja itd itd. jutro rodzice przyjeżdżają, może wreszcie uda mi się na plażę skoczyć.

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-24, 22:51   #2931
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wy to robicie, ze altywne na forum jesteście? Ja was czasem podczytuje Ale na więcej mnie nie stać

Podczas kp telefon w łapkę, podczas spaceru też (miejskie chodniczki u mnie), do tego od 20 dzisiaj śpią, więc luz (tfu tfu)

Stary 2019-06-25, 00:04   #2932
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:

Sama je sobie jakoś układa. Jakiś bardzo blisko nie są ale szeroko też jakos nie. Aż muszę się przyjrzeć dokładniej.[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86933151]Motylku No ja właśnie mam niewiele swoich rzeczy, reszta Fifka, więcej ma niż ja
Czym mnie mąż wkurzył... Wszystkim po trochę, nazbierało mu się od bałaganu po samotne siedzenie na weselu bo on się napil i zaginął po opiekę na dzieckiem, gdzie wpakował małemu do wody pitnej łyżkę cukru, a ja potem się modlilam żeby biegunki nie dostał. Nie długo mu naleje pepsi do butelki, albo trzyma małego i nie trzyma główki albo chciał mu dać biszkopt, no takie rzeczy i mam ochotę żeby małego nie dotykał. Ale nie on wie lepiej. Już organizuje imprezę w domu, bo trzeba małego opic i pewnie myśli, że ja mam na to siły plus gotowanie zakupy i kto wie co jeszcze. A i jeszcze jego wujek do mnie, że siedzę w domu z dzieckiem to pewnie mi się nudzi. Nosz chyba sobie roboty poszukam, tak się kuźwa nudzę cały tydzień...[/QUOTE]OMG! Umordowałabyn! Serioooo.

Stary 2019-06-25, 00:48   #2933
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Byliśmy z Maja w przychodni O 20-30 Bo od Płaczu ma straszna chrype i Wystraszyłam sie o jej gardło. Wszystko z nia ok ale chyba zaburzylismy jej rytm dnia bo wróciliśmy 21-30 I miala drzemkę 40 min po 22 i to tyle. Tz z nia robił ja drzemalam, dostała mm ponad godz temu a teraz cycala ale na krótko bo się zakrztusila i próbuje ją uśpić ehh

Edytowane przez N4TI
Czas edycji: 2019-06-25 o 00:50
N4TI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-25, 02:12   #2934
Olusiaa_
Zakorzenienie

Hej
Nasz kawaler juz ochrzcxony.wytrwal cala msze i wiekszosc imprezy w lokalu przespal
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-25, 03:17   #2935
xxKasiax
Wtajemniczenie

Cytat:
Podczas kp telefon w łapkę, podczas spaceru też (miejskie chodniczki u mnie), do tego od 20 dzisiaj śpią, więc luz (tfu tfu)

Stary 2019-06-25, 03:45   #2936
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak. Masz w planie fizjo to super powstrzymać dziecka nie powstrzymasz a na pewno sprawdzi Uśmiechy!!! Mówiłam że warto!!!! Cukier do wody jak On na to wpadł.. A biszkopt to jak! Bo moja mimo że dużo płacze i ma rozciagbieta jape to biszkopta. By chyba nie zmiescila.

Wiem o co Tobi chodzi, spoko.
Rączki ma jakoś super pod tuowiem nie, ale też nie rozjechane daleko. A nogi nie są w górze. Ale jeszcze przyobserwuję.

Usmichechy są przecudowne. Kocham kocham.
Cytat:
Napisane przez xxKasiax Pokaż wiadomość

Jak jak, Młoda właśnie na cycku. Ja tel w łapę i heja!

Matko kochana, moja wieś nie śpi. Jest 4.45 a ludzie już traktorami jeżdżą

Stary 2019-06-25, 05:00   #2937
agadzie
Zakorzenienie

A ja spać nie mogę coś. Dzieci jak susełki, tz też a ja się przewracam z boku na bok. Pff. Dziś tz zabiera młodego i jadą na lotnisko po szwagra, więc liczę na jakieś 2 godziny wzglednefo spokoju. Z kolei dla równowagi tz potem jedzie na lotnisko po moich rodziców już trochę dalej więc popołudnie sama z dziećmi.

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-06-25, 06:20   #2938
Faiza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Hej

Nasz kawaler juz ochrzcxony.wytrwal cala msze i wiekszosc imprezy w lokalu przespal
Super

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
A ja spać nie mogę coś. Dzieci jak susełki, tz też a ja się przewracam z boku na bok. Pff. Dziś tz zabiera młodego i jadą na lotnisko po szwagra, więc liczę na jakieś 2 godziny wzglednefo spokoju. Z kolei dla równowagi tz potem jedzie na lotnisko po moich rodziców już trochę dalej więc popołudnie sama z dziećmi.

Fajnie że tyle rodziny do Was zawita zawsze to jakaś pomoc i odmiana

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
Byliśmy z Maja w przychodni O 20-30 Bo od Płaczu ma straszna chrype i Wystraszyłam sie o jej gardło. Wszystko z nia ok ale chyba zaburzylismy jej rytm dnia bo wróciliśmy 21-30 I miala drzemkę 40 min po 22 i to tyle. Tz z nia robił ja drzemalam, dostała mm ponad godz temu a teraz cycala ale na krótko bo się zakrztusila i próbuje ją uśpić ehh
Udało się? U nas noc wyjątkowo spokojna, za to ja się strasznie spocilam i teraz mam lekką gorączkę

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:

Ja też z telefonu w czasie karmienia choć teraz nam się trochę skróciło

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Eceea zeszło ciśnienie i presja związana z kp to puściło. Nie bez powodu mówi się, że kp zaczyna się w głowie, choć wiem, że Was to drażni ale zobacz ile spokój może zrobić. Skoro już jest spokój, to spróbuj go przystawić z nakładkami lub bez. A jeśli nie to nic na siłę

Też mi się tak wydaje, stres robił swoje

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86933151]Motylku No ja właśnie mam niewiele swoich rzeczy, reszta Fifka, więcej ma niż ja

Czym mnie mąż wkurzył... Wszystkim po trochę, nazbierało mu się od bałaganu po samotne siedzenie na weselu bo on się napil i zaginął po opiekę na dzieckiem, gdzie wpakował małemu do wody pitnej łyżkę cukru, a ja potem się modlilam żeby biegunki nie dostał. Nie długo mu naleje pepsi do butelki, albo trzyma małego i nie trzyma główki albo chciał mu dać biszkopt, no takie rzeczy i mam ochotę żeby małego nie dotykał. Ale nie on wie lepiej. Już organizuje imprezę w domu, bo trzeba małego opic i pewnie myśli, że ja mam na to siły plus gotowanie zakupy i kto wie co jeszcze. A i jeszcze jego wujek do mnie, że siedzę w domu z dzieckiem to pewnie mi się nudzi. Nosz chyba sobie roboty poszukam, tak się kuźwa nudzę cały tydzień...[/QUOTE]No brawa dla tż, naprawdę

Faiza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-06-25, 06:38   #2939
Lilly Greace
Dostojna peema.

Agadzie, fajnie, że rodzinka się zjawia

Stary 2019-06-25, 06:57   #2940
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Faiza zasnela 1-40 do 5-30, drugie spanie 30 min i właśnie leze z nia w łóżku z nadzieją że Jeszcze pospimy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości