|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zadomowienie
|
Dot.: Skakanka czy bieganie?
Akurat przy HIITcie, zwlaszcza na biezni, nie ma az tak wielkiego znaczenia, jak stawiasz stope. Nikt nei robi HIITa wiecej niz 15-25 minut, a i to robia zaawansowani. Biorac pod uwage, ze sa to interwaly, przebiegniesz MOZE 4 km. Przecietna osoba stawia srednio 80 krokow na 100 m, co daje 3200 na 4 km. Dla porownania, w maratonie stawiasz wiecej krokow (wolne tempo) przez 42 km. To daje minimim 35 TYSIECY krokow, dla wiekszosci ponad 40 000 udezen nog o glebe, przy zmeczeniu miesni, mikrourazach, przykurczach i naciagnieciach. Nie ma histerii zeby biegac HIIT ze srodstopia. Jeydny dobry powod to taki, ze akurat tak sie biega szybciej: sprunty powinno sie biegac z palcow.
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
biegacie coś?ja dzisiaj 8 km
![]()
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
ja wczoraj wyszłam pobiegać, ale z przyczyn niezależnych ode mnie musiałam wrócić
![]() ![]()
![]() |
#2914 |
Przyczajenie
|
Moje Panie jaka przyjemność jest biegania na bieżni. Taka ładna pogoda złota polska jesień zamiast wybrać się na biegi do lasu, parku czy gdzie macie możliwość marnujecie czas na siłowni.. Zaletą biegania po terenie jest to że hartujecie organizm przed zimą trenując regularnie. I nie zawsze musi to być jakaś długa wyprawa.
Rocki trenował na świeżym powietrzu i pokonał ruska trenującego w idealnych warunkach :P W weekendy biegam przeważnie wzdłuż rzeki łącznie wychodzi to ok 6km w między czasie obowiązkowe rozciąganie. Stosujecie jakieś specyfiki, suplementy, izotoniki itp w czasie treningów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#2916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1 żel czy izotonik to średnio 300 kalorii, bieg 6 km to jakieś 300 kalorii. ![]() A potem pewnie "posiłek potreningowy" bo spece od siłowni tak kazali i nagle zdziwko, że masa idzie w górę i nie jest to baleron tylko tłuszcz. ![]() Na prawdę nie ma co w siebie pchać takich rzeczy, jak się nie jest w stałym intensywnym treningu wypalającym masę kalorii i wypłukującym masę minerałów. Normalny biegacz rekreacyjny niech się zwyczajnie zdrowo odżywia i nic więcej mu nie jest potrzebne, a zdrowiej jest na 100% Biegam 18-20 km i co najwyżej w upały tak planowałam trasę, żeby raz przebiec przy "wodopoju" . Mam taki postawiony w lesie przy naturalnym źródle wody. Izotonik raz łyknęłam na swoim pierwszym biegu na 10 km- NIGDY WIĘCEJ! Gęba zaklejona słodem, kluch gluta od tego w gardle, myslałam ze się wyrzygam za przeproszeniem i ledwo do mety dopełzłam. Tylko woda jeśli już..
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2013-10-23 o 12:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2917 |
Zadomowienie
|
Na razie piję wodę na trasie pow 5 km w taką pogodę jak dzisiaj. Mam mały bidon ze sobą na pasku. Ale jeszcze nie biegłam trasy dłuższej niż 15 km.
Ja dzisiaj poprawiłam swój czas na 10km ![]() Kupiłam sobie ostatnio ULTRA MARATOŃCZYKa Dean Karnazes, aż chce się wyjść i dać z siebie wszystko ![]() Polecacie jakąś dobrą maść rozgrzewającą na obolałe mięśnie ? Bengay? W tej chwili na szczęście nic mi nie dolega ale warto się zaopatrzyć, bo ostatnią tubkę tego typu specyfiku zużył mój mąż.
![]() |
#2918 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uzywamy za to masci na rozgrzenie PRZED biegiem, bo w tak wysokich gorach (zapominam czasem w tej betoniwej dzungli, ze to gory sa :P , ale sa!) jest bardzo zimno z rana. Popelnilam blad i nie smarowalam sie przed maratonem. Na starcie trzelam sie jak galareta (nie rozgrzewam sie na biegi powyzej 10 k, wychodze z zalozenia, ze mam dosc kilometrow, zeby sie rozgrzac w trakcie :P ). ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Nerla, zamiast masci pomyslalas o termoforze?
![]() |
![]() |
#2919 |
Przyczajenie
|
Z takich maści na rozgrzanie to polecam albo końską maść albo jak wspomniałaś Bengay ale ten mocniejszy bo są 2 na stawy i dla sportowców. Obydwie maści sprawdzone i dobre
![]() Co do biegania to staram się biegać po pracy co drugi dzień nie dużo bo 5km ale to tylko w celu rozruszania się po pracy. W weekend muzyka w uszach i biegam duuużo. Jak dla mnie ok 20-25km. dokładnie nie mierzyłam. Na maratony się nie nadaje :P cacajuate podziwiam za bieganie w maratonach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2921 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jesli jestes w stanie przebiec 25 km ciegiem, to sie nadajesz, tyle tylko, ze jesli nie masz czasu na treningi w tygodniu, to Twoj styl zycia sie nie nadaje ![]() Wiesz, pytanie, jak doszla do takiego kilometrazu i jak szybko i gdzie biega. Jesli powoli zwiekszala km i regularnie biega te 20-25 km co tydzien to nic dziwnego. Jedyne, co zmienia nietrenowanie w tygodniu to to, ze nie polepsza jej sie wynik na te 20kilka kilometrow, ale wyglada, ze ona to robi dla przyjemnosci, bo fajnie pobiegac, a nie egzekwuje jakis konkretny cel treningowy.
![]() |
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2923 |
Przyczajenie
|
hej hej
![]() nie ma czego podziwiać. Lubię biegać i to robię ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2924 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mówisz bym używała takich maści przed bieganiem? Chyba też będzie konieczna bo planuję w zimie kontynuować treningi.. Termofor? Ale jak? Powiedz coś więcej ![]()
![]() |
![]() |
#2927 |
Przyczajenie
|
termofor kojarzy mi się z workiem wypełnionym ciepłą wodą do ogrzewania pościeli
![]() Co do biegania to naprawdę różnie się dzieje w czasie biegu. Czasem można złapać mega motywatora i biegniesz jak Rocki i robi się życiówkę.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2929 |
Zadomowienie
|
Myślałam że masz na myśli jakieś magiczne zastosowanie termofora
![]() ![]() Dzisiaj pierwszy raz nie miałam natchnienia by biegać... więc najpierw wymyśliłam że pobiegam tylko "parę minut", a po wyjściu na dwór zmieniłam opcję na 5 km w jak najszybszym tempie ![]() ![]()
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
widziałam dzisiaj gazetkę promocyjną z Lidla - za tydzień będą ciuchy dla biegaczy
![]() ![]()
![]() |
#2931 |
Zadomowienie
|
Ooo ja potrzebuje dodatkową parę leginsów to pewnie też zajrzę.
Dziewczyny biegacie w zimie? Jak tak to w czym? Szczególnie chodzi mi o obuwie
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
ja biegam w butach przeznaczonych do biegania w terenie, bo mają podeszwy z wypustkami i trudniej o wywrotkę.
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=TN5jlX - link do gazetki. co myślicie o koszulkach na 34 stronie? będą się nadawać?
mi by się jeszcze przydał komin z polaru ![]()
![]() |
#2935 |
Zadomowienie
|
Podasz model? Chętnie oblukam
![]() Przy okazji patrzę na tą gazetkę z lidla i widzę kolce na buty? Nada się to na zimę? Wydaje się że może odpadać podczas biegu, ale może ktoś próbował takich rzeczy
Niemożliwe jest możliwe ![]() Edytowane przez nerla Czas edycji: 2013-10-28 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a po jakiej nawierzchni chcesz biegać?
![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
a ja dziś zamówiłam archiwalny numer specjalny runners world trening dla początkujacych ;-) nie doliczyli nawet złotówki za przesyłkę, to miłe...
co do gazetki to brakuje mi opaski na włosy/uszy, była ostatnio ale się nie załapałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
ja mam w planach kupić cały strój do biegania, ale z materiałów do tego przeznaczonych. nigdy nie biegałam w takich koszulkach czy spodenkach, więc nie mam porównania. zwykle zakładałam bawełniane koszulki, których mam bez liku, a potem takie przepocone wrzucałam do prania. wiem, że to nie jest tak do końca zdrowe, ale wtedy się tym nie przejmowałam, bo uważałam, że buty do biegania wystarczą. biegacie w takich koszulkach? lepiej?
myślałam jeszcze nad biustonoszem sportowym, ale nie wiem potrafiłabym dobrać rozmiar przez internet, bo tak właśnie mam zamiar robić zakupy. miałyście z takimi do czynienia?
![]() |
#2939 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy jeśli kupię koszulkę termoaktywną na zimę, będzie to równoznaczne z tym, że nie będę musiała zakładać tylu warstw ile bym założyła przy bawełnianej? jeśli do tej pory w zimie zakładałam koszulkę, bluzkę i bluzę z kapturem (tak, czasem się przegrzewałam), to przy sportowych/termoaktywnych ubraniach wystarczy koszulka i kurtka/bluza?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.