![]() |
#2911 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
![]() Cytat:
![]() Ivi mam nadzieję że u Ciebie jakieś postępy !! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
![]() Cytat:
Trzymam kciuki i miłego wieczoru życzę ^^ Ja z takim rozwarciem chodzę już 3 tygodnie... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Smarfetka Czas edycji: 2019-12-09 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Rozeznanie
|
![]()
U mnie nic nowego póki co, skurcze jakoś mnie odczuwalne, albo ja się już do nich przyzwyczaiłam
![]() Po badaniu lekarza, które było bardzo bolesne zaczęłam krwawić, wiec może coś rozwarcie ruszyło, ale jeszcze nie sprawdzali. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja jutro idę do gin i postanowiłam jej na wstępie zakomunikować, że jeśli planuje zrobić mi masaż szyjki to odmawiam. Nie wiem, co mi robiła ostatnio, że tak bolało, ale jeśli było to zwykłe badanie to nie chcę nawet myśleć, jak boleć będzie masaż. A mam niestety podejrzenia, że może to zrobić bez uprzedzenia. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja nie wiem czy na pewno miałam masaż szyjki, ale w zeszły poniedziałek na wizycie moja gin gmerała tam w środku, powiedziała ze będzie chwile nieprzyjemnie, ale to przyspieszy poród. Tiaaa, jak widać tydzien minął, a nic się nie ruszyło.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki! Cały czas jesteś pod ktg? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Wtajemniczenie
|
![]()
A do mnie sie jeszcze przypaletala opryszczka na koniec... no bosko..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zadomowienie
|
![]()
Możecie mi napisać tak łopatologicznie jak obsługujecie te wasze bobasy? Ja cały czas tkwię w jakimś poporodowym szoku i mam wrażenie, że mi mózg wyjęli. Naprawdę tu bym chciała robić jak najlepiej a tu jestem o tę istotę przerażona.
Uczymy się siebie ale zaczęłam od tego, że staram się co ok 3 godziny zmienić pampersa i dać cyca. Czasem wisi dłużej ale nie przekraczam 3 godzin.. A te pielęgnację jak robicie? Wieczorem przed snem oczka buzia pępek itd? A rano znowu? W szpitalu tak robili ale jeszcze nie umiem sobie tego poukładać. No i mam problem bo w szpitalu spałyśmy w jednym łóżku przytulone i mała się nie dała w nocy w domu odłożyć. Mąż uciekł do drugiego pokoju i spałyśmy razem na szczęście łóżko duże. Aby wstawał w nocy jak płakała czy słyszę. Złapałam jakiś zawias.. Niby czynności przychodzą coraz naturalniej a jednak w głowie jestem jak otumaniona. Jesteśmy sami, na szczęście nikt nie pcha się do pomocy. Może bym i nawet potrzebowała ale z drugiej strony ktokolwiek dodatkowo kręcący się tutaj to by mnie wykończyło. Tak BTW.. Któraś wczoraj pisała o wizycie /nalocie rodziców czy teściów w dniu wyjścia ze szpitala? Gosia chyba? Ja miałam to samo. Stwierdzili, że oni przygotują rosół od razu jak przyjdę. Musiałam się wydrzeć bo człowiek wraca jak wrak, zmęczony, oszołomiony i nie może nawet butów zdjąć bo już wizytacje. Trochę się pofochali ale przyjechali wieczorem na pół godziny. Nie rozumiem tego szału. Tak samo jak tego dzwonienia i wypisywania zaraz po porodzie. Do tej pory mam pełną skrzynkę, której jeszcze nie odczytałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sprawdzę dziś torbę na wszelki wypadek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Zdecydowanie gorsze było "teraz nie przyj, daj sobie odpocząć". Ehe, łatwo powiedzieć, trudniej wykonać jak cię wszystko aż skręca. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja dzis planuje pierwszą kąpiel. Troche mam stresik 🤪
Misiaq moj robi siku tak 3razy dziennie i tyle zmieniam pieluche. Kupy nie robi juz 3 dni. Nie mam jeszcze żadnego rytmu wypracowanego. Pielegnacje robie jak widze ze T. Jest zrelaksowany , ani glodny ani świeżo pojedzony itd... a no i u nas wyglada to tak, ze czysta ciepla woda i waciki. Wszystkie zgięcia wycieram, szyję. A pepek tylko suchym patyczkiem czyszcze ,niczym nie psikam nie namaczam. Nosek czyszcze jak mu furczy. I to tyle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2921 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
A pieluchę zmieniam tak co 3 godziny, żeby nie odparzyło.. No nie ogarniam tej istotki jeszcze. Z jednej strony mam jakiegoś baby bluesa. A z drugiej spływa na mnie fala OGROMNEJ miłości. Nigdy takiej nie doświadczyłam. Tż ogarnia życie a ja leżę i się gapię. Ewentualnie idę siku i znowu leżę i gapię ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() A co do pielegnacji i całego rytmu- pewnie znajdziecie swój, póki co nie denerwuj się, krzywdy swojemu dziecku na pewno nie zrobisz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ej, ja też mam chyba baby bluesa. Poryczałam się w aucie z tego wszystkiego. Raz że już nic nigdy nie będzie takie samo a dwa, strasznie się boję że się wykrwawię albo wpadnę w jakąś śpiączkę podczas porodu i dowidzenia.
Także tak, masaż zadziałał. Ponoć uwalnia jakieś hormony ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 ![]() Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2019-12-09 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nie byl kapany wcale .
Ale on nie mial ani krwi na sobie ani niczego. Jest czysciutki pachnacy wiec nie kapie. L. kąpalam wczesniej bo byl jednym krwawym ulepkiem. ![]() No ja zagladam w pieluszke sto razy dziennie ale jak pusta to zostawiam. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2925 |
Rozeznanie
|
![]()
Macie jakieś patenty na zatkany nos?
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Miesiąc temu miałam 2cm. Kto da więcej? ![]() ![]() Pati Tymek przesłodki ![]()
![]() |
#2928 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Jeżeli nie chcesz żadnych wspomagaczy to uprzedzić najlepiej jeszcze przed siadaniem na fotel. Często mam wrażenie lekarze robią to „dla naszego dobra” wcześniej nie zapytawszy, czy na pewno tak samo to dobro definiujemy. Ja mam właśnie chyba o to jedynie żal do personelu w moim poprzednim porodzie. Dzisiaj tez to zakomunikuje jeszcze, zanim rozłożę nogi ![]()
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
![]()
My kąpaliśmy wczoraj. W szpitalu był kąpany, ale po tych wszystkich szpitalnych środkach wychodził mu straszny rumień. Wczoraj oczyściliśmy nosek, przemylismy oczka, wacikiem z wodą wszystkie fałdki wyczyściliśmy i wsadziliśmy do wody dosłownie na chwilkę. Oczywiście przy wszystkim ryk. Po wszystkim nasmarowalismy ciałko i dodatkowo główkę olejem z migdałów żeby wyczesać zaschnięta krew z włosków. No i mały masowanie kremikiem i czesanie uwielbia. Po wszystkim podłożyliśmy pieluchę tetrową i owinęliśmy kocykiem i dupka i pępek się wietrzyły
![]() Maks nie lubi spowijania. Pielęgniarka w szpitalu mu robiła, ale dostawał szału i go rozplątały. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Voice ja kiedyś po takich historiach, ze może umrę przy porodzie dostałam taki szczery opyerdol od mojego TZ, ze ani mam się ważyć zostawiać bo potem samego z tym majdanem, ze już o takich powikłaniach nie myśle ![]()
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2933 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ogólnie kiepsko, jeśli rzeczywiście robiłaby to bez pytania. Jutro oczywiście zawczasu poinformuję ją, że nie chcę, jeśli takie coś planowała. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2936 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Wygralas! Tak Midusia ,Leon tez wiecznie jak pszczółka zwinięty był ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2937 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Haha, wygrałas!!!! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja Lenka ma na ramie łóżeczka takiego samego szumisia jak Wy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Po drugie masaż boli, a akcja porodowa może i tak zacznie się sama. Nie chcę sobie dokładać bólu tylko po to, żeby szybciej urodzić jeśli nadal mam czas. Po trzecie trafiłam w sieci na informacje, że masaż szyjki moze mieć też negatywne skutki. Może dojść do mikrouszkodzeń przez co szyjka już podczas porodu nie będzie "współpracować". Ponoć może też pęknąć. Jak będę na chwilę przed sztucznym wywołaniem to może i zdecyduję się na masaż, ale na razie chcę się wstrzymać. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.