Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-12-15, 06:22   #2911
syyyyyylwia
cat lady

Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 63

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Naprawdę? A to łobuzy 🤩

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Człowiek chce się w nocy przewrócić to jak śpi na plecach to się tylko głowę przekręca a jak na boku to trzeba robić skomplikowana na półsen operację z podnoszeniem kota z kołdrą, obrotem i odlozeniem kota, może nie ucieknie obrażony, jak jest wystarczająco śpiący
Mega urocze przytulaki, wszystkie

syyyyyylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 06:35   #2912
Mimiko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Cappuccino Pokaż wiadomość
Co sądzicie o twierdzeniu że koty kładą się na chorym miejscu i wyczuwają chorobę? Mój kot bardzo często się na mnie kładzie - na brzuchu, na nogach. Niedawno dowiedziałam się ze mam mięśniaka na macicy - wlasnie teraz piszac tego posta kotek leży mi na podbrzuszu.... Czekam też na rezonans - mam jakieś zmiany na wątrobie, mogą być łagodne, mogą być przerzuty. I się nakręcam... Macie jakieś refleksje na temat takiego zachowania kotów? Mam cicha nadzieję, że robi to tylko dlatego ze lubi moje towarzystwo...
Koty po prostu lubią tak się przytulać i mają swoje ulubione miejsca na człowieku. Mój np. nie lubił leżeć na kolanach jak normalne koty tylko zawsze pakował się na klatkę piersiową, aż pod brodę mi właził i domagał się głaskania. 15 lat się tak pakował na tę klatę a mi nic nie jest .

Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 07:03   #2913
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
Linie lotnicze WIZZAIR. Czy opłaca się płacić w biurze podróży za "miejsca obok siebie"?
W niektórych liniach lotniczych, gdy nie wybierze się płatnych miejsc, to przy zakupie 2 biletów i tak przydziela miejsca obok siebie ,a jak jest w tych liniach?

Moi rodzice wczoraj lecieli do UK i w samolocie było tylko 50 osób. Mieli miejsca wykupione, ale jak widać mogli przebierać w miejscach. Pewnie zależy od terminu, ale czasem masz tak przydzielone, że siedzisz z kimś bliskim po skosie, czyli blisko ale nie obok siebie.

Stary 2021-12-15, 07:13   #2914
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
jak coś to ten sklep ma ubrania w podobnym stylu i chyba nie dorabia do tego żadnej ideologii

https://aeterie.com/?fbclid=IwAR3dC5...zwshgEzHl01gZg

Ooo ale śliczne. Ale ceny nadal powalające. Ale będę sobie marzyć i może na urodziny sobie kupię jakąś, bo są śliczne

Cytat:
Napisane przez syyyyyylwia Pokaż wiadomość
Człowiek chce się w nocy przewrócić to jak śpi na plecach to się tylko głowę przekręca a jak na boku to trzeba robić skomplikowana na półsen operację z podnoszeniem kota z kołdrą, obrotem i odlozeniem kota, może nie ucieknie obrażony, jak jest wystarczająco śpiący
Mega urocze przytulaki, wszystkie

Lata temu z poprzednią kotką też tak spałyśmy, wchodziła mi w środku nocy do łóżka i domagała się głasków, spałyśmy sobie przytulone. Piękne czasy.
Obecna księżniczka max co zrobi, to wchodzi pod koc, jak zrobię miejsce pod swoimi nogami.
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 07:15   #2915
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez squirrelqa Pokaż wiadomość
Ech, no właśnie, ten poliester... Masz pomysł, gdzie szukać lepszego składu?

Zobacz pro-be bo pamiętam, że mają do wyboru ocieplenie wełniane.

A jeśli bez ocieplenia coś byś chciała to zara na promocjach. Mają czasem fajne klasyczne płaszcze ze składem 75% wełny i podszewka wiskozowa. Są fajnie uszyte, mimo że jeden mam 5 lat to dalej nowka sztuka a uzywany przez pierwsze 3 lata był baaaaardzo często (jakieś 4-6 razy w tygodniu).

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 07:30   #2916
837577522c61f12fd19d26721bfa89a63d19e6ec_63eec3821f71b
Konto usunięte

Skoro już pojawił się temat kotów, Wasze koty miały może usuwany kamień z zębów? Jak to wyglądało? Dzisiaj prowadzę mojego na zabieg i niby wet mówił jaka jest procedura, ale i tak mam stresa Też dostawały tylko głupiego jasia?
837577522c61f12fd19d26721bfa89a63d19e6ec_63eec3821f71b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 07:36   #2917
syyyyyylwia
cat lady

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość

Lata temu z poprzednią kotką też tak spałyśmy, wchodziła mi w środku nocy do łóżka i domagała się głasków, spałyśmy sobie przytulone. Piękne czasy.
Obecna księżniczka max co zrobi, to wchodzi pod koc, jak zrobię miejsce pod swoimi nogami.
Mnie rozwalają z kocykiem te tymczasiki, odlowilam małe dzikusy a teraz jak widzą kocyk to jest pęd żeby ze mną się pod nim tulić. Autentycznie, wołam nawet jak śpią, podnosze kocyk a to male biegnie i wpada pod️ i potem np pod moimi kolanami robi się kula dwoch tulacych się. Będę bardzo tęsknić jak już znajdą dom.

[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89037825]Skoro już pojawił się temat kotów, Wasze koty miały może usuwany kamień z zębów? Jak to wyglądało? Dzisiaj prowadzę mojego na zabieg i niby wet mówił jaka jest procedura, ale i tak mam stresa Też dostawały tylko głupiego jasia?[/QUOTE]

Pełna narkoza. Zależy od kota, mam dwa ośmiolatki i jeden tylko jedno czyszczenie w życiu i żaden ząbek do usunięcia, a drugi już po dwóch i sporo zębów nie ma. Ostatnie 5 lat oba moje i jedzą to samo.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-12-15, 07:47   #2918
squirrelqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
Zobacz pro-be bo pamiętam, że mają do wyboru ocieplenie wełniane.

A jeśli bez ocieplenia coś byś chciała to zara na promocjach. Mają czasem fajne klasyczne płaszcze ze składem 75% wełny i podszewka wiskozowa. Są fajnie uszyte, mimo że jeden mam 5 lat to dalej nowka sztuka a uzywany przez pierwsze 3 lata był baaaaardzo często (jakieś 4-6 razy w tygodniu).

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
To Pro-Be jest świetne! I mają opcje dłuższych rękawów, więc dla mnie super, bo zawsze mam za krótkie. Tylko... Co chcę któryś kupić i wybieram te wszystkie opcje, to okazuje się, że niedostępny Zapisałam się na powiadomienie, może niedługo się pojawią.

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 07:49   #2919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez syyyyyylwia Pokaż wiadomość
Mnie rozwalają z kocykiem te tymczasiki, odlowilam małe dzikusy a teraz jak widzą kocyk to jest pęd żeby ze mną się pod nim tulić. Autentycznie, wołam nawet jak śpią, podnosze kocyk a to male biegnie i wpada pod️ i potem np pod moimi kolanami robi się kula dwoch tulacych się. Będę bardzo tęsknić jak już znajdą dom.

Pełna narkoza. Zależy od kota, mam dwa ośmiolatki i jeden tylko jedno czyszczenie w życiu i żaden ząbek do usunięcia, a drugi już po dwóch i sporo zębów nie ma. Ostatnie 5 lat oba moje i jedzą to samo.

Nasz wet mówił, że poda mu tylko głupiego jasia, więc już nie wiem. Wszędzie piszą właśnie o pełnej narkozie.
837577522c61f12fd19d26721bfa89a63d19e6ec_63eec3821f71b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 08:18   #2920
rebeccaa
Zadomowienie

[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89037825]Skoro już pojawił się temat kotów, Wasze koty miały może usuwany kamień z zębów? Jak to wyglądało? Dzisiaj prowadzę mojego na zabieg i niby wet mówił jaka jest procedura, ale i tak mam stresa Też dostawały tylko głupiego jasia?[/QUOTE]Może nie kot, ale pies szwagierki miał czyszczone zęby, pełna narkoza. Pies już nie pierwszej młodości i podczas czyszczenia zębów mało co nie zszedł z tego świata, serce stanęło, ale reanimowali i udało się go uratować, jest w dobrym stanie.

Stary 2021-12-15, 08:24   #2921
syyyyyylwia
cat lady

[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89037848]Nasz wet mówił, że poda mu tylko głupiego jasia, więc już nie wiem. Wszędzie piszą właśnie o pełnej narkozie.[/QUOTE]Hm. Widzę dwa możliwe powody, albo coś wyszło źle w wynikach badań krwi jakie zrobił przed zabiegiem (lub jest bardzo wiekowy) i jest niebezpieczeństwo zrobić pełną narkozę albo jest przekonany że nie ma sensu bo nie będzie żadnej ekstrakcji na pewno?
Ja bym dopytala dlaczego tak. I czy usunięcie zęba jakby było konieczne też na jasiu samym będzie ok.
Były badania krwi, tak? Moja wetka planowego zabiegu pod narkozą bez wcześniejszego badania nie robi.

Edytowane przez syyyyyylwia
Czas edycji: 2021-12-15 o 08:26

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-12-15, 08:25   #2922
tinkerver2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rebeccaa Pokaż wiadomość
Może nie kot, ale pies szwagierki miał czyszczone zęby, pełna narkoza. Pies już nie pierwszej młodości i podczas czyszczenia zębów mało co nie zszedł z tego świata, serce stanęło, ale reanimowali i udało się go uratować, jest w dobrym stanie.

Na pocieszenie - moja starsza psinka, 12 lat, ciężko chore serce, miała wyrywane (nie opłacało się czyścić) 13 zębów z miesiąc, dwa temu.
Zabieg przeszła dobrze, do dnia dzisiejszego hula, biega, skacze, jest żywsza niż przed zabiegiem.

Czy jest tu ktoś, kto zna się na prawie karnym skarbowym?

Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 08:34   #2923
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Olx.

Wystawiłam laptopa, grata za 150 zł. I się waham czy wysłać przesyłka. Oczywiście wszystko przez olx, koleś chce kupić. Ja nigdy nie wysyłałam laptopa przez olx

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 08:39   #2924
Fenenna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Olx.

Wystawiłam laptopa, grata za 150 zł. I się waham czy wysłać przesyłka. Oczywiście wszystko przez olx, koleś chce kupić. Ja nigdy nie wysyłałam laptopa przez olx

Boisz się że przesylka zaginie? Może spróbuj dogadać się że wyślesz indywidualnie paczkomatem z wykupieniem ubezpieczenia? Jeśli zamówił przesyłka olx do paczkomatu to ta standardowa przesyłka ma tylko standardowe ubezpieczenie.
Ja bym wysłała normalnie ale zrobiła bardzo dokładne zdjęcia z pakowania.
Fenenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 08:42   #2925
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Fenenna Pokaż wiadomość
Boisz się że przesylka zaginie? Może spróbuj dogadać się że wyślesz indywidualnie paczkomatem z wykupieniem ubezpieczenia? Jeśli zamówił przesyłka olx do paczkomatu to ta standardowa przesyłka ma tylko standardowe ubezpieczenie.
Ja bym wysłała normalnie ale zrobiła bardzo dokładne zdjęcia z pakowania.
Nie wiem w sumie czego się boje koleś i tak chyba na części kupuje, janpo prostu nigdy takich "drogich rzeczy nie wysyłałam

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 08:45   #2926
agatkaao0
Wtajemniczenie

Działa wam vinted?

— Czesław Miłosz
agatkaao0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 08:47   #2927
Lottie69
Zakorzenienie

[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89037825]Skoro już pojawił się temat kotów, Wasze koty miały może usuwany kamień z zębów? Jak to wyglądało? Dzisiaj prowadzę mojego na zabieg i niby wet mówił jaka jest procedura, ale i tak mam stresa Też dostawały tylko głupiego jasia?[/QUOTE]

Moja miała usuwane - też coś mówili o głupim jasiu, ale dla mnie ona była normalnie usypiana. Odebrałam przytomną, ale słabiutką. Grzałam ją na sobie, chodziła cały dzień pijana, na drugi dzień już okej.

//
Najważniejsze, to odbierz wybudzonego kota i kontroluj, jak się zachowuje w domu. Dogrzewaj w miarę potrzeby i przez pierwsze kilka godzin nie karm, żeby się nie zadławił.

Ale drugi raz się chyba nie zdecyduję, bo kupę nerwów mnie to kosztowało... A nie widzę super różnicy. Muszę się ogarnąć i więcej żujnego mięsa jej dawać (tzn regularniej) i uniknąć zabiegu.

Edytowane przez Lottie69
Czas edycji: 2021-12-15 o 08:52
Stary 2021-12-15, 09:01   #2928
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Ale drugi raz się chyba nie zdecyduję, bo kupę nerwów mnie to kosztowało... A nie widzę super różnicy. Muszę się ogarnąć i więcej żujnego mięsa jej dawać (tzn regularniej) i uniknąć zabiegu.

Mam już bardzo starego kota, i jednak proponuję , zwłaszcza starsze już koty, co jakiś czas dac na taki zabieg.
Bo i oczyszczą zeby i skontroluja dokładniej ich stan, w razie potrzeby usuną zepsutego.

Koty nie pkazują ze coś nie tak a "sypią się" bardzo nagle, zdrowy, zdrowy a nagle ... sru.

Mój całe życie jadł głównie surowe mieso podawane w dużych kawałkach, w tym twardą wołowinę ze ścięgnami i niby całe zycie miał czyste zeby, az nagle na starość okazało sie że ... sru. I było strachu i koniecznosc pełnej narkozy zeby pousuwać część.

No i zasadniczo, drapieżniki w ogóle nie żują. Niczego. Nie mają takiej opcji ani zębów do tego.
One tylko co najwyżej odcinają kęs jak sekatorem i połykają.
tak samo suchą karme koty głownie łykają w całości a nie gryzą, wiec o czyszczeniu zębów suchą karmą to w ogóle jakiś bzdet do potęgi.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 09:03   #2929
martullenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaao0 Pokaż wiadomość
Działa wam vinted?

Teraz już tak, ale miałam wcześniej problemy.

Wysłane z mojego ASUS_I006D przy użyciu Tapatalka

martullenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-12-15, 09:08   #2930
Nette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
Linie lotnicze WIZZAIR. Czy opłaca się płacić w biurze podróży za "miejsca obok siebie"?
W niektórych liniach lotniczych, gdy nie wybierze się płatnych miejsc, to przy zakupie 2 biletów i tak przydziela miejsca obok siebie ,a jak jest w tych liniach?

A po co? Chyba że super długi lot albo boisz się latać. Choć przy dłuższych lotach to bardziej się opłaca dopłata za większe miejsce, albo chociaż siedzenie od okna/przejścia, a nie w środku. Pewnie was system rozrzuci. Idę o zakład, że jakiś algorytm tam działa, żeby mieszać odpowiednio rozrzucenie (intym samym skłonić ludzi do zakupu tej opcji przy kolejnych podróżach).

Edytowane przez Nette
Czas edycji: 2021-12-15 o 09:17
Nette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 09:13   #2931
Fenenna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Nie wiem w sumie czego się boje koleś i tak chyba na części kupuje, janpo prostu nigdy takich "drogich rzeczy nie wysyłałam

Ja bym się bała jedynie zaginięcia paczki (mnie się już to zdarzyło niestety), zrób zdjęcia jak pakujesz, jeśli coś się stanie będziesz je miała jako dowód + zrobisz screeny z olx że była taka i taka transakcja i już.
150 zł to już coś, ale ja mimo moich złych doświadczeń i przebojów wysłałbym
Fenenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 09:15   #2932
Konto usunięte

Cytat:
Moja miała usuwane - też coś mówili o głupim jasiu, ale dla mnie ona była normalnie usypiana. Odebrałam przytomną, ale słabiutką. Grzałam ją na sobie, chodziła cały dzień pijana, na drugi dzień już okej.

//
Najważniejsze, to odbierz wybudzonego kota i kontroluj, jak się zachowuje w domu. Dogrzewaj w miarę potrzeby i przez pierwsze kilka godzin nie karm, żeby się nie zadławił.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Zrezygnowała jednak z zabiegu, bo mam wrażenie, że wet coś kręci i zaczęłam być podejrzliwa.

Podczas badań przed szczepieniem wet zobaczył, że kot ma stan zapalny dziąseł (tak rzeczywiście jest) i najpierw była mowa o tym, żeby przyjść za 2 tyg po zastrzyk przeciwzapalny. Dopytałam o cenę, wszystko było dogadane. Ale jak stawiliśmy się na wizycie, to nagle pojawił się temat zabiegu usuwania kamienia i że mamy kota odebrać po 2 h. Ja na początku zgłupiałam. Mówię mu, że coś chyba źle się zrozumiałam, bo podobno miał być sam zastrzyk. On przytaknął temu, że pewnie tak i tu pierwsza lampka ostrzegawcza mi sięâ˜☠zapaliła, bo kurde wiem jak było. Pytam, czy nie trzeba żadnych badań zrobić przed uśpieniem, a wet na to, że kot jest młody i przecież to tylko głupi jaś. Ostatecznie do zabiegu nie doszło, bo kot nie był na czczo, a nie był na czczo bo nie było w ogóle o tym mowy.

Umówiliśmy się na dzisiaj, ale zaczęłam wątpić w to wszystko, więc odwołałam wizytę. Pójdę jeszcze do innego weta. Macie kogoś zaufanego we Wrocławiu?

Lottie69, z tymi zębami to też bywa tak, że niektóre koty mają większe predyspozycje do kamienia, to jest choroba organizmu i niewiele jesteśmy w stanie wtedy zrobić. Lepiej czasami pousuwać zęby, jak kot zaczyna się męczyć.

Edytowane przez 837577522c61f12fd19d26721bfa89a63d19e6ec_63eec3821f71b
Czas edycji: 2021-12-15 o 09:17
Stary 2021-12-15, 09:32   #2933
cava
Zakorzenienie

[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89037944]Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Zrezygnowała jednak z zabiegu, bo mam wrażenie, że wet coś kręci i zaczęłam być podejrzliwa.

Podczas badań przed szczepieniem wet zobaczył, że kot ma stan zapalny dziąseł (tak rzeczywiście jest) i najpierw była mowa o tym, żeby przyjść za 2 tyg po zastrzyk przeciwzapalny. Dopytałam o cenę, wszystko było dogadane. Ale jak stawiliśmy się na wizycie, to nagle pojawił się temat zabiegu usuwania kamienia i że mamy kota odebrać po 2 h. Ja na początku zgłupiałam. Mówię mu, że coś chyba źle się zrozumiałam, bo podobno miał być sam zastrzyk. On przytaknął temu, że pewnie tak i tu pierwsza lampka ostrzegawcza mi sięâ˜☠zapaliła, bo kurde wiem jak było. Pytam, czy nie trzeba żadnych badań zrobić przed uśpieniem, a wet na to, że kot jest młody i przecież to tylko głupi jaś. Ostatecznie do zabiegu nie doszło, bo kot nie był na czczo, a nie był na czczo bo nie było w ogóle o tym mowy.

Umówiliśmy się na dzisiaj, ale zaczęłam wątpić w to wszystko, więc odwołałam wizytę. Pójdę jeszcze do innego weta. Macie kogoś zaufanego we Wrocławiu?

Lottie69, z tymi zębami to też bywa tak, że niektóre koty mają większe predyspozycje do kamienia, to jest choroba organizmu i niewiele jesteśmy w stanie wtedy zrobić. Lepiej czasami pousuwać zęby, jak kot zaczyna się męczyć.[/QUOTE]

Idź do innego weta, jeśli temu już nie ufasz.

Ale jak już jest stan zapalny dziąseł, to raczej faktycznie potrzebny jest zabieg usuwania kamienia, bo to on najprawdopodobniej jest powodem tworzenia się stanu zapalnego.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 09:51   #2934
Linka25
Zakorzenienie

Czy ktoś z Was przeprowadzał odczulanie siebie lub dziecka z powodu alergii? Jakie efekty?
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 10:07   #2935
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Czy ktoś z Was przeprowadzał odczulanie siebie lub dziecka z powodu alergii? Jakie efekty?
Ja siebie wiele lat temu, jeden cykl był ok, miałam spokój na parę lat. Miałam wtedy alergię wziewną. Jak zaczęłam dojrzewać wszystko wróciło z nawiązką, doszły mi nowe alergeny, nie było już opcji, żeby odczulić mnie na wszystko na co byłam uczulona, więc odczulano mnie na jedno z wielu i już niestety bez efektu. Po latach doszła mi alergia pokarmowa, nie wiem na ile to możliwe, ale zastanawiam się czy nie jest tak, że alergia na mleko tliła się we mnie od dziecka, a objawiała się jeszcze inaczej. Jestem dzieckiem lat 80.tych, alergologia wtedy dopiero raczkowała. Jeśli się zastanawiasz nad odczulaniem to odpowiedź pewnie brzmi "to zależy".

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 10:08   #2936
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość

Mój całe życie jadł głównie surowe mieso podawane w dużych kawałkach, w tym twardą wołowinę ze ścięgnami i niby całe zycie miał czyste zeby, az nagle na starość okazało sie że ... sru. I było strachu i koniecznosc pełnej narkozy zeby pousuwać część.

No i zasadniczo, drapieżniki w ogóle nie żują. Niczego. Nie mają takiej opcji ani zębów do tego.
One tylko co najwyżej odcinają kęs jak sekatorem i połykają.
tak samo suchą karme koty głownie łykają w całości a nie gryzą, wiec o czyszczeniu zębów suchą karmą to w ogóle jakiś bzdet do potęgi.
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;89037944]

Lottie69, z tymi zębami to też bywa tak, że niektóre koty mają większe predyspozycje do kamienia, to jest choroba organizmu i niewiele jesteśmy w stanie wtedy zrobić. Lepiej czasami pousuwać zęby, jak kot zaczyna się męczyć.[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Idź do innego weta, jeśli temu już nie ufasz.

Ale jak już jest stan zapalny dziąseł, to raczej faktycznie potrzebny jest zabieg usuwania kamienia, bo to on najprawdopodobniej jest powodem tworzenia się stanu zapalnego.

Ogółem wszystko prawda - ale u mnie akurat było tylko trochę kamienia i wydaje mi się, że można było tego zabiegu nie robić. Jeśli zostanie mi znowu zasugerowany, to sprawdzę z innym wetem, czy też tak uważa - jeśli tak, to oczywiście, że wykonam. Ale będę próbowała innych rozwiązań, może nawet mycia kocich zębów, bo widziałam, że męczy się po tym znieczuleniu (przy sterylce było tak samo).
Stary 2021-12-15, 10:14   #2937
this_witch
whatever

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
10 lat temu siebie odczulałam, niestety nie pomogło. Dopiero po latach, z wiekiem, alergia zaczęła trochę odpuszczać.
Tak poza tym, to bardzo źle się czułam po szczepionkach, miałam obniżoną odporność, ciągle coś łapałam, a jak się jest chorym to z kolei nie można przyjąć szczepionki i takie błędne koło. Ale jak kto znosi to pewnie zależy od tego na co się odczula i na ile alergenów jednocześnie.
this_witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-12-15, 10:18   #2938
Konto usunięte

Cytat:
Ogółem wszystko prawda - ale u mnie akurat było tylko trochę kamienia i wydaje mi się, że można było tego zabiegu nie robić. Jeśli zostanie mi znowu zasugerowany, to sprawdzę z innym wetem, czy też tak uważa - jeśli tak, to oczywiście, że wykonam. Ale będę próbowała innych rozwiązań, może nawet mycia kocich zębów, bo widziałam, że męczy się po tym znieczuleniu (przy sterylce było tak samo).
Moje koty jedzą uszy królicze, to pomaga na zęby i odkłaczanie. Mięso dajemy im tylko czasami, bo rzadko jemy wołowinę, a nie wiem za bardzo co innego im podawać. Myślałam o skrzydełkach, ale podobno mają za dużo fosforu, więc można przesadzić. Wątpię żeby dało radę im umyć zęby, a innych opcji już chyba nie ma.
Stary 2021-12-15, 11:25   #2939
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nette Pokaż wiadomość
1) Nie ma znaczenia. Jeśli popijasz czasem wieczorem lampkę wina, to pamiętaj, że może to mieć wpływ na przyswajalność = skuteczność.
.
Czy mogę prosić źródło, że alko wpływa na skuteczność?
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-12-15, 11:27   #2940
squirrelqa
Zakorzenienie

Też mnie ta obniżona skuteczność przy alkoholu zdziwiła. Do tej pory myślałam, że alkohol może obniżyć skuteczność tylko wtedy, gdy ma się tendencję do wymiotowania po procentach...

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości