|
|
#2911 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
Cześć Adi
|
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz Emmi zastanawiałam się nad tematem asfaltu wczoraj.
U nas też takie roboty asfaltowe robią w tej chwili. Robotnicy z drugiego krańca Polski, a tu tyle firm lokalnych. Przyjezdnym wynajmują domy, hotele, stołują. Nie, że jacyś wybitni specjaliści od zadań specjalnych... Wygrali przetarg...za darmo robią? Tego nie mogę zrozumieć. Emmi może tylko na asfalt mają na ścieżki i chodniki nie mają kasy, albo będzie inny wykonawca.--------- Hejka Adusia. Spałaś tak długo? Nie to, że wypominam, na zdrowie! Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-07-31 o 10:45 |
|
|
|
#2913 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
tak mi się wczoraj nic nie chciało robić, a jak się już zebrałam to poszło zupełnie gładko. Hura! |
|
|
|
#2914 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
Z tego co udało mi się usłyszeć z różnych źródeł, to wygląda to mniej więcej tak, że firma daje niskie koszty na zasadzie łapania jak najwięcej fuch. Przebicia się, zablokowania. Robią potem z opóźnieniami ale to nieważne. Ważne, że mają zlecenia. Często pojawiają się jakieś ,,ukryte trudności" i odbijają sobie w aneksach, albo w ramach tych trudności robią cięcia w projekcie i każdy jest zadowolony a oni i tak wychodzą na swoje.
|
|
|
|
#2915 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Mam podobne odczucia. Gdy u nas były duże roboty drogowe, to auta mieli z rejestracją podkarpacką.
A niedaleką autostradę robiła firma z Chin. Najtańsza firma przetarg wygrywa. Tak to jest. ===== No nie, aż tak długo to nie spałam. |
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
No i co my biedne żuczki na to poradzimy?
NIC! cwanie. Ja widzę, jak mi duże firmy faktury opłacają. Im większa i bogatsza firma, tym większe opóźnienia w płaceniu. Mam jeszcze takich z marca ![]() Ech. -------------- Adusia dzisiaj pozdrowienia dla słuchaczy z radia z Twojego miasta miły pan przesłał: -Z najpiękniejszego miasta w Polsce, słonecznego, bezchmurnego pozdrowienia
|
|
|
|
#2917 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
a to ciekawe czy nie był to czasem mój synek. On lubi takie akcje. Często dzwoni. |
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Adusia być może Twój S
![]() Nie wiem. Głos bardzo medialny
|
|
|
|
#2919 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
może... może... ![]() Dwunasta dochodzi, pora zupkę grzać. Pa...!! |
|
|
|
#2920 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się że słonecznego tarasu z ksiazeczką
po popoludniowym rowerze z rodzinką, pewnie wam nie wspomniałam że jestem molem książkowym.Cicha, korzystaj z urlopu! Wypoczywaj! Emmi dużo siły ![]() Adi korzystajcie z wakacji, Mania pewnie jeszcze do was przyjedzie Cyfreko, wspaniale skończyła się historia ze znalezionym kotkiem, masz wielkie serce ![]() ![]() Nie chwaliłam się, ale córa dostała się do najlepszego liceum w naszym województwie ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2921 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Milka,
wielkie brawa dla Twojej córci...!! Zdolna Młoda Kobitka. Piękna przyszłość przed nią. Raz jeszcze, brawo...!!
|
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witajcie słoneczka jak się macie?Mila gratulacje dla córki w dalszej edukacji ![]() Ja też czasami jestem molem książkowym to etapami nadchodzi, przechodzi i znowu wraca...------------- Pijemy kawkę? herbatę? Ja kawę tradycyjnie. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Zakończyłam wczoraj miesiąc. Trochę mi zeszło, ale z powodzeniem ![]() Sierpień! Roleta w górze. -------------- Wieczorem zakończyłam sezon ogórkowy ![]() Ogóry się kiszą, będą pyszne! Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-08-01 o 08:05 |
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ależ ja dawno do Was nie zaglądałam, no to wpadam na tę kawusię od Cyferki ![]() Cyferko, u Ciebie się ogóreczki kiszą, a u mnie buraczki i na próbę fasolka szparagowa. Ogromnie mi w tym roku obrodziła, więc eksperymentuję ![]() Milka, gratulacje dla córki ![]() Adusia, wstałaś? |
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Ania
Cudnie, że znalazłaś czas i wpadłaś ![]() Kisisz fasolkę? O, ciekawa jestem smaku. Jak tam dziewczynki? Średnia córcia idzie do tej samej szkoły co starsza? Sierpień, już promocje zeszytów i akcesoriów szkolnych. Co za cuda teraz wymyślają? za głowę się złapałam, jak zobaczyłam zeszyty...na marginesach wzory, daty, ortografia... Nie to, ż e mi się nie podoba jak dziecko będzie umiało skorzystać, to jestem za!Myślę, że utrwali sobie. Edytowane przez Cyferkaa Czas edycji: 2024-08-01 o 08:59 |
|
|
|
#2925 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
I dosiadam się z herbatką
![]() Cyferko Super, że miesiąc już zamknięty. Ale powiem Wam, że szkoda mi lipca. Chciałabym aby czas zwolnił, szczególnie, kiedy się lenię Milka Brawo dla córki. Fantastyczne podsumowanie nauki w podstawówce. Brawo! Brawo! A ma już pomysł zawodowy na siebie? Czytam, że Ty też fajnie spędzasz lato.Annorl Przy takim nawale prac jakie masz teraz, to fajnie, że w ogóle udaje Ci się zajrzeć. Należy się cieszyć zbiorami
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-08-01 o 09:09 |
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Emmi
Za lipcem też będę tęsknić, ale nie tego rocznym ![]() Nie chciałabym powtórki. Dzisiaj jest idealnie. Na razie 18*C niebo bezchmurne, lekki wietrzyk. -------------- Adusia kawa stygnie! |
|
|
|
#2927 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Widzę Adę
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cyferko Ja tęsknię za minionymi latami, może dlatego, że z każdym rokiem są gorętsze, zauważyłaś? W tym roku upał sięgnął już kwietnia a czerwiec to jak dawny lipiec był przy najmniej u mnie. Mnie to lata nigdy dość. Ale okropnych upałów nie lubię. Może nie to, że nie lubię, po prostu źle na mnie działają.
|
|
|
|
#2928 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Taaak... popijam... pierwszą sierpniową... |
|
|
|
#2929 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Jak widać na foto, dziadeczek też popija.
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- A teraz (popijając oczywiście ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cyferuś, do kaweczki sięgam sobie po winogrono i po tę czekoladową cudowność ze skaczącą wisienką. ===== Aniu, jak miło, że jesteś. Wpadaj, kochana nasza, częściej. Choć na chwilkę, choć na parę słów. ❤️ ===== Emmi, jak się czujesz? Jak zatoki? |
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo Ada
Dzień dobry Śpiąca Królewno ![]() ------------ A ja już obiad nastawiłam. Nie gotowałam jeszcze w tym sezonie bigosu. Będzie na kilka dni -------------- Emmi maj był też ciepły, a nawet gorący. Kasztany bardzo obrodziły w tym roku. Idę aleją do paczkomatu wśród kasztanowców... ogrom i dużo spadających. |
|
|
|
#2931 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Ciekawa jestem czy by już przy naszym zmienionym klimacie dały radę kasztanowce jadalne?
Adi Ból głowy sporo ustąpił, chociaż nadal z lekka mży. Ale jest dużo lepiej. Sięgnęłam po maść kamforową i częściej biorę pewne krople do nosa właśnie na zatoki. Idzie ku lepszemu.Cyferko Masz rację, maj też był ładny. Pamiętam, bo pomyślałam sobie, że w tym roku Adi powinna być zadowolona z niego, a zawsze na maj czeka
|
|
|
|
#2932 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Hej, hej...
Cyferko, u nas nie ma kasztanów, ale obserwuję jarzębiny i żołędzie. Niezwykle w tym roku obrodziły. Drzewa dosłownie uginają się. Ludowa mądrość mówi, że jak jest dużo jarzębiny i żołędzi, to zima będzie długa i wyjątkowo ostra. Dzikie zwierzęta dzięki temu mogą się, przed zimowymi miesiącami, najeść do syta. |
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie jadłam kasztanów, a widziałam wczoraj w jednym z marketów.
Może się skuszę, dla poznania smaku. Emmi jadłaś? Super, że znalazłaś sposób na ból głowy ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Ada u nas nie ma żołędzi ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Wcześnie w tym roku zaczęło się lato, będzie długa zima. ----------- Jak tam Mani na obozie? Zadowolona? |
|
|
|
#2934 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
|
|
|
#2935 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
Jadłam. Podobno najlepiej kupować w październiku. Jeśli dobrze pamiętam, to znalazłam przepis z ich prażeniem na patelni? Dokładnie nie pamiętam. Smakowały według mnie jak orzeszki. Smakowały mi. Ale ja rzadko na nie trafiam.---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Adi ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Ktoś nas podczytuje. Zapraszamy do pisania z nami
|
|
|
|
#2936 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
Mania zadowolona. Ale tam ich krótko trzymają. Telefony mają skonfiskowane. Dostali je raz, zaraz po przyjeździe na obóz. No i drugi raz, jakoś tak w połowie pobytu. Mania zadzwoniła do mamy, do taty, do dziadków i do koleżanek. ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Emmi, bardzo dobrze pamiętasz. Dwa poprzednie maje (2022 i 2023) były paskudnie brzydkie. Mokre i zimne. W czerwcu już się pogoda poprawiała. A ja tak bardzo kocham miłe ciepełko. Oczywiście, osobę podczytującą zapraszamy do pisania z nami. Zapewniamy, że przyjęcie do naszego grona będzie serdeczne. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Babeczki, chodźcie na wyrazy............ |
|
|
|
#2937 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
MM zrobił sobie przedpołudniową drzemkę. Biedny musiał wstać skoro świt (o 7.00) i pojechać ze mną do sklepu. Katastrofa w całym planie dnia. Musi odespać
. Mam już obiad, szkoda, że tylko na dzisiaj. Jutro od nowa trzeba będzie gotować |
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Adusia świetny pomysł z konfiskatą telefonów.
![]() Koleżanki córka pojechała do Grecji na 10 dni. Moja mała koleżanka zdała do 6 klasy.Dzwoniła do matki co godzinę z byle pierdołą..."U" myślała, że odpocznie od wszystkich swoich dzieci ![]() Nie, wręcz przeciwnie. --------- Emmi pisało przy kasztanach Kasztan jadalny Myślałam, że gotowe do spożycia, a Ty o prażeniu mówisz ? ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Fajnie słyszeć, że Junior odzyskuje siły i zdrowie. |
|
|
|
#2939 |
|
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferciu
Ja w jakimś markecie kupiłam w dziale warzywnym surowe na wagę do przyrządzenia. Pierwszy raz spotkałam się z nimi na jakimś kiermaszu świątecznym, w grudniu, takie gotowe do spożycia i zasmakowały mi. Ale kupione w październiku i uprażone smakują dużo lepiej. Pewnie są najświeższe?
|
|
|
|
#2940 |
|
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Emmi,
hyhyhy... i tak stałaś się sprawcą katastrofy... ![]() Oj, powiem Ci, że znam to określenie. Mnie też czasami boli całe ciało, nawet włosy. Paskudne uczucie. ===== Cyferko, tak, tak, tak. "Odessanie" młodych od telefonów to rewelacyjny krok.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

na ścieżki i chodniki nie mają kasy, albo będzie inny wykonawca.

po popoludniowym rowerze z rodzinką, pewnie wam nie wspomniałam że jestem molem książkowym.