![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006
Carya sliczny wozeczek - widze ze tu sie wozkowo-spacerowo zrobilo - i sama zaczynam powaznie myslec o drugim wozku, tymbardziej ze jeden wozek jest non stop u mamy bo to krowa wielka i za kazdym razem wozic nam sie nie chce. A dwa ze ciezki. Twoja mala wcala tak malo nie wazy, powiem ze normalnie - moja za tydzien idzie do lekarza dowiem sie ile wazy - ostatnio majac 5 miesiecy wazyla 6.700 zobaczymy jak teraz ale mysle ze bedzie podobnej wagi jak twoja.
Chcialam sie pochwalic, ze ostatnio tez gotowalam sama zupkie i o dziwo moje dziecie wcinalo ![]() A teraz mala photo session ![]()
#2912 |
Zakorzenienie
|
I kilka inspiracji z mini ogrodka kwiatowego
![]() ![]()
#2913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2914 |
Zakorzenienie
|
Myszko sliczny wozeczek i bardzo ladny kolorek
![]()
#2915 |
Zadomowienie
|
Byłyśmy wczoraj na szczepieniu. Niunia strasznie dzielna nawet nie zapłakała
![]() ![]() ![]() Mała wczoraj wypiła mi herbate z kubka ![]() Ejva czy do samolotu wziełaś wózek, i jak takie coś traktują ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zadomowienie
|
Wozek wzielam i mozna na dwa sposoby - albo nadajesz od razu z bagazem, albo bierzesz go ze soba do samego konca (tylko przy odprawie pani da Ci naklejke jak na bagaz) i dopiero przy wejsciu do samolotu obsluga Ci sie nim zajmie - zostawiasz im zlozony a oni zanosza do bagazowni samolotu. Minusem tej drugiej opcji jest ze musisz go zlozyc przy przechodzeniu przez bramki - jesli sie nie zlozy tak zeby przejsc przez skaner to recznie go sprawdzaja. Ale w sumie to nie bylo az takim wielkim klopotem.
#2917 |
Wtajemniczenie
|
Myszko, dobrze że mi napisałaś o tym Haucku bo też się zastanawiałam nad jakąś ich spacerówką. Klęłabym ostro jakby mi taki bubel przywieźli (nie mam możliwości obejrzenia go u nas w sklepach)
![]() ![]() A ten wózeczek na zdjęciu to chyba nie ten felerny ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję że BebeConfort nie robi bubli... ale poszukam go w sklepie bo jednak lepiej zobaczyć wózek na żywo zanim się kupi - tylko czy będzie w naszym mieście ![]() Bafi, no lekarze mówią że ona w normie za to babci zawsze tych kilogramów mało ![]() ![]() ![]() ![]() Ach, Bafi, wyświadcz mi uprzejmość drobną... i nie pokazuj więcej zdjęć swojego domu.......... bo ja się zastrzelę normalnie ![]() ![]() ![]() ![]() Kicia, moja ma tak też tylko z owocami ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2919 |
Zadomowienie
|
cały dzień na rękach - bida taka po tym szczepieniu.
Bafi domek cudo ![]() Ejva dzięki za odpowiedz, a jeszcze jedno za wózek osobno się płaci czy on wchodzi do tych 20 kg i poprostu mniej się zabiera? Kurka ja to chyba jak wielbłąd bo jak wezmę wózek a i fotelik musze wziąść, torby no żebym małą jeszcze zabrała ![]() Kurde ja do tematu spacerówka jeszcze nie doszłam i zdecydować się nie moge ![]() Carya moja to tylko gerberka a w niemczech tzn tu gdzie mieszkam nie ma ![]() ![]() Gratulujemy ząbków dzieciaczkom ![]() ![]() Wiem co znaczy 8 bo dwa lata mi wyłazły dolne - bo szczęka za wąska. Wyrywać nie chciałam bo mam ząbków mało- mamusia w ciąży mleczka nie piła i nie mam 3 par stałych zębów ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bafi ten domek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jak wklejam dziś zdjęcia moich urwisów. Dwa zdjęcia z serii "łobuzy u pradziadków" ( na jednym się nawet kot załapał), ogolnie panuje tam bajzel na kółkach ale pradziadkowie choć na chwilę zapominają o swoich chorobach. W ciągu dnia jak tylko moge to nawet kilka razy je do nich zaprowadzam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Wtajemniczenie
|
Myszka, ten Hauck co ja oglądałam to jakiś taki hawajsko-plażowy mi się zdaje więc odpadł
![]() ![]() Bafi, ja jednak nie wytrzymam i się trochę pokatuję twoim domkiem ![]() ![]() Mamy 2pokojowe mieszkanie więc to nie może być typowo dziecinnie, raczej coś uniwersalnego... ale za grosz pomysłu nie mam ![]() ![]() Na pewno na jednej ścianie będzie jakaś zabudowa. Szukam jakiejś fajnej w necie ale jakoś znaleźć nie mogę nic ciekawego ![]() Pochwalcie się dziewczyny swoimi pokoikami to może coś ściągnę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
![]() U nas troszke chorobotworczo.....a jednka maly sie rozchorowal bo z nosa cieknie mu ciurkiem, z buzi zreszta tez wiec i przeziebinie i zeby ga mecza.Do tego wszytskiego dostal bidulek temperatury ![]() ![]() ![]() Bafi cudne kolorki......ale chatke to Ty masz zaj.....a ![]() ![]() ![]() ![]() ale urocze te twoje "lobuziaki".Jedno kolko rozszyfrowalam-kot a drugie ![]() ![]() ![]() Kiciamala moj tez na "dlugie zeby"na marchewkowe przysmaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zbieg okoliczności. A ja połykam szybko śniadanie i jadę z moim dziadkiem do lekarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poprosze kuzyna, ktory jak ty ma 2 pokoje i zrobil go dla swoich dwoch szkrabow bardzo pomyslowo ![]() ![]() ![]() To zolte pomieszczenie to przyszle lokum Klaudii mozliwe ze je bedziemy urzadzac gdzies pod koniec tego roku. Marzy mi sie taki uklad mniej wiecej jak na tych trzech zdjeciach z firmy BABYVOX - po prostu odpadam
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
Justys my jestesmy na etapie urzadzania chalupy narazie to co sie w niej zmienilo to wlasnie ten pokoj dzienny czyli nowe kolorki no i zakupilismy stol bo jak sie rodzinka zjezdza nie ma przy czym siedziec. W drugiej kolejnosci prawdopodbnie bedzie robienie sypialni chcemy pomalowac odwaznie sciany w kolorze granatu ale nie takiego ostrego - moj tatinek wypatrzyl w serialu "gotowe na wszystko" natomiast meble w sypialni to rattan (na zdjeciu zielone - ale to inspiracja do uzupelnienia tej sypialni) gdyz nasze sa w kolorze koniaku
#2927 |
Wtajemniczenie
|
Oj Bafi to ja poproszę o te zdjęcia od kuzyna
![]() ![]() Moj mąż też stolarz ale on to mi raczej wnętrze szafy wnękowej zaprojektuje... resztę i kolorki to już muszę sama... a talentu brak, oj brak ![]() ![]() Masz tyle przestrzeni w domku ![]() ![]() Moja przyjaciółka ma sypialnię z tej samej firmy ![]() Rattan baaardzo mi się podoba! |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Zakorzenienie
|
Bafi sypialnie bossssssssssssska
![]() Aniołki moje kochane poratujecie mnie? Dordźcie mi. Tego cholernego 2 czerwca ide na ślub i wesele ciotki. Materiał na kiece juz kupiłam. Spódnica będzie z lnu, kolorek bezowy plus naszyte jakieś taśiemki czy cuś w formie esów floresów, a bluzka będzie z takiej bezowato złotej satyny(gdzieś tam coś dołoże z tego lnu coby się to kupy trzymało). I mam teraz problema. Dokładniej to o buty mi chodzi. Posiadam jedynie japonki (bezowate) i białe sandały na koturnie. Klęska kompletna a funduszy tragicznie mało. Pokaże wam niektóre buty które znalazłam na aukcjach może mi doradzicie które będą lepsze. http://www.allegro.pl/item194065315_...gol_od1zl.html te mi się najbardziej podobają i w miarę nie za wysoki obcas jest (chyba), tylko cene windują zawsze nawet ponad 60 zł a i wygrana niepewna http://www.allegro.pl/item189977864_...r_kolorow.html potem takie coś (tylko dla mnie troche drogo ![]() http://www.allegro.pl/item191730252_...na_wiosne.html takie cos.. ale to taki kolorek i obcas chyba mało użytkowy http://www.allegro.pl/item192002055_...alki_r_38.html takie jeszcze albo cos zupełnie niz te dotychczasowe http://www.allegro.pl/item192518210_..._cyrkonia.html i co mi doradzicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Raczkowanie
|
Myszka_80 1, 3 i 4, próbuj licytować, a może właśnie Tobie się uda
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze sie przymierzam do napisania o zupkach. Bo dziewczyny pisza ze gotowane wlasnorecznie sa lepsze niz kupowane. Wiec so rozne zdania na ten temat. Gotowane - o ile nie robisz z wlasnych warzyw to tak naprawde nie wiesz jakiego rodzaju warzywa tam wrzucasz i w jakim stopniu one sa naszpikowane chemia czy tez ulepszane genetycznie. Do sloiczkow (przynajmniej znanych firm) dodaje sie najwyzszej jakosci warzywa i owowce. Rowniez to nieprawda ze w sloiczkach sa konserwanty chemiczne - no przynajmniej nie we wszystkich - trzeba sprawdzac liste skladnikow. Moze jabluszko surowe utarte zczernieje po godzinie ale juz to samo jabluszko ugotowane na mus i zawekowane do sloika wytrzyma dlugo. Ogolnie rzecz biorac - chyba juz pisalam ze ja to robie fifty-fifty. Czasami kupuje czasami gotuje - ale wtedy tylko wylacznie z ekologicznych warzyw. No to sie powymadrzalam troche ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2931 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie pierwsze albo balerinki
![]() ![]() Balerinki w modzie teraz... skromne i proste są to z ubrankiem można zaszaleć bardziej... może z tą satyną coś wymodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Zadomowienie
|
Dzieki Ejva
![]() Myszka ja wybieram pierwsze i przedostatnie ![]() A co do gotowania polski lekarz tak mówił własne i znane mozna samemu robić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My mamy sypialnie razem z małą. Jedna strona nasza druga dzidzi. Jej mebelki jasne nasze czarno białe. Z ozdób ma Misia puchatka itd z takiej gabeczki przyklejone nad lóżeczkiem.A Misiek fajna rzecz wymyslił, bo miejsca mamy mało już w komodzie małej. Ładne ciuszki mamy w komodzie a te na codzień w dużym plastikowym pudle na zabawki. Bardzo to ułatwia życie szczególnie jak TZ ma mi cos przynieść dla małej- bo nie myli. |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Raczkowanie
|
Myszka_80 ja proponuje buciki numer 1 ...az mi narobilas chetki tez sobie zaraz poszukam
![]() Bafi jak Ty pieknie mieszkasz ![]() ![]() Kiedy ja bede miec wlasne 4 kąty ![]() ![]() widze, ze juz wszyscy maja zabki, tylko moj Olinek usmiecha sie dziąsłami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do mieszkania to pomalu je urzadzamy mysle ze samo urzadzanie potrwa z 5 lat ale - jak juz ma sie wlasne 4 katy to mozna sie powoli urzadzac. Zycze Wam dziewczyny z calego serca wlasnych 4 kątow - mysmy mieli tzw szczescie bo odziedziczylismy 3 pokojowe mieszkanie po rodzicach. Drugie co prawda kawalerke mial moj tatinek odziedziczona po babci. Fakt ciezko utrzymac bylo dwa mieszkania i obydwa domagaly sie remontow, oj te remonty 5 lat zamiast jezdzic na jakies super wakacje, ale chcielismy kupic dom wiec wiedzielismy to dla naszego dobra. Na szczescie sie udalo i kupilismy wymarzony dom. Praktycznie zaczelismy nowe zycie w momencie gdy urodzila sie Klaudia. Dzieciątko, nowy dom ![]() Takze kopnijcie mnie w rzić jak bede na cos narzekac.
![]() |
#2935 |
Raczkowanie
|
Bafi te kieszonki na przybory co masz na zdięciu to sama szyłaś? Ja myślałam o czymś takim dla mojego kotunia.
![]()
#2936 |
Zakorzenienie
|
To bylo juz gotowe, ale to jest bardzo proste do zrobienia - tak sie temu przygladalam, kieszonki sciagane sa u gory gumka. Fakr ze nadaja sie do wrzucania roznych przyborow ja tam najczesciej trzymama kilka pieluch, chusteczki do pupy, i kosmetyki i przybory pielegnacyjne. Wygoda bo wszystko pod reka.
#2937 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Tylko teraz czekam aż mnie ktoś przebije ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item194539739_...zpilki_38.html Te mają najniższy obcas ze wszystkich bucików więc dla mnie to ooooogromny plus ![]() Wczoraj kupiłam tez sobie ciekawą gazetę Diana Bobas. Jejunie jakie tam są słodkości. W myśl nowej manii robię własnie czwartą czapunię dla moich urwisów. W tej gazetce znalazłam 3 bardzo ładne i jakoś próbuję "urodzić" dwie takie same czapeczki. Jak będą się po ukończeniu nadawały do pokazania oczom innych ludzi to wkleję zdjęcia. Bafi w rzić nie będę kopać, bo przede wszystkim jesteś super babeczka, a jesli każdy zauważa to co ma, całe to swoje szczęście to wiadomo że nie jest pysznym ani zarozumiałym człowiekiem. Czyli ty taka jesteś ![]() ![]() ![]() A jak życie troche dokopie to zawsze można się pocieszyć (niestety ![]() Jestem zdrowa, mam wspaniałego męża który ze mną wytrzymuje ![]() Przeciez ja mam raj, a że nie mam dużo pieniędzy i zamku ze służbą .... No cóż do groby i tak bym tego nie zabrała ![]() Pieknie jest ![]() Więc tym akcentem pięknego dnia zyczę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 |
Zadomowienie
|
Hoho jak tu sie otymistycznie zrobilo
![]() ![]() ![]() Tez mialam mowic ze kieszonki przy Klaudusi lozeczko to super pomysl szczegolnie w mieszkaniach tak problematycznych jak moje gdzie bezustannie toczy sie walka o najmniejszy skrawek miejsca ![]() Kiciu - ty sie tu w ogole wypytujesz o samoloty a ja chyba przeoczylam gdzies informacje, gdzie sie w ogole wybierasz? Pochwale sie wam jak moje sloneczko je ![]() I ze kupilam krzeselko ![]()
#2939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ejvo twoje dziecie jest rewelacyjnie nie dosc ze urocze to takie samodzielne ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.