Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-13, 15:43   #2911
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007

ja też sie martwię, ajanna, przecież nie możesz tak długo tak źle się czuć, powinno byc coraz lepiej, a nie odwrotnie, wezwij koniecznie jeszcze innego lekaraza.

O, Shem się odnalazła... jak milutko.

Patrilla, fajny brzusio, malusi jak na 20 tc- w porównaniu z moim brzucholem.
Ewa.nea, Tobie gratuluje chłopczyka. Coś mi się wydaje, że dla mnie braknie chłopczyków... narazie mamy 14:7 dla płci męskiej.

Przed obiadkiem wrócilismy z Wrocławia, fajnie było, pospacerowalismy, odwiedzilismy ogród botaniczny, jeszcze nie rozkwitnięty wpełni, ale i tak śliczny. Potem wkleje jakąś fotkę.
A teraz byłam na wycieczce rowerkiem, bo taka cudna pogoda. Chociaż moja teściowa mi powiedziała, że w jakiejs gazecie wyczytała, że w czasie ciąży powinno się ograniczyć jazdę na dwóch kółkach. Ale kilka kilometrów raz na jakiś czas nie zaszkodzi.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-13, 16:50   #2912
ajanna
Wtajemniczenie

lea: ja też w kilku msc-ach czytałam, że w ciąży na rowerze nie można - może jednak coś w tym jest? może spytaj gina?
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-13, 16:52   #2913
barwa
Rozeznanie

Witajcie, ostatnio tak jakos mi czas szybko mija, ze nie mialam kiedy usiasc i wczytać się w wizaz. już prawie nadrobilam zaleglosci. nie pisalam, bo u mnie po staremu czyli ok jutro wieczorem mam na 99% usg i mam nadzieję, ze dowiem się czy mam w brzusiu chloptasia czy dziewusie. wczoraj bylam u okulisty i okazalo się , ze nadal mam wysokie cisnienie w dnie oka, zwyrodnienia na dnie i jeszcze kilka przypadlosci i pani napisala, ze przeciwskazany jest u mnie porod naturalny. w sumie to nawet doobrze, przynajmniej wiem na co sie szykowac i nie muszę się martwić o to czy moj wzrok wytrzyma wysilek. tylko oczywiscie dodala, ze w szpitalu mogą kwestionowac moja chorobe, bo ponoc wiele osob teraz chce miec cesarkę i często sobie kobitki zalatwiaja lewe zaswiadczenia, ale mam nadzieję, ze nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie narażał mnie na utratę wzroku.

nie mogę doczekać się usg... niby jestem umowiona ale nie mogę się dodzwonic do lekarza, a jak umawialam się miesiąc temu to mogla juz zapomniec. a ja tylko tym żyję, ze jutro badanko

Joanna wracaj do zdrówka, trzymam kciuki za Ciebie i macham chłopcom

Patrilla śliczny brzusio, moj jest podobnej wielkosci, jak tylko zrobię zdjecia wstawię. a w ogole - masz bardzo sympatyczną buzię i ładna z Ciebie kobietka

Wszystkie Wasze zdjęcia są śliczne, obiecuję, ze tez coś wstawię, to był świetny pomysł!

barwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-13, 17:13   #2914
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Nie wiem co jest ale wczorajszą kolację zwymiotowałam tak samo jak dzisiejszy obiad. Teraz jadę na budyniu i cały czas jest mi niedobrze.
Wiecie, że dzisiaj piątek 13, nigdy w to nie wierzyłam, ale dzisiaj miałam pecha strasznego i teraz jestem nie w sosie, zrobiłam coś głupiego i teraz mam wyrzuty sumienia.
Stary 2007-04-13, 18:06   #2915
Konto usunięte

Ja w nie wierze w przesądy- ani w piątki 13-tego, ani w żadne inne.

Miałam juz Was wczoraj spytać: czy macie tak, że twardnieje Wam podbrzusze? Nie sam brzucholek tylko ten pas zaraz pod nim? Bo mi czasem kilka razy do dnia się tak dzieję, że czuje od środka w podbrzuszu takie "napięcie" i jak dotykam , to czuje , że takie twardsze niż zazwyczaj jest to podbrzusze. Trwa to kilka minut, i samoczynnie ustępuje.

O rower musze rzeczywiście spytać moją ginekolog. Ale szkoda byłoby odstawić go do garażu.

Co dzisiaj tak cichutko w naszym wątku? Wczoraj jakoś gwarniej było...

barwa ja to w zdrowe zmysły naszej służby zdrowia nie wierze. Pamiętam jak kiedyś poszłam do lekarza, chciałam skierowanie na morfologie, mocz, itd, tak profilaktycznie, bo dawno takich badań nie miałam, a nasza lekarka powiedziała, że nie potrzebuje, bo dobrze wyglądam... i nie dostałam skierowania!!! Bo dobrze wyglądałam!!! A skąd ona może wiedziec co w środku siedzi? Paranoja.
Ale Ciebie mam nadzieje potraktuja przyzwoicie, czego Ci życzę. Buziaki.

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2007-04-13 o 18:09
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-13, 18:10   #2916
Patrilla
Zakorzenienie

ajanna jak tam powiedz cos bo ja też sie martwie ... wiecie co mnie też cosw domle kłuje wogóle dyskomfort fizyczny i emocjonalny i jakoś tak ostatnio nie ludzie mnie denerwują "o jaki piękny brzusiu cudownie byc w ciąży itp" mi wcale nie jest tak cudownie sama fizjologia jest kiepska
lea35 mnie on sie wydaje olbrzymi ... też mam takie stwardnienia podobno ok ...
barwa
Patrilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-13, 18:32   #2917
Konto usunięte

Przypadkowo natknęłam sie dzisiaj na stronę: www.twoja-ciaza.com.pl , na której to stronie jest między innymi dział pytań do eksperta, podaje link:
http://twoja-ciaza.com.pl/odpowiedziz2.html#odp2394

Pytania różne, niektóre poważne, niektóre błahe. Tak samo różne odpowiedzi doktora-eksperta, niektóre mnie rozbroiły, na przykład:
-jakaś kobieta pyta czy może używać w czasie ciąży samoopalacza. Odpowiedź doktora-ekspetrta brzmi: "ale po co?"
-inna pani przedstawia swój problem: jest w 6 miesiącu ciąży i bardzo duzo je, nie wie jak temu zaradzić. Odpowiedź doktora-eksperta brzmi: "psychoanaliza".

Jak dla mnie to zamiast takiej rady, wolałabym nie dostać żadnej.
Stary 2007-04-13, 18:50   #2918
minisia
Zakorzenienie

ajanna ja też się martwie - przecież nie możesz się czuć coraz gorzej. Jak to sie powtórzy to tak jak dziewczyny radzą wołaj innego lekarza, a może poprostu lepiej pojedź na pogotowie. Mam nadzieję, że te dolegliwości się nie powtórzą
I wiesz co przejrzałam dziś sklepy internetowe tak jak radziłaś podzwoniłam i okazało się, że rzeczywiście nie ma nigdzie naszego typu wózka I będą może czerwiec-lipiec W tym wypadku to dla nas za późno Dlatego wybraliśmy inny model
Byłam dziś na spacerku, dotleniłam się i powiem wam, że odkąd jest taka fajna pogoda i wychodze na te spacerki to o wiele lepiej mi się śpi

lea no takie rady to ja dziękuje bardzo

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-13, 19:10   #2919
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

lea na tym serwisie oglaszal sie moj ginekolog.. i jesli sprawdzisz nazwisko i bedzie to nazwisko opławski i ze przyjmuje w krakowie to znaczy ze jes to moj gin.. zreszta odpowiedzi sa do niego podobne

sama sprawdzilam.
tak to jest wlasnie moj lekarz prowadzacy ciaze.
a ja jestem terz w lublinie u mamusi czuje sie jak mala dziewczynka. poza tym mama zobila pycha obiad. pycha bo ja sama nie musialam gotowac

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-13, 19:31   #2920
ewa.nea
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;4130447]

Ewa.nea, Tobie gratuluje chłopczyka. Coś mi się wydaje, że dla mnie braknie chłopczyków... narazie mamy 14:7 dla płci męskiej.
[/quote]
Dzięki
To może się wymienimy jakby co?
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-13, 21:33   #2921
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Już to pisałam, ale coś się rozłączyło.

Lea te twardnienia podbrzusza to skurcze macicy. Ty masz jeszcze nisko macicę więc odczuwasz to jako twardnienie podbrzusza. Ja odradzam Ci ten rower, odstaw go w kąt. Zapytaj się lekarza o te skurcze.

Ja znowu wymiotowałam. Mam nadzieję, że to tylko maleństwo skopało mój żołądek i taka tego przyczyna. Podobno wymioty mogą wystąpić przed porodem, więc jak jutro będzie to samo to dzwonię do gina. Takie sporadyczne podobno mogą się zdarzyć, tak mi powiedziała kiedyś ginekolog na wizycie. Dodatkowo mam zgagę, a mały strasznie kopie i chyba też mam te skurcze, albo to dzidzia tak się wypina, sama nie wiem. A może to przez te małe zdenerwowanie dzisiaj?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-13, 21:51   #2922
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Ajanna, czujesz się lepiej? Bo widzę, że jesteś na wizażu

Ja też mam tak, że mi twardnieje brzuch, ale zauważyłam że następuje to po dłuższym chodzeniu /kilkadziesiąt metrów/ lub jak sie schylę. Lea, myślę, że u Ciebie to może być ten rower...

Dużo pisałyście o ciuchach. Ja nie kupuję już żadnych dodatkowych ubrań ciążowych. Chodze w ciuchac sprzed ciąży (bluzki, sweterki) a na cieplejsze dni dostałam od Paslik kilka ciuszków i od innych koleżanek 2 bluzki. Zostały mi "tylko" dwa miesiące więc mam nadzieję, że jakoś się przegibam a po ciąży szybko wrócę do dawnej formy

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-14, 01:00   #2923
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

Hej! Ja na razie nie napiszę, bo własnie sie kłądę spać. Rano siostra wyjeżdża i jeszcze sobie gadałyśmy troche. Generalnie wszystko jest ok z Oskarem i chłopak waży orientacyjnie 1kg 150g. Nieźle!

Napiszę wiecej jutro.

Dobranoc!

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-14, 08:41   #2924
cz.mamba
Raczkowanie

Dzień dobrt cioteczki!
Jak minęła noc? U mnie jak to od siedmiu miesiecy - kiepsko. Bo jak mozna być zadowolonym z nocy, kidy wstaje się do łazienki co pół godziny. O 4 rano nawrzeszczałam na męża, że chrapie kiedy ja się męczę!!! Ale on sie tym zupełnie nie przejął i spał dalej
Jem sobie teraz śniadanie i nie mam co czytać na forum...niedobrze....
Stary 2007-04-14, 08:50   #2925
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Hejka! Mi nocka minęła wyjątkowo spokojnie. Obudziłam się dopiero o 7 na siusiu i już się nie kładałam więcej. Teraz pakuję manatki bo jedziemy do mojego dzidziusia do Gdańska!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-14, 09:31   #2926
dyta19
Raczkowanie

Hej Dziewczyny u mnie ładna pogoda, noc mineła dobrze

A co do wymiotowania w ciąży to mi się to zdarza gdzies 2 razy w msc .

A i mam pytanie: Czy pierzecie wszystkie rzeczy nowe tzn. kocyki ,rożeki dla dziecka ?
dyta19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-14, 10:03   #2927
minisia
Zakorzenienie

Witam
U mnie też noc OK. Choć dalej wstaje po 2-3 razy sikać i o 2:00 w nocy wziąć antybiotyk, ale dzis w nocy ostatni - nareszcie Poza tym szybko zasypiam i może dlatego jest OK. Odkąd jest taka pogoda super i często wychodze to super mi się śpi

dyta ja wyprałam wszystkie rzeczy oprócz rożka i pościeli, bo to tylko wyciągne wcześniej, żeby wywietrzało i potem przeprasuje. A kocyki, prześcieradła, zapasowe pościele to wszystko poprałam

Jeśli chodzi o wymioty to mi się narazie nie zdażyły ani razu w ciąży

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-04-14, 10:28   #2928
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

U nas też piękna pogoda, auto zapakowane gotowe do drogi, spacer z piesiem odbyty!

Na razie nie piorę ciuszków dla małej. Wypiorę na ostatnią chwilę. Ale będę prać wszystko, łącznie z rożkiem i kocykami. Pościeli narazie żadnej nie mam i zastanawiam się czy w ogóle kupować cokolwiek do kołyski. Chyba kupię na razie tylko śpiworek taki letni a dopiero do łóżeczka pościel.

No i zastanawiam się, czy kupować specjalny proszek do ubranek małej. Na tą chwilę uważam że to zbędna fanaberia i wystarczy włączyć drugie płukanie w pralce. Jak ja byłam mała to "cypisek" był jedynym proszkiem dla dzieci i był praktycznie nieosiągalny i moje ubranka były prane w jedynym dostępnym proszku "E" . A jak mój TŻ się urodził to nawet cypiska nie było no patrzcie i chłopak żyje .

minisia - ja nierzygnęłam w ciąży ani razu!!

Edytowane przez Xantia
Czas edycji: 2007-04-14 o 10:30 Powód: dopisek
Stary 2007-04-14, 10:41   #2929
minisia
Zakorzenienie

Xantia no to witaj w klubie nierzygających

Ja kupiłam do prania ubranek fajny płyn dla niemowląt i dzieci. Bardzo fajnie, delikatnie pachnie. Jest zarówno do pralek jak i do ręcznego
Wklejam link - może się komuś przyda

http://www.nokaut.pl/oferta/barwa-be...emowlecej.html

Kupiłam go w Auchanie za 9,98, ale widziałam go też w Tesco

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-04-14, 10:50   #2930
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

O, ten płyn to chociaż ma normalną cenę a nie jakieś 25 zł za 2,5 kg. Jak on pachnie?

Stary 2007-04-14, 11:43   #2931
ajanna
Wtajemniczenie

hej dziewczyny, ja żygałam 2 razy w pierwszym trymestrze i cieszyłam się, że tylko tyle . niestety teraz nadrabiam - ok. 2 x dziennie przy napadach kaszlu .

Xantia: nie odezwałam się wczoraj, bo ja po prostu, mam automatyczne otwieranie wizażu, kiedy tylko komputer włączony, ale spojrzeć nie miałam siły . od przedwczoraj wieczorem czuję się najgorzej. lekarka powiedziała, że jeśli do niedzieli się nie poprawi, to mam zacząć antybiotyk. mam wielkie opory, bo staram się antybiotyków unikać - nie brałam żadnego przez kilkanaście lat - a tu jeszcze mam go przy okazji "podać" 2 maluszków, ale chyba będę musiała . chyba, że stanie się cud - trzymajcie za mnie kciuki!

co do prania rzeczy dla niemowląt. to ja oczywiście wszystko piorę - używane 2 x najpierw w zwykłym proszku, którego teraz używamy (bo te rzeczy z secondhandów są dezynfekowane silnymi środkami chemicznymi). przed porodem planuję kupić proszek dla niemowląt. na początek chyba Jelp, bo on sprawdził się przy mojej córce, chociaż do tanich nie należy. potem chyba spróbuję Bobasa (czy jakoś tak), bo słyszałam, że jest tańszy i dobry. w tym proszku będę prać wszystko - nasze ciuchy i pościel również, bo niemowlaki, a zwłaszcza noworodki, mają bardzo delikatną skórę i mogą uczulić się też kiedy je przytulamy do naszych ciuchów, albo kładziemy w naszej pościeli. moje chłopaki będę obciążone alergią ze strony mojej rodziny, więc wolę nie ryzykować
Stary 2007-04-14, 12:43   #2932
dyta19
Raczkowanie

Ja mam proszek "dzidziuś" dla dzieci kosztował 4,80 za 600g
Wyprałam właśnie przescieradła ,ciuszki, no i się zastanawiam czy prac te kocyki polarowe, ale chyba wypiore bo szły one w paczce boję sie tylko, że zrobią się szorstkie po praniu .a mam jeden kocyk taki cudownie miękki i nie chce by się zrobił taki bleeeee.

Ajanna trzymam kciuki - musi byc dobrze.A ty trzymaj się i odpoczywaj

A co do antybiotyków to musiałam brać w 4 msc po wyrywaniu zęba - ginekolog (przed wyrwaniem) dał mi karteczkę na której były nazwy leków i Stomatolog mi je na recepte wypisała . Mam nadzieję, że nie miały wpływu na dziecko.
dyta19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-14, 13:00   #2933
JOANNA16
Zakorzenienie

witajcie mamuśki co tam u Was?
mnie tak bolą nogi ze szok u nas sliczna pogoda idę z **małą na spacerek hehe
Stary 2007-04-14, 13:21   #2934
Bling
Zadomowienie

Witam. Dawno do Was nie zagladalam, a tu tyle postow. I jak duzo zdjec pieknych przyszlych mam. Bardzo ladnie wszystkie wygladacie i brzuszki jak pieknie sie zaokraglily. Przejrzalam Wasza liste imion i jestem pozytywnie zaskoczona, ze nie ma jeszcze imienia Julia. Cos bardzo to imie popularne w tym i zeszlym roku. Az strach pomyslec ze jak dzieciaczki pojda do szkoly to w kazdej lawce bedzie Julka

Moja kolezanka urodzila na poczatku kwietnia,corke .Mala jest po prostu wielka 4200 i 59 cm, kawal baby jak to mowia. Wam tez zycze zdrowych pociech. Duzo wam nie zostalo , dobrze ze w koncu pogoda sie jakas robi, co sprzyja spacerom . Pozdrawiam.

To co u innych nazywamy grzechem, w naszym wykonaniu jest jedynie doswiadczeniem zyciowym.
ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღღ ღ ღ ღღ ღ ღ
Bling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-14, 13:59   #2935
minisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
O, ten płyn to chociaż ma normalną cenę a nie jakieś 25 zł za 2,5 kg. Jak on pachnie?
Kurcze nie wiem jak ci ten zapach określić. Jest bardzo delikatny, jak tylko go poczułam to skojarzył mi się z małym dzieckiem nie wiem dlaczego.
Kupiłam go, bo poleciła mi go doświadczona mama. Cena rzeczywiście jest korzystna. Ja to się wogóle już przyzwyczaiłam do prania w płynach do prania, a nie w proszkach. Nasze rzeczy piore w Perle, ale małej będę prać właśnie w tym płynie, jeśli nie będzie miała żadnej alergii oczywiście

Byłam na spacerku i wróciłam mega głodna Za godzinke mąż wraca z pracy to zjemy obiadek, a pói co przyszedł mi smak na bułeczke z szynką i chrzanem A potem zjem sobie lody

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2007-04-14, 14:21   #2936
Konto usunięte

hay dziewczynki.
ajanna, wracaj do zdrówka, trzymam mocno kciuki za szybką poprawę zdrówka.

Ja też należę do "nierzygających", tylko raz wymiotowałam, i były to wymioty wymuszone na początku ciąży, bo było mi tak źle, a samo jakoś "odejść" nie chciało.

Będę prać wszystkie rzeczy dla maleństwa, kupię proszek dla dzieci lub ten płyn, o którym pisałyscie wyżej. Ale myslę, że jeszcze czas, szkoda teraz prac, żeby znów się zakurzyło.

Wklejam Wam fotke z wczorajszej wizyty w ogrodzie botanicznym we Wrocławiu, tradycyjnie musiałam ja mocno poobcinać, i sporo straciła na jakości.
Wczoraj posłałam ta fotke mailem kilku moim znajomym zza granicy, dzisiaj w odpowiedzi dostałam maile ze stanowczym stwierdzeniem, że to musi być chłopak. Ciekawe... jesli na poniedziałkowym USG okaże się dziewczynka, to niezły psikus natury...
Stary 2007-04-14, 14:42   #2937
Bling
Zadomowienie

Lea rzeczywiscie ladnie wygladasz,tzn na chlopca
A do zmniejszania fotek polecam wam program IrfanView , nie trzeba ich obcinac i kombinowac wystarczy zmniejszyc wymiary o polowe itp....

To co u innych nazywamy grzechem, w naszym wykonaniu jest jedynie doswiadczeniem zyciowym.
ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღ ღღ ღ ღ ღღ ღ ღ
Bling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-14, 14:56   #2938
ajanna
Wtajemniczenie

z tym wyglądem to zwykłe przesądy . ja teraz wyglądam dużo gorzej niż w ciąży z córką
Stary 2007-04-14, 17:13   #2939
gwiazdeczka17
Raczkowanie

Talking Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007

Hey ja jestem w 23 tc a termin mam na 26 sierpnia juz sie nie moge doczekac kiedy bede moga wziaśc na rece mojego Kacperka albo Nikole
gwiazdeczka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-14, 17:26   #2940
minisia
Zakorzenienie

gwiazdeczka17 witaj w naszym wątku Już dopisuję cię do naszej listy Mamy nadzieję, że będziesz się często udzielać w naszym wątku i opowiedź cos więcej o sobie i ciąży i wklej jakieś swoje zdjęcie

Lista szczęśliwych mamusiek

dyta19 – 30.05.2007 - dziewczynka
Mysz ka – 05.06.2007 - chłopak - Oskar
Xantia – 15.06.2007 - dziewczynka
minisia – 16.06.2007 - dziewczynka - Hania
kasia_mw – 21.06.2007 - chłopak ?
ajanna – 22.06.2007 - chłopak i chłopak
magma_ 29 – 23.06.2007 - dziewczynka - Viktoria
katiii - 27.06.2007 - dziewczynka
Jezebel - 27.06.2007 - niespodzianka
blondi99 - 29.06.2007 - chłopak ?
anettii - 05.07.2007 - niespodzianka
ewa.nea – 07.07.2007 - chłopak - Mikołaj
cz.mamba - 07.07.2007 - chłopak - Antek
Shemreolin – 12.07.2007 - chłopak - Oskar
Izuniak – 17.07.2007 - chłopak
JOANNA 16 – 19.07.2007 - dziewczynka - Wiktoria
Madzia : - ) – 20.07.2007 - niespodzianka
Olinda – 03.08.2007 - dziewczynka - Dominika
joanna19831 - 03.08.2007 - niespodzianka
lea35 – 08.08.2007 - niespodzianka
joannah - 08.08.2007 - chłopak
juleczka1980 - 09.08.2007 - niespodzianka
czerwcowa panna młoda – 10.08.2007 - niespodzianka
osiołek – 12.08.2007 - niespodzianka
romenka – 15.08.2007 - niespodzianka
kropka241 – 16.08.2007 - chłopak - Adrian
Kancia - 18.08.2007 - chłopak - Adrian
Patrilla – 22.08.2007 - niespodzianka
Agniecha - 22.08.2007 - chłopak - Fabian
gwiazdeczka17 - 26.08.2007 - niespodzianka
zielonooka20 - 27.08.2007 - chłopak
blondie-b1 – 28.08.2007 - niespodzianka
Awariss - 29.08.2007 - niespodzianka
demonik - 30.08.2007 - niespodzianka
barwa - 31.08.2007 - niespodzianka

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości