|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: -- | |||
| - |
|
0 | 0% |
| - |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2
Mi się zaczął i potem przerwa na około 2h i znów zaczął po tym, jak posiedziałam z termoforkiem na brzuchu [bo trochę bolał jednak], ale nie jest wybitnie obfity. Jednak myśle że to po antybiotykach, które wzięłam przez ostatni miesiąc [TŻ stwierdził, że jestem naładowana chemią, jak magazyn Polfy;D]
|
|
|
|
#2912 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czy to moze byc ciaza????
Zrobiłam 2 testy, oba na szczęście negatywne. jednak okres spóźnia mi się znacznie i chciałam zapytać, jak myslicie,co jeszcze może być tego przyczyną? że stres czy leki, to wiem, ale czy są choroby,które mogą się tak objawiać?
|
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: czy to moze byc ciaza????
Pewnie, ze są takie choroby - praktycznie każda może się tak objawić - zależy od organizmu;/ ja polecałabym wizytę u dobrego gina + komplet badań, a poza tym np.: morfologia, OB itp. Nie zaszkodzi
|
|
|
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
W zasadzie to wszystkie choroby powodujące osłabienie organizmu(czyli większość), również niedożywienie czyli np jakaś ostrzejsza dieta i ciągly brak snu. To troche skrajny przykład ale często anorektyczki nie mają wcale okresu.
A i jeszcze czeste krwotoki mogą przesunąć okres, u mnie np po sporych krwotokach zamiast okresu pojawilo sie jednodniowe plamienie. |
|
|
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja znajoma 2 lata temu dość intensywnie się odchudzałą i od tamtej pory nie ma miesiączki. Mimo przyjmowania hormonów, ziół, itp. zalecanych przez lekarzy.
|
|
|
|
#2916 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ciaza mimo regularnego brania tabletek??
Bóle głowy mogą być ze stresu a stres powoduje wytwarzanie "hormonu stresu" prolaktyny. Prolaktyna wpływa na inne hormony żeńskie. Powodować to może opuchnięcie brzucha itd. Często hormony syntetyczne u niektórych kobiet mogą powodować zanik krwawienia, np.źle dobrane. Jeanine ma baardzo dużą dawkę hormonów. Jest to taka nowoczesna Diana 35. Poza tym uczysz się, więc zakładam, że nie masz ruchu a to zaburza perystaltykę jelit-stąd brzuch. Sters może powodować pieczenie w żołądku. Powyższych objawów sama doświadczałam.
Ale najlepiej wybrać się na badanie krwi lub zrobić test bo te stresogenne podejrzenia mogą nasilać objawy. Pozdr i życzę powodzenia na egzaminach
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to tylko stres...tez nieraz mialam objawy ciazowe...jakies zawroty glowy...dziwne zachcianki i inne takie...a potem sie okazywalo ze nic z tego
hehe i dobrze!!!!! moim zdaniem nie ma sie co bac i panikowac ale jak sie bardzo boisz to zrob sobie test i po klopocie
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym - jeśli to ciąza, to należałoby odstawić tabletki. Z tymi objawami to różnie bywa - dziewczyny dobrze mówia, ze mogą one wynikać ze stresu. |
|
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
zrob test a wszystko sie wyjasni. To moze byc ciaza, nawet jesli brals tabletki z dokladnoscia co do minuty... ale rownie dobrze moze to byc spowodowane stresem, zla dieta, itp.
watek lacze
Każdy z Nas jest "białym krukiem"! Współżyjesz = jesteś gotowy na potomstwo! A.A.B.-P. AV by jaga_2001 Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2007-05-18 o 14:30 |
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
to juz 2 objaw o ktorym 1 raz slysze.Pierwszy to napuchniete powieki.
Ale brak "okresu" przynajmniej wg mnie jest dziwny.Rob test |
|
|
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff...dobrze, że mnie robienie testu na razie ominie - zaoszczędzę kasę:P
W nocy, czyli z jakimś 5-8 godzinnym opóźnieniem, dostałam normalny okres. Taki jak zwykle, obfity, itp. Teraz zastanawiam się, czy to spóźnienie tak zostanie, czy to tylko jednorazowy przypadek wywołany stresem, chorobą i lekami
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#2923 |
|
Raczkowanie
|
To mnie przeraziłaś troszkę z tym brakiem objawów...bo typowych objawów nie mam ...ale okresu nadal nie widać,choć boli mnie od jakiegoś czasu brzuch jak przy okresie.. mniej więcej raz dziennie tak mnie coś trzyma przez około 2 godziny.. zamiast okresu mam za to "normalny" ciągły śluż,choć 3 dni temu był jak ten w dni bezpłodne.. jestem totalnie pogubiona w tych objawach... czt możliwe jest,że miałam owulację i wszystko było ok, ale nie było samego w sobie krwawienia i od nowa mi leci cykl?
|
|
#2924 |
|
Zadomowienie
|
Jest to możliwe, mi samej coś takiego się przytrafiło kiedy się stresowałam maturami i jeszcze dotego miałam problemy ze zdrowiem. U mnie wyglądało to tak: owulacja, 3tygodnie przerwy i znowu owulacja kolejne trzy tygodnie i dopiero dostałam okres.
|
|
|
|
#2925 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie to ja też miałąm coś takiego - straszliwy ból brzucha, jak na okres, a zamiast okresu dużo 'płodengo" śluzu. A okres przyszedł po 3 tyg. dopiero, czyli po 6 od poprzedniego.
|
|
|
|
#2926 |
|
Raczkowanie
|
wow, nie sądziłam,że tak może być z tymi owulacjami pod rząd... Skąd wiedziałaś KORIN, że masz owulację? po śluzie? u mnie już bezpiecznie
dostałam
|
|
#2927 |
|
Przyczajenie
|
pomocy
mam pyatnie , domyślam sie ze takich pytan byly miliony, z góry przepraszam !
Jakie jest prawdopodobaieństwo ,ze jestemw ciąży - okres spoznia mi sie okolo 5 dni , obajwy mam tak jak zwykle przed okresem - bola mnie piersi , okolice krzyza oraz podbrzusze , kochalam sie z moim partnerem 12 dni tmu w prezerwatywie, nie pekla ani nic z tych rzeczy , zrobilam dwa testy ciążowe i byly negatywne ?? Jakie jest prawdopodobieństwo ??
|
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pomocy
gumka,negatywne testy-raczej powinno byc ok.
nie nakrcaj si bo stres moze opozniac okres. |
|
|
|
#2929 |
|
Przyczajenie
|
dzieki
wiem ze ni epowinnam sie nakrecac , ale jakos mi nie wychodzi
|
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
spoko dollii, nie jestes sama ja mam podobny problem lol
dni kobiece powinny mi sie zaczac w sobote, objawy mam dokladnie jak Ty, bole brzucha, krzyza, cienko sie czuje, a tu nic, oprocz malej krewki na tamponie :/ uzywalam zabiezpieczenia, nic nie peklo, wszystko bylo ok, ale powoli zaczynam sie stresowac wlasnie, mimo, ze wiem jak wiele czynnikow ma wplyw na opoznienie: dluga podroz, zmiana pogody i choroba w moim wypadku ugh bardzo tego nie lubie
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 Edytowane przez Chloestic Czas edycji: 2007-05-21 o 16:13 |
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawdopodobienstwo istnieje za kazdym razem gdy sie kochasz watki lacze
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chrześcijański Ośrodek Adopcyjno – Mediacyjny „Pro Familia" Romana Chruszcz, Aleksandra Rybarczyk Czy to sa jakies autorytety w tej dziedzinie?Pytam poniewaz rzucaja drastycznymi liczbami i zarzutami. Fakt faktem, ze zabiegi sa przerazajaco grozne, ale nie zyjemy w epoce kamienia łupanego, a aborcja farmakologiczna, ktora o wiele wiele bardziej zmniejsza ryzyko ewentualnych powiklan, uznana za bezpieczna metode..... Troche mnie to wkurza....nie jestem za lub przeciw aborcji, uwazam, ze kazdy ma prawo wyboru i jest odpowiedzialny za swoje zycie, dlatego nie mi oceniac, co wolno, a czego nie.......ale tego typu artykulu denerwuja mnie przesadnym namawianiem ludzi do czego, to brzmi mniej wiecej w ten sposob : "niby masz prawo wyboru, ale wiesz, skazujesz sie na smierc blablabla"......ok jest to niebezpieczne, ale jak juz zaczynaja temat, to niech pisza o wszystkich mozliwosciach i nie stawiaja czlowieka pod sciana do ostrzalu, matko boska przeciez nie wszyscy decyduja sie na aborcje, bo tak im wygodniej.... sorki, ale troche sie zdenerwowalam, teraz to juz pewnie w ogole tego okresu nie dostane
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 Edytowane przez Chloestic Czas edycji: 2007-05-21 o 16:59 |
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie podobasie za to, ze nie rzucaja tekstami typu, ze to nie morlane, ze to zabijanie czlowieka a po prostu pokazuja sprawe ze strony medycznej.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
moze i nie, ale nie pisza w sposob obiektywny rowniez, maja ten typowy koscielny akcent
tak czy inaczej u mnie wszystko oki, dostalam
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
|
|
#2935 |
|
Przyczajenie
|
ja wlasnie bylam u lekarza bo juz psychicznie wysiadalam i nie jestem w ciazy dostalam tabletki tzn luteine i narzie czekam na efekty dzieki pozdrawiam
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak to chyba nie jest miejsce na tego typu refleksje a przynajmniej nie ten wątek Są przecież zwolenniczki aborcji i jej przeciwniczki, a jak zaczniemy ten temat drążyć na tym wątku, to zamiast wróżenia z fusów, czy dziewczyna jest w ciąży bo się nie zabezpieczali a mają brązowawe plamenia dostaniemy wielką kłótnię
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
wiem wiem, ze nie ten watek, tak mnie ponioslo, przedokresowe napiecie
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Sie rozumie
|
|
#2939 |
|
Przyczajenie
|
prawdopodobieństwo ciązy
Witam! Zastanawiam sie nad tym czy moge byc w ciązy.Stosunek odbyl sie 3 maja Ostatni okres mialam 15 kwietnia do 22 moj cykl jest strasznie nieregularny czasem nawet ponad tydzien miesiaczka spoznia. Dzisiaj robilam test ciązowy (wynik negatywny) ale czuje sie jakos inaczej.W dolnych partiach brzucha odczówam dziwny bol wiem ze to moze byc spowodowane nadchodzaca miesiaczka ale nigdy tak nie miałam zazwyczaj mam bezbolesne miesiaczki jedynie w drugim dniu odczówam bol i tyle.Ale zas nie mam zadnych innych objawów jedynie co to własnie ten brzuch nawet wiekszy mi sie wydaje :-/ piersi w porzadku nie bola ani nic no ale nawet jesli to i tak za wczesnie na te objawy. Moze to jest spowodowane panicznym lekiem przed ciaża. Bo chyba test ciązowy wykonany prawie 3 tyg po stosunku wydawac powinien sie wiarygodny ? :-/
|
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prawdopodobieństwo ciązy
Skoro okres masz nieregularny to trudno okreslic dni plodne.
uzylas jakiegos zabezpieczenia? jesli nie to trzeba liczyc sie i z ciaza. test nalezy wykonac w dniu spodziewanej miesiaczki w twoim wypadku trudno go okreslic,zrobilabym jeszcze jeden test za kilka dni ,ew. test z krwi. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)