SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorczy) - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-28, 21:52   #2911
Nikaaa152
Zakorzenienie

Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorc

Cytat:
Napisane przez asi1989 Pokaż wiadomość
mam ochotę popłakać sobie teraz na filmie - może znacie jakieś bardzo wzruszające filmy? wyciskacze łez? będę wdzięczna za każdą propozycję
Bez mojej zgody
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 21:54   #2912
ulka90
Przyczajenie

Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorc

Szukam filmów lub wątków w filmach (obojętnie jaki gatunek)o:
a) związkach starszych mężczyzn z młodszymi kobietami
b) związkach, w których facet kocha kobietę, a ona jest z nim z przymusu/dla pieniędzy/bo jej nie wyszło z kimś innym.
Ktoś, coś ma?
ulka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 22:54   #2913
AngelLips
Przyczajenie

Jaki to film ? Szukam tytułu filmu pomocy !
Jakiś czas temu oglądałam film nie mogę sobie przypomnieć tytułu to był chyba Francuski film ,
dziewczyna usunęła dziecko napotyka faceta gdy wychodzi z kliniki , dziewczyna ostro baluję , on
przypiął raz swoją sprzątaczkę do kaloryfera było o tym wspomniane , po pewnym spotkaniu on uczy
ją myć poprawnie zęby kupuję jej rower którym ona jeździ po domu . Zabrał tą dziewczynę na aukcję gdzie ona chciała sprzedać jego samochód chyba porsche 911 z 96r. Pamiętam tylko takie szczegóły ,
POMÓŻCIE PROSZĘ !

Edytowane przez AngelLips
Czas edycji: 2013-12-28 o 23:07
AngelLips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 23:35   #2914
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AngelLips Pokaż wiadomość
Jaki to film ? Szukam tytułu filmu pomocy !
Jakiś czas temu oglądałam film nie mogę sobie przypomnieć tytułu to był chyba Francuski film ,
dziewczyna usunęła dziecko napotyka faceta gdy wychodzi z kliniki , dziewczyna ostro baluję , on
przypiął raz swoją sprzątaczkę do kaloryfera było o tym wspomniane , po pewnym spotkaniu on uczy
ją myć poprawnie zęby kupuję jej rower którym ona jeździ po domu . Zabrał tą dziewczynę na aukcję gdzie ona chciała sprzedać jego samochód chyba porsche 911 z 96r. Pamiętam tylko takie szczegóły ,
POMÓŻCIE PROSZĘ !
nie wiem, ale podbijam bo mnie zainteresowało.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 11:09   #2915
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ulka90 Pokaż wiadomość
b) związkach, w których facet kocha kobietę, a ona jest z nim z przymusu/dla pieniędzy/bo jej nie wyszło z kimś innym.
Ktoś, coś ma?
ad. a). Lolita - ale to jest na podstawie książki. I moim zdaniem obraz mężczyzny został łagodniej przedstawiony w filmie.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 15:51   #2916
Jestem chlopak
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś, coś ma?
a: Co nas kręci, co nas podnieca

IQ: Było:67 Jest:68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122...Cel:151
Jestem chlopak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-29, 17:56   #2917
enderette
Przyczajenie

Witam, czy ktoś zna ten film lub aktora?

http://hosting-zdjec.pl/view.php?fil...768473film.jpg
enderette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-29, 21:49   #2918
stefka1608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enderette Pokaż wiadomość
Witam, czy ktoś zna ten film lub aktora?

http://hosting-zdjec.pl/view.php?fil...768473film.jpg
Wydaje mi się, że to Jeremie Renier, a zdjęcie pochodzi z francuskiego filmu "My way" (Cloclo)
stefka1608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 13:49   #2919
Stace
Zakorzenienie

Zna ktoś tytuł piosenki w tle filmiku?
http://www.pudelek.tv/video/Gdyby-ws...-w-jeden-4147/

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-30, 14:44   #2920
TelephoneDesire
Evil olivE

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Zna ktoś tytuł piosenki w tle filmiku?
http://www.pudelek.tv/video/Gdyby-ws...-w-jeden-4147/
Hide (Tropkillaz remix)- N.A.S.A
Stary 2013-12-30, 16:07   #2921
kinga10204
Raczkowanie

A ma może ktoś pomysł co do mojego filmu ?
kinga10204 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-30, 19:52   #2922
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TelephoneDesire Pokaż wiadomość
Hide (Tropkillaz remix)- N.A.S.A

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-31, 22:48   #2923
aer
O RLY?

Hej dziewczyny,

Kiedyś obejrzałam film, który bardzo mi się spodobał - chciałabym go odnaleźć. Niestety nie pamiętam tytułu , chyba coś w tonie "kobieta i mężczyźni"

Film jest na pewno produkcji francuskiej. Powstał po 2000 roku.
Opowiada o kobiecie (Francuzce) i dwóch Amerykanach (biały i afroamerykanin). Rzecz dzieje się m.in. podczas II wojny światowej. Amerykanie stacjonują we Francji - tam poznają dziewczynę (chyba w jakimś klubie). Przez pewien okres tworzą miłosny trójkąt. Później jednak sytuacja się zmienia. Dziewczyna musi wybrać za kogo chce wyjść za mąż. Wybiera Afroamerykanina. Biały zazdrosny o przyjaciela zabija go (dziewczyna o tym nie wie) i sam się z nią żeni. Mieszkają w Ameryce, są
bogaci, ale w ich małżeństwie dzieje się coraz gorzej. Mężczyznę zżera zabójstwo przyjaciela w końcu popełnia samobójstwo. Kobieta wraca do Francji. Po jakimś czasie ma proces (nie pamiętam dlaczego). Nie pamiętam czy zostaje skazana. W klubie, w którym podczas wojny poznała Amerykanów spotyka swojego adwokata - zakochują się w sobie. Wychodzi za niego za mąż.
Na końcu filmu pokazane są jej dorosłe dzieci - syn i córka. Syn jest scenarzystą (?), który opisał życie matki - z tego materiału powstał film, bohaterka z dziećmi ogląda go w kinie.

Pomożecie?
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 15:31   #2924
201704210903
Konto usunięte

Cześć - mam pytanie na temat filmu; opowiedział go znajomy i mnie zaciekawił, ale nie pamieta tytułu

rzecz sie dzieje na Syberii, żołnierz wychodzi z wojska, okradają go (zabrali mu walizkę), pobito go i się tuła po róznych domach i ogląda życie na Syberii; po tym jak zabito jego gospodarza ((komornicy) ucieka i go jakis gośc bierze na stopa; pech chce że milicja zamyka jakiegoś innego gościa z Moskwy i każą temu kierowcy co zabrał na stopa byłego żołnierza podpisać, że zaatakowała teho zamknietego;

film ponoć jest w ciemnych barwach, bez muzyki i praktycznie bez dialogów
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 12:01   #2925
juliette_87
Raczkowanie

Szukam tytułu książki którą czytałam parę lat temu....

...Główną bohaterką jest kobieta zgwałcona przed laty, zdaje się że dość brutalnie, która obecnie jest prawnikiem i dostała sprawę właśnie związaną z gwałtem (albo w ogóle zajmuje się takimi sprawami?)
. Dodatkowo z tego co pamiętam to jej psychiatra okazuje się jej gwałcicielem, i pod koniec książki znowu usiłuje zrobić jej krzywdę (zabić?).
...

Czy ktoś kojarzy tytuł takiej książki?

Edytowane przez juliette_87
Czas edycji: 2014-01-04 o 10:24 Powód: wybielanie
juliette_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 16:00   #2926
olina_
Raczkowanie

Kojarzy mi się "Odwet" Jilliane Hoffman, ale nie pamiętam zakończenia.
p.s. daj je może na biało
olina_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-04, 10:26   #2927
juliette_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olina_ Pokaż wiadomość
Kojarzy mi się "Odwet" Jilliane Hoffman, ale nie pamiętam zakończenia.
p.s. daj je może na biało
Dziękuję bardzo, o to mi właśnie chodziło!

Myślałam od początku czy nie dać na biało ale pomyślałam, że tu nie trzeba pewnie już poprawiłam!
juliette_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 10:59   #2928
Hunter85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Cześć - mam pytanie na temat filmu; opowiedział go znajomy i mnie zaciekawił, ale nie pamieta tytułu

rzecz sie dzieje na Syberii, żołnierz wychodzi z wojska, okradają go (zabrali mu walizkę), pobito go i się tuła po róznych domach i ogląda życie na Syberii; po tym jak zabito jego gospodarza ((komornicy) ucieka i go jakis gośc bierze na stopa; pech chce że milicja zamyka jakiegoś innego gościa z Moskwy i każą temu kierowcy co zabrał na stopa byłego żołnierza podpisać, że zaatakowała teho zamknietego;

film ponoć jest w ciemnych barwach, bez muzyki i praktycznie bez dialogów
Może chodzi o "So weit die Füße tragen" w reżyserii H. Martins z 2001 roku?
Stary 2014-01-05, 12:34   #2929
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hunter85 Pokaż wiadomość
Może chodzi o "So weit die Füße tragen" w reżyserii H. Martins z 2001 roku?
to jest rosyjski film, myślałam o Syberia Monamour, ale opis też się nie zgadza
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 19:21   #2930
Nikaaa152
Zakorzenienie

To i ja zapytam. Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie ten film i dla świętego spokoju chcę go znaleźć
Film myślę, że maksymalnie z 2000 roku. Widziałam go w TV kilka lat temu.
Główną bohaterką jest nastolatka, której matma umiera i trafia ona do swojego ojca. Facet mieszka na jakieś farmie (czy czymś w tym stylu) ze swoją rodziną (żona, córka, syn). I ta rodzina nie lubi dziewczyny, są dla niej nie mili etc. W pamięci utkwiła mi jedna scena. Faceta nie ma w domu Jego żona rąbie drewno i rani się w nogę. Wsiadają do wozu i jej córka prowadzi auto, ale nie bardzo jej to idzie, więc zastępuję ją ta 'obca' dziewczyna.
Trochę bez ładu napisane, ale mam nadzieję, że ktoś skojarzy
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 09:22   #2931
Reavela
Zadomowienie

szukam francuskiego filmu, oglądałam go nie tak dawno, ale tytuł zupełnie mi uciekł z pamięci.

Akcja dzieje się w dużej części w Paryżu, ale jest to przypomniana historia w samolocie (para spotyka się po paru latach i wypomina sobie wszystkie zdarzenia). Kobieciarz, związuję się z młodą artystką, miłością jego życia, zmienia się itd., ale za jej plecami nie pozwala jej jechać na wyczekiwanego erasmusa, więc się rozstają i nie mają ze sobą kontaktu aż do tego lotu.
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 12:10   #2932
kaariokaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ktoś, coś ma?
a) "Elegia" Isabel Coixet
kaariokaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-06, 16:07   #2933
Lisotka81
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kaariokaa Pokaż wiadomość
a) "Elegia" Isabel Coixet
b) The Magic of Ordinary Days
Stary 2014-01-06, 19:38   #2934
Aimee_J
Zakorzenienie

Moja Mama szuka filmu lub mini-serialu [sama nie do końca pamięta jaką to miało formę]. Rzecz była o czterech przyjaciółkach, które przyjaźniły się od czasów liceum i wszystko robiły razem - były chyba w tym samym wieku, bo Mamie kojarzy się, że razem kończyły szkołę. Jedna z nich rodzi dziecko, ale... nikt nie wie która.
Film był chyba pokazany z perspektywy tego dziecka, próbującego się dowiedzieć, która z kobiet jest jej matką.
Ktoś coś kojarzy?
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 13:22   #2935
wild_horse
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asi1989 Pokaż wiadomość
mam ochotę popłakać sobie teraz na filmie - może znacie jakieś bardzo wzruszające filmy? wyciskacze łez? będę wdzięczna za każdą propozycję
Filmy, na których praktycznie zawsze płaczę:
- Marley i ja
- Mój przyjaciel Hachiko
- Zielona mila

Ogólnie jeśli chodzi o filmy to jestem mało płaczliwa , ale możesz się wzruszyć na:
- Titanic
- Pamiętnik
- Bez mojej zgody
- Tajemnica Brokeback Mountain
- Dirty Dancing 2
- Gniew oceanu
- Pearl Harbor

Generalnie ja mam trochę dziwne poczucie 'wrażliwości' i zawsze płaczę na momentach, które innych nie ruszają Ale starałam się podać takie filmy, na których przeciętny obywatel też może uronić łezkę

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Ktoś, coś ma?
a) Może nie jest to jakaś kolosalna różnica wieku, ale "Dla niej wszystko". W "Ja, Irena i ja" była też jedna scena, w której pokazana jest kobieta z chłopakiem w wieku jej dziadka . No i "Wyznania gejszy" z wątkiem miłości Sayuri do Prezesa . Można też zobaczyć "American beauty". No i nie da się ukryć, że w "Pretty woman" on był od niej starszy o prawie 20 lat

b) Proponuję poszperać w filmach obrazujących kulturę Wschodu i Islamu. Niestety nie przychodzą mi do głowy żadne filmy, ale polecam książki "Księżniczka", "Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz" i bodajże "Pohańbione" (nie jestem pewna tytułu). Z tego co pamiętam w "El Cuerpo" ona była z nim dla kasy, a nawet jeśli nie to i tak polecam oglądnąć, bo to świetny film
Stary 2014-01-14, 07:53   #2936
Simone Boue
Raczkowanie

Ja bym jeszcze dodała "Słodki listopad", "Droga do szczęścia".
Simone Boue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 11:15   #2937
annadiana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
szukam francuskiego filmu, oglądałam go nie tak dawno, ale tytuł zupełnie mi uciekł z pamięci.

Akcja dzieje się w dużej części w Paryżu, ale jest to przypomniana historia w samolocie (para spotyka się po paru latach i wypomina sobie wszystkie zdarzenia). Kobieciarz, związuję się z młodą artystką, miłością jego życia, zmienia się itd., ale za jej plecami nie pozwala jej jechać na wyczekiwanego erasmusa, więc się rozstają i nie mają ze sobą kontaktu aż do tego lotu.
miłość i turbulencje?
2015-04-12
2016-08-13

annadiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-19, 10:40   #2938
kamila249
Rozeznanie

Cytat:
Ktoś, coś ma?
a - "Grand Hotel Oriental" Ewy Kuryluk
EDIT - sorry, przeczytałam wcześniej odpowiedź o Lolicie i jakoś odruchowo podałam książkę

Vinted, szafa: kamila249

Edytowane przez kamila249
Czas edycji: 2014-01-19 o 10:44
kamila249 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 11:51   #2939
Mitsukki
Naczelny Hipster

http://www.youtube.com/watch?v=57VVXC5uKfg
Teledysk to jakaś bajka?

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-19, 12:28   #2940
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
[CLICK!]
Sądząc po komentarzach pod filmem na YT i znalezionych screenach sądzę, że to stąd.
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości