|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2912 |
Przyczajenie
|
Dot.: SZUKAM - tytułu piosenki/filmu/książki/obrazu, literatury na dany temat (zbiorc
Szukam filmów lub wątków w filmach (obojętnie jaki gatunek)o:
a) związkach starszych mężczyzn z młodszymi kobietami b) związkach, w których facet kocha kobietę, a ona jest z nim z przymusu/dla pieniędzy/bo jej nie wyszło z kimś innym. Ktoś, coś ma? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2913 |
Przyczajenie
|
Jaki to film ? Szukam tytułu filmu pomocy !
Jakiś czas temu oglądałam film nie mogę sobie przypomnieć tytułu to był chyba Francuski film , dziewczyna usunęła dziecko napotyka faceta gdy wychodzi z kliniki , dziewczyna ostro baluję , on przypiął raz swoją sprzątaczkę do kaloryfera było o tym wspomniane , po pewnym spotkaniu on uczy ją myć poprawnie zęby kupuję jej rower którym ona jeździ po domu . Zabrał tą dziewczynę na aukcję gdzie ona chciała sprzedać jego samochód chyba porsche 911 z 96r. Pamiętam tylko takie szczegóły , POMÓŻCIE PROSZĘ ! Edytowane przez AngelLips Czas edycji: 2013-12-28 o 23:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
ad. a). Lolita - ale to jest na podstawie książki. I moim zdaniem obraz mężczyzny został łagodniej przedstawiony w filmie.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
a: Co nas kręci, co nas podnieca
Ćwiczę rozum ![]() IQ: Było:67 Jest:68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122...Cel:151 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2917 |
Przyczajenie
|
Witam, czy ktoś zna ten film lub aktora?
http://hosting-zdjec.pl/view.php?fil...768473film.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2918 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Zna ktoś tytuł piosenki w tle filmiku?
http://www.pudelek.tv/video/Gdyby-ws...-w-jeden-4147/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2920 | |
Evil olivE
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2921 |
Raczkowanie
|
A ma może ktoś pomysł co do mojego filmu ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2923 |
O RLY?
|
Hej dziewczyny,
Kiedyś obejrzałam film, który bardzo mi się spodobał - chciałabym go odnaleźć. Niestety nie pamiętam tytułu ![]() Film jest na pewno produkcji francuskiej. Powstał po 2000 roku. Opowiada o kobiecie (Francuzce) i dwóch Amerykanach (biały i afroamerykanin). Rzecz dzieje się m.in. podczas II wojny światowej. Amerykanie stacjonują we Francji - tam poznają dziewczynę (chyba w jakimś klubie). Przez pewien okres tworzą miłosny trójkąt. Później jednak sytuacja się zmienia. Dziewczyna musi wybrać za kogo chce wyjść za mąż. Wybiera Afroamerykanina. Biały zazdrosny o przyjaciela zabija go (dziewczyna o tym nie wie) i sam się z nią żeni. Mieszkają w Ameryce, są bogaci, ale w ich małżeństwie dzieje się coraz gorzej. Mężczyznę zżera zabójstwo przyjaciela w końcu popełnia samobójstwo. Kobieta wraca do Francji. Po jakimś czasie ma proces (nie pamiętam dlaczego). Nie pamiętam czy zostaje skazana. W klubie, w którym podczas wojny poznała Amerykanów spotyka swojego adwokata - zakochują się w sobie. Wychodzi za niego za mąż. Na końcu filmu pokazane są jej dorosłe dzieci - syn i córka. Syn jest scenarzystą (?), który opisał życie matki - z tego materiału powstał film, bohaterka z dziećmi ogląda go w kinie. Pomożecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2924 |
Konto usunięte
|
Cześć - mam pytanie na temat filmu; opowiedział go znajomy i mnie zaciekawił, ale nie pamieta tytułu
rzecz sie dzieje na Syberii, żołnierz wychodzi z wojska, okradają go (zabrali mu walizkę), pobito go i się tuła po róznych domach i ogląda życie na Syberii; po tym jak zabito jego gospodarza ((komornicy) ucieka i go jakis gośc bierze na stopa; pech chce że milicja zamyka jakiegoś innego gościa z Moskwy i każą temu kierowcy co zabrał na stopa byłego żołnierza podpisać, że zaatakowała teho zamknietego; film ponoć jest w ciemnych barwach, bez muzyki i praktycznie bez dialogów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2925 |
Raczkowanie
|
Szukam tytułu książki którą czytałam parę lat temu....
...Główną bohaterką jest kobieta zgwałcona przed laty, zdaje się że dość brutalnie, która obecnie jest prawnikiem i dostała sprawę właśnie związaną z gwałtem (albo w ogóle zajmuje się takimi sprawami?) . Dodatkowo z tego co pamiętam to jej psychiatra okazuje się jej gwałcicielem, i pod koniec książki znowu usiłuje zrobić jej krzywdę (zabić?). ... Czy ktoś kojarzy tytuł takiej książki? Edytowane przez juliette_87 Czas edycji: 2014-01-04 o 10:24 Powód: wybielanie |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 |
Raczkowanie
|
Kojarzy mi się "Odwet" Jilliane Hoffman, ale nie pamiętam zakończenia.
p.s. daj je może na biało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2927 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2928 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2929 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
To i ja zapytam. Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie ten film i dla świętego spokoju chcę go znaleźć
![]() Film myślę, że maksymalnie z 2000 roku. Widziałam go w TV kilka lat temu. Główną bohaterką jest nastolatka, której matma umiera i trafia ona do swojego ojca. Facet mieszka na jakieś farmie (czy czymś w tym stylu) ze swoją rodziną (żona, córka, syn). I ta rodzina nie lubi dziewczyny, są dla niej nie mili etc. W pamięci utkwiła mi jedna scena. Faceta nie ma w domu Jego żona rąbie drewno i rani się w nogę. Wsiadają do wozu i jej córka prowadzi auto, ale nie bardzo jej to idzie, więc zastępuję ją ta 'obca' dziewczyna. Trochę bez ładu napisane, ale mam nadzieję, że ktoś skojarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2931 |
Zadomowienie
|
szukam francuskiego filmu, oglądałam go nie tak dawno, ale tytuł zupełnie mi uciekł z pamięci.
Akcja dzieje się w dużej części w Paryżu, ale jest to przypomniana historia w samolocie (para spotyka się po paru latach i wypomina sobie wszystkie zdarzenia). Kobieciarz, związuję się z młodą artystką, miłością jego życia, zmienia się itd., ale za jej plecami nie pozwala jej jechać na wyczekiwanego erasmusa, więc się rozstają i nie mają ze sobą kontaktu aż do tego lotu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2932 |
Wtajemniczenie
|
a) "Elegia" Isabel Coixet
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2933 |
Przyczajenie
|
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
Moja Mama szuka filmu lub mini-serialu [sama nie do końca pamięta jaką to miało formę]. Rzecz była o czterech przyjaciółkach, które przyjaźniły się od czasów liceum i wszystko robiły razem - były chyba w tym samym wieku, bo Mamie kojarzy się, że razem kończyły szkołę. Jedna z nich rodzi dziecko, ale... nikt nie wie która.
Film był chyba pokazany z perspektywy tego dziecka, próbującego się dowiedzieć, która z kobiet jest jej matką. Ktoś coś kojarzy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Marley i ja - Mój przyjaciel Hachiko - Zielona mila Ogólnie jeśli chodzi o filmy to jestem mało płaczliwa ![]() - Titanic - Pamiętnik - Bez mojej zgody - Tajemnica Brokeback Mountain - Dirty Dancing 2 - Gniew oceanu - Pearl Harbor Generalnie ja mam trochę dziwne poczucie 'wrażliwości' i zawsze płaczę na momentach, które innych nie ruszają ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() b) Proponuję poszperać w filmach obrazujących kulturę Wschodu i Islamu. Niestety nie przychodzą mi do głowy żadne filmy, ale polecam książki "Księżniczka", "Kwiat Śniegu i sekretny wachlarz" i bodajże "Pohańbione" (nie jestem pewna tytułu). Z tego co pamiętam w "El Cuerpo" ona była z nim dla kasy, a nawet jeśli nie to i tak polecam oglądnąć, bo to świetny film ![]()
![]() |
![]() |
#2936 |
Raczkowanie
|
Ja bym jeszcze dodała "Słodki listopad", "Droga do szczęścia".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2937 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
EDIT - sorry, przeczytałam wcześniej odpowiedź o Lolicie i jakoś odruchowo podałam książkę ![]() Edytowane przez kamila249 Czas edycji: 2014-01-19 o 10:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2939 |
Naczelny Hipster
|
http://www.youtube.com/watch?v=57VVXC5uKfg
Teledysk to jakaś bajka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.