Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-15, 19:04   #2911
izzi
Zadomowienie

GG do izzi
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!

Cytat:
Napisane przez becia_leszno Pokaż wiadomość
cześć mamuśki ... sorry, że Wam się we wąteczek wciskam, ale mam pytanie. Jestem z mamusiem listpadowych... od wczoraj mam stan podgorączkoy i czuje, że cos mnie łapie :/ Jesli któraś z Was była przeziebiona to czym sieleczyłyście w domu ... ja juz wypróbowałam miód czosnek, syrop z cebuli ... ale goraczka nie spada
Beciu - wiem że w ciąży można ino Apap brać (generalnie można tylko środki przeciwbólowe z paracetamolem). Ja byłam bardzo przeziębiona na początku ciąży i poszłam po prostu na zwolnienie bo pan doktor kazał ,,wygrzać i wyleżeć" to przeziębienie i dostałam syrop na kaszel Guajazyl (i tak go nie piłam bo przeczytałam na ulotce że jest z alkoholem) oraz tabletki elmskie do płukania gardła Chyba można jeszcze Tantum Verde ale nie jestem pewna, musiałabyś zapytać lekarza lub panią w aptece i przeczytać ulotkę. Nic więcej brać nie można...Ale któraś z dziewczyn pisała że czasem lekarze przepisują jakieś antybiotyki do inhalacji.

Ufff! Nabuko jestem jestem spoox .. musiałam tylko nadrobić zaległości w czytaniu tego co nasmarowałyście tutaj
Witam nową mamusię na naszym wątku i zapewniam że nie będziecie narzekały na brak lektury uczestnicząc w naszych dyskusjach

Ja niestety pracuję na pełnym etacie i po pracy też mam wiecznie jakieś projekty do zrobienia ale cóż... trzeba myśleć perspektywicznie, a kasa na pewno będzie niezbędna za te parę miesięcy. Czuję się nieźle, nic mnie nie boli tylko ten ,,balon" mi wywala coraz bardziej z przodu
GoniaJ- O MATKO! Jaka Ty jesteś zgrabna! Ja nawet jak miałam 15 lat to nie byłam taka zgrabniutka

Dziewczyny śliczne te ciuszki kupujecie!!! A ja mam obiecane od siostry i koleżanki i mi powiedziały żebym nie kupowała bo po co jak od nich dostanę górę rzeczy... chociaż myślę że i tak coś tam będę musiała zakupić, jakieś kaftaniki, pajacyki itd.
Co do wózka to ja już mam upatrzony w Chicco- drogi jak cholera ale dziadkowie mają zrobić składkę zgodnie z obyczajem
Zaraz wkleję fotki!

Buziaki!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Saturn-061635_0595_226_24_01_07.jpg (98,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fm06.jpg (29,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Saturn-061635_0595_03_26_03_07.jpg (55,0 KB, 13 załadowań)
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 20:01   #2912
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Śliczny wózeczek, Izzi
My niestety musimy patrzeć na dobre amortyzatory, bo mieszkamy w miejscu , gdzie bociany zawracają i dziury są straszne... i niestety tylko te trzykołowce mają takie.. mi wydają się zbyt kosmiczne, ale już jest ustalone, że wózek wybiera mój Maciej niech ma coś z tych zakupów
ewelcia, jak się patrzy na te twoje ciuszki, to aż się buzia śmieje
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 20:05   #2913
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Wiesz co ja wyczytałam że ten mój wózek też ma amortyzowane kółka.. i koleżanka mnie bardzo namawiała na wózek z pompowanymi kółkami (sama taki ma) ale te z dużymi kółkami są same w sobie duże gabarytowo a ja nie dość że mam małe mieszkanko 45m2 to jeszcze i samochód mały i trzydrzwiowy więc muszę pod tym kątem wybrać wózek po prostu żeby mi się i do przedpokoju i do bagażnika samochodowego zmieścił
A ha, ostatnio mąż mojej koleżanki takim wózkiem z pompowanymi kółkami złapał ,,gumę" i wracając ze spaceru musiał na dwóch stacjach benzynowych robić postój żeby kompresorem dopompować więc przy takim wózku to trzeba by i pompkę wozić w razie czego
Stary 2008-03-15, 20:54   #2914
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

fakt, pompkę trzeba mieć w takim wypadku przy sobie, ale jadąc u nas samochodem trzęsie niesamowicie, a co dopiero wózeczek..dlatego twarde kółka (mimo, że praktyczniejsze) na naszym zadupiu nie zdałyby egzaminu..

a ten wózeczek, który pokazywałam ma tę cudowną zaletę, że nawet jeśli będę jeździła nim po kamieniach, ruszają się koła (mogą wyginać się na wszystkie strony - właściwie nie koła, tylko ten cały mechanizm, na którym się trzymają), a gondola, a potem spacerówka, pozostają właściwie na miejscu
Stary 2008-03-15, 21:26   #2915
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez nabuko Pokaż wiadomość
fakt, pompkę trzeba mieć w takim wypadku przy sobie, ale jadąc u nas samochodem trzęsie niesamowicie, a co dopiero wózeczek..dlatego twarde kółka (mimo, że praktyczniejsze) na naszym zadupiu nie zdałyby egzaminu..

a ten wózeczek, który pokazywałam ma tę cudowną zaletę, że nawet jeśli będę jeździła nim po kamieniach, ruszają się koła (mogą wyginać się na wszystkie strony - właściwie nie koła, tylko ten cały mechanizm, na którym się trzymają), a gondola, a potem spacerówka, pozostają właściwie na miejscu
Super sprawa! Też bym taki chciała ale z wymienionych przeze mnie powodów nie da rady ... pozostanie mi wybieranie w miarę płaskich terenów na spacerki
Stary 2008-03-15, 21:29   #2916
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

no całkiem ale cena też...niczego sobie...niestety. ale czego się dla dzieci nie robi? oboje z Maciejem rzuciliśmy fajeczki , więc możemy zacząć do skarbonki na wózek odkładać
Stary 2008-03-15, 22:06   #2917
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
no całkiem ale cena też...niczego sobie...niestety. ale czego się dla dzieci nie robi? oboje z Maciejem rzuciliśmy fajeczki , więc możemy zacząć do skarbonki na wózek odkładać

Nooo moja droga!!! To gratulacje! Widzę że szczytny cel pozwoli Wam się rozstać z nałogiem Tak trzymać!
Stary 2008-03-15, 22:08   #2918
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

a ile kosztuje?

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-15, 22:21   #2919
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
Nooo moja droga!!! To gratulacje! Widzę że szczytny cel pozwoli Wam się rozstać z nałogiem Tak trzymać!

szczytny cel to już się pojawił, kiedy zobaczyliśmy dwie kreski mimo 10 lat zanikotynowania jakoś się udało i w sumie nawet bez bólu

Jaroszania, akurat ten model 1650 zł ... jest na tej stronie http://www.90n.pl/sklep/produkt/p/15...ny,buzz,3.html
Hihi, wiesz co? odkąd wstawiłaś nowy avatarek nie mogę napatrzeć się na Twoje zdjęcie :d niesamowicie przypominasz mi moją ukochaną psiapsiułę - chyba przez te wasze niesamowite kości policzkowe
Stary 2008-03-15, 23:50   #2920
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:
szczytny cel to już się pojawił, kiedy zobaczyliśmy dwie kreski mimo 10 lat zanikotynowania jakoś się udało i w sumie nawet bez bólu

Jaroszania, akurat ten model 1650 zł ... jest na tej stronie http://www.90n.pl/sklep/produkt/p/15...ny,buzz,3.html
Hihi, wiesz co? odkąd wstawiłaś nowy avatarek nie mogę napatrzeć się na Twoje zdjęcie :d niesamowicie przypominasz mi moją ukochaną psiapsiułę - chyba przez te wasze niesamowite kości policzkowe
Tej, ja jestem niepowtarzalna

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 09:39   #2921
ewelciaz
Rozeznanie

Dziendobry. Ja sie dzis melduje jako pierwsza.

Jestem dzis zdenerwowana bo od trzech dni mnie brzuch boli, w dole brzucha takie kłucie od czasu do czasu i w okolicach jajników. I tak wiele razy dziennie mnie zakłuwa. Bradzo sie stresuje. Oby to nic złego.
ewelciaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 09:53   #2922
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

ja również się melduję z rana

mam nadzieję, że dzisiaj będę mieć lepszy dzień, wczoraj 3 razy ściskałam się z kibelkiem blee

ewelciaz ja od mojego lekarza słyszałam, że bóle okresowe mogą niepokoić, ale nie zawsze znaczą coś złego a jakieś pokłuwania itp to podobno normalne...

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 10:01   #2923
żabulka21
Rozeznanie

tak więc melduje sie i ja
Byłam w kościele i wystalam tylko pół godziny bo zrobiło mi się strasznie słabo i męzuś odprowadził mnie do domku.Ogólnie w trakcie ciązy mam tak że nie mogę przebywać w pomieszczeniach gdzie jest dużo ludzi (patrz kościół, hipermarket) bo robi mi się gorąco i prawie mdleję
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 10:10   #2924
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

w kosciele tez mam problem i czesto wychodze. stram sie wychodzic na tyle wczesnie zeby moc usiasc a jak nie to chociaz oprzec sie o sciane. zawsze troche ciezko mi sie oddychalo jak stalam a teraz to juz wogole no i kregoslup:| ale to wina wzrostu i wagi, ciezko utrzymac tak dlugie cialo

Stary 2008-03-16, 10:10   #2925
Agnieszka8801
Raczkowanie

GG do Agnieszka8801

Dzien dobry T i ja sie melduje wlasnie sie szykuje do kosciala ale najpierw chcialam zajerzec do Wasco do bolow brzucha ja juz sama nie wiem...Lekrka ostatnio powiedziala mi ze jak boli codziennie to zle a jak co 2 -3 dni to jest to prawidłowe bo maluszek sie zganiezdza..Wiec ehh truno cokolwiek mi powiedziec.Kurcze nie wiem jak wy ale ostatnio w ogole nie moge spac nie zaleznie o ktorej sie poloze wstaje po 7 ;/ i wkurzam sie bo po co mam wstawc w dzien wolny o takiej godzinie?Jak narazie spadam Milego dnia dziewczynki
Stary 2008-03-16, 10:11   #2926
ewelciaz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żabulka21 Pokaż wiadomość
tak więc melduje sie i ja
Byłam w kościele i wystalam tylko pół godziny bo zrobiło mi się strasznie słabo i męzuś odprowadził mnie do domku.Ogólnie w trakcie ciązy mam tak że nie mogę przebywać w pomieszczeniach gdzie jest dużo ludzi (patrz kościół, hipermarket) bo robi mi się gorąco i prawie mdleję
No mnie tez sie słabo robiw marketach, kosciele. Nie mdleje ale mnie dusznosci dopadaja. Dzi w kosciele wysiedzialam nawet spoko.
Stary 2008-03-16, 10:31   #2927
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:

nie zauwazylam tego. co do wozka to bardzo ladny, ale i drogi... ja szukam takiego 2w1 a najlepiej 3w1 tzn gondola + spacerowka + fotelik i to za znacznie mniejsza kwote. rodzina niby ma sie zrzucic, ale narazie licze na siebie a jak dolaza to super.
kosci policzkowe to tylko wynik maku upu na codzien moge sie nie malowac, ale roz musi byc milo mi, ze kogos bliskiego przypominam

Stary 2008-03-16, 10:59   #2928
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Cześć Dziewczynki
JEjku, ale z Was ranne ptaszki ja dopiero wciągnęłam (po długich rozmyślaniach nad apetytem) śniadanko i teraz muszę z pół godzinki poleżeć, żeby pawik nie wyleciał ...
A muszę zbierać siły, bo dziś urodziny mojego Taty..nie wiem jak zniosę dużą ilość mięsa na stole ..bleee.. a jeszcze niedawno tylko schabowe dla mnie istniały

też tak kosmicznie Wam się apetyt zmienił? ja się śmieję, że przejęłam zwyczaje męża (właściwie to fasol przejął) - tylko chleb z serem i pomidorkiem albo twarogi...wędliny odpadają.

JAroszania, ten wózek jest 3w1, więc się pocieszam, że jak się cenę na trzy podzieli, to nawet nie tak strasznie już i tak wyperswadowałam mojemu mężowi wózek za 2,5 tyś... zawsze miał fioła na punkcie aut (nie było po co się do nich przyzwyczajać...), więc teraz przeszło na wózki
Stary 2008-03-16, 11:06   #2929
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
JAroszania, ten wózek jest 3w1
aaa to zle popatrzylam

Stary 2008-03-16, 11:08   #2930
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

hm, sorki za pomyłkę - Ty patrzyłaś dobrze, ja wstawiłam nie ten link...
Stary 2008-03-16, 11:34   #2931
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

izzi a to Twoje cudo ile kosztuje?

Stary 2008-03-16, 12:25   #2932
Anoolqa
Raczkowanie

chcialabym Wam pokazac mojego dzidziusia w 13 tyg.... teraz jestem w 16, w przyszlym tyg ide na kolejna wiyte wiec bede miala kolejne zdjecie...ale jak na razie to jest moje ulubione
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidz.jpg (103,8 KB, 39 załadowań)
Anoolqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 12:40   #2933
ewelciaz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anoolqa Pokaż wiadomość
chcialabym Wam pokazac mojego dzidziusia w 13 tyg.... teraz jestem w 16, w przyszlym tyg ide na kolejna wiyte wiec bede miala kolejne zdjecie...ale jak na razie to jest moje ulubione

Anoolqa, sliczny ten maluszek. Wogole bardzo bobre ujecie. wykapana mama, hi, hi. Fajnie widac na tym zdjęciu. Ja tak jak ty jestem w 16 tyg. Termin wg. ostatniego USG wychodzi na 04.09.
Stary 2008-03-16, 13:39   #2934
mandarynka719
Raczkowanie

oj jak widzę nie tylko ja mało dzisiaj nie zemdlałam w kościele. z podziwem patrzę na wasze ciuszki ja jeszcze jakoś ciągle się boje ale zawsze zaglądam do sklepów dziecięcych i chociaz sobie pooglądam narazie
mandarynka719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 14:08   #2935
ewelciaz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mandarynka719 Pokaż wiadomość
oj jak widzę nie tylko ja mało dzisiaj nie zemdlałam w kościele. z podziwem patrzę na wasze ciuszki ja jeszcze jakoś ciągle się boje ale zawsze zaglądam do sklepów dziecięcych i chociaz sobie pooglądam narazie

Wiecie co, a propos zakupów dla bobaska, jak na razie sie źle czuje na takich zakupach. Mam brzuszek ale jak ubiore kurtke, płaszczyk to nic nie widac i czasem mi sie sprzedawcztynie pytają " to dla pani"???? No tak mi sie robi wtedy głupio. Pewnie sobie te ekspedientki myśla coś stylu...pewnie ledwo test zrobiła i już zakupy robi. Nie macie czasem takiego odczucia.
Stary 2008-03-16, 14:37   #2936
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez ewelciaz Pokaż wiadomość
Wiecie co, a propos zakupów dla bobaska, jak na razie sie źle czuje na takich zakupach. Mam brzuszek ale jak ubiore kurtke, płaszczyk to nic nie widac i czasem mi sie sprzedawcztynie pytają " to dla pani"???? No tak mi sie robi wtedy głupio. Pewnie sobie te ekspedientki myśla coś stylu...pewnie ledwo test zrobiła i już zakupy robi. Nie macie czasem takiego odczucia.
nie bo mnie nikt o to nie pyta poza tym brzucha nie widac niezaleznie co mam na sobie.

Stary 2008-03-16, 15:00   #2937
agnes23
BAN stały

9 TYDZIEń - CZYżBY JUż COś BYłO WIDAć??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3150159.JPG (39,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3150161.JPG (35,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3150162.JPG (36,2 KB, 17 załadowań)
agnes23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 15:00   #2938
ewelciaz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
nie bo mnie nikt o to nie pyta poza tym brzucha nie widac niezaleznie co mam na sobie.
A chodzisz sama czy z facetem na zakupy. Moj uwaza ze ja zwariowalam i ze przesadzam bo jeszcze za wczesnie, idzie gdzie indziej. Nawet nie chce popatrzec, najwyzej zerknie.

Agnes, no jasne ze widac. Niesmiało sie wybija brzuszem, maluszek rośnie.
Stary 2008-03-16, 17:07   #2939
GoniaJ
Rozeznanie

GG do GoniaJ Wyślij wiadomość przez MSN do GoniaJ Wyślij wiadomość przez Yahoo do GoniaJ Send a message via Skype™ to GoniaJ
Talking Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!

Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
GoniaJ- O MATKO! Jaka Ty jesteś zgrabna! Ja nawet jak miałam 15 lat to nie byłam taka zgrabniutka
Dziekuje za komplementy ale jak pisalam wczesniej przecietna ze mnie dziewucha

Cytat:
Napisane przez Anoolqa Pokaż wiadomość
Boski!!! A jak mu buzke super widac!!! Nie moge sie doczekac zeby moja fasolka tak podrosla

Cytat:
Napisane przez agnes23 Pokaż wiadomość
9 TYDZIEń - CZYżBY JUż COś BYłO WIDAć??
WOW! Pewnie ze widac, sliczne zaokraglenie pod linia pepuszka... Jednak masz wiekszy domek dla dzidziusia od mojego...hmmmm...z niecierpliowscia czekam az moj sie powiekszy
GoniaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-16, 18:28   #2940
Dorotka@
Zadomowienie

dziewczyny, znalazałam odpowiedni wózek na nasze potrzeby, kosztuje 759 zł i ma wszystkie bajery, jakie wg mnie powinien no i ciężki też nie jest... co wy na to?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg coneco toledo.jpg (55,4 KB, 30 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości