|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
Dziękuję
|
#2912 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: pijany facet ulega kobiecym zachcianka!
Nie wiem Emi co to jest?;/ ale jesli cos typu 72godz to nie zdarzymy bo zaden lekaz przez weekend jej nie przyjmie!nawet prywatnie nie da rady! dziecka nie planowalismy sle troche nas ponioslo no i jest co jest!trudno ale chodzi mi o to czy ten zakichany alkohol nie zaszkodzi plodowi jesli jednak bedzie w cizy!
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
witam, w srode kochalam sie chlopakiem bez zabezpieczenia, skonczyl we mnie,
biore tabletki anty - logest, o 1 w nocy powinnam byla wziac tabletke, wzielam po 11godzinach, i pozniej tego samego dnia wieczorem kolejna, czyli 6 i 7.. z ulotki wnioskuje, ze zmiescilam sie w czasie...
|
|
|
|
#2914 |
|
Przyczajenie
|
Musze sie pochwali ze nie jestem w ciazy, jeszcze nie teraz
własnie dostałam okres
|
|
|
|
#2915 |
|
Przyczajenie
|
hej, od dluzszego czasu przegladam to forum. bardzo fajnie, ze jest takie miejsce, gdzie mozna sie wypowiedziec na rozne tematy.
pisze konkretnie w tym watku, bo mam pewne obawy, a nie powinnam ich chyba miec... od 6 lat biore cilest, czyli "faszeruje sie" juz dlugo hormonami, i biore je zawsze przed pojsciem spac. ale zastanawia mnie, czy bylaby mozliwosc zajscia w ciaze, jesli ostatnio spac chodze o roznych porach, poza tym zamieszanie ze swietami, sylwestrem itd, rozstroilo moj plan dnia, raz chodze spac o 23, a innym kolo 4 nad ranem, zdarza sie czasem, ze tabletke biore dopiero nastepnego dnia, a zeby byly naprawde skuteczne, powinno sie je brac o tej samej porze, a seks z chlopakiem uprawialismy 1.01. wlasciwie nie mialabym nic przeciwko, gdyby pojawil sie dzidzius, gdyby nie to ze od 4 lat mam rozpoznane swardnienie rozsiane, i pojawila sie pol roku temu szansa na wziecie udzialu w badaniu klinicznym, ktore na celu ma zatrzymanie choroby, lub nawet wyleczenie. nie chcialabym tej szansy zaprzepascic. wracajac do moich watpliwosci, to okres powinnam dostac najdalej jutro, a cykl trwa od 7.12, wiec jesli bylo zblizenie 3 dni temu, mogly to byc dni nieplodne. wiem, ze tabletki nie dopuszczaja do wytworzenia komorki jajowej, dlatego moje pytanie jest w tym momencie glupie, ale za bardzo mi zalezy na tym badaniu klinicznym, bo taka szansa moze sie juz wiecej nie pojawic! dodam jeszcze, ze co miesiac w klinice robia mi test ciazowy, i nie chcialabym, zeby mnie ktoregos razu zaskoczyli pozytywnym wynikiem. chcialabym uslyszec tylko, ze nie mam powodu do obaw... |
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2918 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Przyczajenie
|
wlasnie nie jestem pewna czy zmiescilam sie w tych 12 godzinach. nie pamietam
a czy moge liczyc na to, ze te dni nieplodne byly przed okresem? czy w przypadku zazywania tabletek w ogole sie na to nie patrzy? |
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pitole, wiesz jak działają tabletki? Tak,że nie ma owulacji i nie ma dni plodnych i niepłodnych. nestepna która nie wie co bierze
|
|
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ulotkach nawet jest mowa, że przy braniu tabletek metoda kalendarzowa nie sprawdza się - bo wszystkie dni są niepłodne, a gdy zapomni się tabletki to owulacja może nastąpić w każdym momencie tak więc jeśli nie pamiętasz czy się zmieściłaś czy też nie w tych 12stu godzinach to ciężko powiedzieć |
|
|
|
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
Darku popatrz wyżej co napisałam... powtarzać się nie będę
![]() jeśli z Twojej strony chodzi to jeśli spożywałeś alkohol w dużej ilości tylko w ten wieczór, a nie regularnie to Twoje nasienie raczej uszkodzone nie jest i wydaje mi się, że nie ma wpływu na zapłodnienie.
|
#2923 |
|
Przyczajenie
|
zastanawia mnie jeszcze czy fakt, ze biore tabletki juz od 6 lat, moze zmniejszyc ryzyko wystapienia ciazy w tej chwili, i spowodowac pozniejszy powrot do plodnosci?
bo mam wiele kolezanek, ktore rowniez dlugo braly tabletki, teraz staraja sie o dziecko po odstawieniu tabletek, i trwa to bardzo dlugo. jednej sie udalo zajsc w ciaze dopiero po 1,5 roku, a reszcie do tej pory sie nie udalo. Edytowane przez betty2009 Czas edycji: 2009-01-03 o 16:07 |
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2925 |
|
Przyczajenie
|
te 12 godzin powinnam liczyc od godz, od ktorej zwykle przyjmowalam tabletke, bo jesli przykladowo zdarzyloby sie, ze raz bym wziela ok 4 nad ranem , a nastepna zamiast normalnie, to na drugi dzien ok godz 12, to nie moge liczyc od godz, w jakiej przyjelam ostatnia tabl, tylko od zwyklej pory?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy może miec negatywny wpływ?:/
tja i to automatycznie stanowi o twojej dojrzałości, odpowiedzialności i w ogóle życiowej mądrości.
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
też tak uważam
|
|
|
|
#2929 |
|
Przyczajenie
|
jesli mialam 7 dni przerwy miedzy kolejnymi listkami, i 2go dnia podczas tej przerwy doszlo do zblizenia z chlopakiem, 18 i 19 tabletke z listka wzielam z opoznieniem, a nie mam 100% pewnosci, ze nie przekroczylam tych 12h, i wystapila jednak owulacja wtedy, to jak dlugo ona wtedy trwa?
|
|
|
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki co moze oznaczać takie cmienie lewego jajnika taki klujacy bol...i brzuch boli mnie jakby przed miesiaczka???Czy taki bol moze oznaczac owulacje, czy moze byc poczatkowym objawem ciazy?
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy może miec negatywny wpływ?:/
i oczywiscie to on ulegl kobiecym zachciankom, a sam nie mogl pomyslec? eh... klasyczne zrzucanie winy.
|
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie masz się co martwić. Musi dojść do penetracji i to w dodatku bez żadnego zabespieczenia żeby móc się martwić.
|
|
|
|
|
#2935 |
|
Raczkowanie
|
HAMMIE mam pytanie. Słuchaj ja wiem że jest to tylko kwestią czasu żeby dowiedzieć się co i jak. Ale powiedz co o tym sądzisz.
Miałam okres 20 grudnia 7 dni z 29 na 30 kochałam się z mężem bez zabespieczenia ( bo tak chcieliśmy) z moich obliczeń wychodzi że był to 10 dień cyklu cykle mam 28-30 dniowe, za cholere nie wiem nie obserwowałam jaki mam śluz. Zastanawiam się czy była możliwość zapłodnienia. Było by to nie planowane ale bardzo z mężem podświadomie czekamy w napięciu żeby test pokazał 2 kreski Obawiam się że na test jest owiele za wcześnie ale co mi tam jutro rano zrobię Quic Vue. Co Ty o tym myślisz? Tak bardzo chciałabym zobaczyć te cholerne dwie kreski
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale powiedz Twoim zdaniem tak na chłopski rozum to jak będzie? Taka nie pewność i obawa że tak bardzo chcesz a może się nie udało jest dołująca ...
|
|
|
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Was i na pocieszenie dodam, że moja znajoma zaszła w ciążę 2 dni po okresie- teraz ma ślicznego, zdrowego synka
|
|
|
|
|
#2939 |
|
Raczkowanie
|
Nie pozostaje nic innego jak czekać. Wychodzi mi z obliczeń że był to pierszy dzień płodny ale kto to wie. Zbaczymy zobaczymy.
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale powodzenia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

własnie dostałam okres

Zapraszam