przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-23, 11:35   #2911
samanthhha
Wtajemniczenie

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

Dokładnie Trzeba być twardym ale czasem się po prostu odechciewa wszystkiego przez takie gadanie... Eh.

Myślę sobie co tu kupić na allegro potrzebnego do porodu Macie koszule? Ile bierzecie do szpitala? Ja nie wiem ale chyba trzy...
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 11:37   #2912
majkela12
Zadomowienie

Jeśli chodzi o imiona to też wkurzaliśmy rodzinę, że będzie Abelard

Tylko, że w pewnym momencie sami zaczęliśmy do brzucha tak mówić

Ale samanthhha Twój Błażej Bożydar Jerzy jest najlepszy
To super, tylko, że ja mieszkam nie daleko pruszkowa. Podałam pruszków żebyś się orientowała w jaką stronę od wawy

Zdrowie wszystkich mam, babć i teściowych
po raz 1 po raz 2 i 3
Stary 2009-10-23, 11:39   #2913
samanthhha
Wtajemniczenie

Ło masz A myślałam że do mafii należysz

Ta zdrowie... Chyba tylko każdej na głowę i niech się nie pokazują
Stary 2009-10-23, 11:42   #2914
zebra666
Zakorzenienie

ja chcę wziąś ze 3 takie ładniejsze... i jedną taka podkoszulkę może xxl do porodu:P

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 11:49   #2915
majkela12
Zadomowienie

Ja chyba też kupię ze 3, bo nie mam żadnej. Śpię grzecznie w piżamce
Stary 2009-10-23, 11:56   #2916
samanthhha
Wtajemniczenie

To ja może dziś kupie Jakieś ze słoniem widziałam

O a co najlepsze! Chcecie usłyszeć kolejny za☠☠☠iaszczy przesąd?

Moja babcia przyszła do mnie na góre i mówi żebym się nie denerwowała i takie tam.. I że nie mogę się obrażać na matkę i muszę się do niej odzywać! Dlaczego? Boooo.... jakaś tam babka.. bla bla.. pani goździkowej koleżaki ciocia nie odzywała się do swojej matki i urodziła przez to... niemowę Słabo? Katoliczka, codziennie w kościele a w takie rzeczy wierzy
Stary 2009-10-23, 12:00   #2917
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez samanthhha Pokaż wiadomość
Moja babcia przyszła do mnie na góre i mówi żebym się nie denerwowała i takie tam.. I że nie mogę się obrażać na matkę i muszę się do niej odzywać! Dlaczego? Boooo.... jakaś tam babka.. bla bla.. pani goździkowej koleżaki ciocia nie odzywała się do swojej matki i urodziła przez to... niemowę Słabo? Katoliczka, codziennie w kościele a w takie rzeczy wierzy
Ja piernicze : hahaha:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 12:12   #2918
Maliczka
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczyny, właśnie się wyczłapałam z wyrka i przyszłam przywitać się z Wami. Na wstępie chciałam serdecznie pogratulowac Farmince zafasolkowania, wyszły piękne 2 kreski, na moim teście również wyszły dwie takie ***itne po 2 sekundach, z tym, że ja się nie cieszyłam tak bardzo jak Ty teraz, wiadomo strach i panika, bo nic nie bylo planowane, dopiero co zaczęte studia itd... Ale teraz jest już wszystko dobrze i wszyscy w naszej rodzinie się niezmiernie cieszą, mamy, babcie, dziadkowie a nawet pradziadkowie i prababcie. Zebra666 odnośnie tego co pisałaś na temat torbieli to uspokoiłaś mnie już chyba zupełnie, bo w sumie skoro lekarz mówi, że się wchłoną to dlaczego miałyby się nie wchłonąć?
Maliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 12:15   #2919
zebra666
Zakorzenienie

Maliczka no właśnie ja o swoich aż zapomniałam bo to na pierwszej wizycie mi mówił, ze mam i się wchłoną zapewne bo to częste w ciąży

Samanthhha moja tez jest katoliczką mówi ciągle że wyprawki nie powinnam robić wcześniej, że jak mogę imie wybierac skoro dziecka jeszcze nie ma, a co dopiero myśleć o chrzestnych skoro nie ma Go jeszcze... a przecież dziecko jest od chwili poczęcia nie...i nie chce nic mówić ale powiem... tak naprawdę całe życie i dorosłemu może coś się stać na każdym etapie dziecka i co mam nic sobie nie kupować, bo mozę się nie przydać????

Stary 2009-10-23, 12:22   #2920
samanthhha
Wtajemniczenie

Zebra dokładnie

wzięłam się za sprzątanie
Stary 2009-10-23, 12:31   #2921
zebra666
Zakorzenienie

Samanthhha ja też sprzątam i robie przerwy na wizaz i jedzenie
Na razie kuchnie ogarnęłam zawsze to już coś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-23, 12:34   #2922
samanthhha
Wtajemniczenie

Ja kuchnie i salon i korytarz Przerwy robię na to samo

Jejku.. jeszcze pokój mojego Iwusia i sypialnia.. Za dużo tego

Ale ten Iwo brudzi w pokoju
Stary 2009-10-23, 12:34   #2923
Sweet Delights
Zadomowienie

Ale macie tempo babiszonki Wy moje A ja się zaczytuję w książkach od Zeberki Dzięki Ci bardzo raz jeszcze dobra kobieto tylko kto teraz za mnie posprząta?

Wiecie co? Zła jestem, w piątek tydzień temu pozamawiałam na all smoczki, laktator, kasę wpłaciłam zaraz w sobotę, a dopiero dzisiaj dostałam maila, że wysyłają a na aukcji napisane, że zaraz po zaksięgowaniu wpłaty wysyłają to chyba pieszo szły te moje pieniądze

No nic idę dalej czytać, nie produkujcie mi tu za dużo bo nie nadrobię Was później
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 12:38   #2924
zebra666
Zakorzenienie

Sweet znam to:P moja pościel też długo była wysyłana, i wczesniej kombinezonik... a teraz pad Tż-ta też cosik idzie długo a to miał być priorytet... taaa:P listonosz chyba na nogach go niesie.
Ja jeszcze nie czytałam chciałam sobie wydrukować...ale nie mam gdziei będę na kompie chyba czytała

Samanthhha no leże Iwo brzudzi pokój hahaha

Stary 2009-10-23, 12:42   #2925
majkela12
Zadomowienie

Oj te moherowe berety
Moja to mi nawet dała berecik taki jak rydzyk rozdawał na jasnej górze, bo jej koleżanka dała My mamy zakaz oglądania tvn
Stary 2009-10-23, 12:47   #2926
samanthhha
Wtajemniczenie

Brudzi Podłogę najbardziej.. i w szafie ciągle buszuje i kosmetyki z szuflady do szuflady przekłada...

Sweet mi też dziś przyszedł mail że wysyłają a kupiłyśmy u tej samej osoby laktator Pewnie czekali na więcej wpłat i dopiero im się nazbierało i wysłali.. eh

Już mi się nic nie chce. Zapomniałam, że w kuchni mam poprzekładać rzeczy w szafkach

Dobrze że chociaż obiadu nie muszę gotować bo mam pieroghhhi

Ej Zebra podaj link do tej pościeli którą kupiłaś bo mam chętkę oglundnąć

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Oj te moherowe berety
Moja to mi nawet dała berecik taki jak rydzyk rozdawał na jasnej górze, bo jej koleżanka dała My mamy zakaz oglądania tvn
Jak to zakaz?
Stary 2009-10-23, 12:51   #2927
majkela12
Zadomowienie

U Adaśka w pokoju też jest największy bałagan. Tyle klamotów.
Ach te nasze brudaski

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

No zakaz- oglądania faktów, bo to jest wbrew rydzykowi. Rydzyk nie pozwala. Oj jak u nas przy stole zaczyna się temat kościół polityka to tylko :pal a: Chować się pod stół.
Stary 2009-10-23, 12:52   #2928
zebra666
Zakorzenienie

Samanthhha mam o taką: Wybralismy ecru psiaki

http://www.allegro.pl/item785342918_...owe_wzory.html

I jest śliczna nie mogę się doczekać pokoiku wtedy łóżeczko się przywiezie i wyłożę tam pościel

Stary 2009-10-23, 13:09   #2929
samanthhha
Wtajemniczenie

Yyy a mi przyszedł laktator
Stary 2009-10-23, 13:18   #2930
Matajkaa
Przyczajenie

Witam moge do was dołaczyć ?
Mam 19 lat i mam termin na 25 listopada bedzie dziewczynka a imieniu Sara Weronika a co ciekawe to juz moja druga ciąża rok temu urodziłam synka Jakuba więc będę miała parkę jestem z trójmiasta
Stary 2009-10-23, 13:20   #2931
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

matko przebrnęłam przez to wasze ględzenie..
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Dzień doberek! Ja dzisiaj z samego rana,bo jak myślałam o teście to nie mogłam spać W końcu nie wytrzymałam i poleciałam robić.Wtedy dla odmiany odechciało mi się z nerwów siku Ale nie poddałam się i efekt był taki jak w załączniku.Ta dam! :ji: I to od razu w tej sekundzie jak tylko nakropilam
nie powiem nic nowego GRATULUJĘ

Cytat:
Ja też tak mam Wczoraj Iwo zjadł żelusie na wieczór po których załączyło mu się ADHD :coj: Myślałam już, że mi bokiem wyjdzie... Bolało strasznie!!!!! Tż dotknął brzucha akurat wtedy jak Mały chyba się wyciągnął porządnie i aż się przeraził co ten nasz wyrabia

Dobra idę na pierogi o póśśśniejszej godziny
JA TEZ TAK CHCE buu...

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A czytałyście może albo słyszałyście o tej książce: http://www.empik.com/pierwszy-rok-zy...siazka,12739,p Bo zastanawiam się nad zakupem.Jestem totalnie ciemna jeśli chodzi o ciążę,dzieci,bo jestem jedynaczką i nie mam też w rodzinie małych dzieci poza takimi za granicą... Potrzebuje czegoś uczącego od podstaw
ciężarówką przez 9 miesięcy.. ta jest świetna naprawdę narazie daj sobie spokój z resztą.. masz duużo czasu nie wszystko naraz... poczytaj na necie i takie tam a nie od końca sie bierzesz
Cytat:
Zebra wyślij i mi :

Ja oczywiście jestem w****iona na maksa bo moja matka wpierdala się po prostu we wszystko. Teraz w urządzanie NASZEJ góry. No tak mnie rozdrażniła że aż się popłakałam a teraz przyłazi i milutka. No takie epitety mi się nasuwają, że szok...! Nigdy nie miałam z nią dobrego kontaktu a teraz to już w ogóle. Jedyna osoba, która tak mi działa na nerwy. Tż to pikuś przy niej. Mówiła, ze na pewno nie będzie się wtrącać a teraz pyta "moge coś zaproponować" ja mówie możesz, ona na to "bla bla bla" - co nie jest w moim guście, stylu, innym się podoba a TYLKO jej nie no i mówie stanowczo NIE na co ona że do mnie to się odezwać nie można, że dziwna jestem, przecież ona ma racje itd itp. Wariatka - wszystko by chciała żeby było po jej myśli. Gdybyśmy mieli się jej słuchać to byśmy mieszkali w dżungli i ciemnościach - dużo kwiatów w ciemnych wielkich doniczkach i takich zasłaniających pół okna a do tego ciemne ściany. Idiotka po prostu, jak ja sie ciesze że nie mam po niej charakteru...

Musiałamy
no to masz chaosik w domu ładny. ja moja mame lubię bardzo bo nigdy sie do mnie nie wtracała i pozwalała robic po swojemu. i dlatego teraz jak potrzebuje rady to zAwsze do niej ide a jak chce mi coś powiedzieć innego niezgodnego z moim zdaniem to tak tylko napomknie a nie że : ja mam zawsze rację: nie umoralnia, nie wtrąca się nie rządzi i jest OK wszystkim tak zyczę ehheh

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Osz znam to z imieniem.... Masakre miałam siora wkurzała- dajcie Adam na imie(bo tak miał na imię jej pierwsyz ukochany) no taaa napewno taki powód mnie zmiękczył a matka??? Piotruś jak brzydko- Igor dajcie...albo Filip:u a babcia??? Kuba byłoby lepsze... bosiuuuuu

Farminka tacie mojemu kupilismy zgrzewke piwa kartkę urodzinową(bo miał wtedy) a w środku zyzcenia i dopisek, ze od przyszłego roku bedziesz już dziadkiem) a i małe skarpeteczki:F w środku
my dalismy tez takie i mię mało spotykane i oczywiście zaraz gadka znajowym o boże skrzywdziice dziecko! idoci. u mnie tak pół na pół. jednym sie podoba a innym mnie.
ale to mnie maaało interesje. Tosia od 3 lat nazywa sie już Tosia i inaczej sie nie da

Cytat:
Dzień dobry bardzo::

--------------------------------------------------
Ja na śniadanko miałam płatki czekoladowe z truskawkami, ale żadna rewelacja
Za to na drugie śniadanko zrobiłyście mi smaka parówami

Ja dzisiaj miałam ciężką noc. Tydzień już miałam spokój od skurczy(cieszyłam się, że leki pomogły). I co???/ złapał mnie o po 1 i nie mogłam usnąć do 4:r: nikomu tego nie życzę. Nie dosyć że skurcz to jeszcze ból całej lewej strony w okolicach lewej nerki. Już miałam wizję szpitala. Na szczęście przeszło. Teraz tylko biję się z myślami bo wypadałoby pojechać do lekarza, a on przyjmuje we wtorek Mam nadzieję, że do wtorku wytrzymam.
ej ja w nocy miałam cos podobnego
przez sen czułam nawet. wyprostowałam nogę i taki bół mnie ogarnął że nie wiedziałam czy sie ruszyc czy nie. tak jeszcze nie miałam.. aż się pzrestraszyłam że może coś zrobiłam niechcąco pzrez sen?? nie wiem czy to był skurcz bo zawsze miałam skurcze łydek tylko, a ostatnio nic.. mam nadzieje ze to było ostatni raz

Cytat:
Dokładnie :e Trzeba być twardym ale czasem się po prostu odechciewa wszystkiego przez takie gadanie... Eh.

Myślę sobie co tu kupić na allegro potrzebnego do porodu Macie koszule? Ile bierzecie do szpitala? Ja nie wiem ale chyba trzy...
3?????????????? matko na co wam ąz 3? zamierzacie 2 tyg tam siedziec?? ja myslałam ze trzeba jedna zabrać? ? dałyscie mi do myslenia....
Cytat:

O a co najlepsze! Chcecie usłyszeć kolejny za☠☠☠iaszczy przesąd?

hhihi dobra masz tą rodzinke. u mnie to mnie wszyscy znają i wiedza że do mnie z głupotami pzresadami i moralizatorstwem sie nie pzrychodzi bo potrafie dać do wiwatu. i nikt ze mna nie dyskutuje no tż czasami
Cytat:
Oj te moherowe berety:
ja też mam zakaz od mojej babci. mówi że mam nie oglądac bo tam same Tuski kłamcy lataja i motaja w głowach i że mam dzwonić do radia maryja modlic sie za nią:hahah a:

ja dzisiaj znowu anatomia...
wrócciłam od alergologa właśnie i tak wlazłam na chwilke.. idę na gołąbka

aha i oamiętajcie NIGDY NIE JEDZCIE MAKRELI W OLEJU POPIJAJAC SOKIEM POMARAŃCZOWYM............ .................. N I G D Y !!!!!!!!!!!!!!!!!!
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 13:23   #2932
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
No zakaz- oglądania faktów, bo to jest wbrew rydzykowi. Rydzyk nie pozwala. Oj jak u nas przy stole zaczyna się temat kościół polityka to tylko :pal a: Chować się pod stół.
A to dobre

Cytat:
Samanthhha mam o taką: Wybralismy ecru psiaki

http://www.allegro.pl/item785342918_...owe_wzory.html

I jest śliczna nie mogę się doczekać pokoiku wtedy łóżeczko się przywiezie i wyłożę tam pościel
PieNknusia

Cytat:
Napisane przez Matajkaa Pokaż wiadomość
Mam 19 lat i mam termin na 25 listopada bedzie dziewczynka a imieniu Sara Weronika a co ciekawe to juz moja druga ciąża rok temu urodziłam synka Jakuba więc będę miała parkę jestem z trójmiasta
A Ty już chyba jesteś na liście? No jasne, że możesz

Dziewczyny zjadłam zupkę chińską, taką czerwoną ostrą Pyszna

Nie wiedziałam, że laktatory są takie małe Hi hi fajnie, że już jest. Strasznie szybko przyszedł
Stary 2009-10-23, 13:25   #2933
zebra666
Zakorzenienie

Paprtoka nie zazdroszczę pewnie nie możesz juz patrzeć na tą anatmoię...
A piżamek tyle, bo może dzidziuś ocheftusiac nas, będzie z nas wyciekało conieco więc same też możemy zabrudzić piżamkę,albo wyciekającym mlekiem... 3 uważam za w sam raz bo zawsze się odda meżowi tę brudną i wypierze w domku w razie potrzeby... nigdy nie wiadomo co nas czeka...

Ja jem jabłuszko i wszystko popijam sokami i nie raz potem jest mi niedobrze ale kiedy czuję smak na coś nie umiem się opanować

Matajkaa miło Cię poznać

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-10-23 o 13:27
Stary 2009-10-23, 13:32   #2934
samanthhha
Wtajemniczenie

Ale się cieszę, że już nie jestem pierwsza na liście do rozpakowania

Matajkaa a jak Cie zwą? Bo imię jeszcze do listy się przyda

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Dziewczyny aż 11 użytkofffników na naszym forum

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Zebra Ciebie też miło poznać

Już mi na głowę pada
Stary 2009-10-23, 13:35   #2935
zebra666
Zakorzenienie

Samanthhha bo za duzo sprzątasz i kurz Ci w mózgu osiada, bo nie dajesz mu na meblach osiąść ja już wszędzie mam kurze starte, i kuchnie całą zrobiona...ale z odkurzaniem muszę czekać aż Tż wstanie bo by się złościł, ze go tak brutalnie budzę... ech ale dziś ma ostatnią nockę na szczęście jakoś mi go brakuje w łóżku- jakoś tak zimno

Stary 2009-10-23, 13:35   #2936
Matajkaa
Przyczajenie

Na liscie to ja chyba nie jestem...

Miło że moge sie przyłączyć
Pisałyscie o koszulach... ja radze zabrac t-shirt duży (najlepiej rozmiar xxl) do samego porodu, a tak to ok 3 koszul... po porodzie organizm oddaje wodę i mozna takim leżeniem sie nie źle spocic a do tego mocno w szpitalach grzeją

Zwą mnie Weronika czyli wychodzi na to że ja jestem pierwsza?

Edytowane przez Matajkaa
Czas edycji: 2009-10-23 o 13:38 Powód: dopisek
Matajkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 13:39   #2937
Asiuulka89
Zakorzenienie

Na pocztaek dla kazdej noz masakra tylko 2 godziny mnie nie bylo a ciezko mi jest sie ogarnac to zaczynam relacje pewnie z pol godzinymi to zajmie

Cytat:
Zebra wyślij i mi

Ja oczywiście jestem w****iona na maksa bo moja matka wpierdala się po prostu we wszystko. Teraz w urządzanie NASZEJ góry. No tak mnie rozdrażniła że aż się popłakałam a teraz przyłazi i milutka. No takie epitety mi się nasuwają, że szok...! Nigdy nie miałam z nią dobrego kontaktu a teraz to już w ogóle. Jedyna osoba, która tak mi działa na nerwy. Tż to pikuś przy niej. Mówiła, ze na pewno nie będzie się wtrącać a teraz pyta "moge coś zaproponować" ja mówie możesz, ona na to "bla bla bla" - co nie jest w moim guście, stylu, innym się podoba a TYLKO jej nie no i mówie stanowczo NIE na co ona że do mnie to się odezwać nie można, że dziwna jestem, przecież ona ma racje itd itp. Wariatka - wszystko by chciała żeby było po jej myśli. Gdybyśmy mieli się jej słuchać to byśmy mieszkali w dżungli i ciemnościach - dużo kwiatów w ciemnych wielkich doniczkach i takich zasłaniających pół okna a do tego ciemne ściany. Idiotka po prostu, jak ja sie ciesze że nie mam po niej charakteru...

Musiałam
Ohhh nie przejmuj sie najwazniejsze ze Ty widzisz co Twoja matka robi zle i starasz sie tak nie robic... wiem ze wszytskie matki tesciowe i babcie sa najmoadrzejsze ja naszczescie mam wspaniala Mame i tesciowa nie zamienilabym na zadne inne... no babcie to juz inny temat jedna to ciagle mi mowi ze jak ja to robie z mom bratankiem ze zle go trzymam ze nie moge tak nim trzasac bozeee

Cytat:
Samanthhha już wysłałam jakby któraś jeszcze chciała zarzucac mi maile hihi
Nie dziwię się, że się tak wkurzyłaś... Oj znam to nie wtrącanie się... Zwłaszcza w początkach co do dzidzi i wyprawki, że jak mogę już coś kupować(to babcia mi tak truła) skoro dziecka jeszcze nie ma, że się wcześniej nie powinno kupować bla bla bla. Dobijało mnie to...a teraz wtrąca się w moją wiarę i nie chodzenie do kościoła- usiłowała to szantażem wymusić na mnie!!! Że powinnma się dla niej poświęcić za to co dla nas zrobiła( fakt dużo jej zawdzięczamy) i chodzić do kościoła... No i dodała, że albo będę chodziła albo ograniczymy kontakt ze sobą i jeszcze mówi, ze to nie szantaż... Co się widzimy to nie ma siły na nią żeby nie przyczepiła się znowu tego tematua to mnie prowokuje i wyprowdaza z równowagi!!!
Wogole dziwie sie ze ktos nam sie wtraca w nasze zycie tym bardziej ze prawie kazda z nas ma juz WLASNA rodzine mameza wiec teraz my decydujemy co w zyciu dla nas jest wazne.. ja sie nie slkucham jakby mi ktos powiedzial cos n atemat kosciola to chyba bym :gan:
jeden koles do mnie ze co z dzieckiem do kosciola ie bede chodzila ze idiotka ze mnie wiec jak go opie...lilam to sie zamknal a do tej pory sie do mnie nie odzywa i dobrze
Cytat:
Dokładnie Trzeba być twardym ale czasem się po prostu odechciewa wszystkiego przez takie gadanie... Eh.

ja jeszcze wogole nad tym nie myslalam chyba bede niedlugo musiala zaczac... ale pewnie ze 2
Cytat:

O a co najlepsze! Chcecie usłyszeć kolejny za***iaszczy przesąd?

zabobony mmnie najbardziej smiesza
ogolnie ja jestem zdania ze kazdy w zycu ma napisany swoj scenariusz i jesli dziecko ma sie urodzic chore to sie urodzi chocbysmy nie wiem co robily... niektore dziewczyny wogole o soebie nie dbaja i rodza zdrowiutkie dzieciatka a te dziewczyny ktore oczekuja latami dziiudzisa dbaja jak cholera o siebie no i tragedia rodzi sie chore... dlatego moim zdaniem glupie zabobony nic nie zmienia !!! dlatego tak sie wkurzam ztym moim wozkiem
Cytat:
Maliczka no właśnie ja o swoich aż zapomniałam bo to na pierwszej wizycie mi mówił, ze mam i się wchłoną zapewne bo to częste w ciąży

Samanthhha moja tez jest katoliczką mówi ciągle że wyprawki nie powinnam robić wcześniej, że jak mogę imie wybierac skoro dziecka jeszcze nie ma, a co dopiero myśleć o chrzestnych skoro nie ma Go jeszcze... a przecież dziecko jest od chwili poczęcia nie...i nie chce nic mówić ale powiem... tak naprawdę całe życie i dorosłemu może coś się stać na każdym etapie dziecka i co mam nic sobie nie kupować, bo mozę się nie przydać????
wlasnie tu mialam to napisac o tym prezanczeniu za duzo wiadomosci normlanie po kazda
Cytat:
no wow dobra ciekawostka witamy

Majkela i Ascia co do imion my akurat nie mielismy problemu.. jakos tak wybralismy i nie slyszlalam ze t zle ze tamtonie ladne ominelo nas to na szczescie chcoiaz moj tato zarzucal ze tak moglibysmy nazwacczy siak... i tak bym nie posluchala ale moj Tzet sie zawze smial ze nasze dziecko bedzie sie nazywalo Chwalibóg

ooo rany ale sie napisalam mnowilam ze mi to 3o min zajmie a pewnie w tym czasie zdazylyscie naskrobac wicej a ja za chwilke do skzoly i co ja potem biedna bede siedziala nocke i nadrabiala
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 13:48   #2938
Puma13
Zadomowienie

Heloł, no znowu godzina minęła zanim się biorę za odpisywanie

Farminka gratuluję, jeszcze raz.

Matajkaa, witaj

U mnie w szpitalu tak było, że codziennie kazali zakładać czystą, jak się nie miało to dawali szpitalną. Raz mi tż nie zdążył dowieść, bo mu nie wyschła, to dali mi takiego giganta koszulę, że cycki miałam na wierzchui jednak kazali mi zostać w swojej

Ja też mam babcię, co za każdym razem jak się widzimy, to przekonuje żeby dać inaczej na imię, nie Maksiu, ale ja mam to głęboko, to nasze dziecko i damy na imię tak jak nam się podoba.

Ostatnio, moja mama dostała z☠☠☠kę, że powiedziała mojej cioci że jestem w ciąży (12tydzień), najlepiej pewnie było by poczekać i od razu zaprosić na chrzciny

Głodna jestem, co macie dobrego, bo ja nie mam pomysłu?

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-23, 13:48   #2939
samanthhha
Wtajemniczenie

Cytat:
Samanthhha bo za duzo sprzątasz i kurz Ci w mózgu osiada, bo nie dajesz mu na meblach osiąść ja już wszędzie mam kurze starte, i kuchnie całą zrobiona...ale z odkurzaniem muszę czekać aż Tż wstanie bo by się złościł, ze go tak brutalnie budzę... ech ale dziś ma ostatnią nockę na szczęście jakoś mi go brakuje w łóżku- jakoś tak zimno
A tłuszczyk ciążowy nie grzeje?

Cytat:
Na liscie to ja chyba nie jestem...

Miło że moge sie przyłączyć
Pisałyscie o koszulach... ja radze zabrac t-shirt duży (najlepiej rozmiar xxl) do samego porodu, a tak to ok 3 koszul... po porodzie organizm oddaje wodę i mozna takim leżeniem sie nie źle spocic a do tego mocno w szpitalach grzeją

Zwą mnie Weronika czyli wychodzi na to że ja jestem pierwsza?
Yes, Ju ar ferst
Byłaś na liście na końcu ale bez danych a teraz jesteś pierwsza

No i skoro już zaczęłaś temat... Dawaj wrażenia z pierwszego porodu!!! Bo jak nie
Stary 2009-10-23, 13:49   #2940
paprotka86
Wtajemniczenie

GG do paprotka86

a mój tż stwierdził że sie boi o mnie i o tosie bo jestem takim burakiem że wyjade z wózkiem na ulice i albo wjade pod samochód albo sie potkne na krawezniku i wszystkim zrobie krzywde
i ze paznokcie tez bedzie sam obcinał bo jestem bezwyczuciowcem

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

tak tak o porodzie tą chetnie poczytam..
paprotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości