![]() |
#2911 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tableciary plotkary V
Pomidorko tak mi przykro...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kicek żyje i nawet przysmaku się dopominał uffff
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
Pomidorko bardzo mi przykro ...
![]() Marcelko lepiej faktycznie zmiencie termin, chrzesni raczej powinni byc na weselu ![]() Gusiu kochana buziaki dla Nikolki, mam nadzieje, ze po lekach szybko wróci do zdrowia Olu ciesze sie, ze króliczek dobrze sie czuje ![]() pozdrawiam, trzymajcie się cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Zadatek wplacony, dzis 13., a ja sie zastanawiam czy dobrze zrobilam??
Chce mi sie poplakac, ale J jest i bede musiala poczekac, jak pojedzie... ![]()
![]() |
#2915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2916 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Dzieki Olu
![]() Zdaje sobie z tego sprawe, ze przede mna dosc ciezki okres... Sama obecnie sama sobie ze soba radze, nie mowic o tym comusi ze mna przechodzic J ![]() ![]() Takmi ostatnimi czasy jest ciezko, a on jakos nie potrafi zrobic tak zeby mnie z tego dolka wyciagnac ehhhhh juz Wam nie smuce... Dobranoc dziewczyny ![]()
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
dobry wieczorek
![]() Kachulko to co Ty tak krotko spiochasz?? tylko 4 godzinki ![]() dobrze, ze inwentaryzacja znowu wyszla pomyslnie ![]() Pomidorko wspolczuje Kochana........ ![]() Marcelko nie martw sie tym, ze to 13go......... to bardzo fajna data i moim zdaniem nic zlego nie oznacza ![]() ![]() ![]() Olu trzymam kciuki, zeby pracka dalej byla ![]() ![]() ![]() Kasiasiar witaj ![]() ![]() Ray czemu obawiasz sie dzwonic na uczelnie?? ![]() Madziu i jak udala sie wizyta kolezanki?? ![]() Moniu to bedziesz z nami przez 2 tygodnie ![]() Kiniu do konca roku juz niedaleko ![]() ![]() mi dzisiaj na szczescie dzien bardzo szybko minal, bylam w centrum z kolezanka na zakupach, w banku i zarejestrowac ja do lekarza i jakos zlecialo ![]() pozniej lepilam kopytka, bede miala na kilka dni ![]() ![]() ciezko mu tam w Szkocji ![]() ich pan instruktor jest Szkotem i nic a nic nie rozumieja...... to tak jakby ktos z Anglii przyjechal i umial troche polskiego i poszedlby na kurs, gdzie wykladowaca bylby np Slazak czy Kaszub ![]() wiadomo, ze takiej osobie ciezko by bylo polski zrozumiec a co dopiero jakas gware. takze maz i jego kolega rowniez Polak nic nie rozumieja..... do tego w 4 dni maja do opanowania ok 120 stron podrecznika... musza to wykuc, zeby zdac egzamin plus praktyka.. i jeszcze sie dzisiaj dowiedzieli, ze ostatni dzien- piatek jest egzaminem, ale egzminuja tylko 1 osobe dziennie a ich jest tam 5...... dwoch Polakow i 3 Anglikow. takze moze tak wypasc, ze np maz bedzie egzaminowany dopiero w czwartek w nastepnym tygodniu. a my bez pieniedzy, bez niczego....... hotel ma zaplacony do piatku tak jak kazdy, a niestety wszyscy byli bez pracy i kazdy ma problemy finansowe...... pojechali we 3 samochodem jednego z kolegow i zrzucili sie na benzyne, mieszkaja we 3 w jednym pokoju i nie wiem co to bedzie jak kolega egzaminowany wczesniej pojedzie do domu i ich tam zostawi, bo przeciez nie bedzie specjalnie na nich czekal kilka dni...... a zapewne z racji tego, ze sa Polakami to zostana najdluzej.... nie wiem wtedy za co maz zaplaci za kolejne dni w hotelu, pozniej za podroz do domu (jedzie sie ok 8h) bo ma kase juz tylko na jedzenie... to wszystko co sie dzieje w tej firmie to jakas porazka i wszyscy tam sa wkurzeni ![]() jutro jeden z Anglikow bedzie dzwonil do biura i w imieniu wszystkich bedzie chcial rozmawiac z szefem..niech mu wyjasni cala ta szopke. strasznie jestem tym zestresowana, dzisiaj znowu wrociły mi dusznosci, bo sie martwie. ale to nic, jakos sobie radze. tak bym chciala, zeby maz jakos zdal ten egzamin, choc wiem, ze graniczyloby to z cudem, on i kolega mieliby doskonaly start w przyszlosc majac te dokumenty, niewielu Polakow mialo taka szanse w Wielkiej Brytanii, byc moze nawet byliby jedynymi na takim stanowisku, bo sa one zarezerwowane dla Angoli. chyba zaraz zmykam spac, sunia juz dawno spiocha ![]() spokojnych snow dla wszystkich ![]()
Hania ![]() ![]() 80 days to go! Edytowane przez mezatka07 Czas edycji: 2008-10-13 o 21:36 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
Czesc kobietki,zaraz nadrobie co napisalyscie
Gizelciu a jak Ty sie czujesz?czu ciaza juz sie daje we znaki?jak brzuszek pokazal sie juz?
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
mezatka ja tez robilam kopytka
![]() tak sobie ciebie czytam zeczesto macie problemy z praca w anglii, duzo osob wraca do polski. A nie mysleliscie tez wrocic i czegos poszukac w polsce do pracy? moze zarobki nie sa jakies kokosy ale duzo teraz szukaja do pracy na rynku w polsce w roznych miejscach. a na uczelnie boje sie jechac bo mam duzo nieuregulowanych spraw, chce tez zmienic temat pracy nie wiem co ta sie w ogole dzieje echh. ale jutro jade maz zostaje z mala a ja jade na godzine to zalatwic az mnie sciska w zoladku ae i tak kiedys trzeba.. jedynie sie ciesze bo za tydzien mamy odbior mieszkania i moze wyrobimy sie by na gwiazdke sie juz wprowadzic na swoje.
#2920 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Asiu wczoiraj bylam caly dzien w pracy, najpierw do 15 w starej pracy a potem na 18 w drugiej , wrócilam padnieta więc tylko w miedzy czasie poczytałam Asiu trzymam mocno kciuki zeby maz zdał egzamin ![]() ![]() Ray trzymam kciuki żeby na uczelni udalo sie wszystko pomyslnie pozalatwiac. Trzeba byy było wziac Ale , ona swoim usmiechem rozmiekczyłaby nawet najtwardsze profesorskie serce ![]() Ray myslisz , ze uda Wam sie wyszykowac mieszkanko w 2 miesiace? macie juz wszystko pokupowane? MY juz miesiac gładziujemy sciany ![]() ![]() Marcelko a cóz to za smuteczki ??? Ciesz sie kochana, przeciez tak dlugo czekałas na ta chwile, radyj sie nia, bo potem bedzie myk i juz po slubie... Ja własnie tak sie troszke smuce bo to hop siup i juz po i koniec na całe zycie ![]() Miłego dnia dziewczynki |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Kasiasiar wysłałam ci maila z fotkami ![]() ![]() ![]() ![]() miłego dnia dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
![]() ja już w pracy ![]() ![]() trzymajcie się Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
Nikitko juz sprawdzam i przesyłam dalej
![]() Kiniu miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() U mnie te stanu humorzaste sa zwiazane z jedna sytuacja, Kinia jest bardziej wtajemniczona... Jak zalatwie sprawe do konca, to wroce do zywych, bo teraz dla J jestem bezwzglednie najgorsza ![]() Musi to przezyc ![]() Kasiasiar to Wy 17.10 wylatujecie, czy Ci znajomi?? Ray powodzenia i jak radzi Kasia bierz Ale, moze spokojniej wszystko pojdzie... Aaaa do wykonczeniowki macie juz fachowcow i materialy?? Fachowcy maja to do siebie , ze lubia przeciagac w terminie i partaczyc (nie wszyscy, niektorzy maja tego farta, ze sa zadowoleni)... Znalezienie dobrych fachowcow i zey robili terminowo, dokladnie, czasami graniczy z cudem... U nas robil gosc sam bez pomocnika, wszystko dokladnie, ale siedzial z pol roku, u ciotki ten sam siedzial okolo roku... Aha i wykonywal prace w sumie tylko zdrewna,parkiety, podwieszany sufit takie rzeczy... Kinia na smacznego to juz za pozno, ale za to obys szybko sie ogranela, wsord papierow ![]() Nikitko daj znac co i jak... Ciekawe kiedy wraca Misia??
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
Marcelus to w takim razie, choc nie wiem o co chodzi, ale zyczę zeby sprawa przebiegła po Twojej mysli
![]() My wyjezdzamy 17 rano czyli okolo 22 powinnismy byc w domku, a znajomi przylatuja 23 ![]() Misia chyba dzisiaj wraca, bo pisała ze 4 dni bedzie w Pl o ile dobrze zapamietalam Sprawdzcie maile, rozesłałam zdjęcia od Nikitki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
dziękuję i wzajemnie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() pamiętaj, że jesteśmy z Tobą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zakorzenienie
|
dostalyscie maile?????????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Kinia, no niestety... Mam tylko nadzieje, ze niedlugo humor mi sie poprawi
![]() Kasiasiar dzieki za e-maila ![]() ![]()
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
To dobrze, ze dostalycie, bo doszedl mi jakis zwrotny z błedem i nie wiedzialam co i jak
Miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
kasiar czy nam sie uda do bozego narodzenia nie wiem myslimy ze tak, fachowcow mamy zarezerowanych bo to znajomi ojca. drzwi zamawialismy mc temu powinny byc do konca mc, kamien na sciane mamy kupiony, plytki na podloge maja byc w ciagu 2 tyg bo 2 tyg temu juz zamawialismy, plytki do lazienki w zasadzie kwestia podjechac kupic( maz ma teraz jakos je wyliczyc) luksfery sa od reki w obi czy castoramach w zasdzie to co na poczatek sie kladzie mamy, jesli nie bedzie opoznien z dostawa powinnismy sie wyrobic... stan mamy developerski z pomalowanymi scianami na bialo jedynie hehe... nie wiem po co je malowali? co do uczelni bylam dzis, sprawa jest beznadziejna.. tzn tak: podniesli 3 krotnie koszty za przedluzenie semestru, i tak byla to spora suma bylam zgodna ta poczatkowa zaplacic juz dzis.. ale jak zobaczyklam cene obecna zaczelam sie gleboko zstanawiac czy nie przedluzyc urlopu. zostal mi jeden egzamin i praca dylomowa. temat na pewno bede zmieniac bo obecny promoor same wiecie jakie jazdy mialam. Z tym zrby zmienic temat musze przedluzyc semestr co do egzaminu w semestrze letnim sa wyklady mi by bylo na reke chodzic bo malo pamietam z tego przedmiotu ( duzo czasu minelo). no i teraz pytanie czy warto teraz placic tyle by np znow zawalic egzamin albo okazalo sie ze nie zmienia mi tematu? druga sprawa duze koszty z mieszkaniem a do tego trzeba miec czas by to pisac nie wiem czy jak bedzie mieszkanie bede miala taka mozliwosc . a z 3 strony moi rodzice ktorzy jak sie dowiedza ze przedluzylam urlop beda truc mi do znudzenia itp. nie wiem co robic sama... znalazlam jeden wolny temat odnosnie spa i wellnes musze zadzwonic czy wolny jeszcze jest.. nie jest jakis zly co prawda 500 ankiet musze zrobic w salonach poza warszawa ale to akurat nie bedzie dla mnie problem rodzine mam po calej polsce ![]() juz sama nie wiem ciagle o tym mysle od rana. az mi sie jesc nie chce..
#2932 |
Zakorzenienie
|
Ray nie przejmuj sie tak, przemyśl sobie na spokojnie, przespij sie i na spokojnie podejmij decyzje , porozmawiaj z meżem, rozwazcie wszsytkie za o przeciw. Wiesz , potem cena za uczelknie moze jeszcze wzrosnac , a tak moze da się rozlozyc na raty itp...
A co do malowanych szian to według mnie bardzo dobrze, ze Wam deweloper pomalował na bialo. macie przynajmniej sciany przygotowane na połozenie koloru ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
kasiar no moze dobrze nie wiem sama nie znam sie na tym zbytnio
![]() moj tata jest po fachu wiec w zasadzie glownie to on dziala nam z mieszkaniem w sprawach remontowych i przenoszenia roznych rzeczy...ja sie nie znam a tz ciagle w pracy a ojciec ma elstyczna prace i ma po drodze. co do uczelni nie wiem.. moj maz mowi ze jak uwazam .. raty owszem da sie co mc ale to wychodzi drozej to bez sensu no nie wiem... zastanowie sie dzis jutro wysle podanie albo o przedluzenie urlopu albo bede dzialac z tematem.. jeszcze zadzwonie do dziekanatu dzis i dowiem sie czy ten temat w ogole wolny i czy mam szanse go dostac. w ogole cwani sa az 3 krotnie pieniadze podniesli, ta szkola aby taka przykrywka jest do zarabaiania pieniedzy szok doslownie.. ja chce papier i niech spadaja.. dla mnie ogole te studia sa pomylka, moze nie sa najgorsze ale nie widze siebie jakos w tej roli u kogos pracowac.. kiedys chcialabym pojsc na zaoczne studia na takie ktore by mnie interesowaly np psychologie bo bardzo lubie te klimaty i dla samej siebie tak, a potem moze bym i w tym zawodzie dostala prace kto wie..
#2934 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry kobietki
![]() wpadlam sie tylko przywitac bo zaraz do pracy ide ![]() przeziebienie wrocilo do mnie i czuje sie fatalnie,wieczorem postaram sie nadrobic to co napisalyscie ![]() milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
Witaj Misiu
![]() Ciesze się , ze juz do nas wróciłaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
wróciłam ze szkoły uff. u lekarza było OK
![]() ![]() ![]() oj w szkole było głosno, podziwiam nauczycieli ze wytrzymują tak ![]() dzieciaczki zjadły pizze i były zadowolone miały dyskoteke. Pani dostała prezent od klasy, ale znalazły sie takie dzieci co rodzice sami od siebie dali i to troche wkurzające było, bo jak kupujemy cos od klasy to od klasy a nie jakas samowolka. Reszta nauczycieli tez dostała prezent i było OK. to u mnie na tyle by było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Ray narazie chyba nie myslimy nad powrotem do Polski... szczegolnie do tak zacofanego miasta jak nasze, gdzie pracowac mozna isc za 850zl i odliczyc jeszcze 120 na bilety........ smieszna kwota zostaje. rozmawialam z przyjaciolka, zastanawia sie nad zrobieniem jeszcze jednego kierunku studiow, bo teraz to i jeden to juz malo, zeby dostac normalna prace...... sama jak wyjezdzalam jeszcze to widzialam ogloszenia, ze nawet na sprzataczke poszukiwali osoby z j. angielskim.. tylko po co? tutaj bedac nawet i bez studiow sa wieksze perspektywy na cokolwiek niz w Polsce po studiach. gdyby maz normalnie pracowal w tej pracy, ktora zaczal to bylibysmy w stanie odkladac po 10.000 zl miesiecznie, zyc normalnie, miec na rozne zachcianki, bez problemu mozna by bylo zrobic in vitro i to wszystko przy tylko 1 osobie pracujacej. perspektywy sa na prawde dobre, tylko jak widac po drodze sa rozne problemy, jakos bedziemy musieli sobie z nimi poradzic, nikt nie mowil, ze bedzie latwo ![]() M juz w tej chwili ma takie papiery, ze moze pracowac na kolei na calym swiecie, a jak zrobi nastepne to bedzie ustawiony juz i np gdyby chcial pracowac w jakiejs angielskiej firmie, ale np w Australii na kolei to stawka rosnie mu 3 krotnie, firma oplaca tez podroz calej rodzinie razem z meblami i czym tam sie chce z UK do Australii i tam placa za mieszkanie..... zastanawiaja sie tez czy wejsc na rynek polski, gdzie stawka tak samo jak do innych panstw rosnie 3x. rzeczywiscie porazka co w tej Twojej szkole robia, jakim cudem oplata az 3krotnie wzrosla to nie wiem ![]() ![]() nie wiem co Ci poradzic, bo teraz macie mnostwo wydatkow.... a psychologia- to tez moj ulubiony kierunek ![]() ![]() hehe wszystko z innej bajki ![]() Nikitko ciesze sie, ze owulka potwierdzona ![]() Kiniu oby robota szla szybko i plynnie ![]() Marcelko oby sprawy sie rozwiazaly, zebys w koncu nie musiala sie stresowac tylko jak najwiecej sie usmiechac i cieszyc ![]() Kasiasiar wyjezdzacie 17go rano i o godzinie 22 powinniscie byc czy bedziecie 22go bo ja to juz chyba cos pokrecilam ![]() Misiu witaj ![]() ![]() ![]() a ja niedawno wstalam i nic mi sie nie chce mam na dzis zamowiony lek w aptece ale trzeba tam drałowac az 45 min w jedna strone, wiec daleko i nie chce mi sie ![]() takie tu odleglosci na codzien musze pokonywac hehe, niby dobre dla zdrowia, ale jak czlowiek wyjdzie gdzies to go pol dnia nie ma ![]()
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
Kasiasiar zapomnialam napisac, ze mieli M zaplacic za przejazd/ przelot do Glasgow i spowrotem, tam na miejscu za dojazdy, za wszystkie noclegi w hotelu oraz codziennie jakas tam stawke za kazda godzine kursu.
a wyszlo tak, ze dojechac sobie musza za wlasne pieniadze i hotel tez sami oplacic.. a to, ze za godziny zaplaca to dobrze (za hotel sie zwroci chociaz ![]() ![]()
#2939 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Misia witaj
![]() ![]() Ray ciezko cos doradzic, zalezy ile masz samozaparcia zeby pogodzi wyremontowanie mieszkania, opieke nad mala i pisanie pracy?? Ja mam tak, ze czym mam wiecej obowiazkow to bardziej sie sprezam i dzialam, ale jak nie mam ich wcale to ciezko mi z czyms ruszyc, bo ciagle wszystko odkladam... Przemysl, czy dasz rade napisac, jezeli tak to dzialaj i bedziesz miec z glowy ![]() Nikitko wszystko jest na dobrej drodze ![]() Kasiasiar dzis wolne czy smigasz zaraz do pracy?? Wrocilam ze sprzatania podworkowego ![]() ![]() Asiu to i tak macie wytrwalosc tam przebywac...
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez sie ciesze ze owulka była ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.