|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 idą na studia cz. VIII
Cytat:
![]() łóżko chce wywalić ![]()
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
DsC masz te bluzke w ktorej sie podkochyje od jakiegos czasu ;O
tyle ze boje sie ze bedzie na mnie za duza bo to niby S/M . ( a ja nosze bluzki 34/36) :O
#2913 |
Zadomowienie
|
ściągnęłam sobie nowy PB. lece ogladać
![]()
![]() |
#2914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo tam podobno bardzo szybki internet ![]() W domu mam bezprzewodowo dzięki routerowi ![]() Rzadkość, ale podobno bardziej stabilna rzadkość. Jak ja szukałam laptopa to system był jednym z głównych kryteriów wyboru. Wydaje mi się, że Vista jest trochę jak kiedyś windows 2000/millenium(?). Dużo osób go 'próbowało' i wracało do '98.
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
Ja to powoli robię listę co brać. W weekend zawieźliśmy biurko ale ojciec się wkurzył, mówi do mnie: Dziecko a po co Ci te biurko do cholery! ale i tak zwiozł na przyczepce
![]() Poprzestawialiśmy meble i pozmywałam. Łóżko będe miała chyba okropne, nie wiem czy to dlatego, że spałam z siostrą czy ono jest takie wytłuczone ale strasznie miękkie. Następnego dnia plecy strasznie bolały ![]() Muszę kupić proszek, płyn do naczyń. W sumie myślałam, ze takie rzeczy będziemy mieć wspólnie. ale z tej dziewczyny zrobiła się straszna s...... i wszystko chowa ![]() U mnie nagorzej będzie z ubraniami ![]() ![]() Buty, kurtki niestety to wszystko się nazbiera ![]() Jeszcze fotel do biurka i małą pufę. A reszta to komputer, głośniki, kosmetyki, dokumenty. I to chyba wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zadomowienie
|
Deb a wszystkie garnki, naczynia takie tam rzeczy juz macie w mieszkaniu??
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie obliczyłam, że jakbym brała kredyt studencki po 600zł miesięcznie czyli 30000 przez 5 lat i bym wpłacała kasę na moje konto oszczędnościowe to w momencie w którym bym musiała to spłacać miałabym około 36700zł kuszące ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2918 | |||
Zadomowienie
|
ja też. i co najlepsze ze wyszlam
![]() Cytat:
to samo mialam na stacji :P:P Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() maUe - co do kompów za tys zl to masz racje ![]() Hula - masz lokate czy dobrze oprocentowane konto? i gdzie? pamietam ze kiedys pisalas ale nie pamietam co ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zadomowienie
|
a no to też wlaśnie ![]() ![]() ![]() edit: HULA wmontuj mnie tam gdzies w liste , tak niezauważalnie , na pierwszej str ![]() Olunia1989 - Kraków - Politechnika Krakowska - Inżynieria Środowiska
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
To ja też chce, bo mnie też tam nie ma
Tesiaczek - Katowice - Uniwersytet Śląski - Psychologia |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To ja też poproszę o wpisanie na listę, bo chyba wcześniej nie pisałam Deborah100- Białystok- Politechnika Białostocka- Architektura Wnętrz Właśnie psegregowałam wszystkie dokumenty, teczki i takie tam, które zabieram. Później spakuję trochę kosmetyków i powybieram ubrania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
tak to ten od Leo
![]() własnie pokazałam mamie moje obliczenia no i chyba bym wzięła po 1 roku ten kredyt. Jeszcze się nad tym zastanawiam, kusi mnie wziąść go już teraz ale musze najpierw iść i się dowiedzieć w banku cos o nim. Z tego co czytałam to mój bank udziela kredytu studenckiego więc mi by to bardziej pasowało nawet |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Zakorzenienie
|
Hula, co do KS, to ja sie boje przelicxzania go na euro...
a na pewno go przelicza w koncu xD ale mam nadzieje ze wtedy to po prostu beda grosze ![]() no ale to dziala w druga strone.. to 6 tys nie bedzie wtedy juz tak duzo ;x ja mam plan inwestowac i w banku i w siebie ![]() ** wrocilam z miasta ![]() kupilam sobie: -miske calkiem fajna -zelazko -patelnie -suszarke do wlosow noo i powoli czuje wyprowadzkowy stres ![]()
#2925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja bym się chyba na początku bała jakoś inwestować te pieniądze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
Mi właśnie rodzice przenieśli kasę na takie konto inwestujące w aukcje i w ciągu roku straciłam...połowę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zakorzenienie
|
o rany
![]() ![]() ciekawe kiedy;P pojechałam z mamą do ery zablokować telefon (nie karte tylko aparat przez ten nr IMEI) ale oczywiście zapomniałyśmy zabrać zaświadczenie z policji (bo jest do tego potrzebne) i jutro bede musiala jeszcze raz jechać :| to sobie poszłyśmy do jednego sklepu i dla poprawy humoru kupiłyśmy sobie kilka rzeczy ![]() ![]() byłam też u wujka i już mi zainstalował te wordy itp i kolejne 200zł na to poszło. ale to na szczescie już chyba koniec wydatków na laptopa ![]() tylko jutro musze im zaiweźć, żeby jakieś sterowniki poinstalowali bo kamerka nie chciała się włączać itp ![]()
#2928 | |
Zakorzenienie
|
mama mojego Tz zmusza go do pakowania juz rpawie od tygodnia..
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zeby nie byl tylko akcyjny a z tym ze inwestuje to bardziej mi chodzilo ze w siebie [prawko, CAE i kurs rosyjskiego ![]() ![]()
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu także czytałam o kredycie studenckim, chyba co miesiąc wpłacają po 600zł (ale już dokładnie nie pamiętam). Wiele ludzi pozytywnie się o tym wypowiadało, część pieniędzy inwestowali np. na konta oszczędnościowe i mięli później z czego spłacać a nawet wyszli z zyskiem.
Niestety moich rodziców bym do tego nie przekonała a niestety część dokumentów to właśnie oni muszę zapewnić. Chyba trzeba przesłać papiery z firmy o zarobkach czy coś takiego. W każdym bądź razie udział staruszków jest potrzebny aby w pełni się udało. Jednak moja matka na samą myśl o słowie KREDTY ucieka i ma negatywne zdanie. No niestety większość ludzi się tego boi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczescie moja mama popiera ![]() i dobrze... potrzebuje kase na takie wieksze wydatki..wrecz inwestycje, takie jak pisalam wyzej a nawet jak juz skoncze studia bede meic troche pieniazkow... a przy naszej 5% inflacji [to optymistyczna wersja] to naprawde jak bede juz to splacac [za jakies 10 lat] to nie bedzie jakos bardzo bardzo duzo pieniedzy
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
U mnie w domu niezbyt ciekawa atmosfera, a nie mam jak uciec do babci albo gdzieś indziej, bo nie mam butów, jedyne odpowiednie na jesień przemakają. Ratuje mnie udawanie pod kocem nieżywej lub zamykanie się w łazience.
Wariuję. Zresztą u babci jest ciotka, która również potrafi zepsuć atmosferę. W takich chwilach naprawdę brakuje mi odrobiny prywatności. I rodzice cały czas mówią, że trzeba zrobić jakąś listę z rzeczami potrzebnymi do kupienia na studia, a ja, słysząc to, mam ochotę zatkać uszy i zacisnąć powieki. Bo nie chcę na studia! Chyba ogarnia mnie jesienna chandra. |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zadomowienie
|
ja kupię chyba takie małe, turystyczne
![]() W zasadzie to ja rzadko kiedy korzystam z żelazka. Rzecz musi być wybitnie wygnieciona, żebym zechciała ją wyprasować ![]() Czajnik... ale to może pomyślę wspólnie z współlokatorkami...
#2934 |
Zakorzenienie
|
czajnik ma zabrac jedna z moich wspollokatorek, ja moze wezme sandwicha.. kazda swoje garnki, chemia wspolna.. no ale ja i tak u mnei tot tylko gotowac bede
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
u nas czajnik elekt. jest, i maszyna (dosłownie maszyna bo jakaś wielka i dziwna;P) do kawy
![]() patelnie, garnki jakieś są ale pewnie zabiore jedną patelnie i jakiś jeden chociaż garnek ![]() ciekawa jestem jakie będą na codzień moje współlokatorki ![]()
#2936 |
Zakorzenienie
|
ziiimno
![]() siedze w reakiwczkach... ;x ja juz wlasciwie sie sie czuje wroclawianka XD
#2937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli chodzi o sprzęty elektroniczne to akurat ja nie biorę nic bo moje współlokatorki moga wszystko zabrać bo mają w domu na zbyciu, ja mam jedynie 2 ekspresy do kawy które mogłabym zabrać ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
Zetko a mnei ciekawi jak to bedzie w ogole.. to niby zycie w jednym mieszkaniu a bycie w drugim.. i tak daleko od domu i blisko Tz caly czas
![]() i jak to bedize z dziewczynami tez mnie ciekawi. i jak w koncu z Toba? bedziesz dzielila z kims pokoj? w ogole dla mnie to bedzie masa duzych doswiadczen Hula to nawet w hurcie bys z atyle nie dostala :9 kurcer bo ejszcze ja na studia zabiroe ze soba moje druty |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Zakorzenienie
|
zazdroszcze Ci troche tego
![]() tak blisko w góry ![]() ja chyba wole góry od morza ;P (ale morze też baaardzo lubie. ale wole góry ![]() Cytat:
a co do mnie to bedziemy mieszkały w 3dziewczyny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś zrobiłam sobie taką bluzeczkę na szyję na drutach, ale w końcu okazała się za ciasna w biuście i oddałam.
Ja niedawno kupiłam sobie 3 sweterki po 15zł (nowe) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.