|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..
sie głupiutko pytasz.... :P
ide skocze na wagę i coś zjem... i życze wszytstkim miłego dniaaaaaa
|
#2912 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj weszłam na wagę... -3kg ale może też dla tego, że przed @ jestem... Mniejsza o większość, ważne, że waga pokazuje mniej Dzisiaj rozpoczynam II fazę. Wieczorem wkleję jadłospis, liczę, że bardziej doświadczone drugofazowiczki udzielą mi cennych rad Pozdrawiam wszystkich cieplutko
|
#2913 |
|
Rozeznanie
|
-3kg to nie tak mała
na II fazie mi np. sporo wiecej poleciało niż na I
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam na chwile, o dzis dzien z moimi chlopakami
![]() Uwaga - wczoraj przed basenem kupilam slodzik!!! - wiec sernik na bank dzis bedzie Druga uwaga - musze sie pochwalic - tak mnie wczoraj korcilo, zeby wejsc na wage, wiec zamiast wyciagnela swoje ukochane sztruksy - i co???? i po 19 miesieacach bez najmniejszego problemu wciagnelam je na tylek!!!!!!! Normalnie motywacja jak diabli, bo takich spodni mam jeszcze kilka par ![]() Ja na sniadanie omlecik z pestkami dyni, sloencznika i sezamem plus pomidor do tego ![]() Zapiekanka na obiad i chyba jednak zamiast bigosu zrobie mielone, zeby na jutro jeszcze byly ![]() Milego dzienia
|
|
#2915 |
|
Rozeznanie
|
no super dziewczyny widzę że same sukcesy
tez tak chcę niedłuuuugo
|
#2916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ile byłaś na II fazie ?
|
|
#2917 |
|
Rozeznanie
|
na I fazie byłam jakies 14 dni + 3 dni przedłużenia ze względu na małe grzeszki
![]() na II fazie jakies 3 tygodnie... ale chodzi mi głównie o 2 pierwsze tygodnie II fazy, pod czas ktorych lepiej mi sie chudło niż na stracie
|
#2918 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A w jakich ilościach wprowadzałaś węgle ?
|
|
#2919 |
|
Rozeznanie
|
początkowo tylko do śniadań... maksymalnie też do II śniadania a resztę starałam się utrzymac na zasadach z I fazy.
nadal unikałam pieczywa... mniejwiecej raz-dwa razy w tygd pozwoliłam sobie na 2 kromki razowca ale czesto jadłam płatki owsiane, czasami suszone warzywa na poprawienie trawienia (na początku przejscia na II fazę organizm mi się troche buntował ), świeże owoce.... itdwprowadzaj wszytsko stopniowo, tak chyba bedzie najlepiej
|
#2920 |
|
Raczkowanie
|
U mnie właśnie na śniadanie była owsianka na mleku 0.5%
Teraz na drugie śniadanie planuję jakieś jabłuszko może albo inny owoc. Co do chlebka to też postaram się stopniowo wprowadzać właśnie Bardzo dziękuję za wskazówki
|
#2921 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten ser to chudy 0% tłuszczu z mleczarni Piaski![]() Cytat:
![]() [1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;9721345]>sposób w jaki Bazyl ze mna sypia gdy TZ nie ma (troche niewyrazny bo z komorki)[/quote] Słodzizna ![]() Cytat:
Też bym chciała taki widok rozczulające ![]() Cytat:
U mnie na I fazie było 3,5kg ![]() Cytat:
wielkie superrrrrr ![]() Cytat:
![]() ************************* ************************ U mnie nadal ból nic lepiej No nic nacieram sięmasciami, próbowałam waszych wskazówek ale nic ![]() Własnie zrobiłam kawkę.... A do kawki serniczek Pytam męża: chcesz sernika? odp: NIE Przyszłam z kuchni zobaczył zrobił gały i mówi daj kawałek Ach faceci ![]()
|
|
#2922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zważę się jeszcze po @, bo pewnie trochę woda waży... ![]() Co do owsianki, to kupiłam płatki owsiane błyskawiczne. Nie mylić z instant, broń Boże. To są płatki owsiane, ale bardziej posiekane. A przyrządzałam następująco: Do miseczki wsypałam około 4 - 5 łyżek płatków i zalałam gorącym mlekiem I gotowe Twój sernik jest boski A na szyję próbowałaś maść kamforową ? Ma właściwości rozgrzewające, może akurat pomoże
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
helol lejdis
juz wrocilam ze szkolki dietka ok jutro wazenie ![]() przydaloby sie wreszcie pocwiczyc ale czasu malo na wszystko ![]() serniczek wyglada wysmienimcie gratki dla wszystkich chudszych ![]() ide robic zielnik
drożdże part 5 od 10.11.13r. waga max-103,2kg SBDiet 19.10.13r teraz-88,8kg wzrost 172cm Edytowane przez zielonamorelka Czas edycji: 2008-11-15 o 15:43 |
|
|
|
#2924 |
|
Rozeznanie
|
Hej laseczki
dawno nic nie pisałam, bo się zdołowałam to dietą i jestem wkurzona waga pokazuje dzisiaj rano 68,9 kg, czyli wiecej niz po zakonczeniu 1 fazy no wsciekla jestem, bo poza gzechami z długiego weekendu jem ładnie wrecz I fazowo ( postanowilam tyle dni jesc pierwszo fazowo ile dni mial grzeszny weekend )no cóż nic to nie daje , zastanawiam się co się dzieje z moim organizmem bo raz nie mam apetytu i jem mało na pewno za mało dwa waga szaleje trzy nie jestem przed @ jedynym racjonalnym wytłumacznem mogą byc mięśnie, bo cały czas biegam, co drugi dzień i ćwiczę -- ale na pewno to nie to ostatnio strasznie pozno chodze spac, ale mimo to jem ostatni posiłek, 2-3 godziny przed snem, a mimo to rano jak wstaję, czuję się napuchnieta grrrr ostatnio kolega męża, (który właśnie ponoć jest na sb, powiedział mężowi na chacie), że po I fazie mało schudłam, i że to nie jest dieta dla mnie, bo ja nie jem mięsa i mi brakuje l-katnityny, która jest w mięsie- cokolwiek to znaczy -ja myślałam ze l-karnityna, to jakiś suplement diety --muszę o niej poczytać w każdym razie jak to dieta nie dla mnie to, która niby jest dla mnie ok. ![]() ja się nie poddam, też chcę się zmieścić w swoje stare spodnie ![]() buu jestem 3 raz na sb-- i nigdy tak źle mi waga nie schodziła ![]() help
|
|
|
|
#2925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Asiu, jeszcze jest ewentualność, że Twoja waga coś szwankuje. Znajoma ma taką, że jak się wejdzie 1 raz to pokazuje pewną wagę, a jak sie wejdzie za chwilę, to np 3 kg więcej Spróbuj się zważyć na innej wadze i porównaj wynik, może to da Ci jakąś odpowiedź
|
|
#2926 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga proba wklejenia zdjec
Dzisiejsza zapieknaka i serniczek ![]() zapiekanka.jpg serniczek.jpg i pozniej was doczytam, po ja tak na jednym posladku przysiadlam...
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
no coś Ty...nie masz się czego obawiać...lepiej mięcie mięśnie iż ich nie mieć...ja dziś ponownie zaczynam a6w i na pewno nie wpłynie to na zwiększenie masy ciała....
|
#2928 |
|
Zadomowienie
|
Cykada i Paprak - kocury boskie
Choc ja jestem niezmiennie fanka psow - moj tata wlasnie kupil Alaskana i juz najchetniej bym u nich siedzialaDark - gratulacje. Kurcze 3 kg w dwa tgodnie to super wynik. Oby waga caly czas szla w dol, a bedzie dobrze!!! Asiol - moze faktycznie z waga cos nie tak... A przyrost miesnie moze byc swoja droga. Choc z drugiej spalasz tkanke tluszczowa. A ile masz wzrostu przy Twojej wadze??? Kurcze Pysia ![]() Ja dzis na sniadanko - omlet ze slonecznikiem, dynia i sezamem - ziarnami oczywiscie ![]() Obiad - zapiekanka smieciarka, ale musialam sie pochwalic, bo pyszna ![]() No i serniczek - wciagnelam dwa kawalki... Boli mnie az brzuch. Za "kare" za chwile lekka kolacja i finito na dzis
|
|
#2929 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) przeczytałam skład. I był w nim cukier! Piękny początek II fazy nie ma co . Nie przypuszczałam, że może tam być skoro to jedna seria! Będę chyba kupowała naturalne i dodawała mrożone truskawki. Taki koktail.Cytat:
Więc na wypieki czasu brakło bo montowałam jeszcze nowe firanki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
"Daj kawałek"!Cytat:
L karnityna występuje w mięsie. Nie jest dobrze eliminować mięso całkowicie z diety. Jest potrzebne. Jeśli ktoś oglądał wczoraj dr. House'a to się mi z tym skojarzyło. W sumie tam chodziło o wit C. Brak w diecie. Dziewczyna twierdziła, że dobrze się odżywia ale nie przyjmowała produktów zawierających wit C w związku z czym dostała szkorbut. Objawy miała nie za ciekawe. Jak widać wszystko jest potrzebne i z niczym nie nalezy przeginać. Jak to mówią: "wszystko zdrowe z umiarem". Najlepszym przykładem jest solarium. ![]() Mój dzisiejszy jadlospis: ś: ciasteczka orkiszowe i kawa 2ś: jogurt truskawkowy (z cukrem o: mój wymażony zachomikowany chleb kołodziej i szynka wołowa p: ciasteczka orkiszowe k: zupa pomidorowa i makaron sojowy Chyba trochę przesadziłam z węglowodanami, ale jutro już bedzie lepiej.
|
|
|
#2930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak u Ciebie po zaliczeniu całej ? Cykada, Paprak : Świetne kotki Sama jestem wielbicielką, i też mam kotka w domu. Rozrabia za trzech, ale i tak jest kochany Przy najbliższej okazji wstawię fotki . Morelko trzymam kciuki za jutrzejsze ważenie
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to było juz dawno....ale juz wiem,że żadne inne ćwiczenia nie dadzą aż takich efektów jak właśnie a6w
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
dark... dziekuje za kciuki
jeju rodzina mnie ciagle dzis kusi na obiad byly kluski ziemniaczane pelno ciast i ciasteczek jest i ciagle leza w pokoju hehe ale sie nie dalam jeahide zjesc qweisniaczka a moje menu dzisiaj wygladalo tak 1-omlet z 2 jaj z lyzka siemienia lnianego posmarowany troche serkiem kanapkowym ogorkowym 2-20 orzeszkow ziemych 3-gora kapusty pomidorowej z ponad 2 ogorkami kiszonymi 4-miseczka gotowanej kiszonej kapusty 5-pol wiesniaka
|
#2933 |
|
Konto usunięte
|
paparak cuż za zaczepna łapa
Ja nie wiem jak moj kocur zniesie gdy wyjada, bo zrobił się wyjątkowo przymilny ![]() Dzisiejsza dieta juz calkiem, calkiem, robi postepy . Wczorajsza wieczorna kapiel bardzo mi pomogla sie zrelaksować, w koncu pospałam tak, że obudził mnie dopiero budzik
|
|
|
|
#2934 |
|
Raczkowanie
|
Morelko nie ma za co
Mnie właśnie coś strasznie na słodko napadło ... Mój dzisiejszy jadłospis :- Owsianka na mleku 0.5% - Kilka pistacji, jabłko. - Fasolka po bretońsku - Danio z papryką i pomidorem - Omlet z szynką i serem - Wieśniak + kakao. No a z grzeszków to jeszcze było kilka pistacji przed chwilą, 3 kawałeczki czekolady bez cukru i 2 wedla orzechami Ale zastosowałam gumę miętową, i mi powoli przechodzi ciąg do słodkości . Jak myślicie, dobra ilość węgli na 1 raz ?
|
#2935 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Po wielu namysłach postanowiłam się do Was przyłączyć, a konkretnie to od poniedziałku. Teraz przejrzę sobie forum i poszukam jakiś posiłków, które będę mogła szybko i łatwo przyrządzić. Chciałabym się zapytać jaką utratę wagi miałyście po I fazie? |
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu oto link z odpowiedzią do Twojego pytania http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=277571
|
|
#2937 |
|
Rozeznanie
|
Ale pyszniaste zdjęcia z dzisiejszego dnia yammyyy
Właśnie wróciłam z METRO Fajnie się tak ogląda na żywo Super... uwielbiam piosenki z tego musicalu. Się rozmarzyłam...Zaraz lecę spać, bo jutro na 8 do szkoły, a dzisiejszy jadłospis nie za fajny, bo zajęcia od 9 do 18 i tylko jedna przerwa: Ś: omlet nadziewany; O: wieśniak, sok pomidorowy, migdały; P: szybka kawa; K: sałatka grecka + kalafior, bo kawałek zalegał z lodówce. Jutro na szczęście do 13 tylko, więc jakiś obiadek ugotuję niedzielny pyszny i zdrowy. A co do L-karnityny to najwięcej jest w czerwonym mięsie Cmok i do jutra ![]() PS: Szczególne buziaki dla siostry Privativ
|
#2938 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
możesz
powodzenia!! ja jutro pierwszy dzień i nie mam pomysłu na obiad...nie mam pieczarek-ale może dziś uda się kupić.i na przekąśkę w pracy też nie mam pomysłu najgorsze są początki...(oby tylko początki)
|
#2940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ogólnie nie mam pomysłu, co będę jadła, pewnie będą to jajka, twaróg chudy, tuńczyk, pomidory, orzeszki, jogurty do 1% i jeśli czas dopisze, to może coś upichcę, chociaż nikłe nadzieje. Jakoś się wytrzyma pierwsze dwa tygodnie, a potem to już coraz lepiej. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.

U mnie na I fazie było 3,5kg 
No nic nacieram sięmasciami, próbowałam waszych wskazówek ale nic
Ach faceci