|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..
sie głupiutko pytasz.... :P
ide skocze na wagę i coś zjem... i życze wszytstkim miłego dniaaaaaa ![]()
#2912 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj weszłam na wagę... -3kg ![]() ![]() ale może też dla tego, że przed @ jestem... Mniejsza o większość, ważne, że waga pokazuje mniej ![]() Dzisiaj rozpoczynam II fazę. Wieczorem wkleję jadłospis, liczę, że bardziej doświadczone drugofazowiczki udzielą mi cennych rad ![]() Pozdrawiam wszystkich cieplutko ![]()
#2913 |
Rozeznanie
|
-3kg to nie tak mała
![]() ![]()
#2914 |
Zadomowienie
|
Wpadam na chwile, o dzis dzien z moimi chlopakami
![]() Uwaga - wczoraj przed basenem kupilam slodzik!!! - wiec sernik na bank dzis bedzie ![]() Druga uwaga - musze sie pochwalic - tak mnie wczoraj korcilo, zeby wejsc na wage, wiec zamiast wyciagnela swoje ukochane sztruksy - i co???? i po 19 miesieacach bez najmniejszego problemu wciagnelam je na tylek!!!!!!! ![]() Normalnie motywacja jak diabli, bo takich spodni mam jeszcze kilka par ![]() Ja na sniadanie omlecik z pestkami dyni, sloencznika i sezamem plus pomidor do tego ![]() Zapiekanka na obiad i chyba jednak zamiast bigosu zrobie mielone, zeby na jutro jeszcze byly ![]() Milego dzienia ![]()
#2915 |
Rozeznanie
|
no super dziewczyny widzę że same sukcesy
![]()
#2916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ile byłaś na II fazie ?
![]() |
#2917 |
Rozeznanie
|
na I fazie byłam jakies 14 dni + 3 dni przedłużenia ze względu na małe grzeszki
![]() na II fazie jakies 3 tygodnie... ale chodzi mi głównie o 2 pierwsze tygodnie II fazy, pod czas ktorych lepiej mi sie chudło niż na stracie ![]()
#2918 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A w jakich ilościach wprowadzałaś węgle ?
![]() |
#2919 |
Rozeznanie
|
początkowo tylko do śniadań... maksymalnie też do II śniadania a resztę starałam się utrzymac na zasadach z I fazy.
nadal unikałam pieczywa... mniejwiecej raz-dwa razy w tygd pozwoliłam sobie na 2 kromki razowca ![]() ![]() wprowadzaj wszytsko stopniowo, tak chyba bedzie najlepiej ![]()
#2920 |
Raczkowanie
|
U mnie właśnie na śniadanie była owsianka na mleku 0.5%
![]() ![]() Bardzo dziękuję za wskazówki ![]()
#2921 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;9721345]>sposób w jaki Bazyl ze mna sypia gdy TZ nie ma ![]() [/quote] Słodzizna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ************************* ************************ U mnie nadal ból nic lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() Własnie zrobiłam kawkę.... A do kawki serniczek ![]() Pytam męża: chcesz sernika? odp: NIE Przyszłam z kuchni zobaczył zrobił gały i mówi daj kawałek ![]() ![]()
![]() |
#2922 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do owsianki, to kupiłam płatki owsiane błyskawiczne. Nie mylić z instant, broń Boże. To są płatki owsiane, ale bardziej posiekane. A przyrządzałam następująco: Do miseczki wsypałam około 4 - 5 łyżek płatków i zalałam gorącym mlekiem ![]() ![]() Twój sernik jest boski ![]() A na szyję próbowałaś maść kamforową ? Ma właściwości rozgrzewające, może akurat pomoże ![]()
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
helol lejdis
juz wrocilam ze szkolki dietka ok jutro wazenie ![]() przydaloby sie wreszcie pocwiczyc ale czasu malo na wszystko ![]() serniczek wyglada wysmienimcie gratki dla wszystkich chudszych ![]() ide robic zielnik ![]()
drożdże part 5 od 10.11.13r. waga max-103,2kg SBDiet 19.10.13r teraz-88,8kg wzrost 172cm Edytowane przez zielonamorelka Czas edycji: 2008-11-15 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Rozeznanie
|
Hej laseczki
dawno nic nie pisałam, bo się zdołowałam to dietą i jestem wkurzona waga pokazuje dzisiaj rano 68,9 kg, czyli wiecej niz po zakonczeniu 1 fazy ![]() ![]() no cóż nic to nie daje , zastanawiam się co się dzieje z moim organizmem bo raz nie mam apetytu i jem mało na pewno za mało dwa waga szaleje trzy nie jestem przed @ jedynym racjonalnym wytłumacznem mogą byc mięśnie, bo cały czas biegam, co drugi dzień i ćwiczę -- ale na pewno to nie to ![]() ostatnio strasznie pozno chodze spac, ale mimo to jem ostatni posiłek, 2-3 godziny przed snem, a mimo to rano jak wstaję, czuję się napuchnieta grrrr ostatnio kolega męża, (który właśnie ponoć jest na sb, powiedział mężowi na chacie), że po I fazie mało schudłam, i że to nie jest dieta dla mnie, bo ja nie jem mięsa i mi brakuje l-katnityny, która jest w mięsie- cokolwiek to znaczy -ja myślałam ze l-karnityna, to jakiś suplement diety --muszę o niej poczytać w każdym razie jak to dieta nie dla mnie to, która niby jest dla mnie ok. ![]() ja się nie poddam, też chcę się zmieścić w swoje stare spodnie ![]() buu jestem 3 raz na sb-- i nigdy tak źle mi waga nie schodziła ![]() help ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Asiu, jeszcze jest ewentualność, że Twoja waga coś szwankuje. Znajoma ma taką, że jak się wejdzie 1 raz to pokazuje pewną wagę, a jak sie wejdzie za chwilę, to np 3 kg więcej ![]() ![]()
![]() |
#2926 |
Zadomowienie
|
Uwaga proba wklejenia zdjec
Dzisiejsza zapieknaka i serniczek ![]() zapiekanka.jpg serniczek.jpg i pozniej was doczytam, po ja tak na jednym posladku przysiadlam...
#2927 |
Zakorzenienie
|
no coś Ty...nie masz się czego obawiać...lepiej mięcie mięśnie iż ich nie mieć...ja dziś ponownie zaczynam a6w i na pewno nie wpłynie to na zwiększenie masy ciała....
#2928 |
Zadomowienie
|
Cykada i Paprak - kocury boskie
![]() ![]() Dark - gratulacje. Kurcze 3 kg w dwa tgodnie to super wynik. Oby waga caly czas szla w dol, a bedzie dobrze!!! Asiol - moze faktycznie z waga cos nie tak... A przyrost miesnie moze byc swoja droga. Choc z drugiej spalasz tkanke tluszczowa. A ile masz wzrostu przy Twojej wadze??? Kurcze Pysia ![]() ![]() Ja dzis na sniadanko - omlet ze slonecznikiem, dynia i sezamem - ziarnami oczywiscie ![]() Obiad - zapiekanka smieciarka, ale musialam sie pochwalic, bo pyszna ![]() No i serniczek - wciagnelam dwa kawalki... Boli mnie az brzuch. Za "kare" za chwile lekka kolacja i finito na dzis ![]()
#2929 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
L karnityna występuje w mięsie. Nie jest dobrze eliminować mięso całkowicie z diety. Jest potrzebne. Jeśli ktoś oglądał wczoraj dr. House'a to się mi z tym skojarzyło. W sumie tam chodziło o wit C. Brak w diecie. Dziewczyna twierdziła, że dobrze się odżywia ale nie przyjmowała produktów zawierających wit C w związku z czym dostała szkorbut. Objawy miała nie za ciekawe. Jak widać wszystko jest potrzebne i z niczym nie nalezy przeginać. Jak to mówią: "wszystko zdrowe z umiarem". Najlepszym przykładem jest solarium. ![]() Mój dzisiejszy jadlospis: ś: ciasteczka orkiszowe i kawa 2ś: jogurt truskawkowy (z cukrem ![]() o: mój wymażony zachomikowany chleb kołodziej i szynka wołowa p: ciasteczka orkiszowe k: zupa pomidorowa i makaron sojowy Chyba trochę przesadziłam z węglowodanami, ale jutro już bedzie lepiej. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cykada, Paprak : Świetne kotki ![]() ![]() Morelko trzymam kciuki za jutrzejsze ważenie ![]()
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale to było juz dawno....ale juz wiem,że żadne inne ćwiczenia nie dadzą aż takich efektów jak właśnie a6w ![]()
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
dark... dziekuje za kciuki
![]() jeju rodzina mnie ciagle dzis kusi ![]() ![]() ![]() ![]() ide zjesc qweisniaczka a moje menu dzisiaj wygladalo tak 1-omlet z 2 jaj z lyzka siemienia lnianego posmarowany troche serkiem kanapkowym ogorkowym 2-20 orzeszkow ziemych 3-gora kapusty pomidorowej z ponad 2 ogorkami kiszonymi 4-miseczka gotowanej kiszonej kapusty 5-pol wiesniaka
#2933 |
Konto usunięte
|
paparak cuż za zaczepna łapa
![]() ![]() Dzisiejsza dieta juz calkiem, calkiem, robi postepy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Raczkowanie
|
Morelko nie ma za co
![]() ![]() Mnie właśnie coś strasznie na słodko napadło ![]() - Owsianka na mleku 0.5% - Kilka pistacji, jabłko. - Fasolka po bretońsku - Danio z papryką i pomidorem - Omlet z szynką i serem - Wieśniak + kakao. No a z grzeszków to jeszcze było kilka pistacji przed chwilą, 3 kawałeczki czekolady bez cukru i 2 wedla orzechami ![]() Jak myślicie, dobra ilość węgli na 1 raz ?
#2935 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Po wielu namysłach postanowiłam się do Was przyłączyć, a konkretnie to od poniedziałku. Teraz przejrzę sobie forum i poszukam jakiś posiłków, które będę mogła szybko i łatwo przyrządzić. Chciałabym się zapytać jaką utratę wagi miałyście po I fazie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu oto link z odpowiedzią do Twojego pytania ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=277571
![]() |
#2937 |
Rozeznanie
|
Ale pyszniaste zdjęcia z dzisiejszego dnia yammyyy
Właśnie wróciłam z METRO Fajnie się tak ogląda na żywo ![]() Zaraz lecę spać, bo jutro na 8 do szkoły, a dzisiejszy jadłospis nie za fajny, bo zajęcia od 9 do 18 i tylko jedna przerwa: Ś: omlet nadziewany; O: wieśniak, sok pomidorowy, migdały; P: szybka kawa; K: sałatka grecka + kalafior, bo kawałek zalegał z lodówce. Jutro na szczęście do 13 tylko, więc jakiś obiadek ugotuję niedzielny pyszny i zdrowy. A co do L-karnityny to najwięcej jest w czerwonym mięsie ![]() Cmok i do jutra ![]() PS: Szczególne buziaki dla siostry Privativ ![]()
![]() |
#2938 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
możesz
![]() powodzenia!! ja jutro pierwszy dzień i nie mam pomysłu na obiad...nie mam pieczarek-ale może dziś uda się kupić.i na przekąśkę w pracy też nie mam pomysłu ![]()
#2940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ogólnie nie mam pomysłu, co będę jadła, pewnie będą to jajka, twaróg chudy, tuńczyk, pomidory, orzeszki, jogurty do 1% i jeśli czas dopisze, to może coś upichcę, chociaż nikłe nadzieje. Jakoś się wytrzyma pierwsze dwa tygodnie, a potem to już coraz lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.