|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
kobieta za ladą
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Cytat:
![]() trzebabyło braciszka albo siostrzyczkę dorabiać ![]() ![]() a tak wogóle to te puzle muszą być bosskie ![]()
![]() |
#2912 |
kobieta za ladą
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
a to mój tż w pracy.....
![]()
#2913 |
Zakorzenienie
|
dudi potrzeba puzzlowania byla silniejsza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2914 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]() ![]()
9 lipca 2014 godzina 2 .00 -------- 20.04 2015---świat się zatrzymał ![]() trzeba dzisiaj nie mieć czasu Edytowane przez dudipopka Czas edycji: 2008-11-10 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Moja Olcia tak się dziś podniosła na leżaczku, że prawie sobie nogi powąchała i wyleciałaby przez leżaczek ![]() Zaraz spylam z mamą różności pozałatwiać, to Ola będzie miała giga spacer, a mamie nogi wejdą do tyłka. Mąż się ewakuował do rodziców ![]() Miłego dnia piękne kobietki!!! Kurzoslawki J'adore bardzo lubię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie babeczki!
ja jak zwykle kawusia o poranku, smyki nie chca jeszce wstac a jadly o 6.30 zmienilam tylko pampki na spicha ale zaraz musze w Robina wlasc białego płynu bo nie chce na głodnego na cwiczenia zaraz isc. Anisia ja twz uwielbiam puzzlowe zabawyi wiem jak to wciaga, ja kiedys układałam tez cos 1500szt i byly tylko szare i czarne klocki i siedzac do 5 rano juz nei widzialam barw a obrazek wisi na scianie oprawiony w antyrame ![]() Aha tz dzis w nocy zaprosil mnie na randke..byłam w lekkim szoku bo mamy abstynencji juz prawie rok..a ja taka nie przygotowana i z zarostem 3 dniowym na nogach ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki. Ale tutaj stron natworzyłyście!!! Przeczytałam pobierznie wszystko i normalnie kosmos ile tu się dzieje jak człowieka nie ma.
My wczoraj mielismy chrzciny. Byly "tylko"24 osoby- najlbizsza rodzina. Wyszlo super. Borys w kosciele caly czas u mnie na rekach, albo kolanach- oczywiscie tylko w pionie. Niestety musze go sadzac, bo lezec nie chce- sam caly czas sie podnosi i probuje siedziec. Wiem, ze moze i wczesnie, ale dziecko samo wie co mu najlepiej. W wozku tez mu podnosze troche oparcie. Po kosciele bylismy na obiedzie w rest. a pozniej wszyscy do domku na reszte wieczoru. Dostalismy kilka prezentow- lozeczko turystyczne od chrzestnego (super sprawa, bo chcemy pod namiot z nim jezdzic wiec sie przyda), piekna ksiazke z bajkami, troche ciuszkow 2-3 zabawki i kaske. Zamierzamy kupic mu za nia nowy fotelik samochodowy- 0-18kg. Borys na szczescie nic nie plakal cala imprezke, o 19 go wykapalam i poszedl do spania. W nocy niestety czesto sie budzil, chyba odreagowywal poprzedni dzien. Co do spotkania w lipcu jestem za! Moze to byc Krak, ale proponuję też Wrocław hihi ;p tez jest dobry dojazd, no i z Berlina tez nie jest daleko ![]() Mamy na szczescie duzo czasu i mozemy sobie poplanowac nasze spotkanko. Papa spadam, bo malec sie obudzil. |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]() hehe u mnie na weselu było 24 osoby ![]() ![]()
![]() |
#2919 |
kobieta za ladą
|
co tu taka cisza
![]()
#2920 |
Zakorzenienie
|
witam wszystkie babuszki
Veronko cieszę się że się imprezka chrzcielna udała i napewno odetchnęłaś ( nareszcie po ) Ale muszę się z tobą nie zgodzić że dziecko wie co robi bo to nie prawda dziecko może chcieć różne rzeczy i nie koniecznie dobre dla niego a my rodzice jesteśmy od tego by dopilnować by dziecku się nie robiła krzywda A wczesne siedzenie grozi skrzywieniem kręgosłupa ( przepraszam za to że się wtrącam) Anitko mam nadzieję że pomimo stresa randka była udana i dobrze że masz wyrozumiałe dzieciaczki i poczekały spokojnie na jedzonko Co do spotkania w Krakowie to ja raczej bym proponowała jakieś mniejsze miasteczko bo Kraków jest bardzo duży i może być problem z dotarciem na miejsce czy jest któraś z Krakowa ??/ bo raczej trudno komuś wytłumaczyć drogę jak się sam nie zna na Krakowie |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Wtajemniczenie
|
mniejsze miasteczko nie jest chyba dobrym pomyslem bo moga byc problemy z dojechaniem nawet wieksze (mam na mysli dziewczyny, ktore dojezdzaly by pociagiem ) ..... tak jak wspominalam moj tz jest z krakowa wiec moze on moglby pomoc ze wskazowkami...ale wydaje mi sie ze najlepsza bylaby po prostu mapa i zumi..... zastanawiam sie tylko co z maladt i dudi..... no i z dziewczynami z niemiec.... wydawali mi sie tez ze ktos byl z olsztyna...ale juz nie pamietam kto.....
#2922 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]() ![]() ale mi miło ze pamietacie ![]() ![]()
![]() |
#2923 |
Zakorzenienie
|
leleth są miasta mniejsze gdzie tak samo pociągi dojeżdżaj
A tak wogóle to aż wstyd się przyznać że ja nawet jeszcze nie byłam w Krakowie tzn przejeżdżałam może ze dwa razy przez Kraków a mieszkam w sumie nie tak daleko gdyby jechać autostradą tz który jeździ dużo i orientuje się mniej więcej to na Krakowie się też nie zna A jeszcze pytanko czy to spotkanie było by z tz czy nie dudi z Kielc to niema aż tak daleko |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]() moje dziecko zjadło niemal cały słoiczek zupki i wypiła całą butlę herbatki ![]() oraz walneła 3 kupę ![]() ![]()
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
mnie tz zawiezie bo sama tam nie dojadę-nie trafię
![]() ![]() ![]()
#2926 |
Zakorzenienie
|
dudi to ja cię źle zrozumiałam napisałaś że pochodzisz z Kielc i myślałam że tam mieszkasz no to faktycznie kawał drogi masz
moje dziecko opanowało do perfekcji podnoszenie plecków do góry i przesuwania się do tyłu jest to zabawne tylko nie przy zakładaniu pampka bo to wtedy są wyścigi kto pierwszy czy on ocieknie mi z pamka czy ja mu go zapnę i muszę się przyznać że on zazwyczj wygrywa ale po kilku próbach udaje mi się go zapiąć |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a teraz mi kochana powiedz co sie nalezy za filmik? ![]() Cytat:
![]() a co do piwa to przypomnialo mi sie jak kapalam wczoraj mala to siegalam po plyn który stal na biurku i wpadla mi herbata do wanienki...dzieki bogu byla zimna bo chyba bym sie zalamala jakbym tak dziecko poparzyla brrr....az nie chce o tym myslec...a tak sie na dodatek wkurzylam ze pieprzlam tym kubkim o podłoge... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawe wdzianko ![]() Cytat:
dobra kobietki ide sprzatac i zaraz do was zagladam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Martunia za filmiki nic się nie należy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiecie jaką miałam dziś akcję... o zgrozo! Wybrałam się z mamą do miasta, ale nie tak daleko jak miałyśmy iść. po jakiejś godzince lub mniej mówię do mamy żeby spojrzała mi w okolice ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Wtajemniczenie
|
chyba z tztami...
![]() ![]() ale mysle ze w naszym wypadku najlepiej by bylo sie umowic na rynku bo jest blisko ze stacji i mimo wszystko to chyba najlatwiejsze miejsce do odnalezienia sie nawzajem.... i tak jak wspominalam wczesniej mamy jeszcze 8-9 miesiecy na przygotowanie sie ![]() ![]()
#2930 |
Wtajemniczenie
|
kasiu bedzesz na gg?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Wtajemniczenie
|
heh wiecie co...wlasnie sie wscieklam na swoja neiuwage..... od poczatku uzywamy butelek aventu... jakos tak wyszlo i maly sie tak przyzwyczail ze po prostu sie nie zblizy do innej butelki no i u nas od kilku miesiecy panuje panika dotyczaca BPA skladnika dodawanego do plastiku aby poprawic jego elastycznosc.... ja wiedzialam o tym od samego poczatku ale nie przejmowalam sie za bardzo bo stwierdzilam ze Avent to dobra firma i na pewno nie pakuja tego do swoich butelek..... no i dzis postanowilam to sprawdzic i okazalo sie ze Avent jest jedna z firm ktore pakuja tego skladnika najwiecej.... do tego jeszcze gdzies wyczytalam ze ta substancja moze powodowac bialaczke... wiec dzis jedziemy wymieniac butelki..... avent wprowadzil nowy rodzaj butelek ktory jest BPA free ale podobno strasznie przeciekaja... kupie jedna na probe i zobacze jak bedzie... bo nie sadze zeby maly byl w stanie sie przyzwyczaic do butelek innej firmy....wrrrrr
#2932 |
Wtajemniczenie
|
witajcie.
Wiecie co moj tata dzisiaj zrobił - miałam miekkie kółka w wózku, ale jeździło się dobrze, więc tata chciał napompować, odkrecił wentylek i reszte powietrza wyleciało no i niestety nie potrafił napompować spowrotem. Wiec jak bylam dziisaj na spacerze to jexdzilo sie hu.... bo byl flak. Normalnie jestem zla, ze tak zrobil, mam nadzieje, ze jutro moj brat to zrobi bo jak nie to bede dalej zla. A zreszta tata znowu mial humor masakryczny, znowu mamie marudzil, ze kase ma mu dac, ze jeszcze na starosc się rozwioda, normalnie masakra, czasami naprawde mam ochote zabrac Ale spakowac rzeczy i sie wyniesc, ale narazie to jest niemozliwe. Ja też jeszcze w Krakowie nie byłam i to nasze spotkanie było by dobrym powodem by odwiedzić Kraków. Ja narazie nie obiecuje, ze będziemy, bo to zalezy czy transport będziemy mieć. A jeśli chodzi o to czy tz-owie mają być to ja myśle, że najlepiej by było jak by też przyjechali, ale póxniej oni by sobie razem siedzieli i plotkowali ![]()
#2933 |
Wtajemniczenie
|
Anisiu a to podaje Ci zdjęcie Ali na pierwszą stronę
Ala 3 miesiące Alicja 3 miesiące.jpg
![]() |
#2934 |
Zakorzenienie
|
ale Ala ładnie główkę trzyma i jaka ładniutka
dorbar no to miałaś spacer nie do pozazdroszczenia oj ci faceci oni czasem mają takie pomysły że lepiej nie mówić mam nadzieję że brata masz lepszego i będzie umiał ci to zrobić |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też mam taką nadzieje, bo to w dodtaku nie jest moj wozek tylko kolegi, ktory nam pozyczyl. ja cos nie mam szczescia do wozkow bo pierwszy ktory kupilam w komisie to jak wyszlam na pierwszy spacer to zamiast prosto jechac to na lewo schodził. Mam nadzieje, ze nie bede musiala teraz kupowac nowego wozka.
![]() |
#2936 |
Wtajemniczenie
|
Anisiu ja tez dolaczam zdjecie swojego trzymieiecznego ssaka
#2937 |
Zakorzenienie
|
dorbar no teraz to ci się już nie opłaca kupować całego wózka chyba że sportowy bo on na dłużej będzie są takie co się oparcie rozkłada na leżąco
leleth ale on fajnusi i jakie długie włoski ma podobny jest do tego bobaska co jest w reklamie zupków z bobovity ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
dziewczyn dajecie swoim dzieciakom witaminę D i cebion...? bo w sumie nie zapytałam lekarki do kiedy ją podawać...
#2939 |
Wtajemniczenie
|
ja daje Vigantol czyli wit D3
Edytowane przez LeoNa86 Czas edycji: 2008-11-10 o 17:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
Ja podaję Cebion multi i Vigantol czyli właśnie wit D, z zalecenia pediatry
![]() Matko chyba cała krew ze mnie uszła ![]() ![]() Dziewczyny cudowne macie maluszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.