STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!! - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-23, 18:50   #2911
strangergirl
Zadomowienie

Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

Eliza pojechali 17 sierpnia na 7 miesięcy (no w sumie 6 bo 1 miesiąc to praktyka)

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Ju Kr nie martw się - myślę że oni po prostu nie pomyśleli że chcesz wiedzieć kiedy się czegoś spodziewać he he . Czekaj spokojnie. Najważniejsze że dobrze ci poszło. Jakby coś było nie tak to byś widziała po ich minach i pytaniach coraz gorszych
Stary 2009-09-23, 18:50   #2912
elizka19832
Raczkowanie

mmmhhhmmmm, a w lutym gdzie zaczęło się szkolenie?
Bo próbuję jakoś dojść do ładu z tymi szkoleniami i mniej więcej określić przybliżony termin wcielenia. Bo jak na razie ciągle pracuję i nie wiem co teraz robić, czy już rezygnować i poleniuchować przed szkoleniem czy ciągnąć wszystko do końca?

Edytowane przez elizka19832
Czas edycji: 2009-09-23 o 18:56
elizka19832 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 18:58   #2913
Mariusz85
Raczkowanie

Hej. Odnośnie szkoleń to w końcu na ile się jedzie na to szkolenie ?? bo widzę coraz nowsze informacje na ten temat
Mariusz85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-23, 19:11   #2914
elizka19832
Raczkowanie

No właśnie przez te "nowe" informacje mam lekki mętlik w głowie. Otóż dziś zostałam poinformowana że ci co pojechali w lutym na szkolenie to objął ich "stary" czyli 9 miesięczny system szkolenia (ponoć oni ostatni są na 9 mies.), natomiast kolejne są już na "nowych" zasadach tj 6 mies. I dlatego pytam kiedy i na ile pojechali żeby sobie jakoś to mniej więcej policzyć.
Stary 2009-09-23, 19:33   #2915
strangergirl
Zadomowienie

Hej a więc tak. W lutym ludzie pojechali do Kętrzyna. I wcale nie pojechali na "stary" 9 miesięczny kurs tylko na 6 mies (+ miesiąc praktyk). Znajomy pojechał i wraca we wrześniu - pod koniec. A w sierpniu pojechał na szkolenie do Koszalina tylko oddz. nadwiślański. Teraz szkolenie jest takie - 3 m. kurs podstawowy, 1 m. praktyk , 3 m. chorążówka lub podoficerka (zależy od wykształcenia). No a teraz pojedziemy my

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

No i terminu szkoleń nie da się wyliczyć - to zależy tylko od przyznanych etatów i kasy
Stary 2009-09-23, 19:38   #2916
elizka19832
Raczkowanie

Acha, czyli tak na dobrą sprawę teraz byłaby kolej Kętrzyna na organizację szkolenia, tyle że z tego co gdzieś tu wyczytałam- Kętrzyn nie ma już zamiaru szkolić kogokolwiek w tym roku. A Koszalin odpada, bo już ma kursantów? Coś mi sie zaczyna w główce mieszać przez to wszystko.
Hej Strangergirl ty masz zdolności rozjaśniania umysłu, czy możesz mi to jakoś "po chłopsku" przedstawić, tzn kiedy wg Ciebie mamy szanse na wyjazd na szkolenie i gdzie mogą nas wysłać?
Stary 2009-09-23, 20:16   #2917
strangergirl
Zadomowienie

Elizka to nie szkodzi że Koszalin "zajęty" bo szkoli się tam ok 40 osób z sierpnia (plus pewnie jakieś oficerskie kursy) a te ośrodki są przystosowane do przyjmowania setek osób na raz. Spokojnie - przyjmą i nas

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

A najbliższe szkolenie ma być na przełomie grudnia / stycznia. To ile osób się "zmieści" to się dopiero okaże. Najpierw idą ci jeszcze ze stycznia, potem 'majowi' a jak się zmieszczą to 'sierpniowi'. Jeśli jesteś nadwiślanki to nie masz się co zbytnio martwić to tam nie ma 'zaległych' rekrutów. Czyli sierpniowi są tam pierwsi w kolejce. Wszystko zależy ile miejsc dany oddział dostanie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 08:05   #2918
aniusia1650
Raczkowanie

GG do aniusia1650

A nie wiecie może czy przyjmują do Nadwiślańskiego, Warmińsko-Mazurskiego, Pomorskiego albo Morskiego Oddziału ? Może ktoś ostatnio składał tam dokumenty ?
Stary 2009-09-24, 08:10   #2919
strangergirl
Zadomowienie

Hej wczoraj oglądałam strony COSSG w Koszalinie i 11 września skończył się kurs oficerski dla ponad 200 osób. Tak więc miejsca dla nas dosyć

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Nie wiem jak w innych oddz. Aniusia ale na stronie Morskiego napisali że nie przyjmują dokumentów z wyjątkiem zawodowych marynarzy, filologów, osób uprawnionych do pływania na różnych jednostkach. Możesz ewentualnie sprawdzić jeszcze na ich stronie
Stary 2009-09-24, 08:21   #2920
aniusia1650
Raczkowanie

GG do aniusia1650

Najlepiej to będzie jak i tak tam podzwonię i zapytam czy jest rekrutacja. Do tych Oddziałów mam najbliżej no ale jeśli nie to będę szukać dalej
Stary 2009-09-24, 08:26   #2921
strangergirl
Zadomowienie

Myślę że tak. Najlepiej zadzwonić. Tym bardziej że co chwilę coś się zmienia z tymi przyjęciami. Jak się dowiesz to daj znać na forum gdzie przyjmują
Stary 2009-09-24, 08:30   #2922
aniusia1650
Raczkowanie

GG do aniusia1650

No oczywiście
Zaraz w telefonie sobie stworzę książkę telefoniczną z wszystkimi Oddziałami i będę dzwonić
Stary 2009-09-24, 09:42   #2923
eleonore1
Rozeznanie

moja koleżanka, która jest obecnie na kursie w Kętrzynie (pojechała w lutym) twierdzi że szkolenie kończą po 20 października. Wynika z tego że 9 m-cy. Faktycznie Koszalin jest w stanie pomieścić setki osób więc nie ma logicznego rozwiązania gdzie nas teraz wyślą. Wypadałoby na Kętrzyn bo zaraz tam kończą ale w Koszalinie miejsc skolko ugodna
eleonore1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 10:43   #2924
strangergirl
Zadomowienie

Hi hi nieźle. Ale to wychodzi 8 miesięcy bo kurs się zaczął 18 lutego więc jak wrócą w październiku to i tak nie wyjdzie 9 a część osób wraca we wrześniu tak jak np nasz oddział. (może to zależy czy ktoś kończy kurem podoficerskim czy chorążówką )

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Najważniejsze żeby nic naszego kursu nie odwołało

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Eleonore a czy nie wiesz co się "robi" na praktykach? i czy wszyscy idą w jedno miejsce czy są rozparcelowani w zależności od miejsca zamieszkania?
Stary 2009-09-24, 11:03   #2925
ju kr
Raczkowanie

tak Srongergirl pozostaje mi tylko cierpliwie czekać. ponoć brak wiadomości to dobra wiadomość pozdrawiam
ju kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 11:03   #2926
elizka19832
Raczkowanie

Dziękuję bardzo za wszelkie informacje (Strangergirl, Eleonore1- jesteście niezastąpione!!!!)! Ja jestem z Oddziału Nadwiślańskiego i liczę na to, że załapię się na najbliższy kurs. Bo mojej obecnej pracy mam już dosyć, a że z kasą jest kiepsko to musze tu jeszcze troche popracować. Dlatego tak dopytuję co i jak. Ale z tego co widzę, to jednak jeszcze 2 miesiące mam pewne oczekiwania- chociaż to i tak zapewne jest wersja optymistyczna
Stary 2009-09-24, 11:26   #2927
strangergirl
Zadomowienie

E tam ... Elizka nie ma gadać tylko w grudniu pakujemy manatki i spadamy na kurs he he
Stary 2009-09-24, 11:31   #2928
elizka19832
Raczkowanie

Jak zwykle masz rację- zgadzam się w 100%. Więc może teraz obmyslimy co też trzeba ze soba zabrać na to szkolenie?! Ktoś kiedyś juz wspominał o laptopach, tzn czy można zabrać ze soba takowy sprzęt- więc ponawiam pytanie-czy mozna???
Stary 2009-09-24, 12:04   #2929
strangergirl
Zadomowienie

no właśnie ja wspominałam że chciałabym zabrać- na przeszkodzie stoi tylko fakt że nie posiadam ale jak jakimś cudem zakupię to wezmę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 12:36   #2930
elizka19832
Raczkowanie

Ja również na razie nie posiadam, ale plany odnośnie zakupu mam, dlatego chcę wiedzieć czy można zabrać ze sobą takowe ustrojostwo. Bo jeśli nie to i zakupu nie będzie
A poza tym ciekawi mnie jak wygląda to całe szkolenie, a szczególnie kwestia biegania po kilka kilometrów przez las (na jakąś górę-tak nas straszył koleś który nas "oprowadzał" po jednostce w Koszalinie). Bo jesli mamy biegać na tekie dystansy to ja chyba muszę pokochać bieżnię lub zacząć biegać w terenie na jakieś dłuższe trasy. :-/
Stary 2009-09-24, 12:43   #2931
strangergirl
Zadomowienie

pod górkę powiadasz? biegać mogę ale pod górkę to nie fajnie ja teraz staram się kilka razy w tygodniu pobiegać, mam taki odcinek ok 2600 m i podążam nim (tempo rekreacyjne he he) polecam Elizka bo jeśli nas rzeczywiście pognają na jakąś górkę to potem będziemy się z niej turlać z braku sił
Stary 2009-09-24, 12:57   #2932
vfl
Przyczajenie

Elizka nie martw sie o bieganie jak sie w kupie biegnie to sie dobiegnie, a nawet jak nie to spacerkiem sobie dojdziesz i też będzie
vfl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 13:07   #2933
elizka19832
Raczkowanie

Z tym turlaniem to racja, więc od dziś postanawiam pobiegać, co by później sie ze wstydu nie spalić ;-)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-24, 13:12   #2934
eleonore1
Rozeznanie

no niestety dziewczęta, kolorowo nie będzie... Ty stranger dasz sobie radę na pewno bo utrzymujesz formę, ze mną będzie nieciekawie bo ni cholery nie chce mi się ćwiczyć na pewno jest do zaliczenia bieg na 3 km (dla pań) w czasie 17 minut!!!!!! Ja nie zamierzam ciągnąć ze sobą żadnych laptopów czy innych takich. Po pierwsze nie za bardzo będzie czas by siedzieć przy kompie bo nauki jest masa, na chorążówce podobno jak na studiach (poważnej uczelni ) Poza tym nie sądzę że będę przebywać na terenie ośrodka po zajęciach z własnej nieprzymuszonej woli... nawet jeśli to znajdą się ciekawsze zajęcia niż klikanie w klawisze. Gdybym jednak zatęskniła na netem to jestem prawie pewna że są na terenie ośrodka komputery do dyspozycji kursantów... ja i tak planuję na każdy łikend zjeżdżać do domu
eleonore1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 14:03   #2935
elizka19832
Raczkowanie

O rajuńkuuuu, 3km w 17minut???? Wiecie co, to chyba jednak dobrze że jest jeszcze chwila do tego szkolenia- będę miała czas aby się "rozbiegać" żeby nie paść później na zawał jakiś A ja myślałam o laptopie tylko ze względu na moją córcię, żeby czasem mogła matke zobaczyć. Chociaż z drugiej strony może lepiej jak nie będzie widziała, mówią, że "czego oczy nie widzą tego sercu nie żal".

kAtE130686 co u Ciebie słychać, jesteś już po Komisji???

Edytowane przez elizka19832
Czas edycji: 2009-09-24 o 14:43
Stary 2009-09-24, 15:46   #2936
strangergirl
Zadomowienie

Elizka i ja też potrzebuję laptop do tego celu - żeby zobaczyć moich chłopców (dużego i małych) tym bardziej że ja mam tak daleko do domu że raz na 3-4 tygodnie się do domu wybiorę z czego wiekszość czasu to będzie podróż
17 minut? sprawdzę ... sprawdzę czy podołam he he he (bo ja to tak raczej wydaje mi się niezbyt szybko pomykam ).
Stary 2009-09-24, 15:49   #2937
beti388
Raczkowanie

Ju kr ja jestem z Podlaskiego OSG i chciałabym he he czekać już na szkółkę ale niestety nie ma tak dobrze jestem po psychotestach i psychologu, złożyłam już ankietę bezpieczeństwa i mam umówiony wariograf na 16 listopada, także jeszcze daleka i ciężka droga przede mną . Pozdrówka

Ja byłam na psychotestach i u psychologa około miesiąc po rozmowie.

Edytowane przez beti388
Czas edycji: 2009-09-24 o 16:06
beti388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 15:55   #2938
elizka19832
Raczkowanie

beti388, spokojnie, aby przetrwać czas oczekiwania polecam znalezienie sobie jakiegoś zajęcia. Ja złożyłam dokumenty w styczniu i miałam do wyboru albo czekać na kolejne etapy, albo podjąć pracę i kombinować jak się wyrwać kiedy tylko zadzwonią. Wybrała drugie wyjście, bo dzieki temu nie miałam czasu na czekanie na telefon z kadr i dzięki temu na prawdę te kilka miesięcy minęło mi bardzo szybko. A że zazwyczaj wszystko wychodzi mi wtedy gdy robię sto rzeczy na raz, to i w tym przypadu się to potwierdziło- 17 września miałam komisję lekarską którą przeszłam pozytywnie- a teraz czekam tylko na szkolenie które też zbliża się wielkimi krokami. Także dziewczyny- im więcej roboty na głowie tym lepszy efekt ;-)
Stary 2009-09-24, 16:27   #2939
beti388
Raczkowanie

A odnośnie tych biegów to owszem w Koszalinie wbiega się na górkę Chełmską czy jakoś tak, ale z tymi 3km i 17 minutami to chyba nieprawda, ja słyszałam że kobiety biegają na 1km a faceci na 3km. Tak słyszałam ale nie wiem czy to prawda??? Dacie radę kobitki Pozdrowionka

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

HEHE Eliza na brak zajęcia to ja nie narzekam mam dwójkę dzieci w tym jedno malutkie także sama rozumiesz mam co robić . Tylko wiesz, że najlepiej mieć to wszystko za sobą i czekać na wcielenie tak jak Wy

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

A jeszcze jedno info dla Was odnośnie komputerów w Koszalinie w salach są gniazda, ale niestety nie ma w nich internetu, jest za to ogólnodostępna sala z 20 komputerami oczywiście z internetem.
beti388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-24, 16:46   #2940
EdaF
Raczkowanie

Beti a możesz napisać na czym polegają takie psychotesty ? Wiem tyle że są to pytania - mnóstwo pytań dotyczące naszej osoby. Ale na jakiej to zasadzie działa - oczywiście wiadomo że odpowiada się szczerze itp i czy tam tez padają pytania typu - czy kiedyś sie coś uktadło, brało, czy się lubi to a tamtego nie ? I co wpływa na to że ludzie po prostu odpadaja na tym etapie ? Będę wdzięczna za odpowiedź dla tych co mogą coś na ten temat powiedzeć
EdaF jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości