|
Notka |
|
Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zadomowienie
|
Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!
Eliza pojechali 17 sierpnia na 7 miesięcy (no w sumie 6 bo 1 miesiąc to praktyka)
![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Ju Kr nie martw się - myślę że oni po prostu nie pomyśleli że chcesz wiedzieć kiedy się czegoś spodziewać he he ![]() ![]()
#2912 |
Raczkowanie
|
mmmhhhmmmm, a w lutym gdzie zaczęło się szkolenie?
Bo próbuję jakoś dojść do ładu z tymi szkoleniami i mniej więcej określić przybliżony termin wcielenia. Bo jak na razie ciągle pracuję i nie wiem co teraz robić, czy już rezygnować i poleniuchować przed szkoleniem czy ciągnąć wszystko do końca? Edytowane przez elizka19832 Czas edycji: 2009-09-23 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Raczkowanie
|
Hej. Odnośnie szkoleń to w końcu na ile się jedzie na to szkolenie ??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Raczkowanie
|
No właśnie przez te "nowe" informacje mam lekki mętlik w głowie. Otóż dziś zostałam poinformowana że ci co pojechali w lutym na szkolenie to objął ich "stary" czyli 9 miesięczny system szkolenia (ponoć oni ostatni są na 9 mies.), natomiast kolejne są już na "nowych" zasadach tj 6 mies. I dlatego pytam kiedy i na ile pojechali żeby sobie jakoś to mniej więcej policzyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- No i terminu szkoleń nie da się wyliczyć - to zależy tylko od przyznanych etatów i kasy ![]()
#2916 |
Raczkowanie
|
Acha, czyli tak na dobrą sprawę teraz byłaby kolej Kętrzyna na organizację szkolenia, tyle że z tego co gdzieś tu wyczytałam- Kętrzyn nie ma już zamiaru szkolić kogokolwiek w tym roku. A Koszalin odpada, bo już ma kursantów? Coś mi sie zaczyna w główce mieszać przez to wszystko.
Hej Strangergirl ty masz zdolności rozjaśniania umysłu, czy możesz mi to jakoś "po chłopsku" przedstawić, tzn kiedy wg Ciebie mamy szanse na wyjazd na szkolenie i gdzie mogą nas wysłać? |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zadomowienie
|
Elizka to nie szkodzi że Koszalin "zajęty" bo szkoli się tam ok 40 osób z sierpnia (plus pewnie jakieś oficerskie kursy) a te ośrodki są przystosowane do przyjmowania setek osób na raz. Spokojnie - przyjmą i nas
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- A najbliższe szkolenie ma być na przełomie grudnia / stycznia. To ile osób się "zmieści" to się dopiero okaże. Najpierw idą ci jeszcze ze stycznia, potem 'majowi' a jak się zmieszczą to 'sierpniowi'. Jeśli jesteś nadwiślanki to nie masz się co zbytnio martwić to tam nie ma 'zaległych' rekrutów. ![]()
#2918 |
Raczkowanie
|
A nie wiecie może czy przyjmują do Nadwiślańskiego, Warmińsko-Mazurskiego, Pomorskiego albo Morskiego Oddziału ? Może ktoś ostatnio składał tam dokumenty ?
#2919 |
Zadomowienie
|
Hej wczoraj oglądałam strony COSSG w Koszalinie i 11 września skończył się kurs oficerski dla ponad 200 osób. Tak więc miejsca dla nas dosyć
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Nie wiem jak w innych oddz. Aniusia ale na stronie Morskiego napisali że nie przyjmują dokumentów z wyjątkiem zawodowych marynarzy, filologów, osób uprawnionych do pływania na różnych jednostkach. Możesz ewentualnie sprawdzić jeszcze na ich stronie ![]()
#2920 |
Raczkowanie
|
Najlepiej to będzie jak i tak tam podzwonię i zapytam czy jest rekrutacja. Do tych Oddziałów mam najbliżej no ale jeśli nie to będę szukać dalej
![]()
#2921 |
Zadomowienie
|
Myślę że tak. Najlepiej zadzwonić. Tym bardziej że co chwilę coś się zmienia z tymi przyjęciami. Jak się dowiesz to daj znać na forum gdzie przyjmują
![]()
![]() |
#2922 |
Raczkowanie
|
No oczywiście
![]() Zaraz w telefonie sobie stworzę książkę telefoniczną z wszystkimi Oddziałami ![]() ![]()
#2923 |
Rozeznanie
|
moja koleżanka, która jest obecnie na kursie w Kętrzynie (pojechała w lutym) twierdzi że szkolenie kończą po 20 października. Wynika z tego że 9 m-cy. Faktycznie Koszalin jest w stanie pomieścić setki osób więc nie ma logicznego rozwiązania gdzie nas teraz wyślą. Wypadałoby na Kętrzyn bo zaraz tam kończą ale w Koszalinie miejsc skolko ugodna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Zadomowienie
|
Hi hi nieźle. Ale to wychodzi 8 miesięcy
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Najważniejsze żeby nic naszego kursu nie odwołało ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Eleonore a czy nie wiesz co się "robi" na praktykach? ![]() ![]()
#2925 |
Raczkowanie
|
tak Srongergirl pozostaje mi tylko cierpliwie czekać.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za wszelkie informacje (Strangergirl, Eleonore1- jesteście niezastąpione!!!!)! Ja jestem z Oddziału Nadwiślańskiego i liczę na to, że załapię się na najbliższy kurs. Bo mojej obecnej pracy mam już dosyć, a że z kasą jest kiepsko to musze tu jeszcze troche popracować. Dlatego tak dopytuję co i jak. Ale z tego co widzę, to jednak jeszcze 2 miesiące mam pewne oczekiwania- chociaż to i tak zapewne jest wersja optymistyczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zadomowienie
|
E tam ... Elizka nie ma gadać tylko w grudniu pakujemy manatki i spadamy na kurs he he
![]() ![]()
#2928 |
Raczkowanie
|
Jak zwykle masz rację- zgadzam się w 100%. Więc może teraz obmyslimy co też trzeba ze soba zabrać na to szkolenie?! Ktoś kiedyś juz wspominał o laptopach, tzn czy można zabrać ze soba takowy sprzęt- więc ponawiam pytanie-czy mozna???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]()
#2930 |
Raczkowanie
|
Ja również na razie nie posiadam, ale plany odnośnie zakupu mam, dlatego chcę wiedzieć czy można zabrać ze sobą takowe ustrojostwo. Bo jeśli nie to i zakupu nie będzie
![]() A poza tym ciekawi mnie jak wygląda to całe szkolenie, a szczególnie kwestia biegania po kilka kilometrów przez las (na jakąś górę-tak nas straszył koleś który nas "oprowadzał" po jednostce w Koszalinie). Bo jesli mamy biegać na tekie dystansy to ja chyba muszę pokochać bieżnię lub zacząć biegać w terenie na jakieś dłuższe trasy. :-/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zadomowienie
|
pod górkę powiadasz?
![]() ![]() ![]()
#2932 |
Przyczajenie
|
Elizka nie martw sie o bieganie jak sie w kupie biegnie to sie dobiegnie, a nawet jak nie to spacerkiem sobie dojdziesz i też będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Raczkowanie
|
Z tym turlaniem to racja, więc od dziś postanawiam pobiegać, co by później sie ze wstydu nie spalić ;-)
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 |
Rozeznanie
|
no niestety dziewczęta, kolorowo nie będzie... Ty stranger dasz sobie radę na pewno bo utrzymujesz formę, ze mną będzie nieciekawie bo ni cholery nie chce mi się ćwiczyć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Raczkowanie
|
O rajuńkuuuu, 3km w 17minut???? Wiecie co, to chyba jednak dobrze że jest jeszcze chwila do tego szkolenia- będę miała czas aby się "rozbiegać" żeby nie paść później na zawał jakiś
![]() kAtE130686 co u Ciebie słychać, jesteś już po Komisji??? Edytowane przez elizka19832 Czas edycji: 2009-09-24 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zadomowienie
|
Elizka i ja też potrzebuję laptop do tego celu - żeby zobaczyć moich chłopców (dużego i małych) tym bardziej że ja mam tak daleko do domu że raz na 3-4 tygodnie się do domu wybiorę z czego wiekszość czasu to będzie podróż
![]() 17 minut? sprawdzę ... sprawdzę czy podołam he he he (bo ja to tak raczej wydaje mi się niezbyt szybko pomykam ![]()
#2937 |
Raczkowanie
|
Ju kr ja jestem z Podlaskiego OSG i chciałabym he he czekać już na szkółkę ale niestety nie ma tak dobrze jestem po psychotestach i psychologu, złożyłam już ankietę bezpieczeństwa i mam umówiony wariograf na 16 listopada, także jeszcze daleka i ciężka droga przede mną
![]() ![]() ![]() Ja byłam na psychotestach i u psychologa około miesiąc po rozmowie. Edytowane przez beti388 Czas edycji: 2009-09-24 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Raczkowanie
|
beti388, spokojnie, aby przetrwać czas oczekiwania polecam znalezienie sobie jakiegoś zajęcia. Ja złożyłam dokumenty w styczniu i miałam do wyboru albo czekać na kolejne etapy, albo podjąć pracę i kombinować jak się wyrwać kiedy tylko zadzwonią. Wybrała drugie wyjście, bo dzieki temu nie miałam czasu na czekanie na telefon z kadr i dzięki temu na prawdę te kilka miesięcy minęło mi bardzo szybko. A że zazwyczaj wszystko wychodzi mi wtedy gdy robię sto rzeczy na raz, to i w tym przypadu się to potwierdziło- 17 września miałam komisję lekarską którą przeszłam pozytywnie- a teraz czekam tylko na szkolenie które też zbliża się wielkimi krokami. Także dziewczyny- im więcej roboty na głowie tym lepszy efekt ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Raczkowanie
|
A odnośnie tych biegów to owszem w Koszalinie wbiega się na górkę Chełmską czy jakoś tak, ale z tymi 3km i 17 minutami to chyba nieprawda, ja słyszałam że kobiety biegają na 1km a faceci na 3km. Tak słyszałam ale nie wiem czy to prawda???
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- HEHE Eliza na brak zajęcia to ja nie narzekam mam dwójkę dzieci w tym jedno malutkie także sama rozumiesz mam co robić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- A jeszcze jedno info dla Was odnośnie komputerów w Koszalinie w salach są gniazda, ale niestety nie ma w nich internetu, jest za to ogólnodostępna sala z 20 komputerami oczywiście z internetem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Raczkowanie
|
Beti a możesz napisać na czym polegają takie psychotesty ? Wiem tyle że są to pytania - mnóstwo pytań dotyczące naszej osoby. Ale na jakiej to zasadzie działa - oczywiście wiadomo że odpowiada się szczerze itp i czy tam tez padają pytania typu - czy kiedyś sie coś uktadło, brało, czy się lubi to a tamtego nie ? I co wpływa na to że ludzie po prostu odpadaja na tym etapie ? Będę wdzięczna za odpowiedź dla tych co mogą coś na ten temat powiedzeć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.