Operacje nosa - zbiorczy! - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 15:24   #2911
anetus77
Raczkowanie

Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj mi 14 dni minelo od operacji i nie wiem czy moge glowe umyc juz tak pochylajac sie...robila ktoras tak?????????????????????
myśle że już możesz spokojnie umyc głowe, ewentualnie jesli nie chcesz sie nachylac mozesz poprosic kogos usiasc na niskim stoleczku i odchylic głowe do tyłu i umyc przy zlewie. ja tak robiłam zaraz po operacji. ale mysle ze 2 tyg po to juz spokojnie mozesz pochylic sie nad wanna. a jesli nie czujesz sie za pewnie proponuje zlew i pomoc kogos.tylko nie piszczaj goracej wody bo para nie wskazana.

dziewczyny teraz czeka mnie poprawka w znieczuleniu miejscowym czy któras miała zabieg w znieczuleniu miejscowym?
anetus77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 15:49   #2912
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anetus77 Pokaż wiadomość
myśle że już możesz spokojnie umyc głowe, ewentualnie jesli nie chcesz sie nachylac mozesz poprosic kogos usiasc na niskim stoleczku i odchylic głowe do tyłu i umyc przy zlewie. ja tak robiłam zaraz po operacji. ale mysle ze 2 tyg po to juz spokojnie mozesz pochylic sie nad wanna. a jesli nie czujesz sie za pewnie proponuje zlew i pomoc kogos.tylko nie piszczaj goracej wody bo para nie wskazana.

dziewczyny teraz czeka mnie poprawka w znieczuleniu miejscowym czy któras miała zabieg w znieczuleniu miejscowym?
juz tak wlasnie zrobilam

a dlaczego poprawka????? co jest nie tak????
Stary 2011-02-01, 16:45   #2913
maria_93
Raczkowanie

Jutro mam kontrole. W jeden dziurce mam w środku takie dziwne zgrubienie, mam nadzieje że nie będzie trzeba z tym czegoś robić
maria_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 16:59   #2914
dzeve
Raczkowanie

Cytat:
Zeby nie pisac ponownie kto i gdzie napisalam Ci na priv

Dziewczyny dzisiaj mi 14 dni minelo od operacji i nie wiem czy moge glowe umyc juz tak pochylajac sie...robila ktoras tak?????????????????????

Najlepsze jest ze moja mama jak to mama...mowi ze zmiany wielkiej nie ma i ze tamten nos byl ok ze teraz kobiety powariowaly...
a ja z kazdym dniem mysle ze moglam zrobic to juz wczesniej...ale najwyrazniej los sam kieruje pewnymi sprawami i decyzjami
Ja mylam glowe pochylona od razu po zdjeciu gipsu. Takze po tygodniu. Mysle,ze nie masz czym sie stresowac i smialo myc tak jak lubisz.
dzeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:00   #2915
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzeve Pokaż wiadomość
Ja mylam glowe pochylona od razu po zdjeciu gipsu. Takze po tygodniu. Mysle,ze nie masz czym sie stresowac i smialo myc tak jak lubisz.
juz tak wlasnie dzis zrobilam
dzeve jak sie czujesz, jak nosek???? u mnie siniaki juz coraz bledsze na, generalnie tylko na nosie w tym miejscu gdzie nos byl lamany...tylko jedna dziorka jakos spuchla i rozni sie od drugiej
tak od dwoch dni juz
Stary 2011-02-01, 18:01   #2916
k1tty
Raczkowanie

Mamacita, jestem pod wrażeniem zmiany, jaką przeszłaś, naprawdę wyglądasz świetnie i chyba nie mogłaś trafić do lepszego lekarza
k1tty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 18:18   #2917
szczesciakwiat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wyimaginowana_2 Pokaż wiadomość

Moja mama jak na razie nie chce nic o tym słyszeć. Gdy mówie o operacji nosa, mówi zebym zrobiła sibie operacje mózgu -.-' ; D
ale ona nie rozumie jaki to dla mnie problem. już nie raz zdarzyło mi sie płakac z tego powodu i naprawde mam już dego dosyć i ie wyrabiam czasem psychcznie ; ( no ale pozostaje mi tylko czekac żeby rodzice to zrozumieli ;D
Ja płaczę codziennie przez ten nos. Często zdarzyło mi się nawet płakać w szkole ... Dzisiaj też płakałam,gdy po wf ie kilka dziewczyn z mojej klasy zaczęło śpiewać w szatni piosenkę "Noś długie NOSY jak my " ... Później się na mnie gapiły i obgadywały ... .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 18:44   #2918
k1tty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szczesciakwiat Pokaż wiadomość
Ja płaczę codziennie przez ten nos. Często zdarzyło mi się nawet płakać w szkole ... Dzisiaj też płakałam,gdy po wf ie kilka dziewczyn z mojej klasy zaczęło śpiewać w szatni piosenkę "Noś długie NOSY jak my " ... Później się na mnie gapiły i obgadywały ... .
Nie przejmuj się nimi, zobaczą, że się nie martwisz, to im się znudzi
Stary 2011-02-01, 18:49   #2919
dzeve
Raczkowanie

Cytat:
juz tak wlasnie dzis zrobilam
dzeve jak sie czujesz, jak nosek???? u mnie siniaki juz coraz bledsze na, generalnie tylko na nosie w tym miejscu gdzie nos byl lamany...tylko jedna dziorka jakos spuchla i rozni sie od drugiej
tak od dwoch dni juz
no u mnie nadal garbek, nawet pod palcem czuje takie male 2 goreczki an grzbiecie.
I lewa czesc nosa nadal opuchnieta i nie schodzi to nic narazie.Prawa juz calkiem ladna. Uzbroilam sie w cierpliwosc. Chyba wygladam tak samo juz od kilku dni
Dzis w pracy kolezanka stwierdzila,ze zmienila mi sie buzia. Mowi,ze wygladam inaczej,ze pasuje mi nochalek chociaz widzi,ze jest troche opuchniety
Mam nadzieje,ze opuchlizna choc troche sie wyrowna niebawem.
Masz jakas fotke na wprost?moze mi na priva wyslesz?
Stary 2011-02-01, 18:58   #2920
wyimaginowana_2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez k1tty Pokaż wiadomość
szczsciakwiat,eh trzymaj się : * ważne ze rodzice Cię bd wspierać. a ten rok szybko zleci ; )) ja docinków nie slyszałam, chociaż nie wiem co inni mówią za moimi plecami. ale przecież rzecz w tym ze to my sie źle czujemy z nosem. ja mam już dosyc patrzenia w lustro i rozmyślania o nosie. lub płakania po nocach. był okres kiedy o tym nie myslałam , ale teraz znów sie zaczęlo, miałam już nadzieje ze nie bd zwracać na to uwagi i sie przyzwyczaje, ale niestety ostatnio jest nawet coraz gorzej. może z wiekiem mi przejdzie w co jednak watpie. w kazdym razie jednak ja sie jeszce naaczekam. i spoooro czasu minie za nim bd mieć operacje o ile wgl bd miała ; ( jak to sie mówi ' pożyjemy, zobaczymy'
wyimaginowana_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-01, 19:08   #2921
maria_93
Raczkowanie

Naprawde nie przejmujcie się tym!
Ja nie chce mówić o plastyce nikomu z mojej "kochanej" klasy bo znając ich wykorzystali by ten fakt przeciwko mnie ... Tylko już jedna osoba zauważyła i zaczęłam jej wmawaiać pierdoły
maria_93 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 20:30   #2922
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzeve Pokaż wiadomość
no u mnie nadal garbek, nawet pod palcem czuje takie male 2 goreczki an grzbiecie.
I lewa czesc nosa nadal opuchnieta i nie schodzi to nic narazie.Prawa juz calkiem ladna. Uzbroilam sie w cierpliwosc. Chyba wygladam tak samo juz od kilku dni
Dzis w pracy kolezanka stwierdzila,ze zmienila mi sie buzia. Mowi,ze wygladam inaczej,ze pasuje mi nochalek chociaz widzi,ze jest troche opuchniety
Mam nadzieje,ze opuchlizna choc troche sie wyrowna niebawem.
Masz jakas fotke na wprost?moze mi na priva wyslesz?
jak tylk obede miala to Ci wysle...nic narazie nie robilam...ale na dniach postaram sie pstryknac
Stary 2011-02-01, 21:45   #2923
anetus77
Raczkowanie

Cytat:
juz tak wlasnie zrobilam

a dlaczego poprawka????? co jest nie tak????
jedna dziurka jest nie wiem jak to opisac taka trójkatna i bardzo rózni sie od drugiej i daje wrazenie ze nos jest przekrzywiony.

szczesciakwiat nie przejmuj sie gówniary jedne:/niech lepiej popatrzą na siebie na pewno nie są idealne

Edytowane przez anetus77
Czas edycji: 2011-02-01 o 21:49
Stary 2011-02-02, 09:09   #2924
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
jedna dziurka jest nie wiem jak to opisac taka trójkatna i bardzo rózni sie od drugiej i daje wrazenie ze nos jest przekrzywiony.

szczesciakwiat nie przejmuj sie gówniary jedne:/niech lepiej popatrzą na siebie na pewno nie są idealne
u mnie od kilku dni tez dziurka jest prawa wieksza...jakby opuchnieta...ale cala prawa strona jest bardziej nabrzmiala bo tam bylo lamanie kosci...odwazne sa osoby ktore decyduja sie na poprawke
Stary 2011-02-02, 12:47   #2925
BunnyZukino333
Rozeznanie

GG do BunnyZukino333

hej kochane,wy juz noski porównujecie,a ja jeszcze w gipsie.Siniaków juz prawie nie mam.Lekkie cienie pod oczami.Buzia jeszcze taka jakby nie moja,zupelnie inne rysy.
Pytanie do dziewczyn,które juz jakis czas temu robiły nosek.Kiedy górna warga będzie już normalna??Kiedy można się znowu uśmiechac jak człowiek ,a nie jak ufoludek??Bardzo mi to przeszkadza.
Stary 2011-02-02, 13:48   #2926
k1tty
Raczkowanie

Muszę przyznać, że jesteście bardzo odważne dziewczyny, ja nigdy bym się nie odważyła robić sobie cały nos, moja operacja to był w zasadzie zabieg w znieczuleniu miejscowym. Po zabiegu miałam tylko siniaka i obrzęk na nosie, które mi szybko zeszły. Niestety nos mi dalej puchnie rano, mimo, że już minął prawie miesiąc, choć opuchlizna jest minimalnie mniejsza. Przy tym tempie może będzie normalny za dwa miesiące. Z tym, że ja palę papierosy, więc dodatkowo to podrażniam.

Edytowane przez k1tty
Czas edycji: 2011-02-02 o 13:51
Stary 2011-02-02, 13:52   #2927
miracle85
Raczkowanie

Witam kochane
Wasze noski zmienily sie nie dopoznania ale piszecie cos o rysach(pewnie sa one delikatniejsze), tak bardzo nosek zmienia wyglad twarzy?

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

kitty mialas robiona czesc chrzestna bo tak Cie zrozumialam i co jestes zadowolona jaki efekt chcialas uzyskac?moze zapytam tak jaki mialas problem z noskiem
miracle85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 13:58   #2928
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
Muszę przyznać, że jesteście bardzo odważne dziewczyny, ja nigdy bym się nie odważyła robić sobie cały nos, moja operacja to był w zasadzie zabieg w znieczuleniu miejscowym. Po zabiegu miałam tylko siniaka i obrzęk na nosie, które mi szybko zeszły. Niestety nos mi dalej puchnie rano, mimo, że już minął prawie miesiąc, choć opuchlizna jest minimalnie mniejsza. Przy tym tempie może będzie normalny za dwa miesiące. Z tym, że ja palę papierosy, więc dodatkowo to podrażniam.
A ty jestes odważna wlasnie dlatego, że palisz papierosy hehehe

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez miracle85 Pokaż wiadomość
Witam kochane
Wasze noski zmienily sie nie dopoznania ale piszecie cos o rysach(pewnie sa one delikatniejsze), tak bardzo nosek zmienia wyglad twarzy?

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

kitty mialas robiona czesc chrzestna bo tak Cie zrozumialam i co jestes zadowolona jaki efekt chcialas uzyskac?moze zapytam tak jaki mialas problem z noskiem
Mi ciezko powiedziec czy zmieniaja sie rysy twarzy..widomo nos ma wplyw na twarz...jesli jest mega garbaty to twarz wygląda "srogo", a jak jest malutki i zgrabny to i twarz jest delikatniejsza, mlodsza...
ja poki co o koncowym efekcie nie moge powiedziec bo jest za szybko...
poza tym moj nos nie ulegl az tak wielkiej zmianie gdyz czesc chrzestna nie byla robiona

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez BunnyZukino333 Pokaż wiadomość
hej kochane,wy juz noski porównujecie,a ja jeszcze w gipsie.Siniaków juz prawie nie mam.Lekkie cienie pod oczami.Buzia jeszcze taka jakby nie moja,zupelnie inne rysy.
Pytanie do dziewczyn,które juz jakis czas temu robiły nosek.Kiedy górna warga będzie już normalna??Kiedy można się znowu uśmiechac jak człowiek ,a nie jak ufoludek??Bardzo mi to przeszkadza.
To chyba tez indywidualna sprawa. Mamacita pisala ze p odwoch tygodniach juz sie usmiechala normalnie. Chyba tez zalezy to od tego ile tej kosci nad ustami bylo pilowane...i tak samo jak z siniakami jedni maja macniej drudzy mniej...jedni maja w oczach popenkane naczynka drudzy nie..
zostaje uzbroic sie w cierpliwosc. Bunny Zukino a Ty kiedy masz kontrole?????
Stary 2011-02-02, 14:07   #2929
k1tty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miracle85 Pokaż wiadomość
Tak, miałam tylko część chrzęstną, wcześniej pisałam, że jestem zadowolona, ale chyba za szybko to powiedziałam, ta opuchlizna mnie denerwuje, a jaki będzie efekt końcowy, to jeszcze nie wiem. Chciałam mieć węższy czubek nosa i trochę podniesiony, przy czym zaznaczyłam, że nie chce mieć zadartego nosa i to wszystko.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
A ty jestes odważna wlasnie dlatego, że palisz papierosy hehehe
Niestety nie da się rzucić palenia z dnia na dzień

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 14:37   #2930
ammmm
Wtajemniczenie

Zalaczam fotki, dzeve prosilas fotke z przodu noska ... wiec tez taka jest
fotki 15 dni po operacji...widac jeszcze siniaka na nosie

Edytowane przez ammmm
Czas edycji: 2011-02-04 o 21:05
ammmm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 14:45   #2931
gasolina84
Zakorzenienie

Cytat:
ładny nosek

10 przykazań żywieniowych

"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller

silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
gasolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 15:17   #2932
BunnyZukino333
Rozeznanie

GG do BunnyZukino333

ammmm masz piekny nos i bardzo twarzowy.Pasuje ci.
ja kontrole mam miec po miesiacu,ale jak wszystko bedzie ok to nie pojadę.
Stary 2011-02-02, 15:26   #2933
szczesciakwiat
Raczkowanie

Cytat:

Tylko ja już nie umiem tak udawać,że się tym nie przejmuję....
Od 5 lat wysłuchuję takie docinki na temat mojego nosa a
takie słowa bolą i to bardzo .
Stary 2011-02-02, 15:31   #2934
ammmm
Wtajemniczenie

Cytat:
ammmm masz piekny nos i bardzo twarzowy.Pasuje ci.
ja kontrole mam miec po miesiacu,ale jak wszystko bedzie ok to nie pojadę.
ja tez mam po miesiacu, po pol roku i po roku...czyli jeszcze trzy wizyty
gasolina84, Bunny Zukino dziekiiiiii

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Tylko ja już nie umiem tak udawać,że się tym nie przejmuję....
Od 5 lat wysłuchuję takie docinki na temat mojego nosa a
takie słowa bolą i to bardzo .
Ale pomysl o tym ze osoby ktore prosto z mostu potrafia Ci tak dopiec to PRYMITYWY...niedojrzali totalnie...a sami pewno ssa mega zakompleksieni
skup sie teraz na tym zeby o siebie zadbac...zapomnij o tym nosie choc na jakis czas...
Stary 2011-02-02, 15:51   #2935
szczesciakwiat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wyimaginowana_2 Pokaż wiadomość
szczsciakwiat,eh trzymaj się : * ważne ze rodzice Cię bd wspierać. a ten rok szybko zleci ; )) ja docinków nie slyszałam, chociaż nie wiem co inni mówią za moimi plecami. ale przecież rzecz w tym ze to my sie źle czujemy z nosem. ja mam już dosyc patrzenia w lustro i rozmyślania o nosie. lub płakania po nocach. był okres kiedy o tym nie myslałam , ale teraz znów sie zaczęlo, miałam już nadzieje ze nie bd zwracać na to uwagi i sie przyzwyczaje, ale niestety ostatnio jest nawet coraz gorzej. może z wiekiem mi przejdzie w co jednak watpie. w kazdym razie jednak ja sie jeszce naaczekam. i spoooro czasu minie za nim bd mieć operacje o ile wgl bd miała ; ( jak to sie mówi ' pożyjemy, zobaczymy'
Moich rodziców już serce boli ,gdy widzą jak płaczę przez ten nos,jak inni mi dokuczają...
A może Ty naprawdę masz ładny nos,skoro nigdy nikt nie powiedział Ci nic złego na jego temat ?? . Gdybyś miała taki okropny to w szkole na pewno ktoś by to zauważył i skomentował.... ? . Jak masz jakąś fotkę to też możesz mi wysłać na maila.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
ja tez mam po miesiacu, po pol roku i po roku...czyli jeszcze trzy wizyty
gasolina84, Bunny Zukino dziekiiiiii

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Ale pomysl o tym ze osoby ktore prosto z mostu potrafia Ci tak dopiec to PRYMITYWY...niedojrzali totalnie...a sami pewno ssa mega zakompleksieni
skup sie teraz na tym zeby o siebie zadbac...zapomnij o tym nosie choc na jakis czas...
Cytat:

Naprawdę trudno jest zapomnieć o tym nosie,jak już od rana w szkole muszę wysłuchiwać docinek na ten temat. To się ciągnie już od 5 lat ...
Nawet na wf ie dziewczyny nie chcą mieć mnie w swojej drużynie,jakby się mnie wstydziły ... Mam tylko jedną przyjaciółkę która mnie szanuje i nie obraża.
To jest chyba najgorsze 5 lat w moim życiu .
W dodatku mój nos jest naprawdę duży,garbaty ( OKROPNY !!! ) i bardzo mi przeszkadza . Myślę,że tego co przeżywam codziennie nie da się opisać słowami ....
Stary 2011-02-02, 15:55   #2936
evella25
Przyczajenie

Wink Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

witam kochani mam pytanie czy ktos z was mial robiony nosek u dr noszczyka w melilocie w warszawie ja mam konsultacje 11 marca ale nie jestem do konca przekonana czy to wlasciwy wybor plisss jak ktos cos wie o tym dr to odpiszcie;*
evella25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-02, 16:06   #2937
anetus77
Raczkowanie

Cytat:
u mnie po 2 tyg warga była już normalna, także spokojnie z czasem wszystko wróci do normy

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:

Naprawdę trudno jest zapomnieć o tym nosie,jak już od rana w szkole muszę wysłuchiwać docinek na ten temat. To się ciągnie już od 5 lat ...
Nawet na wf ie dziewczyny nie chcą mieć mnie w swojej drużynie,jakby się mnie wstydziły ... Mam tylko jedną przyjaciółkę która mnie szanuje i nie obraża.
W dodatku mój nos jest naprawdę duży,garbaty ( OKROPNY !!! ) i bardzo mi przeszkadza . Myślę,że tego co przeżywam codziennie nie da się opisać słowami ....
wiem co czujesz ja również miała duży garbaty nos i nie raz słyszałam jakieś uwagi na jego temat:/
każdy z nas jest inny jeden ma krzywe zęby drugi garbaty nos...
ale na pewno żadna z tych dziewczyn które sie z ciebie naśmiewają nie jest idealna...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 16:18   #2938
dzeve
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo ladny, bardzo proporcjonalny do Twojej buzi
widac siniaczka jeszcze troche ale juz niewiele
a opuchlizne na grzbicie masz jeszcze?
Stary 2011-02-02, 16:20   #2939
k1tty
Raczkowanie

Cytat:
Jeżeli sytuacja jest już tak zła, spróbuj porozmawiać z wychowawczynią albo psychologiem szkolnym, klasa będzie miała pogadankę i może gówniarze trochę wyluzują, poza tym naprawdę nie ma czym się martwić, zobaczysz, jak będziesz starsza już nikt nie będzie się czepiał, tylko dojrzewająca młodzież przywiązuje taką wagę do wyglądu, później zmieniają się priorytety w życiu.
Stary 2011-02-02, 16:23   #2940
dzeve
Raczkowanie

Cytat:
Ja np. mam przyszyta czesc chrzastki do dziasla i nie bede sie juz nigdy tak szeroko usmiechac jak kiedys
Ale takie uczucie o ktorym mowisz u mnie przeszlo po ok 10 dniach od zabiegu.

Tylko,ze ja to jestem extremalnie poobijany przypadek.
Ciagle mam siniaki pod oczami, ciagle mam popekane naczynka w oczach. Jedna strone nosa napuchnieta. Szew w nosie. Garby na grzbiecie:P
Eh...eh... a niby to ja mialam 1 zabieg :P
Ja ide w piatek bo Pan doktor sie stesknil i dzwonil do mnie wczorajMowil,ze caly dzien o mnie myslal:P i chce zebym przyszla;P Niesamowity czlowiek
Pozniej mam wizyte po miesiacu, po 2 , po pol roku i po roku.

Edytowane przez dzeve
Czas edycji: 2011-02-02 o 16:25
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości