|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na moje oko...za mało białka (obiad!) , brak NNKT, za mało świeżych warzyw. A tą wasę lepiej dodać do II śniadania.
![]() |
#2913 |
Raczkowanie
|
emm, no to tak:
-platki sniadaniowe(2x) - choco tresors + choco krispies + cap'n crunch peanut butter + mleko ok. 225 ml(sniadanko) -obiad- ziemniaki deptane z lyzka masla, piers z kurczaka pieczona z cebula, grzybami, czosnkiem, 4 łychy sałatki z wedzonego kurczaka z curry, brzoskwiniami z puszki i rodzynkami ![]() -8 kostek czekolady Marobou z Daim(deserek) -2 x puszki coli light ![]() ![]() -4 łychy znowu salatki z curry + szklanka spora soku pomaranczowego (kolacja) mniam,mniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2916 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za pochwały
![]() ![]() ![]() Kikuś- serek wiejski z powidłami jest przepyszny!!To moje ulubione połaczenie musisz spróbowac ![]() ![]() No to wkleje i dziś ![]() 1: owsianka na mleku, z serkiem wiejskim i powidłami, bananek i jabłko, z garstke orzeszków. 2: mała pizza, kubuś, chupa chups (poza domem) 3 kawałki kurczaka z ryzem, duszona marchewka, jogurt bananowy 4:bułka ze smażoną rybką, ketchupem, ogórki kiszone-3 sztuki 5: surówka z marchewki, kapusty kiszonej, cebulki, jabłka ![]() 6: będzie: jagodzianka z kakaem-mnniam, tak mnie kusi na słodkie ![]() W prawdzie chciałabym zeby mi troszeczkę cm zeszło tu i ówdzie(tylko kilka) ale nie mam jakos ochoty na redukcję-postanowiłam działać ćwiczeniami-chcę się nieco umięsnić ![]()
#2917 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Wtajemniczenie
|
RRRR!
śniadanko:
II śniadanie:
Obiad:
Kolacja:
i oczywiście w ciągu dnia dużo zielonej herbaty i innych ziółek ![]() może nie jest najlepiej,ale to dopiero 3 dzień redukcji.. OCENIAJCIE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Rozeznanie
|
no to może moje dzisiejsze U:
śniadanie: owsianka na mleku z bananem i połową homo naturalnego i cynamonem ( 6 łyżek czubatych płatków), kawa z mlekiem II: kanapka z bułki żytniego mastermacher, masłem szynką indyczą, sałatą i jajkiem, jabłko obiad: 3 pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaczki, buraczki kawa cykoriowa z mlekiem podwieczorek: jogurt mango z dosypanym musli i trochę BF, znooowu kaaawa ![]() kolacja: kromka żytniego z masłem i pieczenią jakąś z indyka chyba, wiejski z dużą ilością pomidora i ogórka, będą herbaty ![]() może wpadnie jeszcze jabłko albo coś ![]()
#2920 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kikunia- gratuluję wagi! dziubek, a ile masz wzrostu, jeśli można wiedzieć? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2922 |
Raczkowanie
|
![]()
Proszę o ocenę mojego dzisiejszego menu
![]() ![]() Śniadanie: Jajecznica z 2 jajek z pomidorem. Do tego 2 kromki chleba żytniego razowego z serkiem wiejskim light 2% + kawa z mlekiem bez cukru. Obiad: Papryka czerwona faszerowana twarożkiem ligt z Piątnicy wymieszanym z rzodkiewką i ogórkiem, zapiekana. Kolacja: Grapefruit czerwony i mała miseczka galaretki owocowej. W międzyczasie ok. 3h treningu(szkoła baletowa). * Wiem, że jest mało zdrowy, ale czy są w nim jakieś pozytywne aspekty? ![]()
#2923 |
Raczkowanie
|
o, dziękuję bardzo
![]() cieszę się, że jakoś mi wychodzą te jadłospisy, tylko teraz będę pewnie miała problem z przejściem na U... Chcę dodawać po trochu kalorie, ale boję się efektu jojo... A poza tym, czy jeśli przejdę już na zdrowe i smaczne U, będę pozwalała sobie na odrobinę słodkości, a przy tym ćwiczyła ok godziny dziennie, to uda mi się spalić tłuszczyk ![]() ![]() Przepraszam za OT, ale nie wiedziałam, gdzie to napisać ;p
![]() |
#2924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2925 |
Rozeznanie
|
moje RRRR
śn: owsianka z mleka, dużej łyżki twarogu (jak myślicie taki domowej roboty jest bardzo tłusty?), 3 duże łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów. do tego herbata czerwona i marchewka 2śn:0,75 l wody grahamka z 4 plastrami szynki i liściem sałaty, jabłko, pół kostki gorzkiej czekolady obiad:4 poledwiczki polane maggi, kromka razowca (wiem że lepszy ryż czy coś ale nie chciało mi się gotować:p), mała miseczka surówki z ogórka, sałaty, pomidora i szczypiorka z sosem sałatkowym (+oliwa z oliwek i woda), miska kapuśniaku, herbata czerwona podwieczorek: serek homo naturalny z 10 orzechami włosiki, słonecznikiem i migdałami, herbata czerwona kolacja:wiejski z małym pomidorem, plastrem szynki i szczypiorkiem, zielona herbata w międzyczasie było parę łyżek miodu na chore gardło z pwodu braku tabletek :P no i musujące witaminy C
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A brak II śniadania i podwieczorku wynika z braku czasu w tym dniu akurat ![]()
If they don't chase you if you walk away, keep walking. Edytowane przez Raymonda Czas edycji: 2009-04-01 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2929 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() kawa ogólnie wypłukuje wapń i magnez z organizmu.. (jeśli masz może czasem skurcze łydek lub mięśni nad/pod okiem to jest właśnie działanie kawy.. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Raczkowanie
|
dzisiejsze U/P
![]() (wiem, że dużo słodkiego, ale ostatnio mam mega ochotę...) Iśn: grahamka z masłem, twarogiem i miodem; jogurt naturalny z bananem i garścią mieszanki studenckiej IIśn: 1. bułka orkiszowa z masłem, śmietankowym serkiem topionym, sałatą, salami z serem i papryką konserwową 2. prince polo xxl orzechowe, monte drink ![]() rożek cornetto italiano czekoladowy, kubuuuuuś o: opiekane ziemniaki polane śmietaną + fura koperku, wątróbka smażona z cebulką, duużo zasmażanych buraczków (ze śmietaną, octem, cukrem i masłem); leoooon d: wielki omlet z bitą śmietaną i czekoladą, kubas zimnego kakao na mleku 3,2% p: głęboki talerz ryżu ze śmietaną z cukrem waniliowym, płatkami migdałów i truskawkami z cukrem k: 3 zapiekane tosty: 2 z nutellą i bananem, 1 z kremem toffi; nescafe frappe na mleku 3,2% i kończę 250g opakowanie kakaowej chałwy z bakaliami ![]() ![]()
![]() |
#2931 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze lekkie Pee :
Śn: dwie kromki grahama z pasztetem i ogorkiem 2śn : deser z koroną zott o smaku waniliowym Lizak kwaśny , cukierek mleczny O: dużo ziemniaczków z koperkiem , schabowy , mizeria P : pół budyniu krówkowego z Delecty , jabłko K: kromka chleba zwykłego z pasztetem szczypiorkiem i ogorkiem , kromka grahama z Turkiem szczypiorkowym , szczypiorkiem i ogorkiem , 2 kiwi , pomarancza ![]()
#2932 |
Raczkowanie
|
Spróbuję w takim razie tej Inki ,zobaczymy czy nie zauważę aż takiej różnicy
![]() ![]()
#2933 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Raczkowanie
|
Taki chaotyczne U:
1. Owsianka(5 łyżek) na mleku(2%) z twarogiem półtłustym, cynamonem, żurawiną i paroma łyżkami fitelli cynamonowej jabłko 2.Dwie kromki razowego z twarogiem masłem orzechowym! ![]() ![]() 3. Twister z KFC, kilka frytek (oj niezdrowo;P) 4. Dwie kromy razowego z szynka z indyka, kabanosem drobiowym i ketchuem KRZEPKI RADEK (dużo ketchupu, jest pyszny) krówka i dwie kostki czeko ![]() 5. wieśniak 200g z warzywami i chrzanem i jeszcze troche ketchupu KRZEPKI RADEK, pyycha. ![]() Jakoś dziwnie dziś ale tak wyszło. Jeszcze miałam biegunke po 2 śniadaniu ![]()
#2935 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Czytam Was od dłuższego czasu- niektore podiwiam, na inne patrze z żalem że robia sobie krzywde, ale tak naprawde to ja sobie robie największą. Niesety mam ED(moja historia jest dosc zlozona). Moje głupie nie jedzenienie zaprowadzilo mnie prawie do smierci taka prawda. Teraz teoretycznie jest lepiej przytylam od najgorszego stanu 8 kg ale musze tyc dalej a ja nagle zatrzymalam sie i zaczelam cofac. Uroli choroby... Teraz waze jakies 38,5kg..(wiem paranoja)a mimo to nie umiem sie jakos zmobilizowac postanowilam wstawic tu dzis moj beznadziejny jadlospis dostac od Was kopa w tylek i moze to mnie zmobilizuje... A wiec z założenienia P a wyszło raczej R: śn. paluch kornspitz jedna obie połówki z daniem na głoda i warzywami(tylko posmarowane a nie cały kubeczek-niestety) IIśn 3 gałki lodów ze starowiślnej(pycha...choc wiem ze na P mało) ob. kubek zupy pomidorowej(czystej u mnie sie zup nie zabiela)na drugie jajko sadzone na teflonie, kubek kefiru, fasolka szparagowa i kasza kus kus pod. kawałek niesety bardzo bardzo mały(nawet chyba tego kawałkiem nazwac nie mozna) karpatki, pare cukierkow i marchewa kol. znow ten paluch z szynka drobiowa jedna czesc druga z jakims serkiem do kanapek i warzywa teraz jabluszko.. No coz wiem tragedia to malo powiedziane, ja sie zabijam kiedy to do mnie dotrze i jak zwykle tlumaczenia tu nie zdazylam tu cos tam itp itd... i znow wyladuje w szpitalu chyba ze predzej w grobie Znow sie coflam bop przestraszylam sie ze na 1500kcal tyje...paranoja... doradzcie kopnijcie w tylek prosze.. Caluje i tulę..
#2936 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Rozeznanie
|
To ja wkleję moje Pe. Ciągle zbieram się po ed, ale już jest lepiej
![]() Śniadanie - szklanka soku pomarańczowego (według wierzeń mojego taty - poprawia apetyt z rana), 2x opiekany chleb tostowy, jeden z wędliną wiejską, żółtym serem i pomidorem, drugi z serkiem naturalnym Mój ulubiony pysypana szczypiorkiem; zielona herbata 2 śniadanie - dużee jabłko wkrojone do jogurtu musli brzoskwiniowego, 2 łyżki otrębów ze śliwkami, łyżeczka miodu podczas szaleństwa zakupowego -> banan, 05,l butelka soku mandarynkowego Obiad - zupa cebulowa zabielana jogurtem naturalnym (przyzwyczajenie, tak po prostu lubię) i łyżką mąki, ze startym żółtym serem i grzankami robionymi na masełku; później marchewka do pochrupania przy komputerze Podwieczorek - ok 100g orzeszków ziemnych solonych Kolacja - Kromka razowca z serkiem naturalnym Mój ulubiony i pomidorem, melisa I jak, oceni ktoś ? Błagam, powiedzcie, ze dobiłam już do 2000 kcal... ![]()
#2938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Wtajemniczenie
|
Shpilcia dziękuję
![]() ![]() 'salsa niestety kupowana, ale bardzo dawno nie jadłam, tak tylko spróbowałam, żeby nie zapomnieć jak smakuje ![]() 'wędlinki niestety nie mogłam dołożyć, ponieważ nie jem mięsa (nie, nie jestem wegetarianką ![]() 'zapomniałam dopisać, że płatki ryżowe były na mleku 3,5% ;/ więc białko było.. jutro idę na zakupy.. 'co do surówki... hmm, właśnie nie chciałam jej robić, tylko tak osobno wszystko wszamać ![]() Edytowane przez Kissulka Czas edycji: 2009-04-01 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.