Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-12, 21:29   #2911
sleepy
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość

O rany, moja siostrzenica bawi się moimi pędzlami - musiałam wyjść z łazienki, nie mogę na to patrzeć - ściera kurze pędzlem do pudru i go całkowicie zgniata, maluje sobie oczy pędzlem do podkładu. A w tym czasie śpiewa "szczotka, pasta, kubek, zimna woda" Pędzle sephory są niezniszczalne Ale na wszelki wypadek muszę sobie kupić nowy
Moja siostrzenica też podkrada moje pędzle. Ale wie że nie służą do ścierania kurzu mizia się nimi po swojej twarzy
Stary 2009-04-12, 21:47   #2912
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
No nie, pędzle leżą w takim miejscu, żeby kota się nie dobrała - boję się myśleć, jak by mieszkanie wyglądało po takiej zabawie
Chociaż nie wiem, ile wytrwają z małym dzieckiem
Hehe, no właśnie, może być jeszcze gorzej

Ja zmykam już spać, jutro znowu rano pobudka i cały dzień w drodze
Stary 2009-04-12, 22:11   #2913
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
A jakiego szamponu Ziai używałaś?
Czarną Rzepę na zmianę z Proteinami Ryżowymi. Rewelacyjne

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
i przygarnelam kociaczka za trzy tygodnie bedzie juz u mnie )))
cudowne

Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
Dzięki no to już wiem, jaki będzie mój następny tonik
i mój też co wejdę na Allegro to mnie kusi Clarena

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 22:23   #2914
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Witam Was
Trochę już mnie męczą te Święta... wybiłam się z trybu, i jestem jakaś taka rozlazła Na szczęście nie przejadłam się jakoś strasznie.

Kusi mnie jakiś kosmetyk Chcę, żeby się w końcu coś skończyło Chciałabym jakiś nowy błyszczyk, cienie, róż ... Już jestem zmęczona używaniem ciągle tego samego.

I wymyśliłam sobie co chcę - puder słoneczny Shiseido z filtrem. Ostatnio użyłam u cioci i się zakochałam Czekam tylko na jakąś ciekawą promocję

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 22:45   #2915
MagJa
Zakorzenienie

Witam leniwie
Odkąd wstałam jestem padnięta, nie pomaga Bodymax (a już piaty dzień go łykam), nie pomaga kawa, chodzę i ziewam Zaraz chyba pójdę, spać, to może chociaż jutro będzie lepiej
W ogóle to myślałam, że sobie odpocznę trochę w te święta, a tu nic z tego. Wczoraj wieczór u babci, dziś cały dzień u drugiej babci, jutro znów u rodzinki. Wszystko ładnie pięknie, ale mnie już dawno takie siedzenie przy stole w świeta nudzi. Ileż można

Cytat:
Napisane przez bossy Pokaż wiadomość
Ja doszłam do wniosku, że te wszystkie balsamy wyszczuplające są o kant dupy rozbić. Wolę robić co 2-3 dni peeling z kawy, czysta kofeina, lepiej działa wyszczuplająco niż te balsamy i do tego ujędrniający l`oreal albo mocno nawilżający balsam i jest świetnie.
Poza tym nie lubię tych wszelkich wyszczuplających bo praktycznie każdy jest chłodzący lub rozgrzewający. Szkoda, że nie pomyśleli, że nie każdy taki efekt lubi. Ja wręcz nienawidzę.
Dokładnie tak samo myślę i też nie lubię takich efektów specjalnych. A rozgrzewających to wręcz nie mogę ze względu na naczynka.

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Zaraz idę powalczyć o piękną figurę - świąteczny obiad a potem góra ciasta.
Takiemu to dobrze

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
mi też się cellulit powiększa.. ale ja nie mam totalnie cierpliwości do wmasowywania żadnych specyfików antycellulitowych, efekt chłodzący Eveline mnie zabija dlatego wolę zacząć ćwiczyć i dołączyć do tego w miarę lekką dietę... oczywiście po świętach
Też mam takie zamiary na po świętach. Ćwiczyć już w sumie zaczęłam, tylko teraz trzeba by lekko zmienić nawyki żywieniowe. I z tym może być problem Muszę znów zacząć nosić sobie obiadki do pracy, a właściwie to przestawić się na sałatki i surówki bardziej, zamiast zapychać się czym się da

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
dlatego ja codziennie używam gąbki antycellulitowej szorstkie to, ale przynajmniej działa
Też się do niej przymierzam, ale coś czuję, że skończy się jak z masażerem, czyli po tygodniu odejdzie w niepamięć Także może na początek wyciągnę z szafki masażer i postaram się nim pomasować pod prysznicem. Na mokro tak nie boli

Cytat:
Czyli rasowy dachowiec Dachowce są najładniejsze A moja kota mimo 12 lat nadal ma mięciutkie futerko, na brzuchu, tylko skubanica nie chce dać się tam głaskać - chyba się boi, że jej zepsujemy tę kaczą miękkość
Moja też na brzuszku ma takie mięciutkie futerko. Takie kizi-mizi normalnie. I czasem pozwala mi tam nawet całą moją głowę wsadzić

zizku, zjadło mi cytata oczywiście Twoja nowa kicia jest p-r-z-e-s-ł-o-d-k-a W ogóle to zazdroszczę całego trego kocińco-psińca Twojego. Też bym taki chciała w przysłości, ale na razie ja mam 1 kota, a TŻ 1 psa i to już może być problem, bo nie wiemy czy one w ogóle są w stanie żyć razem

Cytat:
Niech mi ktoś odetnie internet, bo zamówię pędzel z edm (i stos innych rzeczy)
Hehe, mi też powinni odciąć, bo nawet to, że jest kiepski i wooooolny nie przeszkadza mi w zamawianiu kolejnych staników. Znów zamówiłam 2, jeden nawet z gatkami. No ale dostałam mailika z powiadomieniem o wyprzedaży, ceny były kuszące, a ja z ostatnio zamawianych staników zostawiłam tylko 2, resztę poodsyłałam, skąd przyszła, więc same wiecie. To była po prostu konieczność

Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2009-04-12 o 22:47
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 22:50   #2916
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Cytat:
Napisane przez Olaola Pokaż wiadomość
Ojoj... strasznie mnie kusisz tyle pięknych różowości mają na stronie, że już raz w gorączce robiłam długą listę, czego bym chciała spróbować potem spojrzałam na zasoby mojej kosmetyczki i opamiętałam się, hehe. Ale pomyślę za jakiś czas znowu, czy by czegoś nie zamówić, skoro tak polecasz Jakie masz kolory?
Kusze kusze ale sama popatrz bo warto nie tylko EDM ale Lumiere ma piekne kolory i taaaki wybor.
Mnie bylo ciezko zaspokoic pod katem odcienia i nasycenia rozu,praktycznie zadna firma nie ma do komca takiego jak chcialabym choc wyjatkiem jest L'oreal Blush Delice jednak tutaj pojawia sie problem napigmentowania koloru.

Zrobie zdjecia w wolnej chwili ale z EDM mam sample Raspberyy Sherbet,Best Friends,mini Soft Bronzer i pelnowymiarowy Pink Snowflakes-cudny odcien bladego i zimnego rozu.

Z Lumiere wzielam sample brazera Ambrosia a roze mam w kolorach Poppy,Violaceous seria veena blush.

Mialam okazje juz poprobowac roznosci ale ciagle kusza mnie nowe i chyba nie zdecyduje sie na pelnowymiarowe opakowania tylko wezme nowe porcje sampli,tymbardziej ze przy takim wyborze ciezko sie zdecydowac na ten jeden jedyny

Cytat:
Czy fix to po prostu torebkowy rumianek? czy jeszcze coś innego? Głupie pytanie, ale wolę się upewnić, zanim to położę na oko na pewno spróbuję tego sposobu, do szału mnie doprowadza to oczko
Tak,to torebkowy rumianek-moesz go nawet dac do zamrazki na kilka minut i pozniej nalozyc na okolice oka lub samo oko.

Cytat:
Dlatego właśnie wydaje mi się, że oliwka posłuży do tego celu lepiej niż zwykły balsam - dłużej schodzi, nim się wchłonie, a więc zdążę wykonać MASAŻ, a nie tylko posmyrać się po udzie

Caly myk polega na tym,ze oliwka ma inna baze i stad lepszy efekt masazu-zaden balsam nie da takiego "poslizgu" chyba,ze wzbogacimy go czyms dodatkowo

Cytat:
Muszę powiedzieć, że faktycznie żel ze świetlikiem trochę pomaga - wydaje mi się, że skóra uspokaja się szybciej, niż to było ostatnim razem. Niestety nie nawilża jakoś świetnie też mi się nie zdaje, że to reakcja na kosmetyk, bo tak jak i Ty nic nowego nie zaczęłam stosować, poza tym już kilka razy się to zdarzyło i nigdy skóra nie zaczynała znów wariować po powrocie do kremu/toniku/żelu gdy już uczulenie zeszło.
Chyba faktycznie to wina monitora
Wez sobie jeszcze wapno odczulajace a jak to nie bardzo zlagodzi to polecam kupno masci Vita Pos (dostepna w kazdej aptece za grosze ok.4zl chyba kosztuje) i smaruj okolice oczu.

Cytat:
A moje aukcje kurczę się nie ruszają za to przy okazji wystawiania oczywiście zaczęłam przeglądać różne rzeczy na Allegro i wiele mnie kusi, a to nie tak miało być muszę się opanować
Za to następnym razem jak przyjadę do PL na pewno skorzystam z kilku ofert, będzie mi potrzebna nowa maska algowa Ziaji, chcę parę książek...
Hihihihi jak wchodze na All to zawsze cos wypatrze ale wiem,ze czasami to bywa roznie-sa okresy ze malo co sie rusza a czasami tyle,co akucja wystawiona zostaje skasowana.

Zanim zdecydujesz sie na maske algowa z Ziaji i to moze przekonam Cie do Bielendy?jakosciowo lepsza
Stary 2009-04-12, 23:01   #2917
201604211131
Konto usunięte

Zaraz idę spać, ale jeszcze wam odpiszę
Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Moja siostrzenica też podkrada moje pędzle. Ale wie że nie służą do ścierania kurzu mizia się nimi po swojej twarzy
Dzieci są mega ciekawskie wszystkiego muszą dotknąć. A przy okazji, może będzie z niej mała pudernica
Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
Ja zmykam już spać, jutro znowu rano pobudka i cały dzień w drodze
Ojej Lizzie Nie martw się szybko zleci
Cytat:
Czarną Rzepę na zmianę z Proteinami Ryżowymi. Rewelacyjne
Jak się wezmę za pielęgnację to ją kupię
Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Hehe, mi też powinni odciąć, bo nawet to, że jest kiepski i wooooolny nie przeszkadza mi w zamawianiu kolejnych staników. Znów zamówiłam 2, jeden nawet z gatkami. No ale dostałam mailika z powiadomieniem o wyprzedaży, ceny były kuszące, a ja z ostatnio zamawianych staników zostawiłam tylko 2, resztę poodsyłałam, skąd przyszła, więc same wiecie. To była po prostu konieczność
O jakie zamówiłaś
Cytat:
Napisane przez Hexxana Pokaż wiadomość
Kusze kusze ale sama popatrz bo warto nie tylko EDM ale Lumiere ma piekne kolory i taaaki wybor.
Mnie bylo ciezko zaspokoic pod katem odcienia i nasycenia rozu,praktycznie zadna firma nie ma do komca takiego jak chcialabym choc wyjatkiem jest L'oreal Blush Delice jednak tutaj pojawia sie problem napigmentowania koloru.

Zrobie zdjecia w wolnej chwili ale z EDM mam sample Raspberyy Sherbet,Best Friends,mini Soft Bronzer i pelnowymiarowy Pink Snowflakes-cudny odcien bladego i zimnego rozu.

Z Lumiere wzielam sample brazera Ambrosia a roze mam w kolorach Poppy,Violaceous seria veena blush.

Mialam okazje juz poprobowac roznosci ale ciagle kusza mnie nowe i chyba nie zdecyduje sie na pelnowymiarowe opakowania tylko wezme nowe porcje sampli,tymbardziej ze przy takim wyborze ciezko sie zdecydowac na ten jeden jedyny
Pokaż, pokaż może w lipcu do mnie wpadną?
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-12, 23:19   #2918
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Zanim zdecydujesz sie na maske algowa z Ziaji i to moze przekonam Cie do Bielendy?jakosciowo lepsza
Co prawda Ziaji nie miałam, bo jakoś nie mam przekonania, ale Bielendę polecam. Lubię bardzo, chociaż nie bardzo mogę się zmobilizować do stosowania

Cytat:
Napisane przez wirlandia Pokaż wiadomość
O jakie zamówiłaś
Znów Maskaradki, jednak one na mnie najlepiej leżą.
Komplecik Minerva i Coquette Ivory (nie pokazali na focie), bo mam już tą czarno-turkusową Kokietkę i jest świetna Co prawda czarna ciutkę przymała, ale tą zamówiłam większą i mam cichą nadzieję, że nie będzie dużo za dużą. Kiedyś kiedyś mierzyłam czarno-beżową 34G i się w niej topiłam, no ale skoro teraz 34FF lekko bułkuje, to może już się nie utopię.
Kusi mnie jeszcze gorser Minerva, ale mam już 3 gorsety i wkładam je tylko na b. specjalne okazje , w sumie jeden jeszcze nierozdziewiczony więc póki co racjonalne argumenty działają i go nie klikam. Jeszcze
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-12, 23:43   #2919
Olaola
Zadomowienie

Cytat:

Wez sobie jeszcze wapno odczulajace a jak to nie bardzo zlagodzi to polecam kupno masci Vita Pos (dostepna w kazdej aptece za grosze ok.4zl chyba kosztuje) i smaruj okolice oczu.

Uwielbiam Blush Delice to jeden z moich ulubieńców, zdecydowanie

Z Everyday Minerals podoba mi się Favourite Hoodie, DVR Saturday, Theme Park, Cookie Sheet... i pewnie dziesięć innych tyle że na monitorze tutaj wyglądają te kolory zupełnie inaczej niż gdy przeglądałam je w Londynie... nie wiem, któremu monitorowi wierzyć Stronę Lumiere muszę dopiero przejrzeć. Tak czy inaczej na zakup czegokolwiek pozwolę sobie dopiero za jakiś czas, póki co mam silne postanowienie poprawy i zużywam, zużywam...
Czy takie sample starczają na długi czas?

Maskę algową Ziaji już próbowałam - tę nawilżającą, jestem zachwycona, to jeden z moich ulubionych kosmetyków jeśli Bielenda ma być jeszcze lepsza, to na pewno dam jej szansę. A którą polecasz? Myślę, że będę kupować za jakieś półtora-dwa miesiące

Poproszę w aptece o tę maść

EDIT: MagJu, jaką Bielendę masz?

Edytowane przez Olaola
Czas edycji: 2009-04-12 o 23:44
Olaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 00:38   #2920
Hexxana
Zakorzenienie

GG do Hexxana Wyślij wiadomość przez MSN do Hexxana

Cytat:
Uwielbiam Blush Delice to jeden z moich ulubieńców, zdecydowanie

Z Everyday Minerals podoba mi się Favourite Hoodie, DVR Saturday, Theme Park, Cookie Sheet... i pewnie dziesięć innych tyle że na monitorze tutaj wyglądają te kolory zupełnie inaczej niż gdy przeglądałam je w Londynie... nie wiem, któremu monitorowi wierzyć Stronę Lumiere muszę dopiero przejrzeć. Tak czy inaczej na zakup czegokolwiek pozwolę sobie dopiero za jakiś czas, póki co mam silne postanowienie poprawy i zużywam, zużywam...
Czy takie sample starczają na długi czas?

Maskę algową Ziaji już próbowałam - tę nawilżającą, jestem zachwycona, to jeden z moich ulubionych kosmetyków jeśli Bielenda ma być jeszcze lepsza, to na pewno dam jej szansę. A którą polecasz? Myślę, że będę kupować za jakieś półtora-dwa miesiące

Poproszę w aptece o tę maść

EDIT: MagJu, jaką Bielendę masz?
Smaple sa naprawde mega wydajne i np.ten z EDM starcza na ok.miesiac czasu biorac pod uwage,ze stosujemy go codziennie

Ziaja pod katem pielegnacji jest taka sobie a seria profesjonalna nie powala,wyjatkiem jest tonik normalizujacy o ile dobrze pamietam a reszta bardzo przecietna-Bielenda wypada lepiej,moim ulubiencem jest akurat maska algowo zurawinowa

Wrzucam czesc zdjec reszta za chwile
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010818.jpg (147,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010826.jpg (37,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010829.jpg (32,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010949.jpg (40,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Lumiere.jpg (143,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg EDM.jpg (147,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg EDM a.jpg (144,2 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez Hexxana
Czas edycji: 2009-04-13 o 00:49
Hexxana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 06:19   #2921
201604211131
Konto usunięte

Dzień dobry w drugi dzień świąt
Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Znów Maskaradki, jednak one na mnie najlepiej leżą.
Komplecik Minerva i Coquette Ivory (nie pokazali na focie), bo mam już tą czarno-turkusową Kokietkę i jest świetna Co prawda czarna ciutkę przymała, ale tą zamówiłam większą i mam cichą nadzieję, że nie będzie dużo za dużą. Kiedyś kiedyś mierzyłam czarno-beżową 34G i się w niej topiłam, no ale skoro teraz 34FF lekko bułkuje, to może już się nie utopię.
Kusi mnie jeszcze gorser Minerva, ale mam już 3 gorsety i wkładam je tylko na b. specjalne okazje , w sumie jeden jeszcze nierozdziewiczony więc póki co racjonalne argumenty działają i go nie klikam. Jeszcze
Bardzo ładne
Cytat:
Smaple sa naprawde mega wydajne i np.ten z EDM starcza na ok.miesiac czasu biorac pod uwage,ze stosujemy go codziennie

Ziaja pod katem pielegnacji jest taka sobie a seria profesjonalna nie powala,wyjatkiem jest tonik normalizujacy o ile dobrze pamietam a reszta bardzo przecietna-Bielenda wypada lepiej,moim ulubiencem jest akurat maska algowo zurawinowa

Wrzucam czesc zdjec reszta za chwile
Bardzo ładne Hex, może się na nie skuszę w Lipcu?
Stary 2009-04-13, 07:27   #2922
isa666
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
i przygarnelam kociaczka za trzy tygodnie bedzie juz u mnie )))
Och, ach jaki cudny! Pogłaskaj kiciusia od cioci Asi

--------------------------
Właśnie sobie zdałam dziś rano sprawę, że muszę zrobić porządne zakupy, bo kończy mi się:
- micel Ziaji - nie wiem czy go kupić już po raz 3 czy 4 czy może spróbować tego z Daxa?
- tonik dla wrażliwców Garnier - kupię albo jego albo jego zielonego "brata"
- tusz do rzęs - kupię na pewno znów False Lash Effect
- polski Wax dla blondynek - chcę go ponownie, bo jest super
Do tego nie mam obecnie żadnego peelingu do ciała, chcę jeszcze jakąś maskę do włosów iii...może nowy szampon
Jak do tego dodam jeszcze zamówienie z BU, z Avonu i Ori to mogę ogłosić bankructwo No chyba, że Avon i Ori sobie odpuszczę, bo z BU na pewno nie zrezygnuję.

EDIT: A co do lanego poniedziałku, to ja też go niecierpię i dlatego nie wychodzę dziś z domu nigdzie
Stary 2009-04-13, 08:30   #2923
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość

On jest faktycznie taki dobry? Jak często go używasz?

Stary 2009-04-13, 08:35   #2924
noseknosek

Przez Was od godziny siedzę i buszuję w poszukiwaniu informacji o maskach algowych Bielendy i serii nawilżającej Clareny Oczywiście maskę algową koniecznie muszę mieć, tylko sama nie wiem jaka byłaby najlepsza.
Hexx a masz może porównanie alg Clareny z Bielendą?

Madziu polski Wax jest naprawdę super ja co prawda używałam tylko tego pomarańczowego, ale jest super!

biegam
Stary 2009-04-13, 08:49   #2925
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie sobie zdałam dziś rano sprawę, że muszę zrobić porządne zakupy, bo kończy mi się:
- micel Ziaji - nie wiem czy go kupić już po raz 3 czy 4 czy może spróbować tego z Daxa?
- tonik dla wrażliwców Garnier - kupię albo jego albo jego zielonego "brata"
- tusz do rzęs - kupię na pewno znów False Lash Effect
Do tego nie mam obecnie żadnego peelingu do ciała, chcę jeszcze jakąś maskę do włosów iii...może nowy szampon
Jak do tego dodam jeszcze zamówienie z BU, z Avonu i Ori to mogę ogłosić bankructwo No chyba, że Avon i Ori sobie odpuszczę, bo z BU na pewno nie zrezygnuję.

EDIT: A co do lanego poniedziałku, to ja też go niecierpię i dlatego nie wychodzę dziś z domu nigdzie
Ja też nie lubię lanego poniedziałku
Ja realizuję póki co wishlistę kolorówkową
A z pielęgnacji powoli lista się klaruje.
Stary 2009-04-13, 08:51   #2926
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
Przez Was od godziny siedzę i buszuję w poszukiwaniu informacji o maskach algowych Bielendy i serii nawilżającej Clareny Oczywiście maskę algową koniecznie muszę mieć, tylko sama nie wiem jaka byłaby najlepsza.

Madziu polski Wax jest naprawdę super ja co prawda używałam tylko tego pomarańczowego, ale jest super!
Aj nie dotarły do mnie próbki alg Ziaji a wtedy mogłabym porównać z algami clareny. Nie wiem czy Ice nie używała Ziaji bo wysłałam Jej resztkę clareny, więc może ona by coś powiedziała.

Krem nawilżający clareny też jest świetny. Ja już w ogóle mam długą listę, tego co będę kupować. kwasy 35% to must have, są świetne, a teraz tańsze trochę więc chyba kupię na jesień i wrzucę do lodówki. I jeszcze kilka innych rzeczy

Co do Waxa używałam rainforest - nic specjalnego, nic nie zrobiło :/

Obecnie szukam info o Active C. Jakie są inne kremy z wit C godne polecenia? Czy lepsze jest to serum z BU (miałam je, fajne, ale może jest coś lepszego?). No i czy można te preparaty z wit C stosować latem?

.supergirls just fly.
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 08:54   #2927
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
On jest faktycznie taki dobry? Jak często go używasz?
Używam go raz na tydzień, bo w tygodniu nie mam czasu myjąc włosy rano przed pracą Ale efekty są naprawdę świetne - włosy lejące, miękkie, gładkie i takie milusie w dotyku Po zagranicznym Waxie były sztywne i miałam wrażenie, że końcówki wcale nie są w lepszym stanie, poza tym zagraniczny Wax śmierdzi a ten polski pachnie bardzo ładnie
Mam nadzieję, że w SP mają nadal te polskie Waxy, bo właśnie tam go kupiłam jak była promocja.
Stary 2009-04-13, 09:03   #2928
noseknosek

Cytat:
Aj nie dotarły do mnie próbki alg Ziaji a wtedy mogłabym porównać z algami clareny. Nie wiem czy Ice nie używała Ziaji bo wysłałam Jej resztkę clareny, więc może ona by coś powiedziała.
ale ogólnie polecasz algi Clareny? a jeśli tak to które? używałaś razem z serum i aktywatorem czy solo?
Cytat:
Napisane przez bossy
Krem nawilżający clareny też jest świetny. Ja już w ogóle mam długą listę, tego co będę kupować. kwasy 35% to must have, są świetne, a teraz tańsze trochę więc chyba kupię na jesień i wrzucę do lodówki. I jeszcze kilka innych rzeczy
ja siedzę 'w Clarenie' od rana i się strasznie na wszystko napalam

Cytat:
Używam go raz na tydzień, bo w tygodniu nie mam czasu myjąc włosy rano przed pracą Ale efekty są naprawdę świetne - włosy lejące, miękkie, gładkie i takie milusie w dotyku Po zagranicznym Waxie były sztywne i miałam wrażenie, że końcówki wcale nie są w lepszym stanie, poza tym zagraniczny Wax śmierdzi a ten polski pachnie bardzo ładnie
Mam nadzieję, że w SP mają nadal te polskie Waxy, bo właśnie tam go kupiłam jak była promocja.
Widziałam niedawno w SP i pojawił się jakiś nowy - mleczny chyba
Od siebie bardzo polecam taką -> http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21676

biegam
Stary 2009-04-13, 09:06   #2929
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
ale ogólnie polecasz algi Clareny? a jeśli tak to które? używałaś razem z serum i aktywatorem czy solo?
ja siedzę 'w Clarenie' od rana i się strasznie na wszystko napalam
ja miałam pełne opakowanie chyba nawilżająco-napinających. są rewelacyjne! oczywiście, że polecam
używałam solo a jak kupiłam kapsułki Gal to na kapsułkę
No rozumiem napalenie seria calming też jest b.dobra. miałam próbki.
a np kolagenowe itp używa znajoma, która mnie clareną zaraziła ))
i ona miała wszystkie algi i mówi, że są rewelacyjne, więc jej wierzę a aktywator jest zbędny, mieszasz normalnie z wodą.

.supergirls just fly.
Stary 2009-04-13, 09:09   #2930
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam niedawno w SP i pojawił się jakiś nowy - mleczny chyba
Od siebie bardzo polecam taką -> http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21676
Ja chyba kupię od razu 2 Waxy: dla blondynek i ten też chętnie wypróbuję, bo miałam go brać już za pierwszym razem, ale jednak zdecydowałam się na ten do blondów Teraz w SP rzadko bywam, więc zrobię sobie zapas na jakiś czas Może w piątek po pracy skoczę na zakupy jak mi się będzie kcieć.

Hexiu pisałaś o serii profesjonalnej Bielendy. Gdzie można kupić te kosmetyki?

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2009-04-13 o 09:15
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 09:14   #2931
noseknosek

Cytat:
ja miałam pełne opakowanie chyba nawilżająco-napinających. są rewelacyjne! oczywiście, że polecam
używałam solo a jak kupiłam kapsułki Gal to na kapsułkę
No rozumiem napalenie seria calming też jest b.dobra. miałam próbki.
a np kolagenowe itp używa znajoma, która mnie clareną zaraziła ))
i ona miała wszystkie algi i mówi, że są rewelacyjne, więc jej wierzę a aktywator jest zbędny, mieszasz normalnie z wodą.
super w takim razie darowałabym sobie aktywator i wzięłabym dwa rodzaje alg
tylko one są chyba bardzo wydajne?
no i serum.. i tonik

biegam
Stary 2009-04-13, 09:18   #2932
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Ja też mnie kusi Clarena, mam nawet katalog z mojego salonu, i ceny niektórych kosmetyków są wyższe na allegro niż w katalogu A na tonik, który chwali bossy też mam ochotę Nosku, może jakieś zbiorowe zamówienie ?

Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny, zakupię jak wykończę jakąś maskę

Stary 2009-04-13, 09:23   #2933
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
super w takim razie darowałabym sobie aktywator i wzięłabym dwa rodzaje alg
tylko one są chyba bardzo wydajne?
no i serum.. i tonik
Są wydajne. Ja robiłam z 1,5 łyżki tylko. Na mojej liście są:

- kwasy
- serum antybakteryjne
- serum nawilżające
- maska rozpulchniająca
- krem calming
- krem nawilżający
- mleczko nawilżające
- algi nawilżające, antybakteryjne
- peeling enzymatyczny

i kilka pozycji dla mamy..

.supergirls just fly.
Stary 2009-04-13, 09:23   #2934
noseknosek

Cytat:
Ja też mnie kusi Clarena, mam nawet katalog z mojego salonu, i ceny niektórych kosmetyków są wyższe na allegro niż w katalogu A na tonik, który chwali bossy też mam ochotę Nosku, może jakieś zbiorowe zamówienie ?
no pewnie a co Cię kusi oprócz toniku?

bossy ale lista

biegam

Edytowane przez noseknosek
Czas edycji: 2009-04-13 o 09:26
Stary 2009-04-13, 09:25   #2935
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
no pewnie a co Cię kusi oprócz toniku?
Może peeling enzymatyczny z serii Calming i jakaś maska/algi. A kiedy byś chciała zamawiać, bo mi się nie spieszy prawdę mówiąc

Stary 2009-04-13, 09:29   #2936
bossy
Zakorzenienie

Cytat:
bossy ale lista
myślałam jeszcze o kremie z vit c ale musiałabym napisać najpierw do nich jakie on ma stężenie vit c.
ale to zamówienie dopiero chyba zrealizuję w sierpniu jakoś, bo nie kupuję już od dawna niczego co nie jest mi potrzebne. więc najpierw pokończę to co mam i dopiero wtedy pozamawiam. no chyba, że rozbiję zamówienie na 2 fazy....

A czy chciałaby się któraś z Was wymienić na puder Clinique blended face? Niedawno kupiony, użyty kilka razy....

.supergirls just fly.

Edytowane przez bossy
Czas edycji: 2009-04-13 o 09:37
Stary 2009-04-13, 09:36   #2937
kochanie
Wtajemniczenie

Dzień dobry Zjadło mi cytaty, więc piszę z pamięci:

Magju piękny jest ten stanik, co zamówiłaś! Czemu ja mam taki mały biust?

Hex, ładne minerałki, ciekawe kiedy moje nowe dolecą Mam do Ciebie małe pytanie: jesteś zadowolona z cieni edm? Bo kusi mnie jeden zestaw z pędzlem (najbardziej pędzel) i nie wiem, czy warto....

Cytat:
Obecnie szukam info o Active C. Jakie są inne kremy z wit C godne polecenia? Czy lepsze jest to serum z BU (miałam je, fajne, ale może jest coś lepszego?). No i czy można te preparaty z wit C stosować latem?
Hex powie Ci więcej, ja wiem tylko, że:
To, które jest lepsze zależy od skóry. Jedne osoby chwalą bardzo serum robione samemu (np. wg przepisu z mazideł) a inne mówią, że nic nie robi i że lepszy jest active C... Z kremów z apteki jest jeszcze redermic i flavo C - serum i krem chyba też.
No i można stosować latem, nawet powinno się, najlepiej pod filtry, bo wzmacnia ochronę przeciwsłoneczną

A ja od rana jestem zła na banki. Kto to słyszał, żeby robić taką długa przerwę w w elektronicznych przelewach?! Zrobiłam przelew w piątek, a pieniądze pewnie dojdą jutro po południu! Ja chcę zapłacić za minerały!
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-13, 09:44   #2938
bossy
Zakorzenienie

Cytat:

Hex powie Ci więcej, ja wiem tylko, że:
To, które jest lepsze zależy od skóry. Jedne osoby chwalą bardzo serum robione samemu (np. wg przepisu z mazideł) a inne mówią, że nic nie robi i że lepszy jest active C... Z kremów z apteki jest jeszcze redermic i flavo C - serum i krem chyba też.
No i można stosować latem, nawet powinno się, najlepiej pod filtry, bo wzmacnia ochronę przeciwsłoneczną

Super, dziękuję Chodziło mi głównie o to czy można latem, bo, że to kwestia cery, który lepszy to wiem. Ja chwalę sobie ten z BU ale teraz chcę jednak coś innego wypróbować I chyba kupię Active C.

.supergirls just fly.
Stary 2009-04-13, 09:48   #2939
noseknosek

Cytat:
Może peeling enzymatyczny z serii Calming i jakaś maska/algi. A kiedy byś chciała zamawiać, bo mi się nie spieszy prawdę mówiąc
Hmm..ja myślałam o zamówieniu tak w najbliższym tygodniu.

biegam
Stary 2009-04-13, 09:51   #2940
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Wax jest na liście - kupię ten do przetłuszczających się - ten zielony.
Cytat:
Są wydajne. Ja robiłam z 1,5 łyżki tylko. Na mojej liście są:

- kwasy
- serum antybakteryjne
- serum nawilżające
- maska rozpulchniająca
- krem calming
- krem nawilżający
- mleczko nawilżające
- algi nawilżające, antybakteryjne
- peeling enzymatyczny

i kilka pozycji dla mamy..
Niezła lista
U mnie jest:
szampon do farbowanych
odżywka do farbowanych
Wax
masło do ciała
peeling
pianka z Lirene - Pharmaceris
maska z Sephory
maseczka Gallenica
Blue Corn
i pewnie coś jeszcze
Cytat:
Dzień dobry Zjadło mi cytaty, więc piszę z pamięci:

Magju piękny jest ten stanik, co zamówiłaś! Czemu ja mam taki mały biust?
A ja od rana jestem zła na banki. Kto to słyszał, żeby robić taką długa przerwę w w elektronicznych przelewach?! Zrobiłam przelew w piątek, a pieniądze pewnie dojdą jutro po południu! Ja chcę zapłacić za minerały!
Banki mają teraz przerwę. A kochanie - wejdź w google wpisz elektroniczny bra-fitter i ci pokaże prawdziwy rozmiar - u mnie z 75B się zrobiło 65D - i nie jest to wielki stanik.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości