|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame cz. III
Cytat:
A mogę zostać dyrektorem i później już nic nie sprzedawać? Będę dalej dyrektorem czy mnie wyleją?
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aby otrzymywac $$$ musisz miec sprzedaz na minimum 200pp. gdy juz przejdziesz okres kwalifikacyjny otrzymujesz tytuł, jego utrzymywanie jest takie samo jak postepowanie kwalifikacyjne. czyli jesli w ciagu roku nie bedziesz utrzymywała poziomu dyrektorskiego przez min 8 katalogów to stracisz poziom dyrektora. nikt CIę wylac nie moze bo pracujesz sama u siebie, czyli zakładasz działalność gospodarczą . co najwyżej mozesz zwinąć interes.
![]() |
#2913 |
Rozeznanie
|
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Raczkowanie
|
Wiem że pewnie już było, ale w ciągu ilu dni od odebrania paczki trzeba zapłacić za zamowienie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zakorzenienie
|
właściwie to nie, bo jeśli przejdziesz kwalifikacje, to oznacza, że umiesz panowac nad zespołem, skutecznie planować i realizowac cele. na takim etapie zespół się ciągle rozwija, masz juz kluczowe osoby, które też mają jasno wytyczone cele i do nich dążą... sumując: jest naprawde mała szansa niepowodzenia na takim poziomie. chyba, ze całkowicie przestaniesz pracowac z zespołem.
#2918 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiadomo, ze żeby zacząć prowadzic jakis biznes trzeba sie przygotowac, zrobic analize rynku itd itp. zainteresowac się firmą i tendencjami, którymi kieruje się rynek. wtedy podejmuje się decyzję czy próbujesz czy nie. Zadna firma czy człowiek nie moze zagwarantowac Ci sukcesu. Nie chcę tutaj stawać po stronie firmy czy jej reklamować, ale ori to bardzo dynamicznie rozwijająca się firma.. szczególnie w Polsce. Choć osobiście obraziłam się na ori i przestałam pracować.
Mój sutasz http://madewithmarmelade.blogspo t.com/ 06/05/2015 Nowe kolczyki : ![]() ![]() Edytowane przez Cdz Czas edycji: 2009-08-09 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Skąd ja to znam..
Ostatnio wszystko miałam pod górkę..nawet mój sponsor daje ciała.. Nie zamawiam na razie.
![]() |
#2921 |
Konto usunięte
|
No to nie jestem sama. Od 3 katalogów nie zamawiam. Teraz robią sie brak w szafce z kosmetykami więc je uzupełnie ale pokazywanie katalogu klientkom juz chyba odpada. Mnie jest po prostu wstyd jak są braki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Zadomowienie
|
nie szkoda Ci? widzę, że masz 18%. Z jednej strony już blisko do 21, a z drugiej wiem ( choć nie osobiście
![]() ale jak nie patrzeć, jeśli przestaniesz pracować ilość pp w grupie Ci spadnie i stracisz poziom... mnie by było szkoda ![]()
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2924 |
Wtajemniczenie
|
Jak wskoczę na poziom 3% to jakie są warunki, żeby go utrzymać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
co katalog takie same. musisz mieć 200PP grupowych
#2926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętam, jak jedna z moich znajomych po wizycie w oddziale powiedziała, że to jakaś sekta ![]() Myślę, że miała trochę racji. Co by się nie działo- zawsze jest super. Są braki- bo produkty są świetne, to ich brakuje, albo nie postarałaś się dobrze, by mieć co trzeba, przed innymi. Pielęgnuje się pozytywy, a mało mówi o potknięciach i w moim odczuciu to powoduje taki nienaturalny obraz. Ale jedno muszę powiedzieć- przyjemnie stykać się z ludźmi, którzy kochają to co robią, emanują radością i cieszą się z sukcesem. To tak odległe od polskiego podejścia do życia" jak leci? ee daj spokój (i tu litania problemów)". I mimo, że nie mam już styczności z moim sponsorem, to jednak nadal podziwiam i inspiruje mnie klasa Diamenta ![]()
![]() Edytowane przez yls Czas edycji: 2009-08-10 o 07:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Raczkowanie
|
Czy jeśli zrobie np dzisiaj zamowienie na ponad 100pp i jeszcze pod koniec katalogu bede chciala zrobic jakies mniejsze zamowienie to wtedy bede musiala placic za przesylke tej drugiej paczki czy nie???Z góry dzięki za odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Czy macie może jakieś przecieki o ulotce promocyjnej ???Wyjeżdżam niedługo i nie chciałabym czegoś przegapić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Przyczajenie
|
jeżeli zamawiasz tą drugą paczkę do domu to bedziesz musiała zapłacić
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 | |
Raczkowanie
|
A jak np mam to ponad 100pp i bede chciala zamowic na dom to wtedy place za przesylke?
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Przyczajenie
|
w KAŻDYM zamówieniu na dom w którym chcesz miec bezpłatną przesyłkę musisz mieć 100 PP, jeżeli zamawiasz na filie to jak już miałaś 100 PP to nic nie płacisz [ w filii ogólnie zawsze jest za darmo, ale jest tzw opłata detaliczna do zamówień poniżej 100PP - 5zł ]
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Raczkowanie
|
aha to ja sobie zamowie na dom bo jak nie trzeba placic za przesylke to po co mam puzniej taki kawal isc do biura:P
A wiecie moze jak bym puscila dzisiaj zmaowienie to kiedy by mi przyszla(na dom)? Wiem ze to pisze na fakturze ale jak możecie to napiszcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Przyczajenie
|
a to już zależy od kuriera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Raczkowanie
|
Podobno (podkreślam PODOBNO) w takim katalogu, gdzie wszystko (prawie) jest w promocji nie ma już dodatkowych ulotek.
Pozostaje nam liczyć, ze tym razem będzie inaczej.....
#2935 |
Rozeznanie
|
Najwcześniej na środę o ile zamówienie złożysz przed 19
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wkurzamy sie na braki i otwarcie mowimy o tym firmie, ale po co negatywna energię puszczać w grupę i demotyować? Wielkiej firmy, jak i świata się nie zmieni, więc trzeba samemu probować coś na to poradzić, czyli np składać zamowienia pierwszego dnia katalogu z samego rana. Mamy razem ze swoimi konsultantami siedziec i plakac nad brakami, zamiast probowac szukac wyjscia? Nikomu sie to nie oplaci - ani konsultantom, ani dyrektorom. W oriflame sa naprawde fajni ludzie, fajna atmosfera, ale przeciez jestesmy tu dla kasy, wiec trzeba robic tak, by nasz biznes na tym nie ucierpiał. Generalnie jestem zdania i wielu ludzi z ori takze, ze nie nalezy koncentrowac sie na porazkach, tylko skoro juz cos poszlo nie tak, to nalezy szukac wyjscia z sytuacji. W ori koncentracja pozytywnie myślących ludzi jest większa niż gdzie indziej, może dlatego ludzie odbierają nas jako sekte - bo przecież pozytywne myślenie jest takie niepolskie... Edytowane przez Ash Czas edycji: 2009-08-10 o 14:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Raczkowanie
|
Puściłam przed chwilą zamówienie i kurcze mam w brakch te dwa plecaki, kredke i te próbki z pierwszej strony...
Kredka to pewnie jeszcze bedzie dostepna wiec się nie pali, próbek pewnie już mi nie dadzą, a nie wiadomo co z plecaczkami na ktorych mi najbardziej zalezalo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy dobry wątek, ale spróbuje.. szukam konsultantki z Trójmiasta a najlepiej z Gdyni
![]() ![]() EDIT. już nie aktualne;-)
19.05.2016 Kingusia ![]() Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2009-08-10 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Chcę złożyć zamówienie na biuro regionalne, które jest czynne we wtorki i czwartki. Do kiedy mam czas na wysłanie zamówienia, jeśli chcę je odebrać w czwartek? |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśłi chodzi o braki to dobrze wiesz, że można robić zamówienie w poniedziałek zaraz po 6 rano i nie dostaniesz pewnych produktów, bo firma nie przygotowała się na rozpoczęcie katalogu i najzwyczajniej w magazynach nie ma danego towaru. Ja nie twierdzę, że Ori to masakryczna firma i nie twierdzę, żę jest najlepsza na świecie. Ma lepsze i gorsze strony- jak wszystko. Fajnie jest, jeśłi wolno czasem wytknać te słabe aspekty jej działalności i spojrzeć na nią nie tylko przez różowe okulary.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.