|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy 2
Ja tylko wpadłam się przywitać "Dzień dobry"
Jak tam samopoczucia?? Ja się szykuję już do wizyty w szpitalu na USG i normalnie mam nerwa .Dzisiaj badanie przezierności karkowej i chromosomów we krwi pod kątem wad genetycznych.I być może poznam płeć,aczkolwiek się nie nastawiam,bo być może za wcześnie,albo nie pokaże się ![]() Także jak już będę po to się odezwę,bo do szkoły jednak dzisiaj nie jadę....mam co robić w domu. Trzymajcie kciuki,aby wszystko było OK i po mojej myśli
|
#2912 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Napewno wszystko bedzie w porzadku !! W razie co trzymamy mocno kciukasy, zeby bylo Ci lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() A mi sie nie polepszylo ... Mam na mysli psychicznie :/Dalej mysle o dziecku, dalej obsesyjnie go chce .... Staram sie myslec, ze kilka miesiecy to tak naprawde niewiele .... Ze moze w przyszlym roku zajde w ciaze ... Niby chce sie do niej przygotowac, wiecie zmienic mieszkanie na lepsze, zadbac o siebie, zadbac o TZ... Przede wszystkim rzucic te cholerne palenie .... Ale jak juz sobie mowie ze nie bede palic, to potem hm jak TZ mnie motywuje to zawsze powtarzam ze jak zajde w ciaze to rzuce, ze to bedzie jedyna motywacja... Najgorsze jest to, ze zaczelam myslec o tym, ze moge urodzic chore dziecko. Boje sie tego. Nie bylo w mojej rodzinie takich przypadkow, ale nie bylo tez narkotykow. A moj TZ ma kolorowa przeszlosc pod tym wzgledem. Nie byl uzalezniony, ale wyprobowal prawie wszystko co jest... Prawie codziennie popala trawe ... Boje sie jak to moze wplynac kiedys na nasze dziecko, jesli nie rzuci tego swinstwa. I to jest chyba najwazniejszy punkt, dla ktorego przynajmniej ''nie zajde w ciaze sama'' i bede czekac.... Asienko, zmien lekarza. Moze byc ze przesadzasz, ze za bardzo sie juz boisz, a moze sie okazac ze masz racje i nie daj Boze cos sie stanie! A taki idiota jeden z drugim nic sobie z teg nie zrobi i zadna kara go nie spotka :/ Kiciulaaaaaa, gdzie sie podziewasz? Jak testowanie?????????? Nie kaz nam i sobie dluzej czekac w niepewnosci ![]() ![]() Pepus, a jak u Ciebie? Jak mija cykl? Nabralas ochoty na przytulanki? Latko, wiele kobiet kiedy pragna bardzo dziecka i staraja sie o nie zbyt wczesnie 'zauwaza' objawy ciazowe. Wtedy bardziej obserwujemy swoj organizm, czekamy, liczymy i sobie wymyslamy ze np zwykly bol glowy albo mdlosci to napewno przez ciaze Ja wielokrotnie miewalam mdlosci z rana a w ciazy niestety nie bylam. Kazdy objaw zwiastujacy ciaze moze byc objawem np jakis zaburzen w organizmie, chocby te mdlosci czy wymioty moga byc spowodowane zatruciem, zjedzeniem czegos nieswiezego, zjedzeniem zbyt wielu rzeczy na noc ![]() Oj znowu sie rozpisalam jak Grochola :P |
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Kochane
. Jak tam dzisiaj samopoczucie??Asiu jak się dzisiaj czujesz?? Kicia Ciebie to będę chyba . Bo normalnie już doczekać się nie możemy wyników testu . Cosma z tego co piszesz tochyba dobrze,że wolisz poczekać,bo Twój facet nie wygląda mi na zbyt odpowiedzialnego,bez urazy oczywiście .Sensuel powodzonka u lekarza może dzidzia pokaże co tam ukrywa![]() A mnie dzisiaj ból głowy dobija a tak po za tym nic nowego. Dzisiaj zaczęłam 8 tydzień
|
|
|
|
#2914 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No w tej kwestii mozna powiedziec ze jest nieodpowiedzialny... Ciagle uwaza, ze ma czas na wszystko i ze zanim bedziemy sie starac to wszystko sie z niego ulotni ... Takie, szczeniackie troche tlumaczenie ... :/ Moja przyjaciolka na bol glowy mogla brac tylko paracetamol bedac w ciazy.. Moze i Tobie pomoze
|
|
|
|
|
#2915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiesz nie wiem , boli mnie na wysokosci nerek , cala noc nie spalam i teraz nadal boli , nigdy tego nie mialam, |
|
|
|
|
#2916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja staram się nie brać nic w czasie ciąży . Nawet nospy nie biorę jak mnie brzuch boli. Mama mi dała taki olejek w kulce na ból głowy,smaruje się nim skronie,ale i tak nawet tego nie używam .A co do Twojego Tż to tak się mówi,że jak będzie trzeba to zrobi się odpowiedzialny,ale nie wiem czy to tak do końca jest,miejmy nadzieje,że u Ciebie to się sprawdzi . Trzeba być dobrej myśli---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2917 | |
|
Raczkowanie
|
koglus: powiem ci szczerze ze ja w pierwszej ciazy tez mysłam ze to nerki i polecilam zrobic wyniki moczu i byly czysciutkie... idz zrob sobie na cito mocz bedziesz wiedzila jak nie bedzie leukocytów ani bakterii to mozesz byc niestety skazana na takie bole jakie ja mam z asia, nie wiem ktorego ci zyczyc bo nie wiem ktore lepsze do zniesienia...
sensuel: trzymamy kciuki napewno wszystko bedzie dobrze, czekamy kochana na wiesci... Ale mi sie dzis super spało miałam cale loze dla siebie.... ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
wiesz anusia niekiedy bezpeiczniejsze jest wziecie nospy niz fundowanie dziecku skurczy, wiem co mowie bo kiedys milam taki sam dylemat lekarze mi wybili takie rzeczy z głowy... powiedzieli ze skutki uboczne lekow chowaja sie ze skutkami bolów brzucha i skurczy, ja biore i bralam w kazdej ciazy 3 razy dziennie mały zdrowy jak ryba a jakby nie leki to pewnie by go nie bylo..... |
|
|
|
|
#2918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kazala mi lekarz poduszka elektryczna grzac plecy , ze moze byc to bol mieśni. Jestem troche spokojniejsza bo jezeli nie jest to infekcja to oki. musze sie zbierac niedługo do pracy |
|
|
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem już po badaniu.Dzidzia ma 8,2cm i przeziernośc karkowa 1,3mm!!!!Rewelacja!!!Ma wszystkie rączki i nóżki,główkę,serduszko i brzuszek.Fikała sobie,ale leniwa.Także zdrowa jest jak ryba
.Co do płci to nie znam jeszcze,ale pani powiedziała że nic nie widzi między nogami,także może to dobry znak Musiałam chwilę poskakać,bo nie chciała się ułożyć tak jak pani robiąca USG chciała.Ale gabinet USG to fajowy był .Na ścianie telewizorek i na nim oglądaliśmy nasza dzidzie zamiast zaglądać do monitora lekarza.Mam 2 fotki,ale to później wstawię,bo teraz lecę pieczarkowa robić
|
#2920 |
|
BAN stały
|
Witajcie laseczki
SENSUEL Ty sie nic nie doluj,wszystko bedzie dobrze my wszystkie trzymamy za Was ![]() ja jestem wkurzona na maxa dzwonilam do polski dzis do swojego lekarza i rozmawialam z Nim chyba z godzine i jestem po prostu zalamana,powiedzial,ze wlasnie przez moje mdlosci i wymioty moje cu sie zaostrzylo i teraz nawet diety ani zadne cuda na kiju nie pomoga a na samym koncu powiedzial mi,ze znowu nieleczone to moje swinstwo konczy sie wczesnym porodem i z hipotrofia ja chyba niedlugo oszaleje powiedzial,ze gdyby nie moje mdlosci bo choroba by sobie spala a tak sie obudzila,tak i tak niedobrze bo leczyc na razie nie moge jak nie chce aby dziecko urodzilo sie z wadami genetycznymi,normalnie zalamka ide cos zjesc raczej postarac sie zjesc |
|
|
|
#2921 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napewno przejda i moze wszystko wroci do normy . Jesz wszystko gotowane lub na parze ? aby nic smażonego . Napewno nie wolno brac leków przez pierwsze 3 m-ce ale potem sa inne leki ktore nie maja wplywu wcale na ciaże , ja ide do swojej lekarki 27 go sierpnia wiec wszystko sie wypytam , bo wsumie mam to sama chorobe , poniewaz jest ona bardzo dobra to powiem ci ktory lek nie ma wplywu na ciąże i si sie poradzisz lekarza. glowa do gory pa |
|
|
|
|
#2922 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Asia trzymam kciuki żeby w końcu organizm przestał Ci świrować
![]() Sensuel a widzisz więc nadal masz sznase na córę za co też trzymam kciuki ![]() ![]() Ja dzisiaj dla poparwy humoru byłam u fryzjera podciąć kłaki, bo końcówki zwłaszcza wołały już o pomste do nieba:P a zła jestem bo nie mogę znależć odpowiedniej sukienki na ślub Ech a taka co mi się podoba jets na allegro i cuż z tego bez mierzenia sukienki nie kupię...wrr było pare w sklepach co mogłyby być ale nie powalają mnie:\
|
|
|
|
#2924 |
|
Raczkowanie
|
joasia wspolczuje, a moze czopki na wymioty by uspokoily chorobe?
|
|
|
|
#2925 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Widzisz, kochana ! Mowilam ze wszystko bedzie oki Oby na nastepnym USG dalej nic sie miedzy nozkami nie pokazalo hihi no chyba, ze chcesz chlopaczka
|
|
|
|
|
#2926 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
O Kicia dzisiaj testuje? Kiciu gdzie Ty w wynikiem?? A ja dzisiaj 34 dc i temp podwyższona, ale jeszcze czekam.
|
|
|
|
#2928 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie nie....już w 2 w domu mam.Synka i TŻ i starczy mi w zupełności ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
Wiesz co Asiu,jak czytam to wszystko o czym piszesz to normalnie ciarki mam po plecach.Czy ktokolwiek powiedział Ci,że ciąża może ożywić twoją chorobę?Czy zdecydowałaś się na dzidzię pomimo wszystko? Coś mi się wydaje,że czeka cię do końca 4 miesiąca trochę cierpień z tym związanych ,bo skoro sterydy tylko mogą ci pomóc?W tych wczesnych tygodniach ja bym nie ryzykowała,bo wiesz....wada genetyczna o coś okropnego.Może spróbuj jednak tych czopków i jeść coś.Pij może herbatkę z imbirem lub jedź ciasteczka imbirowe aby mdłości cię tak nie męczyły.No na prawdę w nie wiem co ci poradzić,bo na tej chorobie się nie znam.Miałam co prawda robioną rektoskopię,a nie kolonoskopię a to u mnie to pryszcz na tyłku.No nic....ja bym jednak chyba zgłosiła się po pomoc do jakiegoś lekarza normalnego i chyba do PL bym z tym pojechała.Nie zdawałam sobie sprawy,że to jest aż taki problem .Także szukaj specjalisty,żeby nie odbiło się to za bardzo na zdrowiu Twoim przede wszystkim i dziecka.---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
Kicia dzisiaj testuje??A ja myślałam,że we czwartek albo piątek
|
|
#2929 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
najgorsze jest to,ze jak bylam w ciazy z Alexem czyli tym 2 razem to przez cale 9 miesiecy to swinstwo sie nie odezwalo ani razu,dopiero prawie rok po porodzie zaczelo sie budzic i myslalam,ze teraz bedzie podobnie a tu moj maz mowi,ze mam twarda wiec mam nadzieje,ze ma racje
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu nie zazdroszcze przeżyć. Najważniejsze żebyś wytrwała więc do spotkania ze swoim zaufanym lekarzem
Kicia niestety z tego co pamiętam dopiero w piatek obiecała, że zatestuje a więc potrzyma nas w niecierpliwości
|
|
|
|
#2931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to mnie dziwi trochę, zresztą nie tylko mnie Poza tym moje ciało coś szwankuje, bo jest 13 dc a u mnie zero śluzu - ani niepłodnego ani płodnego No i nie wiem co robić. Działania wstrzymane.Kicia co z testem? Nie trzymaj nas tu dłużej, bo zaczniemy jajka znosić! Trzymam kciuki za Ciebie! Joasiu współczuję Ci, czytałam co nie co o Twojej chorobie i włos mi się zjeżył. Trzymać będę kciuki aby do końca było ok. Oby mdłości przeszły Ci jak najszybciej |
|
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja specjalnie slinych na razie tych bólów nie mam. Moja gin powiedziała,że jak będą silne bóle to mogę wziąść,ale nie muszę.
|
|
|
|
|
#2933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja też mam taką nadzieję,bo na serio to nie jest już zabawne.Mnie przeraziło to karmienie pozajelitowe i twoja waga 40kg/172cm .Masakra!!!Jak ty w ogóle dałaś radę wstać z łóżka?To ja się nie dziwię,że taka chuda jesteś.Życzę ci dużo zdrowia.Może to zabrzmi brutalnie,ale myśl głownie o sobie i swoim zdrowiu.Bo masz już Alexa i Igora i oni mamy potrzebują najbardziej.A dzidzia na pewno silna jest i da radę dotrwać w zdrowiu i spokoju do końca.Trzymam za was kciuki ![]() A oto kilka fotek.2 mojej dzidziuni i jej domek .Jakość fotki może nie jest najlepsza,bo coś mój aparat się sypie a po za tym skanować nie potrafię jeszcze także fotkę od fotki robiłam
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel śliczne maleństwo i mieszkanko tez ma wygodne
hihi
|
|
|
|
#2935 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
sie na pewno nam przydadza ![]() a dzidziulek przeslodki wiedzialam,ze bedzie wszystko ok niepotrzebny byl tylko stres na pewno bedzie cora,musisz tylko mocno wierzyc ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
sie przyda nam ![]() no nie jest to zaciekawe ale trzeba dawac rade |
||
|
|
|
#2936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem ze ciezko wytrzymac na diecie, ja chorowałam przez 3 lata i nie mialam zadnej diety( tzn mialam ale tylko na papierze ) , nie jadla tylko tego co jelita rozpecznialo czyli zadnych groszków , fasolek nic takiego, nawet chleba ciemnego nie jadlam, a wszystko inne normalnie chociaz nie powinnam smazone nie smazone (a i jak smazone to na oliwie z oliwek bo oleju wcale nie uzywam- podobno oliwki dzialaja lagodzaco na jelta), a i nie jadlam tych fast food za duzo raz na ruski rok. Oczywiscie lekarz wiedzial ze ta moja dieta to byla zadna , ale lekarz byl szczesnliwy ze na wadze przybieralam bo to znaczylo ze jelita pracowaly itd i badania mi wszystkie wychodzily super jakbym nie byla chora, no bo jak wszystko jesz to innaczej oranizm sie nawet leczy. No ale kazdy organiz innaczej. Potem mialam prawe 8 miesiecy spokoj , zadnych tabletek i kolonoskopia ladna. Ale juz od 2 miesiecy sie zaczelo znowu, i najgosze ze wtedy kiedy zaszalm w ciaza a wszysko przez to ze mialam ochote na fasolke szparagowa i jadlam jej duzo i chyba ona podraznila mi jelita ja jak zaczna mi sie problemy bede jadla gotowane na parze bo zywnosc taka zachowuje witaminy. tak wiec nie mart sie mysl o dziecku i zapomnij o chorobie. Ja czekam kiedy mi bol plecow przejdzie bo mnie medzy drugi dzien. buziaki |
|
|
|
|
#2937 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczyki kochane
![]() Asienko Sloneczko trzymaj sie cieplutko,zobaczysz wszystko bedzie dobrze i z Toba i z dzidzia,musisz tylko przetrzymac tej najciezszy okres ![]() A ja modle sie i trzymam zeby bylo jak najlepiej !!!Paskudna choroba,ale musisz kochana MUSISZ jej pokazac ze to Ty jestes silniejsza i ze z nia wygrasz !!! Sensuel widzisz kochana martwilas sie stresowalas i niepotrzebnie bo z dzidzia wszystko suuupcio i oby tak juz zawsze!!! Malenstwo sliczniutkie i domek ma ladny ![]() ![]() Widac po oczkach ze dziewczynka hihi ![]() ![]() Kobietki kochane przepraszam Was bardzo,ja wiem ze Wy sie nie mozecie denerwowac,a ja tylko Was wkurzam tym trzymaniem w niepewnosci,ale jak na zlosc moj Tz jest caly czas w domku i nie mam jak ![]() Ale obiecuje ze w piatek najpozniej zatestuje zeby jeszcze podac Wam wynik,bo na weekend wyjezdzamy na camping swietowac rodzinnie starosc mojego TZ hihihihi ![]() A u mnie hmm dalej sluz taki dziwny a nawet dziwniejszy bo teraz juz tylko niewielka ilosc jest zoltego zabarwienia na wkladce,ale za to sa duze kluchy.normalnie jak w zle wymieszanym budyniu...chyba mi sie ciutke piersi powiekszyly...no albo mam juz poprostu schizy Ale zrobily sie jakies inne ksztaltem to na 100procent!!! A czy u kazdej zaraz na samym poczatku pokazaly sie zylki na piersiach???Bo hmm ja nie chce sie juz bardziej wkrecac,chyba je widze ale sa delikatne,z tym ze nie wiem czy to tak ma wygladac ![]() Aaaa Zeberko Slonce co do sukni na allegro to moze popros o wymiary i sie zmierz i bedziesz wiedziala czy bedzie dobra Boo czas ucieka kochaniutka,juz nie wiele Ci zostalo tego panienstwa ![]() Buziaczki staraczki,mamuski i malenstwa
|
#2938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kicia....ja miałam i mam widoczne niebieskie sznurki pod skórą.Z tego co pamiętam to Elcia też miała.Ale to chyba wszystko zależy od grubości skóry
|
|
#2939 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Aj Kicaaa.... nic nie powiem, zeby nie zapeszac ale ... hihi oby oby ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
Ja juz nie pamietam jak to bylo z moja psiolka, kiedy miala .. z reszta nie bylo widac, bo zima w ciazy chodzila wiec bez dekoltow
|
||
|
|
|
#2940 |
|
Raczkowanie
|
kicia: ty to masz silna wole ja bym tyle nie wytrzymala...
joasia: trzymam kciuki, a moze kroplowki przeciwwymiotne? ja bym na twoim miejscu jak najpredzej do polski przyleciala kochana bo sie wykonczysz... sensuel: jak tam samopoczucie? bol przeszedł? ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- sory za pomylke nie sensuel a koglus... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

.Dzisiaj badanie przezierności karkowej i chromosomów we krwi pod kątem wad genetycznych.I być może poznam płeć,aczkolwiek się nie nastawiam,bo być może za wcześnie,albo nie pokaże się 

. Jak tam dzisiaj samopoczucie??
. Bo normalnie już doczekać się nie możemy wyników testu
.
.

i teraz nawet diety ani zadne cuda na kiju nie pomoga
ja chyba niedlugo oszaleje powiedzial,ze gdyby nie moje mdlosci bo choroba by sobie spala a tak sie obudzila,tak i tak niedobrze bo leczyc na razie nie moge jak nie chce aby dziecko urodzilo sie z wadami genetycznymi,normalnie zalamka 

i to mnie dziwi trochę, zresztą nie tylko mnie