|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Cytat:
![]() mnie się tam wydaje że takie roztentegowane to w modzie nie są ![]() ![]()
![]() |
#2912 |
Wtajemniczenie
|
carolajna ale coż to znaczy roztentegowane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zadomowienie
|
Vila
![]() hehe, widzę że Caro żyć nie może, jak komuś nie podpadnie :P moje dziecko spało dziś w sumie 90 minut. i nie wygląda na śpiące. to jakiś robocop, czy co?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Zakorzenienie
|
obiecałam że nie będe przeklinac
![]() Rumiankowa ale zobacz sama na nk ![]()
#2915 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Wtajemniczenie
|
ale powiedz powiedz!! tak po cichu, mnie uszy nie zwiędną wiele już słyszałam
rumiankowa mój potrafi czasem w dzień w ogóle nie spać!!ostatnio trochę się poprawiło ze spaniem, ale bywało cieżko Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-21 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zadomowienie
|
Caro, ale pamiętasz, że Cię baaaardzo lubię
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Szanownym Mamusiom !!!
Iwo sto lat !!! ![]() Illbana - widze, ze w ciazy przytylysmy tak samo... Ja nadal mam 15 na plusie, a zapal do diety i cwiczen jak Ty do hulania ![]() Ursull -mam podobne odczucia jesli chodzi o Polonie w Irlandii, generalnie z nikim nie utrzymuje kontaktow bo albo strach, albo wstyd... "moje" wizazowe irlandzkie mamusie sa wyjatkiem, ale one niestety sa na drugim krancu kraju... Gratulacje dla Milenki !!! ![]() To prawda, ze wizaz wciaga, w chalupie rosnie mi stos prasowania, obiady ledwo na czas zdazam ugotowac i ogolnie nic nie robie poza wizazowaniem ![]() Olek robi zielone kupki "od zawsze", z dodatkiem zoltych grudek, raz zdarzyla mu sie "prawdziwa, dorosla" kupa... ale wszystko z nim ok, chory nie jest i alergii tez nie ma. Nie chce siadac, ale za to spiewa lezac w lozeczku i umie sie zajac sam soba, zasypia bez zadnego problemu sam, pelza na brzuszku i na pleckach, tzn na pleckach robi mostek i nozkami sie odpycha i przesuwa w gore ![]() ![]() ![]() ![]() No to ide cos w domu zrobic, bo sie "chlop" ze mna rozwiedzie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Raczkowanie
|
Matko, a te tu dalej gadają
![]() Zaliczyliśmy już spacerek i chyba zaraz pójdziemy na drugi, bo nie wiem, jak u Was, ale u nas cudna pogoda. Nie piszcie tyle ![]() Ursull - gratulacje dla Milusi ![]() Malutka - trzymam kciukasy mocno zaciśnięte. ![]() Pakusiu - Ty się lepiej przyznaj od kiedy Wy macie tą grzechotkę? No, od kiedy? ![]() ![]() Carolajna - superaśne te kości, ale Michaś wymiata (on mi się z taką słodką pralinką kojarzy ![]() ![]() Vila - wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | ||
Zakorzenienie
|
slicznie... super wdzianko
Cytat:
![]() mamy podobne w sklepach... ale rozmiaru nie bylo... GRATULACJE DLA MILENKI!!!! Cytat:
my bcg robilismy w przychodni naszej rejonowej i na termin czekalismy 4 miesiace!!! a zwykle szczepionki robimy u gp i terminy mamy z gory ustalone co 8 tygodni a na ta bcg to sie strasznie dlugo czeka, ale z tego co mi mowili w przychodni to ja sie podaje do 6 miesiaca dziecka.... musi byc max przed 3 dawka 6 in 1 no to i mnie na liste dopisac ![]() ![]()
![]() |
#2921 |
Zadomowienie
|
hehe, ja mam tylko +4 po ciąży, ale pewnie ważę dużo więcej niż Wy z tymi +15
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2922 |
Wtajemniczenie
|
Illbana nie tzreba się wstydzić tylko brać za siebie tak jak ja, już mam2gi dzień diety za sobą no i 8kg do zrzucenia jak sie uda to jeszcze2sprzed ciąży
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
od grudnia albo od lutego ![]() ![]()
![]() |
#2924 |
Raczkowanie
|
Junior dalej śpi
![]() ![]() Iwciag - a co to za dieta? Karmię cycuchem i mam wrażenie, że to przez to waga stoi jak zaklęta. Stracę kilogram i potem dłuuuugo cisza ![]() Pakusiu - my mamy grzechotkę od stycznia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Wtajemniczenie
|
a rozumiem o co chodzi, do kiedy karmiłam tez tak miałam, nie jadłam dużo, same zdrowe lekkie rzeczy a waga stała jak zaczarowana! A taka moja, ŻM i najpóźniej do18
|
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
Ania, ooo Julka się kurczy?
![]() ![]() Kuroikaze, w wózku to go woziłam tylko przez dwa dni w ramach speceru, wieczorem nie próbowaliśmy bo musiałby chyba potem w tym wózku spać. A stoi w przedpokoju, dalej się nie przejedzie ![]() Vila, wszystkiego najlepszego ![]() Ursull, gratulacje dla Milenki ![]() Carolajna, jeeee Michaś jako kościotrup jest boski ![]() Malutka, trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz Ci wysle na pw. Napisz jaki ma byc kolor. I zmykam szybko zanim Caro wyskoczy z pala, ze jej chleb odbieram ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
a ja sie nadal bawie
![]()
#2930 |
Zakorzenienie
|
Carolajna, ja dopiero teraz do poczty zajrzałam a Ty mi fotkę przesłałaś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
nie no wiedźmy jesteście
![]() ![]() ![]() Ogólnie to dziękuje wszystkim w imieniu Milenki ![]() Cytat:
![]() a co do polonii,to przemilczę ten temat,a myślałam,że tylko ja mam takiego pecha i na samych prymitywów w dresach trafiam,albo niespełnione życiowo,samotne,podstarza łe panny ![]() rumiankowa - z tymi teściami to ogólnie poracha,ja tam złych nie mam,teściu spoko,ale dobrze,że nie mieszkamy razem,bo pewnie zmieniłabym o nich zdanie ![]() ![]() ![]() Teraz między babciami jest rywalizacja,która lepsza jest,oczywiscie tak na pokaz.Przejawia się to tym,że Milusi zdjecia non stop na NK wstawiają,albo komentarze pod moimi piszą (jedna przez drugą),a tak naprawdę to nie wiele o malej wiedzą.Czasem mam wrażenie,że wnuczkę to mają po to,aby przed psiapsiułami się chwalić ![]() a ja mam +5 do wagi z przed ciąży,a do idealnej dla mnie jakieś +12 ![]() pomału chudnę,ale nic specjalnego.pogodziłam się już z faktem,że laską to ja już nie będę,mogę więc tylko być zadbaną mamusią,a przynajmniej spróbować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zadomowienie
|
My dzis w ogole nie bylismy na spacerze bo pogoda do bani, caly czas padalo a teraz juz sie robi ciemno i ponura. Zaraz zmykam na fitness. Piszecie o diecie, ja mam do zrzucenia 3 kg i wymyslilam, ze jak mi sie bedzie chcialo jesc ponad program to zamiast zjesc bede skakac na skakance
![]() ![]() Illbana zazdroszcze pogody, u mnie beznadzieja ![]() Iwciag dobra dieta cud, chyba najlepsza z mozliwych...w inne nie wierze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Wtajemniczenie
|
superzabciu no i właśnie taką MŻ stosuje i powiem szczerze, że już się lepiej czuje! Na efekty trzeba będzie pewnie poczekać jeszcze trochę, ale samopoczucie po2dniach mam dużo lepsze
A my się wybraliśmy na spacerek, bo bardzo mnie głowa bolała i myślałam, że jak się wyjdxziemy przewietrzyć będzie lepiej, niestety nie jest:/ Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-21 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja postanowilam, ze jednak bede laska ![]() ![]() Tesciowie... temat rzeka... Moja tesciowa jest oligofrenopedagogiem, czyli pedagogiem "specjalnym" i zastanawiam sie jak ona te studia skonczyla, bo na temat rozwoju motorycznego nie wie nic, wcale by mnie nie zdziwilo jakby mnie dzis zapytala, czy Olek juz chodzi... W wychowaniu tez mi nie pomoze, bo ona wlasnego dziecka nie wychowywala - urodzila i poszla do pracy, a tzta bawil tata i babcia... Stwierdzila, ze nie bedzie dziecku ☠☠☠☠☠☠☠ kupowac, ale bedzie mu kupowac dziela sztuki ![]() ![]() ![]() Kobity, napiszcie jak zrobic rybe zeby sie nie rozpadla w trakcie smazenia - ciagle probuje i za kazdym razem mam ochote rzucic patelnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Rozeznanie
|
WITAMY
![]() na wstepie buziakujemy Iwa ![]() ![]() zaliczylam dzis pierwszy dzien w pracy - nie bylo zle choc czas odliczalam skwapliwie ale jakos minelo jeszcze jutro i 4 dni z moim dupciusiem ![]() synek dal mamie nawet sie wyspac przed praca bo pobudka od 20 byla o 2 a potem wstalismy o 7 ![]() ![]() niania nawet nie zadzwonila mowila ze sie dobrze bawili, ale mnie korcilo zeby zadzwonic - jednak wytrzymalam dzis jeszcze malza nie ma wiec siedzimy sobie sami zaliczylam juz spacerek z synkiem potem mi pospal 2 godzinki na balkonie ![]() ![]() ![]() ![]()
Szymuś 04.06.2009 Dominik 08.10.2011 ![]() Edytowane przez iwcia dens Czas edycji: 2009-10-21 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
pomecze was jeszcze
![]() ale tak to jest jak zapodacie blondynce temat ![]()
#2938 |
Zakorzenienie
|
A ja mam dzis jakis dzien do niczego...
fakt, bylam na spacerku, na targu, ugotowalam ogorkowa...ale ogolnie do bani jest... Filip robil rano kupe na trzy raty, poza tym marudzi dzis, ale to dlatego ze nie spal o swojej porze... sama chodze jak cma, nie odczytalam placzu mojego dziecka, zrobilam malemu zupke, zmiksowalam, po czym wylalam polowe niechcacy, oj chyba powinnam juz isc spac ![]() ania Ty juz niczego nie przelatuj ![]() ciesze sie ze wiesz juz od czego Julcia miala uczulenie ![]() Aniu ale co Ty robisz corci ze maleje? ![]() Carolajna nasze synki fajne chlopaki bo maja rowne mamuski ![]() kuroikaze bo tak to czuje kochana ![]() ![]() ![]() mowisz, ze moge Ci wyslac fotke ![]() Vila wszystkiego najlepszego z okazji imienin ![]() ursull gratulacje dla coreczki ![]() iwciag moja mama tak samo powtarza ze dom jest od mieszkania, ale ktos musi ten domek sprzatac, a najgorzej jest jesli na trzy osoby w domku, dwie balagania a trzecia lata zeby nadazyc sprzatac za balaganiarzami ![]() ![]() ![]() ![]() rumiankowa opisalas swoja tesciowa i jak to czytalam to tak jakbym czytala o swojej. Ma zawroty glowy, dretwieja jej rece ale ona Filipem sie bedzie zajmowala, ciekawe jak ![]() A i kwestia odwiedzin, to u mnie to samo, a mieszkaja klatke obok wiec mozesz sobie wyobrazic. Tesciu mily czlowiek, ale tez nie przedzwoni wczesniej czy moze do mnie wpasc? Wiec chyba mam prawo nie otwierac drzwi, prawda? Bo on tez tak stesknil sie i chce tylko zobaczyc malego. I tak go widzi bardzo czesto, ale moj tz i tak twierdzi ze zbyt rzadko. Tesciowa to wogole nie ma wyczucia, przychodzi o 23 w odwiedziny, albo dzwoni o polnocy z blachostka. Ja naprawde mam czasem bardzo dosc. I nast, kwestia noszenia dziecka, prosze mowie nie nosic oni dalej swoje. A tz nie widzi w tym nic zlego, mowi mi przeciez trzeba nosic dziecko, w Twoich madrych gazetach pisza, ze takie dziecko czuje sie bardziej kochane. Ok mozna nosic, ale nie caly czas ![]() ![]() iwcia dens ciesze sie ze pierwszy dzien w pracy minal dobrze i spokojnie ![]() pakusia przeslicznie tez tworzysz kochana ![]()
FILIPEK ![]() ![]() SZYMONEK ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-10-21 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Wtajemniczenie
|
iwcia d fajnie, że czas ci szybko minął, u nas nocna pobudka chyba też z przyzwyczajenia, ale nie chce się mój smyczek przekonać, że fajne całą noc spać:/
pakusia zdolna z Ciebie bestia ![]() aguśka mój też marudzi, jeść nie chciał no i z kupą chyba też nie do końca dobrze, bo jak robi to się spina mocno:/ Tak mój małż lubie porządek i robi porządek, ja jestem bałaganiara Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-10-21 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Zakorzenienie
|
Pakusia może Ty mi tak na chłopski rozum wytłumaczysza jak robi sie te fotki, zeby jakis element byl kolorowy a reszta czarno biała
![]() Ja to jakiś nieuk jestem bo nadal tego nie opanowałam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.