![]() |
#2911 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Cytat:
![]() ![]() Jak wiesz ja Bałtyk uwielbiam miłością dozgonną ![]() ![]() ![]() Będę tam tydzień z przyjaciółką i młodym i tydzień z mężem i młodym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-04-27 o 13:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet ostatnio brat mi sie pytał co ja zrobię na tym wyjeżdzie jak nie będę miała kim rządzić ![]() ![]() ![]() Zresztą już stosownego maila do wszystkich wysłałam z prośbą by o mocnym alko pomyśleli bo tam to nie ma co pić ![]() Cytat:
![]() Argumenty z decyzją o 2 tygodniowym wyjeżdzie zdecydowanie do mnie przemawiają ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-04-27 o 14:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że się zgadzamy ![]() Cytat:
![]() Ja też tak mam, uwielbiam poplanować wszystko- włącznie z tym gdzie zjemy obiad, gdzie na kawę .., zawsze mam plan A jakby była pogoda i plan B jak pogody nie ma ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeśli się okaże, ze nie będziemy miec funduszy na wczasy za granicą pojedziemy na parę dni w góry ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I tak jak pisze Dorinka.Moglibyśmy spokojnie odłożyć na wakacje .Choćby miesięcznie po 100-150zl, ale nigdy nie mogę się zmobilizować ![]() ![]()
![]() |
#2916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2918 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś coś tam wpłaciłam..jakieś odsetki urosły...później kasa była potrzebna, wypłaciłam równą kwotę i te grosze zostały i tak sobie leżą. Nigdy nie mam wolnej kasy którą mogę przelać na oszczędnościowe ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dla mnie to dopiero byłby koszmar urlop na stoku ![]() ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-04-27 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyjaciólka ostatnio przyszła do nas i mówi "kur......3,5 tysia w 14 dni wydałam i nie wiem na co" najpierw zrobiliśmy na nią oczy, że jak to? na co?po czym sama przeanalizowałam ostatnie 2 tygodnie i na to samo nam wyszło - i wcale jakoś specjalnie rachunków w tym nie było...tylko telefon i net (a to z 300 zł razem) ![]() ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-04-27 o 15:59 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy tu o oszczędnościach..a ja się pochwalę, że tym miesiącu nam się udało odłożyć na nasze konto, na którym trzymamy oszczędności, 1300 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2924 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję oszczędności, ładna sumka ![]() Cześć |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nam sie nie zdarza żeby pojechac na zakupy i wydać mniej niż 150 zł. Teraz mamy starszną dupę, kasy na serio nam brakuje....a w niedzielę pojechaliśmy do tesco po małe zakupy na obiad...kupiliśmy pstrągi, szparagi, młode ziemniaki, wino, lody (Cart dora naturliś) wodę mineralną tą nową ciosowiankę która za 0,7 l kosztuje 1,45- a dziś muszę z kredytówki kasę wypłacić bo na bilet do Wawy nie mam. I my tak zawsze mamy i ja nie umiem tego zminić ![]() Jak ostatnio podliczyłam ile w miesiąc zarabiamy i ile wydajemy to wychodzi na to że za 6 tysi miesięcznie ledwo wyrabiamy przez miesiąc ![]() ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-04-28 o 08:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Haniu, ja mam jedną spódnicę z metką, właśnie sobie o niej przypominałam. Miałam ją już sprzedać dawno temu ![]() ![]() My na wakacje chyba też nie pojedziemy. Planowaliśmy Bałtyk z moją siostrą, szwagrem i młodą, ale planują kupić mieszkanie i nie wiedzą, jak z kredytem będzie. Zresztą u nas z kasą, jak zawsze, krucho ![]() ![]() ![]() ![]() My mamy z T. wspólne konto oszczędnościowe w mBanku, staramy się wpłacać na nie jakąś sumę od razu po wypłacie. Z osobistych kont oszczędnościowych mam IKE, na emeryturę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wprawdzie chyba prowadzimy tańszą kuchnię niż Wy , może mamy bardziej proste upodobania . Ja szparagi czy pstrąga to jem w knajpie jak już idę, a na codzień proste, szybkie żarcie- jak wczoraj pesto z sałatką z pomidorów. Cena całości (zakupy w Lidlu) jakieś 10 zł. na wszystkich ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Sprawa z wyjazdem wygląda kiepsko. Zostajemy przy Tunezji, ale tylko tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się marzy ten niespełniony od lat Egipt na tydzień, we wrześniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż w takich sytuacjach to i tak częściej do rodziców na obiad jedziemy niż to pesto jemy ![]() Ale to nie tak że my zawsze tylko takie wykwintne dania jemy...bo zwykły kapuśniak czy inny żurek bardzo często u nas gości. ![]() My generalnie bardzo dużo jemy....obiad 2 daniowy najczęściej, mąż ful kolację zjeśc musi, a orzechy, chipsy, czekolada i piwo to hurtowo schodzą ![]()
![]() |
#2933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zazwyczaj pierś z kurczaka robiona na tysiąc sposobów z sałatką czy jarzyną jakąś- a to jest tanie przecież ![]() Potrafimy zjeść na obiadokolację jajecznicę z pieczarkami ![]() ![]() Jak czasem patrzę przy kasie ile ludzie kupują jedzenia jestem w szoku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczaka nie jadamy bo mąż nie lubi....a schab czy wołowina do najtańszych nie należą ![]() Jakbym jajecznicę na obiad zaproponowała to mąż w tym momencie wykręcałby nr do pizzeri ![]() generalnie załamka ![]() PS. Jakbyś zobaczyła nasz koszyk na pewno byłabyś w szoku ![]() ![]() A jeszcze większy szok że tego wózka grubasy nie pchają ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-04-28 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tydzień w Egipcie w tej chwili jest bez sensu. Siedzenie tydzień w hotelu mija się z celem, sama wycieczka do Luxoru też trochę bez sensu (bo ja już tam byłam), a gdy dołożymy do tego 2-dniowy Kair to już nawet nie zdążymy wybyczyć się w hotelu, a przy okazji pójdzie więcej kasy na wycieczki niż to jest warte (w stosunku do tygodniowego wyjazdu). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
Dori, wypatrzyłam ładną, beżową torebkę w H&Mie...chyba wolę kupić tak niż na etorebce...i czekać
![]() Kurcze, my też strasznie dużo przeżeramy...dużo pieniędzy wydajemy na jedzenie...a zawsze jak jedziemy na zakupy to sobie mówię: tym razem racjonalnie, rzeczy z listy...i nigdy się nie udaje ![]() Czasem wolę aż nie liczyć ile miesięcznie wydajemy na jedzenie...ale z drugiej strony nie lubię na jedzeniu oszczędzać...lubię mieć dużo rzeczy w lodówce i wybór...jedzenie muszę mieć dobrej jakości ![]() no i paliwo nas szalenie dużo kosztuje... |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie zwyczaje z domu wynieśliście takie, my nie wiemy co to są zakupy tygodniowe,frykasy jemy w knajpach(na urlopie) nie robimy ich bo nie ma takiej potrzeby ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
Apropo jedzenia i wagi..zważyłam sie ostatnio i od razu stwierdziłam że to było najgłupsze posuniecie jakie mogłam wykonać.
Czuję sie chudo, nogi mam bombastyczne (po tym magicu) a waga pokazuje 58 kg ![]() ![]() I teraz mam w głowie tylko te cholerne cyferki i jak patrzę w lustro to już taka chuda nie jestem ![]() ![]()
#2939 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak Was słucham to wychodzi, że my naprawdę biednie sie odżywiamy ![]() ![]() A co do jakości to my także kupujemy rzeczy droższe, np. tanich jajek w ogóle nie kupuję, bo mi śmierdzą- więc takie do 6 zł. w górę za 10 sztuk. Wiele rzeczy w Lidlu, czy Biedronce jest identycznych jak w Tesco czy innnych więc gdzie nie trzeba nie przepłacamy ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mąż ma to samo co ty z produktami....jak ser poleży dłużej jak 3 dni to już nie zje bo mu śmierdzi. Nie ma mowy o odgrzewanym obiedzie (zupa jest wyjątkiem -ale tylko taką 3 dniową zje)...jak ostatnio zrobiłam więcej kotletów to 3 z 5 wywaliłam do kosza po 4 dniach ![]() My mamy zapchaną lodówkę słoikami z sosami, oliwkami, czosnkami, papryczkami, pieczarkami marynowanymi, pomidorami, ogórkami, tuńczykami, oliwami itp- wędlina i sery kupowane są na bieżąco. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Waga to złoooo. Ja tłumaczę to sobie tak: Ważyłam sie u znajomych a oni mogą mieć zepsuta wagę ![]() ![]() ---------- apropo wydatków jeszcze. Mąż ostanio podniecony leci do mnie że jest świtrna promocja na pastę Oral B. Mówię OK kup. Patrzę na paragon a pasta 14 zł kosztowała ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.