|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie na zawołanie i Dieta Turbo PART II
Witam dziewczyny
![]() czy ktoras jeszcze sie tutaj udziela? Od dzisiaj jestem na diecie turbo ![]() Milego dnia
Edytowane przez cassie24 Czas edycji: 2011-09-23 o 17:39 |
|
|
|
|
#2912 |
|
Przyczajenie
|
hej
za mną drugi dzień na turbo zaszalałam dzisiaj z orzeszkami ziemnymi i coś czuję, że nie tędy droga do spalania tłuszczu....
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie
![]() Na wadze 2kg mniej ![]() alikwotka lepsze orzechy i slonecznik niz slodycze pozdrawiam
|
|
|
#2914 |
|
Raczkowanie
|
hello nie sądziłam, że na wizażu znajdę nawet ten wątek
![]() więc napiszę o efektach jakie kiedyś uzyskałam stosując dietę odchudzanie na zawołanie otrzymałam ją na maila za darmo ![]() I tura 9 dni - równe 3 kg II tura 9 dni - 2 kg III tura 9 dni - 1 kg nie chodziłam na spacerki raczej siedzący tryb życia mam ![]() efekty utrzymały mi się naprawdę długo... że nawet po zakończeniu diety i przy normalnym jedzeniu waga mi spadała w drugiej i trzeciej turze nie raz oszukałam ale nie aż tak bardzo (ciasteczka itp.)często robiłam sobie sałatkę: sałata lodowa, pomidor, papryka, ogór zielony, cebula i sos sałatkowy z oliwką nigdy na sucho ![]() jajacznica zawsze z cebulką podsmażona kurczak podsmażony np. z warzywami na patelnię wiejski z przyprawami i cebulką tuńczyk z cebulą ![]() i owoce luz chleba nie jadłam przez ten czas w ogóle. Niestety troszkę waga mi podskoczyła chociaż nie do takiej jak miałam 2 lata temu ale za dużo folgowałam ze słodkim to moja zmora ![]() Dziś pierwszy dzień i mam nadzieję, że wystarczy mi silnej woli, zastanawiam się na urozmaiceniem. Jakie posiłki Wy jadacie? Pozdrawiam i życzę powodzenia w zmaganiach
Edytowane przez Doriskaaa Czas edycji: 2011-09-26 o 13:52 |
|
|
|
|
#2915 |
|
Przyczajenie
|
Ja jakoś nie potrafię się zabrać za tą dietę. Moja silna wola jest zbyt słaba, żeby odmówić sobie piątkowego piwa, albo torebki chipsów.
Co prawda słodyczy nie jem wcale, o 18 jest też nie zjadam nic. 2 razy w tygodniu chodzę na aerobic, nie jem kartofli i białego pieczywa, a jakoś moja waga albo rośnie albo stoi w miejscu. Może dlatego nie mam motywacji. Może kiedyś.. Na razie pije litr czerwonej herbaty dziennie i widzę efekty metaboliczne może to pomoże.
|
|
|
|
|
#2916 |
|
Raczkowanie
|
najtrudniej zacząć, ja się samemu żywi to już w ogóle nie jest tak ciężko
gorzej jak np. ja gotuje mężowi obiad to wtedy jest ciężko, alby gdy widzę jak wcina słodkie, za mną 1,5 dnia mam nadzieję dotrwać chociaż do końca 9 dnia
Edytowane przez Doriskaaa Czas edycji: 2011-09-27 o 14:51 |
|
|
|
|
#2917 |
|
Rozeznanie
|
czy efekty utrzymują się po zakończeniu diety?
Edytowane przez makkapakka Czas edycji: 2011-09-28 o 00:53 |
|
|
|
|
#2918 |
|
Raczkowanie
|
hej przecież napisałam, że mi efekty trzymały się długo przy zachowaniu regularności posiłków ok. 4 dzienie i piłam wodę, po diecie a stosowałam ją wtedy jakieś 27 dni nadal chudłam przy normalnym jedzeniu
![]() ostatnio za dużo sobie folgowałam przed dietą ważyłam 63 i schudłam do 57 a potem nawet doszłam do 55... później jakby się unormowała i utrzymywałam wagę na poziomie 57, 58 kg a teraz znowu podskoczyła do 60,5 i się przeraziłam dlatego znowu próbuję ![]() tamtą dietę stosowałam dwa lata temu ![]() powodzenia dziś mój trzeci dzień
Edytowane przez Doriskaaa Czas edycji: 2011-09-28 o 15:11 |
|
|
|
|
#2919 |
|
Przyczajenie
|
Hej
To mój 6 dzień TURBO. Na razie mam spadek wagi ok. 2 kg ale nie trzymam się dokładnie zasad Najczęściej jem 4 z 6 posiłków i to tych bez warzywa, zdarzy mi się wszamać coś słodkiego, czyli badziej jest to ograniczanie jedzenia niż dieta ONZ ![]() Jednocześnie kontroluję ilość zjedzonych kcal, jeśli nie jem orzeszków kaloryczność posłków nie przekracza 1400, ale jak dołączę orzechy..... liczba rośnie bardzo Dzisiaj będę analizowała dietę strukturalną. Muszę znaleźć takią dietę, gdzie jest różnorodność posiłków, ale nie 6 razy dziennie!!! Zastanawiam się również nad zwykłą 1500kcal, jak przekroczę bo zdarza się i 1800kcal to wskoczę na rower... kiedyś to skutkowało. W 2 miesiące schudłam 10 kg a jadłam to na co miałam ochotę!
|
|
#2920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jako utrzymanie diety po 9 dniach planuję lecieć nadal według rozpiski z diety, dodając nabiał i pieczywo (inne niż dozwolone) oraz kontrolując wagę. |
|
|
|
|
|
#2921 |
|
Raczkowanie
|
ja zobaczę jaki będę miała nastrój po 9 dniach i jakie efekty jeśli będzie ok to może polecę drugą turę za jednym razem łatwiej
|
|
|
|
|
#2922 |
|
Rozeznanie
|
pierwszy dzień za mną. ze względu na to, że wstałam dziś o 10.00 odstęp między I i II posiłkiem wyniósł tylko 2 godz. (zakładałam śniadanie 8-9, lunch ok. 12, obiad 15, kolacja ok. 18). reszta ok.
|
|
|
|
|
#2923 |
|
Przyczajenie
|
No to życzę Wam szczęścia dziewczyny! ;D
|
|
|
|
|
#2924 |
|
Rozeznanie
|
drugi dzień poszedł gładko. lekkie odstępstwo to kefir owocowy 1,5 % który zaliczyłam do posiłków węglowych biorąc pod uwagę jego skład (węgle przeważały). niestety w pracy nie miałam szans na zrobienie kanapek czy sałatek więc na lunch było jabłko i ten kefir.
ostatecznie zjadłam dziś:
ruch: intensywny marsz 20 min i dużo latania w pracy Edytowane przez makkapakka Czas edycji: 2011-09-29 o 17:29 |
|
|
|
|
#2925 |
|
Rozeznanie
|
po dwóch dniach pojawił się pierwszy spadek. uspokojona zamierzam się zważyć dopiero w dniu 9 . od dziś wracam do regularnych ćwiczeń (godzina) więc powinni być nieźle.
![]() jak u was? bo ja w ogóle nie czuję głodu. mój plan na dziś:
Edytowane przez makkapakka Czas edycji: 2011-09-30 o 07:48 |
|
|
|
|
#2926 |
|
Raczkowanie
|
ile ważysz i ile masz do zrzucenia?
pokorciło mnie, żeby wejść dziś na wagę chociaż bałam się, że mogę się zrazić ale.... po 4 dniach spadek wagi dokładni o 1,6 kg ![]() muszę dziś kupić olej z wiesiołka w tabletkach bardzo wspomaga odchudzanie i poprawia nastrój tak wyczytałam ![]() mój wczorajszy jadłospis: śniadanie białkowe: puszka tuńczyka w sosie własnym z majonezem i cebulką lunch białkowy: serek grani przyprawiony i z cebulką, orzeszki ziemne solone prawie 50 g wrąbałam ![]() kolejny posiłek w pracy węglowodan: jabłko i nektarynka obiado - kolacja o 18 białkowa: pierś z kurczaka podsmażona + kolejne 50 g orzeszków ![]() jak widać nie trzymam się aż tak sztywno a efekty są powodzenia w dalszych zmaganiach |
|
|
|
|
#2927 |
|
Rozeznanie
|
ważę 52. do zrzucenia mam 4 kilo (jestem niska - jakieś 163 cm, drobna budowa
) przed ciążą mając 30 lat ważyłam 46 kilo. teraz wystarczy mi 48 ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Doriskaaa dzięki za jadłospis. chciałam sprawdzić czy nie jem za dużo/za mało lecę pracować |
|
|
|
|
#2928 |
|
Przyczajenie
|
To Ty chudzinka jesteś
Ja co prawda mam 170cm, ale ważę jakieś 68kg. Co prawda jedyne co u mnie widać to brzuch i boczki, bo właśnie to tworzy u mnie zbędne kilogramy. Musiałabym schudnąć przynajmniej z 10kg o ile nie więcej. 55kg było by dla mnie idealne ;D ale cóż, na razie kolacja o 18, litr herbaty czerwonej dziennie i 0mijanie pokus No i oczywiście 3-4 razy dziennie aerobic Powodzenia dziewczyny na diecie! |
|
|
|
|
#2929 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny wszystko z wami ok? załamałyście mnie ja też ma 163 i myślę, że waga na poziomie 55 kg jest super i moje marzenie
![]() makkapakka jak ważyłaś 46 kg a teraz chcesz 48 to niedowaga wiesz? teraz mając 52 kg masz dolną granicę prawidłowej wagi Kooko1990 55 przy 170 to chyba przesada? To ile ja powinnam ważyć? I posiłek białko: serek grani z przyprawami II posiłek białko: ok. 70 g orzeszków solonych (nie miałam możliwości normalnie zjeść) III posiłek białko - węglowodan: dzwonki łososia z warzywami na patelni ![]() IV posiłek węglowodan: owoce: jabłko, śliwki i może nektarynka zależy od apetytu + do picia tylko woda, ruchu nie mam praktycznie żadnego chyba zacznę jeździć na rowerze stacjonarnym.ps. kupiłam dziś tabletki olej z wiesiołka napiszę czy dają jakieś efekty
Edytowane przez Doriskaaa Czas edycji: 2011-09-30 o 14:28 |
|
|
|
|
#2930 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
BMI jest beznadziejną miarą, która nie uwzględnia typu sylwetki (ja jestem i zawsze byłam gruszką, o bardzo drobnych kościach). mając 26 lat ze stresu schudłam do 45 kilo i wtedy dopiero wyglądałam strasznie biednie - chudziutko. przy 48 wyglądam normalnie, przy 52 nieproporcjonalnie. aktualnie źle się czuję, bo wszystkie ciuchy są przyciasne w tyłku (aktualny rozmiar dołu 34/36 podczas gdy ciuchy w szafie mam na 34). jak typowej kobiecie po ciąży - został mi lekki brzuszek... Edytowane przez makkapakka Czas edycji: 2011-09-30 o 15:47 |
|
|
|
|
|
#2931 |
|
Przyczajenie
|
Kooko1990 55 przy 170 to chyba przesada?
To ile ja powinnam ważyć? Wiesz co, waga nie zawsze idzie w proporcji ze wzrostem. Jestem wysoka jak na kobietę, ale mam bardzo zbitą posturę. Odstający brzuch i dość duże piersi i wiem, że ważąc 60kg byłoby po mnie widać, że schudłam, ale bez przesady. Musiałabym naprawdę schudnąć z 15kg żeby było widać, bo zbite ciało ciężko "doprowadzić do ładu". Nie wiem ile Ty powinnaś ważyć, bo każdy wygląda inaczej. Mam znajomą która jest chuda jak niejedna modelka, a waży 61kg. Kości. |
|
|
|
|
#2932 |
|
Raczkowanie
|
ok spokojnie... z jednej strony prawda jest taka, że budowa jest różna ale ważysz mało i przypuszczam, że nie wyglądasz źle ale jak się z tym źle czujesz to już Twoja sprawa co robisz ze swoim ciałem
![]() taka Waga jak Ty masz to marzenie dla mnie chyba nie osiągalne no chyba, że bym na diecie była baaaaardzzoooo długo |
|
|
|
|
#2933 |
|
Rozeznanie
|
sory, trochę się uniosłam, ale nie lubię komentarzy odnośnie mojego wyglądu, ani pozytywnych ani negatywnych... muszę nad sobą w tym względzie popracować.
dziś czwarty dzień... aż trzy posiłki białkowe.
|
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Ja Was troche podczytuje sobie od jakiegoś czasu, a dzisiaj jest mój 3 dzień na turbo Co prawda w 1 dniu mega zgrzeszyłam, ale postanowiłam, ze nie bede zaczynała od początku. Ogólnie to dla mnie nagorsze są dni, kiedy nie można zjeśc ANI JEDNEGO OWOCA ).
|
|
#2935 |
|
Zadomowienie
|
Zapraszam na mojego dietetycznego bloga
![]() http://dietetycznepoczynania.blox.pl/html Przepisy ze zdjeciami ,a ostatnio nawet ze zdjeciami podczas wykonywania., Sama wole odwiedzac takie blogi niz te bez zdjec
|
|
|
#2936 |
|
Raczkowanie
|
makkapakka co to wieśniak po poważnie nie mam pojęcia
serek wiejski czy jak? ![]() mnie pokorciło, żeby dziś wejść na wagę i podskoczyła o 0,5 kg nie wiem dlaczemu, ale jak mam słabą przemianę materii a jak z nią u Was? Edytowane przez Doriskaaa Czas edycji: 2011-10-01 o 13:45 |
|
|
|
|
#2937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(ja się nie ważę dopiero w 9 dniu. z przemianą materii ok. chociaż pewnie w dniach białkowych będzie trudniej ze względu na mniejsze ilości błonnika. spróbuj pić szklankę ciepłej wody na czczo. powinno pomóc) Edytowane przez makkapakka Czas edycji: 2011-10-01 o 14:44 Powód: :P |
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Raczkowanie
|
ja ma porażkę co 4 dni czasami
|
|
|
|
|
#2939 |
|
Rozeznanie
|
czwarty dzień za mną. poszło bardzo łatwo. pod wieczór zupełnie nie chciało mi się jeść a zamiast gotowanych warzyw zjadłam dwa jabłka. zamiast ćwiczeń w domu był dość intensywny spacer z synem.
jutro pracuję więc już planuję: rano szybko sałatka jajeczna (b), na lunch wieśniak z orzechami (b) na obiad warzywa z kotletem sojowymi (b-w) a na kolację pierś kurczaka (b). jako ruch zakupy ubraniowo-spożywcze ![]() trochę kusi mnie żeby się zważyć. w poniedziałek powinnam założyć sukienkę, ale obawiam się, że nie będzie wystarczająco luźna w biodrach, żebym w niej usiadła... |
|
|
|
|
#2940 |
|
Rozeznanie
|
jakoś nie widzę po sobie żebym schudła. jutro 6 dzień... tj: 1 posiłek węglowy (gotowane i surowe warzywa plus jabłko) i 3 białkowe (pierś kurczaka, sałatka jajeczna, wieśniak).
bardziej intensywne ćwiczenia przełożyłam na jutro. dziś po pracy znów latałam po sklepach... to już chyba zakupoholizm.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

ważyłam 46 kilo. teraz wystarczy mi 48 
).