![]() |
#2911 |
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Weż swoje ciuchy, wiesz ja miałam cesarkę to taki kubrak mi dali, ale dziewczyna obok mnie normalnie rodziła i miała swoją na sobie
Takich do karmienia nie miałam /5lat temu to jeszcze nie było tak powszechne ;-)/ teraz wiem, ze zakupie z 2 na bank i szlafrok ważna sprawa ;-) A i majtki niech wam nikt nie mówi, ze nie wolno Można normalnie na patologii też -) Kalendarz w moim przypadku padaka ;-))
#2912 |
Zakorzenienie
|
Powiem Ci, ze ja to ogolnie koszul nocnych nie uzywam tylko pizamek ze spodniami, dobra by byla taka pizamka z gora taka w V co mozna latwo karmic i tylko koszula do porodu czy tam krocze ma sie wietrzyc w koszulce hehe
#2913 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego ostatnio poszłam zakupić na W koszulę szpitalną
![]() |
#2914 |
Rozeznanie
|
mi wychodzi synek i z Julka tez mi sie sprawdziło.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Coś mi strasznie wizaż muli ![]() Straszie duuuuużo piszecie, zazdroszcze Wam, że macie tyle wolnego czasu i że nikt nad Wami nie stoi jak tylko usiądziecie do kompa i nie pyta się "cio to?" i musi wypróbować wszystkie guziczki ![]() No ale Zosieńka już śpi, mążu obok mnie na kanapie ze swoim kompem ![]() ![]() Jeśli chodzi o przytulańce i czułe słówka to u nas duzo sie zmieniło po ciąży, jak Zosia się pojawiła na świecie i się okazało że doba ma za mało godzin i nie starcza nam na wszytko czasu, do tego jak wróciłam do pracy to czasu jeszcze mniej się zrobiło i wieczorem oboje jesteśmy mega padnięci ![]() Co do jedzenia w ciąży to jem wszystko! Co do badań w ciąży to rzeczywiście teraz jest ich dużoo więcej i częściej chodzi się do gina, czasami nawet za często. Kiedyś opieka ciężarnych była dużo gorsza, ale umieralność dzieci też była duuuużo większa, kobiety kiedyś nawet nie wieddziały że są w ciąży i roniły nieświadomie, bo testów nie było... teraz tak wcześnie już wiemy o fasolce.... Ja myslę, że to dobrze, że teraz tyle wiadomo o szkodliwości niektórych zakażeń w ciąży i że można temu zapobiec, leczyć i pomóc dzidzisiowi być bardziej zdrowym. Taka toxoplazmoza i cytomegalia jest dość rzadka (czynna choroba) i dlatego nie jest refundowane badanie, co więcej nawet jej czynna postać nie musi mieć wpływu na dzidzie, ale MOŻE być groźne, dltego moim zdaniem warto spr. Co do czytania w necie to macie rację że nie ma się co nakręcać ![]() W weekend mamy zamiar iść z rodzinką do nowego parku rozrywki http://bobolandia.com.pl/ mam nadzieję, że Zosi będzie się podobać, bo ostatnio ma fazę na wszystkie place zabaw |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale szczerze,to te z siateczki są naprawde higieniczne i wygodne, nic sie nie odparza i krocze "oddycha",szczególnie po nacięciu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Koleżanka kiedyś też coś podobnego usłyszała, ale odpowiedziała grzecznie że to jej komfort psychiczny i jej decyzja i majtki będzie nosić i nic nie powiedzieli /myślałam, ze jej przypadek było odosobniony/ te z siatki sie drą nigdy w życiu miałam je po CC 1 DZIEŃ SIĘ MĘCZYŁAM póżniej bawełniane miałam zmieniałam często i podpaski pamiętam bell te cieńkie używałam, zadne wkłady higieniczne Ciotka akurat mnie kroiła na cc, i ona sama mówi że to ma być nam wygodnie i tyle
![]() |
#2918 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Tyle stron w jeden dzień?! Łał ![]() Ja dzisiaj od rana wściekła chodzę. Wczoraj wieczorem nastawiłam sobie kurtkę do prania i od razu powiesiłam, żeby wyschła. Dzisiaj rano sprawdzam, żeby odwrócić a na plecach plamy!! Wpadłam w taki szał, bo mam już po kurtce. Kupiłam ją w ciąży z Czarem, super rosła razem ze mną. Wiecie jak Campus czy Alpinus wygląda...Kolor jasny zielony taki żywy, a plamy takie szare. Nie wiem co mam z nią teraz zrobić?? Macie jakieś pomysły?? Co do dzieci i kalendarza to mi się sprawdziło... Czaro jest ![]() A teraz wychodzi, że dziewczynka...ciekawe?! Mam cichą nadzieję.
#2919 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja rodziłam 3lata temu i te majtki byly oki,nic sie nie darlo hihi,a podpaski tez zamiast wkładów mialam bella ale te wielkie,ale to tylko 2-3 dni,potem juz normalne w domu. Kurcze teraz tez w innym woj bede rodzić i ciekawe jakie tam będą zasady,hmm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Moderatoreska
|
Jestem w końcu
![]() Znowu umarzłam :/ Ale teraz zajadam kolacyjkę i popijam gorącą herbatką z cytryną ![]() Od kilku dni bolą mnie plecy na dole, pośladki całe, czasami ruszyć się nie mogę :/ Muszę zapytać gina od czego to, przecież nie siedzę zbyt długo żeby pośladki mnie bolały, przed ciążą tyle samo spędzałam przed kompem i pośladki mnie nie bolały. Co do kalendarza chińskiego to wychodzi mi chłopiec, ale mam nadzieję,że będzie tez dziewczynka ![]() Niby sprawdzałam pierwszą ciążę i niby się zgadza też wyszedł syn i mam syna ![]() co do majtek po porodzie to u mnie był 10 lat temu zakaz noszenia, nawet opierdziel dostałam od lekarza ale i tak zakładałam zaraz po obchodzie ![]() Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-10-14 o 20:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zadomowienie
|
Rzeczywiście wątek rośnie i rośnie
![]() ![]() Mam pytanko do was mamusie - kiedy powiedziałyście, albo macie zamiar powiedziec, rodzinie i przyjaciołom, że spodziewacie się bobaska?? Ja jestem w 6 tygodniu ciąży, ale poza mężem nikt jescze nie wie.. Nie rozgłaszam póki co, bo po myślałam, że dopiero po kolejnych wizytach u lekarza, jak już wszystko będzię jasne, że z dzidzia ma się dobrze podzielę się moim szczęsciem z innymi.. A jak to jest u was? W sumie to już nie mogę się doczekać, żeby wszystkim powiedzieć, zwłaszcza moim rodzicom i rodzicom męża, bo to będzie dla nich pierwszy wnuk lub wnuczka.. Podpowiedzcie kiedy wy zdecydowałyście powiedzieć rodzicom i najbliższym.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zadomowienie
|
dobry wieczór dziewczyny!
Cytat:
![]() ![]() moje drogie - jestem takaaaaaaaaaaaa głodnaaaaaaaaaa! wszamałam własnie całą zapiekankę wielkąąąą (myślałam, że obraże sie na TŻta jak powiedział że zjemy ją na pół ![]() albo łososia WĘDZONEGO NA ZIMNO ![]() albo spaghetti bolognese!!!!!!!!!! mój TŻ gotuje krupnik na jutro, nie wiem czy wytrzyma do jutra ![]() a propos ogórkowej, to moi rodzice kisza własne ogórki, z własnego ogródka, woda ze źródełka i sa przepyszne, a teraz mi ułatwili zycie bo starli świeże ogórki na tarce i zakisili jak normalne ogórki, więc tylko słoik.... siup do bulionu i gotowe ![]() a dzisiaj zjadlam na śniadano serek biały z domowej roboty moich rodziców konfiturą z wiśniami ... pychooooooota, aż sobie przypomniałam, że dodali lyżeczkę spirytusu do słoika żeby się nie zepuslo.... ale taka maleńka ilość, to tak jakby ktoś torta zjadł... nawet nie. no masakra - siedze i myśle co mam w lodówce, a nie mam zbyt wiele, bo ostatnio praca i praca. dzisiaj udało mi się nie płakac po powrocie do domu z powodu pracy (ufff ... od jakiegos czasu po raz piewszy) ![]() ![]() jejciuuuuu - jeść mi się chce!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiecie byłam dziś u gina z tym moim krwiakiem i lekarz po jednak usg "dowcipnym" powiedział, że to nie krwiak a... pusta przestrzeń w macicy i nie potrzebnie lekarz mnie zestresował bo wszystko ok ![]() ![]() a to moja dzidzia ![]() ![]() Załącznik 3470693 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
wcześniej wiedziały koleżanki 2 w pracy, bo u nas ętęligentnie jest ksero na świetlicy, którego nikt nie może tykać prócz nas-wychowawców świetlicy a wiadomo ksera NIET w ciąży wiec kserowały za mnie Kochane były bardzo mi pomagały jak pracowałam ;-) A i wczesniej wiedziała moja siostra i przyjaciółka to od razu po tescie ;-)))) ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
bo mój fasolek wyglądał trochę inaczej -)
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
AlicjaH a dlaczego nie mozna kserowac w ciazy, pierwsze slysze, niby komputer tez jakies fale magnetyczne wysyla, no a komorka
![]() ja swojej rodzienie jeszcze nie powiedzialam, tylko kolezance jednej z Pl, a tak to czekam do 12 tyg, tu gdzie mieszkam juz wie pare osob i rodzina meza, bo jego kuzynka robi mi zastrzyki no i tak sie wiesc rozeszla ![]() Kochane a ja dzis zrobilam pulpeciki z indyka z pieczarkami w sosie pomidorowym mniam mniam pozatym cos mi dziasla sie obnizyly, jakby to napisac zabki bardziej wylaza, co na to poradzicie?
#2927 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie mam czasu aby coś napisać ale wieczorami staram się nadrobić wszystkie posty ( czasem 5-6 stron ![]() ![]() Ja mam już od jakichś dwóch tygodni fazę na winogrona. Mogę je jeść bez ograniczeń i ciągle mi mało. Muszę mieć zawsze w lodówce pudełeczko jasnych i ciemnych kuleczek, czasem potrafię się w nocy przebudzić na winogronową miseczkę ![]() Acha a z innych rewelacji, u mnie już 4 kg na plusie ![]() Buziaki mamuśki ![]()
![]() |
#2928 |
Rozeznanie
|
Kiedy mnie przyjmowali przechodziłam szkolenie BHP na stanowisko wychowawca świetlicy szkolnej
jednym z pytań było czy nie jestem w ciąży /ksero/ i jeśli bym była mam niezwłocznie powiadomić BHPOWCA /pomyslałam, ze mnie na czytelnie dadzą to nic nie mówiłam ;-) a się nie zbliżałam do machiny Ksero jest na liście zakazanej dla kobiet w ciąży wg prawa pracy(?) z powodu promieniowania
#2929 |
Zakorzenienie
|
Byłam u drugiego dr, powiedział mi ze wakacje absolutnie nie bo................... inne cisnienie w samolocie.... Wydaje mi sie, ze to sredni argument bo przeciez cisnienie jest utrzymywane takie jak na ziemi.
Moja dzidzia ma juz serduszko-6tc albo koniec 5 (ale nie bardzo je widzialam na usg - nie umiem odczytywac tych ekranów z usg ![]()
#2930 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Rozeznanie
|
Wiesz, tu mogę polemizować z tobą
Ciśnienie jest inne/wysokość Nie ma specjalnej komory, która by je zmieniła Dlatego znane są przypadki, kiedy np sylikonowa pierś pęka w samolocie Mam koleżankę, która z powodu sylikonów boi się latać Wiesz, ja zapytam inaczej Jesteś pewna że chcesz tego dziecka? Nie musisz mi tu na forum odpowiadać ;-) To nie sarkazm absolutnie To pytanie do Ciebie To twoje zycie i twoja decyzja bo widzę po tej Tajlandii, ze się motasz ...
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
swojej nie mogłam ubrać nawet na oddziale poporodowym Ja nie karmiłam, więc koszul nie kupowałam.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyczytałam ostatnio, że bezpiecznie jest latać pomiędzy 18 a 24 tc. Gratuluję 4mm bejbika ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 |
Rozeznanie
|
OMG żartujesz??
O tym nawet nie słyszałam DZIEWCZYNY PRZYPOMINAM ŻE MOZNA WYBRAĆ SZPITAL PRZED PORODEM-IŚĆ WCZEŚNIEJ ZAPYTAĆ JAKIE ULEPSZENIA MAJĄ/WORKI PORODOWE, BASENY, W JAKIEJ POZYCJI MOŻNA RODZIĆ-BROŃ PANIE BOŻE NA SAMOLOCIE TO JEST SPRZECZNE Z NATURĄ, CZY MAJĄ ZNIECZULENIE ZO I JAKIE MAJĄ WYMAGANIA NP KOSZULE/ MAMY TAKIE PRAWO ;-) ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Ok ja uciekam spać ;-) dobranoc
#2935 |
Zakorzenienie
|
Sluchajcie a jak sie jedzie rodzic to, ze tak sie glupio zapytam w czym, bo wody odchodza to rozumiem, ze sie leje i co w spodniach z recznikiem, Mamusie wiem ze kazda to z nas przezyje, ale ja sobie jakos nie wyobrazam...
Co do lotu samolotem w 6tym tyg ciazy mialam leciec do Dani (3 godziny lotu) i lekarz przyzwolil, ale jednak z mezem nie polecielismy, ale nie ze wzgledu na lot tylko zmiany temperatur, u nas jeszcze cieplo a w Europie pln to juz sezon grypowy, teraz za 2 tyg mam leciec do Turynu, ale nie wiem, lekarz mowi ze takie loty krotkie nie sa przeciwwskazaniem, lecz dla mnie to stres, bo dlugo sie o dzidzie staralismy i teraz moze jestem troche przewrazliwiona, no ale to kazda z nas czuje czy czuje sie na silach leciec itd.
#2936 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi np w pieerwszej ciąży sączyły się wody w dniu porodu ale to raczej kroplami, dzieki temu nie odesłali mnie do innego szpitala bo miejsc niby nie było ![]() bo jak pęcherz pęknie wczesniej i wody odejdą to trzeba urodzić w ciągu 12 godzin żeby zakażenie się nie wdało, więc leciałam na oxy a poza tym mi jeszcze później w czasie porodu dłuuugo te wody odchodziły, raczej nie wygląda to tak jak na filmach że się wiadro leje na raz dobranoc ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2010-10-14 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Konto usunięte
|
szanse poronienia ze wzgledu na lot samolotem pewnie sa takie same jak przedawkowanie tej nieszczesnej wit a z pasztetu albo zakazeniem listeria od surowego miesa lub toksoplazmoza od kota
![]() ja mialam porod wywolywany, a wody nie chcialy odejsc wiec na koniec przebili mi pecherz, wiec na dobra sprawe to nie pamietam ile tych wod bylo i czy chlusnelo od razu czy na raty ![]() moria44: z winogronami ma tak moj syn, ale on na szczescie w nocy sie nie budzi, zeby je jesc ![]() a wg kalendarza chinskiego w poprzedniej ciazy powinnam byla urodzic corke, nie sprawdzilo sie, moze teraz sie uda ![]() Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2010-10-14 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do samolotu, pewnie sam lot przeciwwskazaniem nie jest, znam wiele dziewczyn latajacych w ciazy do Polski i spowrotem, napewno nie jest zalecany, no i cisnienie jednak daje sie we znaki, moj ostatni lot nie byl ani troche mily ![]() Pocieszacie mnie tym, ze tez tyle jecie ![]() ![]() a... chinski kalendarz u mnie sie nie sprawdzil ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Gdybyście miały wykupioną wycieczkę same zastanawiałybyście się nad lotem jestem tego pewna na 100%. Naprawdę nawet nie chce się czytać tego co piszecie bo to jest przykre, sugerujecie ciągle że dla niej jest wszystko inne ważniejsze niż fasolka :/ Decyzja należy tylko i wyłącznie do niej, a takie posty jak powyżej sa nie na miejscu, takie jest moje zdanie na ten temat. O! Dobranoc. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.