|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Wiem, że blisko jest dzień, gdy się nam spotkają marzenia i sny...Zazdrośnic cz
Cytat:
Cytat:
Jesteś chora. Ktoś z Twojej rodziny powinien zdać sobie sprawę, że potrzebujesz pomocy psychiatrycznej i psychologicznej. Natychmiast. Potem będzie za późno, zarówno dla Twoich bliskich, jak i dla chłopaka, który jest Twoją obsesją (a nie miłością).
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiem, że blisko jest dzień, gdy się nam spotkają marzenia i sny...Zazdrośnic cz
Trzymajcie kciuki od 16.30. Mam zaliczenie ze statystyki i boję się jak diabli. Z każdą minutą umiem coraz mniej ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Konto usunięte
|
btw.
mój model w Vitalii http://filesrr.vitalia.pl/gfx/user_s..._model3d_0.jpg aczkolwiek chyba nie uwzględnili mojego brzusia i ud ![]() wymierzyłam się i Antii wyszedł mi stanik 65 D ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | ||
Zakorzenienie
|
trzymam, trzymam
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() ale myślę że to też do niej nie dotrze a tylko doprowadzi do tego że Madzia się na nas obrazi i po prostu przestanie pisać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
MADZIA wiem, że wysłuchiwanie teraz naszych żali Cię albo dobija, albo i tak sie przed nimi bronisz... łatwo się mówi...
Ja to przeżyłam więc Cię doskonale rozumiem.... I powiem Ci tak... SAMA JESTEŚ SOBIE WINNA TEJ SYTUACJI!!! Dopóki sobie sama nie odpuścisz to my się tu możemy posrać za przeproszeniem żeby Ci pomoc a to i tak nic nie da..... Sama sie w to wkręcasz i będzie jeszcze gorzej.... Dopóki nie skasujesz jego nr, nie zakopiesz telefonu, nie zerwiesz kontaktu i nie weźmiesz się w garść to kochana.... przykro mi... Rujnujesz swoje życie na wlasne życzenie!!!!!!! Najwyraźniej lubisz sie tak linczować... nie ma takiej rzeczy z której się nie da wyzbierać! da się tylko trzeba chcieć!!! Skoro nie jestescie razem to kochana...... nie macie być.... i ktos gdzies na Ciebie czeka.... Ale jak wolisz nadal się uważać za męczennice.... to na własne życzenie..... my nie chcemy dla Ciebie źle.... ale Ty masz swój świat i nic poza tym nie widzisz.... a ta próba samobójcza czy jak kolwiek by to nazwać.... to tylko oznaka głupoty.... i potwierdzenie tego że robisz z siebie męczennice....... tyle. sory za ton, ale naprawdę sama to przerobiłam i też nikogo nie słuchałam, tylko sama siebie dołowałam.... więc nie sądzę że nawet to przeczytasz..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() trzymam ![]() a ja nie jadam ostatnio obiadów, bo o 12-13 mi się nie chce, w pracy są średnie jakościowo i dość drogie, a wracam o 22-24, więc wtedy nie mam jak jeść. weekendy to jedyny czas na obiad. sobota niedługo - mniam ![]() gorzej że magisterka czeka więc nie wiem, czy się uda z obiadem w ten weekend ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam WSZYSTKIE Wasze wypowiedzi. I mi przykro. Bo naprawde liczyłam/licze sie z Waszym zdaniem, każde szanuje i rozumiem,że chcecie mi pomóc ale tj Elizka napisała każda inaczej reaguje. Wyżalałam sie i potrzebowałam Waszego wsparcia bo chciałam żebyście mi w ten sposób pomogły. Czasami samo napisanie "bedzie dobrze" wystarczy. I nie chodzi o to,że ja tu pisze monologi. Jestem tu bardzo długo na każde Wasze posty odpowiadam,nie pisze tu sama dla siebie. Nic dziwnego,że jak przeżywam tą sytuacje ,że próbuje gdzieś to wylać. Same chciałyście żebym Wam pisała jak mi źle.
A teraz...sytuacja sie zmieniła..przyjechał Tż. Niedawno pojechał do pracy. Powiedział,że źle wszystko mi powiedział. Że nie jestem i nie bede dla niego koleżanką. Że czuje coś do mnie i jestem dla niego ważna. Mamy sie spotykać normalnie, powiedział,że bedzie mnie obserwował,to czy sie zmieniłam jest prawdą.Mówił,że gdyby od razu dał mi szanse to nic by z mojej zmiany nie wyszlo bo byłabym zbyt pewna jego. Powiedział,że potrzebował tego miesiąca żeby podjąć taką decyzje,że chce mnie sprawdzić. Mówił,że przez 6 lat było tak jak ja chce,że teraz pora żeby było tak jak on chce. Przyjedzie jeszcze raz w sobote,mówił żebym nie płakała,że nie robi tego z litości. Chciał to wcześniej zaproponować ale bał sie mojej reakcji. Powiedział,że wszystko sie ułoży jeśli zobaczy,że naprawde może mi zaufać. W sobote mamy ustalić jak sie widzimy,jak sie odzywamy itp. Szczerze..kamień spadł mi z serca. Bo uśmiechnął sie i przytulił,powiedział,że płacz niczego nie zalatwi,żebym pokazała mu ,że chce i potrafie sie zmienić nie zmuszając go poprzez robieniem sobie czegoś albo wymuszaniem. On powiedział,że CHCE,że powinnam sie cieszyć,że w ogóle zgadza sie na taką szanse,że inny na jego miejscu dawno by mnie w tyłek kopnął. Powiedział,że ma sobote wolną i spotkamy sie,normalnie porozmawiamy. A to,że boi sie,że coś sobie zrobie nie ma nic wspólnego z tym daniem tej szansy. Rozmawiał też z moją siostrą i mówił jej,że jesteśmy młodzi,mamy szaleć (co nie zawsze chciałam) mówił ,że przyjdzie czas gdzie bedzie trzeba sie ustatkować ale narazie chce ze mną spedzać czas jak każda normalna para,aktywnie a nie wiekszość czasu w domu,czy za Wrocławiem.Że on też chce gdzieś na imprezy ze mną chodzić,do kina,restauracji czy Bóg wie gdzie jeszcze. Później mi to też powtórzył. Nie chciał dopuścić do sytuacji takiej jaka miała miejsce wczoraj bo gdyby wiedział wcześniej by to powiedział. Czyli dla niego ten "układ" to nie jest jako kolega/koleżanka tylko zanim on sie zdecyduje chce przez jakiś czas mnie poobserwować żeby mieć pewność,że dobrze zrobi. I mówił,że normalnie bedzie sie zachowywał,bedzie miły tyle,że jeszcze nie bedziemy parą....
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
Co do Magdy, z mojej strony tyle, że... a w sumie to nic. I nic więcej. W całej rozciągłości zgadzam się z naj, carmi (zwłaszcza o osobnym wątku) i małym groszkiem. EDIT: cieszę się w takim razie, że się wyjaśniło, szkoda, że z problemu była wielka drama, przesada, bo całą ta sytuacja nawet w połowie nie była tak hardkorowa, jak została ukazana.
Dopiero się obudziłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wy tak o tym żarełku... Muszę coś fajnego i prostego na jutro wymyślić... tzn. na czwartek rano w sumie, bo mama wtedy przyjeżdża ![]() Coś jeszcze miałam pisać, ale sobie zapomniałam ![]()
Edytowane przez justyna_dt Czas edycji: 2010-09-21 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
Justyna, podziwiam, bo ja się nawet boję pajęczyn
![]() myślę, co szybkiego zrobić w niedzielę albo w sobotę na dwa dni. jakieś pomysły? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Zakorzenienie
|
Madzia pozostaje mieć nadzieję, że to co Ci dzisiaj powiedział to szczerze, a nie w związku z Twoim wczorajszym hmm "wybrykiem". I że tego nie zmarnujesz, bardzo Ci kibicuję wiedz o tym
![]() i jeszcze nie zgadzam się z niektórymi dziewczynami, cobyś miała zakładac swój wątek albo bloga i tam się wypłakiwać, sama nas na początku pytałaś czy możesz tu, nawet do znudzenia, bo to Ci dużo da, a nie kumulowanie wszystkiego w sobie. I się zgodziłyśmy, więc nie rozumiem skąd u niektórych teraz te nerwy. Przecież od początku nie oczekiwałaś złotego środka, ani rad, tylko WSPARCIA. Za 3 godziny ostatnia przymiara ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wsparcie jasne - ja zawsze chętnie. ale nie będę niedoszłego samobójcy, który nie ma poszanowania dla swojego życia i dla bliskich sobie osób, głaskać po głowie ![]() Owszem, może się nam wyżalać, ale niech nie ma pretensji o to, że nie głaskamy jej po głowie, gdy robi w naszym odczuciu źle. Od tego ma się przyjaciół, by mówili prawdę. Jeśli nie chciała, byśmy ją krytykowały, to nie powinna pisać danej rzeczy na forum. Moim obowiązkiem jest reagować na posty ludzi, którzy są mi w jakiś sposób bliscy, zwłaszcza na tego typu posty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak któraś miała problemy w związku nie pisałam żeby zakładała sobie osobny wątek i tam sie wyżalała.... Super,pewnie nie możesz sie doczekać ![]() tyle ,że to co ja chciałam to nie było normalne. Wolałam wiekszość czasu w domu siedzieć niż wychodzić na miasto,na imprezy,czy do kina. Z lenistwa i tylko o to chodzi z tym,żeby teraz było jak ja chce.Chodzi o wychodzenie.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
naj, ja też się boję pajęczyn
![]() ![]() Claris, ja nie pisałam, żeby Magda tu pisała do znudzenia. Już wcześniej to wszystko uważałam za ogromną przesadę. Przejrzyj ostatnie wątki, ile miejsca zostało tu poświęcone na inne problemy? Ile miejsca zostało poświęcone na temat kluczowy wątku? Ile na Twoje, na Wasze przygotowania? Twój ślub już za półtorej tygodnia, a ja nie wiem praktycznie nic o nim, oprócz Twojej ostatniej wiadomości, a bardzo byłam zaangażowana w to psychicznie i bardzo wiedzieć chciałam. A tak to skupiamy się na czymś, co koniec końców jest tego zwyczajnie nie warte. Uważam, że osobny wątek by się przydał, bo wtedy było by miejsce na problemy Magdy i na "całą resztę", a jedno drugiego by nie zjadło. Co do wsparcia - ja w psychozie i maniactwie nikogo wspierać nie zamierzam, ja mogę tylko napisać, że Magda musi iść na mocną terapię, ale po co, skoro i tak to przepadnie. Co do Twojego ślubiku, to jaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Wtajemniczenie
|
Madzia ja mam nadzieję że to jest szczere...że niby nie z litości... bo czego nie powiedział tego od razu? po co się bawił w Twoje reakcje?
Musicie jeszcze we dwoje się wiele nauczyć i bardzo dojrzeć... z czasem wyjdzie czy on to robi szczerze...tylko nie wiem czy to będzie dobre dla Ciebie na przyszłość jak się okaże że zrobił to z litości ja teraz widzę że dobrze zrobiłam też nie wylewając swoich żali kiedyś tak jak Madzia... bo widzę wielu by to wkurzało a też byłam chwilami taka niepoważna,niedojrzała,tr ująca dupę i bym zaśmiecała Wam wątek... |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry, że to wyciągam, ale jak Olka miała jazdy z eksem, też jej nieraz pisałyśmy, że coś jest nie tak. I co? Odkręciła się od nas plecami i jęczała, że zamiast ją wspierać, krytykujemy? NIE! Jak któakolwiek z nas miała poważniejszy problem, o którym pisała, to też nie zawsze pisałyśmy jej miło i do uszka. Pisałyśmy to, co sądziłyśmy. Trzeba było od początku mówić, że oczekujesz wsparcia, a nie pomocy w rozwiązaniu problemu. Bo ja, jak zauważyłam problem, to starałam się Tobie pomóc, tak jak umiałam najlepiej. Ale OK. Teraz już nic nie będę pisać o Twoim związku, chyba że faktycznie uznam, że jest u Ciebie superekstra i się zmieniłaś, coś zrozumiałaś. Ale na to się póki co nie zanosi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ty znów upatrujesz w jego przypadkowych słowach (może z litości?) jakąś szansę/nadzieję, a nam masz za złe że próbujemy Ci otworzyć oczy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
Madzia normalnie dzięki za dokładniejsze wyjaśnienie jak sprawa stoi.... bo jak to wszystko wcześniej przeczytałam to była taka totalna dramaturgia, że nóż sie w kieszeni otwierał..... każda z nas przeczytała i zrozumiała to na swój sposób bo było wiele nie domówień i sama miałam ochotę trzasnąć Cię w tyłek....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | ||
Zakorzenienie
|
hehe nie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Wtajemniczenie
|
kur... Ilsa moze trochę szacunku do tego co Ci ktoś wyjawnił w "sekrecie" po to żeby nie było na wątku który każdy może przeczytać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też mogłam sie zastanowić co tu pisze i teraz żałuje... Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz kiedy Twoje emocje się wyciszyły masz szansę popracować nad swoim charakterem, ale nie uda Ci się to bez wsparcia innych osób. Wierz mi, że to najlepsze co możesz dla siebie zrobić. Musisz najpierw nauczyć się kochać siebie, inaczej nie będziesz w stanie kochać i dbać o bliskie Ci osoby. EDIT: Cytat:
Twój TŻ powinien najpierw o to zadbać.
Przyjmę wszystko. Tylko pokaż mi sens. Edytowane przez mały_groszek Czas edycji: 2010-09-21 o 12:19 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.