|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
infatuated dzięki poczytam
mysia o takie stanie kucyka mi chodzi... jak dam go niżej to jest to samo. tylko wtedy nie stoi w góry tylko prostopadle do mojego ciała Dziewczyny a wiecie coś na temat tego mojego referatu, bo zalezy mi na czasie
ognista rudość żelki na swoich ![]() studentka II roku Pedagogiki TŻ 13.12.2010 Edytowane przez EwCiA000 Czas edycji: 2010-10-20 o 16:01 |
|
|
|
#2912 |
|
Zadomowienie
|
Ewcia, faktycznie ten twój kucyk jakoś dziwnie stoi
![]() Mam teraz włosy mniej więcej takiej długości jak twoje, ale jak zrobię kucyka to one opadają tak jak u mysi. A jak zrobisz anti-age to też ci tak stoją, bo mi po niej to włoski są takie mięciutkie że aż miło się nimi pobawić
|
#2913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2914 |
|
Rozeznanie
|
bunny dzięki
![]() mogłabyś mi doradzić czym następnym razem zrobić jej włosy żeby to był już blond, czyli jaka farba pokryje żółto pomarańczowe włosy? Czy najlepiej byłoby jeszcze raz zastosować rozjaśniacz i dopiero później na to jakaś farba? Wiem,że po podkładzie polecany był syoss, ale czy na takich włosach sie sprawdzi?Ewcia rzeczywiście te włoski Ci stoją, ale masz je związane dość wysoko,a próbowałaś je wiązać troszkę niżej? może wtedy byłoby lepiej... obawiam sie, ,że gdyby moje nie były do łopatek to byłoby z nimi podobnie, a tak chociaz mimo wszystko opadają w dół. Za to podobną sytuację mam wtedy kiedy zrobie sobie takiego warkoczyka na bok wtedy te włosy sterczą prosto jak druty i tak mnie to wkurza... chyba jutro zetne chociaz ze 3cm tych końcówek... no może wystarczą 2...![]() ![]() doczytałam-jak kitke masz niżej to też stoi ale może to już lepiej jak sterczą prostopadle niż tak jak na zdjęciu? a jak nie to może próbuj robic sobie jakiegoś małego koczka?ps. na zdjęciach wyglądasz jak taki Aniołeczek a na tym zdjęciu z kitką to fryzura jak prawdziwa czarownica jak to czasem pozory mylą![]() mam nadzieję, że sie nie obrazisz, jakoś nie mogłam się powstrzymać i zycze powodzenia w ujarzmieniu tej kityEdytowane przez paulcia666 Czas edycji: 2010-10-20 o 16:50 |
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma się co zrażać Tylko trzeba poczytać, nawet to co małym druczkiem (w szczególności) i wybrać coś odpowiedniego dla siebie
|
|
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!!!
zrobiłam przed chwilą (na szczęscie) na pasmie spod spodu 8.13 excellence i wyszła po prostu MASAKRA ;( całe szczescie, że mnie tkneło i zrobiłam na próbe bo bym płakała w ogóle nie wyszło jak u Adzi, u której wyszło super popielato a u mnie no..rudawo !! to moje cieplejsze pasmo włosów przy skalpie zrobiło się jeszcze bardziej ciepłe, a reszta ociepliła się do podobnego odcienia!! Nie wiem dlaczego się tak stało...no i nie wiem co teraz z włosami a jutro już muszę mieć ładny kolor
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
także jakies tam sposoby mam na to ale i tak są sztywne, mam nadzieję, że po tym olejku kokosowym cos się zmieni, choc troszkę![]() Dziewczyny zapomniałam Wam powiedziec, zwracam honor syoss'owi nie jest tak źle z tymi odrostami, ale myślę, że będzie lepiej za miesiąc jak dodam do niego wodę 12 % i jeszcze dzisiaj spróbuje tego szamponu z joanny na sam odrost, zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dlatego te excelle wychodzą ciemniej niż ma być bo ponoć ma nie cały 3 % wodę.
Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-10-20 o 17:43 |
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może wyszło jak u mnie? Efekt końcowy był lepszy niż próba.. A może woda za słaba? Albo ciut dłużej trzeba było ją przetrzymać? Bunny, Snow.. Jak następnym razem położę Stockholma na to złotko co mi teraz wyszło to pojaśni mi? Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2010-10-20 o 17:44 |
|
|
|
|
#2920 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawde, po wczorajszych fotkach myslalam ze odrost bedzie bardziej razil a tymczasem ja wlasciwie nic nie widze Moim zdaniem bomba ![]() Cytat:
Do reflkeksow jak pisala Bunny nie musisz miec wcale odrostow, ja jak poszlam to zrobila mi jednoczesnie kolor + refleksy Tak jak pisalam wczoraj kladla farbe jakos troche ominela i pozniej na tym co ominela zrobila refleksy jasniejszym kolorkiem I nie mialam wogole widocznych odrostow bo ona wszystko pokryla. Bylam bardzo zadowolona, jednak to nie na moja kieszen, wole te 200zl przeznaczyc na inne bardziej potrzebne mi rzeczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Yatta Bunny zawsze pisze ze farba farby nie rozjasni ale ja to chyba jakas inna jestem Mi z miesiaca na miesiac jednak troche pojasnia stockholm poprzedni odrost. Zreszta robilam tez kiedys podklad garnierem xxl i pozniej na to polozylam stockholm i tez niby nie powinno wyjsc bo farba na farbe a wszystko sie udalo jak chcialam ![]()
|
|
#2921 |
|
Wtajemniczenie
|
Yattamanka no i super
jak na robienie bez podkładu ładnie wyszło. Tak jak pisałaś, dół mógł się trosze przyciemnic, ale już będziesz wiedziała na przyszłośc Też tak chce, żeby woda 12 w moim przypadku dała sobie rade ![]() Ewcia ja się na razie troszke wydałam z pieniążków, więc olej musi poczekac jak już wypróbujesz to napisz jakie są Twoje wrażenia i jak na włoski podziałał ![]() A ta kitka Twoja normalnie jakby w niebo wystartowac chciała Dziwne, czemu tak się dzieje. Przecież jest coś takiego jak grawitacja a może po prostu masz taką strukturę włosa? Może to rodzinne? A Twoja Mama jakie ma włoski? Też takie sztywne?Dziewczyny ale dziś mam milusińskie włoski pierwszy raz użyłam serum joanny babuni na końce i serum mariona termoochronnego. Bajka po prostu włoski gładziutkie, lejące, miluchne, nie kołtunią się, no same ochy i achy Jeszcze kolej na maske mariona do blondu, ale to przy nastepnym myciu
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdam relacje![]() no moja mama też ma troche sztywne, ale nie aż tak bardzo no może to rodzinne, może
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Snowhitee chcę robic refleksy ale juz na odroscie.
Ewcia rzeczywiście taka antena Ci stoi. Mialam kiedys tak samo jak mialam popalone włosy. Teraz juz lepiej, dalej mi troszkę stoi. Zobacz poszczegolne pasma, ale one są spalone. |
|
|
|
#2924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2925 |
|
Przyczajenie
|
Czy farba pokryje stary kolor?
Witam was moje drogie!
Mam pewien problem związany z moimi włosami i zwracam sie do was o pomoc! Otóż moje włosy na czas teraźniejszy są żółte, po prostu efekt uboczny rozjaśniania. W sumie to odrosty są białe ,a reszta to żółty, troszkę rudawy blond. Więc, moje pytanie brzmi , czy jeśli pofarbuje moje włosy farbą WELLAton, kolor mroźny blond to ,moje włosy będą w jednolitym kolorze i czy mogę liczyć na to, że nie będą już żółte? Błagam o pomoc! :< |
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia teraz jest lepiej, ale kucyk mi stal jak mialam wlosy wiele dluzsze. Wtedy mialam naprawde spalone konce i zamiast sciac wiecznie je czyms smarowalam, a na spalone wlosy nie ma ratunku. Obcielam wtedy moze z 15 cm i juz mniej stoi. Ale Ty masz włosy w dobrym stanie, przeciez nie masz spalonych. Wydaje mi się że to u Ciebie rodzinne
Urosna, moze nie beda staly. Chyba ze masz konce popalone, to podetnij 2-3 cm.
|
|
|
|
#2927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy farba pokryje stary kolor?
Cytat:
gdyz beda zielone. kladac farbe w chlodnym odcieniu na cieple wlosy uzyskuje sie zielona poswiate.
|
|
#2928 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Czy farba pokryje stary kolor?
Ale będzie to bardzo rzucająca się w oczy zieleń?
W takim razie co mam zrobić, by w końcu osiągnąć moją wymarzoną platynę?
|
|
|
|
#2929 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy któras z was farbowała tą farbką włosy,niewiem co mnie tkneło
ale będac dzis w rossmanie zakupiłam ją w sumie to chyba pomyliłam ja z preference 03 no cóz tyle czytam przeglądam głowa boli,kupiłam ja i teraz zastanawiam sie jak ona mi wyjdzie,najbardziej drazni mnie w moich włosach ze zwierzchu sa na maxa jaśniutkie a jak zrobi w kucyk to te boczki i tył od dołu taki żółtawy,sama niewiem ale nie mam tak do końca jednolitego kolorku wszędzie.pytanie również ile procent ma woda? farba z exellence super jasny popielaty blond.
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
paulcia no najlepiej by było zrobić kapiel rozjaśniającą i dopiero farbować bo inaczej ten pomarańcz będzie przebijał.
Przepis na kąpiel jest w tym wątku- mysia robiła. Trzymacie to do 20 minut. A potem suszycie i kładziecie farbę najlepiej perłową lub opalizującą wtedy na pewno nie będzie rudo. Ewcia a mi się zdaje że po prostu ty masz naturalnie grube sztywne wlosy i to dlatego. Włosy zniszczone- popalone itp,. stają się bardziej podatne na stylizacje. Mi kojarzysz się z Małą Mi w tym kucyku
|
#2931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2932 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, myłam fioletowym szamponem odrost już 3 razy raz nawet nałożyłam na sam odrost i 10 minut czekałam a odrost dalej złoty... powiedzcie mi Te, które używały n&e 522, czy on bardzo niszczy?, wiem, że włosy, włosom nierówne, ale wolę zapytać najpierw
dodaje zdjęcie odrostu w słońcu, sorki, że taka rozczochrana, ale po czapce i strasznie wiało :Pu mnie chyba pokrzywa zaczęła działać oczyszczająco bo mi wyszły takie małe krostki na czole, możliwe, że to już? po 5 dniach? pozdrawiam!
|
#2933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
ewcia, ale jak go uklepiesz, to chyba juz raczej zwisa na końcu? przeciez nie sztywnosc kucyka świadczy o zniszczeniu.
podobno nadmiar protein powoduje nadmierną sztywnosc i kruchosc, moze wiecej emolientowych masek?
|
#2935 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy po farbie syoss włosy wychodzą białe czy platynowe?Bo jakos nie wiem wlaśnie co to za kolor, bo ja chcialabym taki chlodny a po nim są jasne tak??Jak po farbuje to zobacze bo jutro farbuje a dałoby się np jakims szamponem je schlodzić albo coś
|
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
A jaka jest róznica miedzy bialymi a platynowymi? Przedstaw mi obrazowo
![]() Syoss jest podstępny, raz wychodzi dobrze raz zolto. Wlasnie umyłam włosy i nałożylam maske Matrix Color Smart (snowhitee polecała ), poki co jestem super zadowolona. Jak wyschna powiem dokadnie co i jak, ale teraz jest super, włosy śliskie, super. I ma swietna konsystencję-takiej galaretki, ale gęstej.mysia jak oceniasz składowo te maski Dolce - mleczna i Anti Age? Czy one regenerują naprawdę czy tylko po powierzchni? Ewcia a napisz jak pielegnujesz włosy? |
|
|
|
#2937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj też 3 raz umyłam włosy fioletowym szamponem i mój odrost już jest coraz bardziej podobny do reszty, a już na pewno nie rzuca się w oczy jego złoty blask Wiecie co wymyśliłam w poniedziałek coś i to się super sprawdza a jakie mam milusie włoski ![]() Otóż ja jak to ja robiąc zakupy zawsze poszaleje, jak polecałyście maski dolce to nie wiedziałam na którą się zdecydować więc kupiłam anti-age i latte i to od razu 1000ml każda a przecież wiecie, ze są super wydajne anti-age stosuje na ciepło co najmniej raz w tygodniu (dzisiaj będę to robić
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
Agatau mam nadzieję, że jak urosną to nie będą tak stały, wydaje mi się, że nie mam końcówek zniszczonych
Bunny no moja mama ma grube włosy, moja młodsza siostra też czyli ja na pewno nie mam zniszczonych i popalonych, bo moje to w ogóle nie chcą się poddac, jak kręcę to tylko prostownicą, bo na wałki to po godzinie są proste ale jednak jak są mokre to są trochę gumowate... ![]() mysia ja go nie potrafię uklepac jak pochodzę w koczku cały dzień i potem zrobię kucyka to już się zawija i opada w miarę...to jakie maski mogę uzywac, pod spodem napisałam jak pielęgnuje włosy, zmieniłabyś coś?? Dziewczyny napisze co używam: -maskę dolce anti age lub latte -szampon jak na razie johnson's baby albo herbal essence, ale czekam na ten pokrzywowy z farmony, bo nigdzie go u mnie nie ma ![]() -czasami maskę herball nawilżenie po brzegi -spray gliss kur pomarańczowy -nie suszę ich w ogóle -prostuje co 3 dni a jak robię kucyka po myciu to w ogóle -spray ochronny do prostowania z dove pomarańczowy, ale wczoraj zamówiłam ten tresemme heat defence no i chyba to wszystko, no i skrzypovita
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proteiny mleczne nie łącza sie z włosem tak silnie jak np keratyna. ale nie pamietam dokładnie. ewcia, bardzo łądna pielegnacja
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-10-21 o 11:05 |
|
|
|
|
#2940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pisała też, że są to maski mocno regenerujące i można je robić raz w tygodniu nie częściej, a tak do codziennego mycia lekką maskę. Więc uważaj kochana, żebyś włosków nie obciążyła Agatko kupiłam sobie mleczko Kerastase Nawet chciałam specjalnie głowę umyć by go użyć, ale dziś tak zimno - a wieje jakby się wściekło.. tak więc na razie sobie daruje bo będę wychodzić jeszcze parę razy - nie chcę się przeziębić dopiero co wyzdrowiałam. Ale jak użyję to na pewno zdam relację ![]() No i nie napisałaś mi jak się spisuje nowa suszarka ![]() ![]() Bunny to mówisz, że następnym razem jak położę stockholm na to złoto co mi wyszło to nie pojaśnieje nic a nic? Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2010-10-21 o 11:12 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

mogłabyś mi doradzić czym następnym razem zrobić jej włosy żeby to był już blond, czyli jaka farba pokryje żółto pomarańczowe włosy? Czy najlepiej byłoby jeszcze raz zastosować rozjaśniacz i dopiero później na to jakaś farba? Wiem,że po podkładzie polecany był syoss, ale czy na takich włosach sie sprawdzi?
wtedy te włosy sterczą prosto jak druty i tak mnie to wkurza... chyba jutro zetne chociaz ze 3cm tych końcówek... no może wystarczą 2...
zrobiłam przed chwilą (na szczęscie) na pasmie spod spodu 8.13 excellence i wyszła po prostu MASAKRA ;( całe szczescie, że mnie tkneło i zrobiłam na próbe bo bym płakała
to moje cieplejsze pasmo włosów przy skalpie zrobiło się jeszcze bardziej ciepłe, a reszta ociepliła się do podobnego odcienia!! 

a może po prostu masz taką strukturę włosa? Może to rodzinne? A Twoja Mama jakie ma włoski? Też takie sztywne?

a przecież wiecie, ze są super wydajne