|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
papeteria - dziękuję Marta-d1 - jak mogłybyśmy Cię zapomnieć ??????? ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- |
|
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
dziewczyny bez ekstremy...mojemu i kark sie poci to dopiero powinnam sie martwic...ani misiu ma krzywice chyba wiec ona powinna cos wiecej na ten temat...
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-10-15 o 12:01 |
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
to jedna z moich ulubionych. Z tego samego materiały zrobiłam jeszcze torebkę z kieszonkami. |
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2915 | ||
|
Zakorzenienie
|
karolcia dziękuję
) a nik mi się podoba wczesniej tro ja miałam problemy z poprawnym pisaniem ników ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Moi rodzice już pokochali Gabę i staraja się nas przekonać, że będzie jej u nich lepiej ale my tak za nią tęsknimy...---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- dziękowac ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- bajka - dziekuję Cytat:
![]() dziękuję |
||
|
|
|
#2916 |
|
Zadomowienie
|
Cześć !!!
My już po szczepieniu, malutka była dzielna i grzeczna, jak dostała w rączki to w ogóle nie zapłakała jakby nie wiedziała że cokolwiek sie stało za to jak dostała do nóżki to się rozdarła ale i tak szybciutko się uspokoiła.Bałam się,że lekarka nie pozwoli mi jej zaszczepić przez ten jej katarek ale osłuchała ją dokładnie i mówi że oskrzela i płuca są czyściutkie więc sam katar jej nie zaszkodzi.Mam nadzieję, że obejdzie się bez gorączki, pierwsze szczepienie też bardzo dobrze zniosła- cały dzień przespała. Mała ma niecałe 12 tyg i waży 5850 i ma 60 cm. anuszka GRATULUJĘ!!! powrotu do karmienia swoim mleczkiem!!!!Podziwiam Cię i trzymam kciuki!!! ![]() marta za Ciebie też nadal trzymam kciuki, oby mleczka było dużo!!!!Cieszę się z postępów i wytrwałości ![]() Co do pocenia się rączek i nóżek to nie ma się czym martwić, Patrycji też się pocą i to nieraz dość mocno. Wklejam dzisiejsze fotki Patrycji: Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-10-15 o 12:14 |
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2918 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki.
My po szczepieniu i chciałam się pochwalić, że moja Kluska waży już 6400, a ma dopiero 8 tygodni... Groobas z niej straszny. Na rączkach ma po kilka fałdek, a szyjki do dzisiaj znaleźc nie mogę Lecę nadrabiać, bo mam spore zaległości. |
|
|
|
#2919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są specjalne pokoje .Cytat:
Jednak chodzi nie o czysty nabiał, a ten, który pracuje, czyli maślanka, kefir, jogurt. Mleko krowie w czystej postaci nie jest szczególnie dobrym pomysłem...
|
|
#2920 |
|
Rozeznanie
|
ja ostatnio tez myslalam ze mojemu sie rece poca, dotykam, cala mokra, jedna, druga,
![]() wiec sprawdzam kark, ja patrze a on lapki do buzi i slini ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- torebki cudo!!
|
|
#2921 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2922 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam Małą zostawić z babcią...
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
No to przedstawiam ramkę Musze położyć jeszcze kilka warstw lakieru (w poniedziałek) ale widać jak będzie wyglądała ![]() Załącznik 3471263Załącznik 3471264 Załącznik 3471265Załącznik 3471266 PS. Zrobiłam też zakładkę do książek (widoczna na pierwszym zdjeciu). Jeszcze nie skończona |
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2926 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() dzidzia jem dużo nabiału, a w szczególności mleko, jak nie zjem codziennie płatków z mlekiem to jestem chora A to ma duży wpływ na laktację?hd sliczne torebki vette sto lat dla Jany Żeby nie było to Szymek też dzisiaj kończy 2 miesiące Zmykam szykować pigwy na nalewkę A to moje 2 miesięczne cudo. |
|
|
|
#2927 | |
|
Rozeznanie
|
HD - ty nasza artystko kochana. Wszystkie torebki piekne, a ramka ...cudenko!!!
Cytat:
|
|
#2928 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Kochana. Ja mam to samo. Wcale nie uwazam, ze robie zle. Dla mnie to jest cos wspanialego spac z moja coreczka i mezusiem. Tz sie smieje, ze lozeczko zagraca nam sypialnie i jest niepotrzebne. ![]() Mysle, ze musze jeszcze dojrzec do decyzji o odstawieniu malej do jej wyrka. Wcale nie jestes cienias, uwazam, ze jestesmy strasznie zwiazane emocjonalnie z naszymi dzidziusiami." Więc wnioskuję z tego co napisane, że Wy czyli matki śpiące z dziećmi jesteście strasznie związane emocjonalnie... a my czyli matki śpiące bez dzieci już nie jesteśmy z nimi związane? Cytat:
Cytat:
Jeśli je i przybiera na wadze to ja bym nie zmieniała... no ale jeśli chcesz to nie mieszaj dwóch różnych mlek bo maja różny skład.. pediatra zaleciła nam tak: 1 posiłek nowe mleko, reszta "stare", kolejnego dnia 2 posiłki nowego mleka a reszta starego.. następnego 3 nowego i reszta starego i tak do czasu aż całkiem przejdziecie na nowe mleko. nie wierzę ci :P Cytat:
ja do tej pory jak mam coś gdzieś załatwić to aż jestem mokra z nerwów i się wstydzę xDpodrzutek podrzutkiem a w domku jest tylko mój mamusin synuś ![]() Nie tylko by był wśród ludzi ale żeby też go pozabawiali troszkę ![]() to na pewno itakasia Cytat:
A zdjęcia jakies? Pokaż pucunia ![]() Cytat:
Dzidzia - nobel by się przydał bo ja taka niedowartościowana się czuję życiowo ![]() Dzięki dziewczyny za wsparcie.. ciągle ich szukam.. jest mi za cicho.. pies nie szczeka i nie budzi małego.. kot mnie nie wnerwia pożeraniem kwiatka ani zrzucaniem z szafy kartonu po butach.. ani szeleszczeniem reklamówki w której się lubiła chować.. Afgan mnie nie ślini i nie puszcza smrodów pod moim nosem.. AaAaah co do pocenia się rączek i nóżek - może dzieciakom jest za ciepło po prostu? Mój jak ma kark ciepły, skórę nie-marmurkową to uznaję że mu ciepło.. nawet jak ma lodowate dłonie ![]() Ponoć zimne dłonie to nic złego.. oo własnie je ślini.. więc na bank będą zimne bo przecie jakie mają być ![]() Coś miałam jeszcze komuś ale zapomniałam
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||||||
|
|
|
#2929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Heheh jakbym widziała mojego miśka, mamy taki sam leżaczek i taki sam dresik z dinozaurem
![]() Tylko twoje cudo tak jakby dłuższy? albo mi się wydaje. Ile ma długości? ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() Ja tez nie śpię z Miśkiem w łozku bo po porstu jest mi nie wygodnie i wcale nie uwazam ze nie jestem z nim mniej związana niz mamy śpiące z maluszkami. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
Chomiczek, to mało powiedziane
Nie chwaliłam się wam, jak fajnie mi spadła waga po porodzie. W ciązy przytyłam 21 kg, a 6 tygodni po porodzie na wizycie u gina miałam już tylko 6 więcej Przedstawiam mojego grubaska, który sadzi teraz takie bąki, że niejeden facet by się nie powstydził
Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-10-15 o 12:44 |
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
siala nie łap za słówka Ty flądro jedna
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- martysek to faktycznie klopsik Moja Iga w takim razie jest średniaczkiem.
|
|
|
|
#2932 | |
|
Zadomowienie
|
to nie ja
Ale slicznosci i te oczka Cytat:
Dziekuje w imieniu mojej dziewczynki chyba po szalenstwach wieczornychale cudo Lilka najlepszego dla Szymusia
|
|
|
|
|
#2933 |
|
Wtajemniczenie
|
Jagoda nauczyła się trącać zabawki w bujaczku
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
Szybkoooo
![]() klask i:---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Janusia sto latek! |
|
|
|
#2935 |
|
Zadomowienie
|
czy te diete Duncana mozna stosowac przy karmieniu??
|
|
|
|
#2936 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego naj,naj dla Jany z okazji 2 miesiąca a dla Szymcia z okazji 3 miesiąca na tym świecie!!!!Mamusie niech Wam rosną zdrowe te skarby!!!
|
|
|
|
#2937 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to na dwie butle i tyle
.Cytat:
.Naj naj dla Szymka Cytat:
A Karmi można i przed karmieniem. Ilość w nim alkoholu- jak już wcześniej pisałam- jest niższa niż w kapuście kiszonej. Ale jeśli ktoś ma zastrzeżenia do tego "alkoholu", to poszukać kawy zbożowej ze słodem jęczmiennym i wyjdzie na to samo .
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
Pytałam dziś podczas wizyty odnośnie podawania nowych pokarmów typu kaszki, soczki itp.Pani doktor powiedziała, że jeszcze za wcześnie i że na ten temat porozmawiamy dopiero na kolejnej wizycie ( szczepieniu) jak mała bedzie miała 4,5 miesiąca a do tego czasu nic tylko mleczko.....widzę co lekarz to inna opinia.
|
|
|
|
#2939 |
|
Rozeznanie
|
hd bardzo ładne torebki
bajka ze zmianą mleka zrobiłabym tak samo jak siala, ze względu na różnice w składzie. papeteria no liczymy, że uda się odkryć, o co chodzi z brzuszkiem, z objawów wygląda na jakąś nietolerancję. siala nie denerwuj się, wiemy, żeś związana z Sebkiem a karolciu ja Ciebie też rozumiem bardzo, są różne osobowości i style życia, znam to. Jak siedzę z małym to staram się jak najwięcej mu dać, pokazać, zabawić, ale zdecydowanie potrzebuję też oddechu nie tyle od niego, co od rutyny dnia codziennego. |
|
|
|
#2940 | ||
|
Zakorzenienie
|
hd piekna, piekna, piekna
Cytat:
Pati sliczna i taka juz duża. Cytat:
To może i ja sie wypowiem co do spania z dzieckiem. Od samego poczatku Franek zasypia w swoim łóżeczku. Uważam to za wygodę nie tylko dla mnie ale i dla niego. Dzieki Bogu nigdy nie miał problemów z zasypianiem w łóżeczku. Nad ranem na 2 karmienie biorę go do siebie, bo karmie już rano piersią. Jak nie może spać to sobie leży i gada a ja spie. Ale spanie z dzieckiem czy bez to indywidualna sprawa każdego. Ja bym sie z nim nie wyspała, bo rano już nie raz go pacnełam przez przypadek w czasie obracania sie z boku na bok
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

) a nik mi się podoba
wczesniej tro ja miałam problemy z poprawnym pisaniem ników 

) mnie tam nigdy nie kapało z piersi , wkładki się kurzą więc może faktycznie coś z moim mlekiem nie tak 

ostatnio tez placze przez sen.....a koniecznie jeszcze musze załatwić neurologa bo nie podoba mi się to jego zachowanie 

ja do tej pory jak mam coś gdzieś załatwić to aż jestem mokra z nerwów i się wstydzę xD
klask i: