|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki kolor dla mnie? | |||
Brąz? |
![]() ![]() ![]() ![]() |
142 | 53,99% |
Bląd? |
![]() ![]() ![]() ![]() |
123 | 46,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 263. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki KOLOR włosów będzie do mnie pasować ? - WĄTEK ZBIORCZY
Cześć
![]() Mam duży problem, otóż bardzo chcę pofarbować włosy na rudy. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Przyczajenie
|
Czy pasuje mi kolor blond ?
Mam jasno brazowe włosy, teraz ufarbowalam je na bardzo ciemny braz, prawie czarny ale od jakiegoś czasu zastanawiam się nad jakimś cieplym odcieniem blondu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy pasuje mi kolor blond ?
Zdjęcia mają fatalną jakość, więc ciężko określić, ale z tego, co widzę blond by do Ciebie pasował, ale raczej chłodny i nieco ciemniejszy, broń boże jaśniutki typu platyna (i pochodne :P).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez angela121 Czas edycji: 2011-02-16 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli masz włosy farbowane na brąz to nie masz szans uzyskać takiego blondu malując jednorazowo farbą. Farba farby nie rozjaśni. To jest pierwsza zasada. Musisz wymyć jak najbardziej swoją farbę , potem dekoloryzować albo stopniowo pasemkami schodzić do blondu, a to oznacza dość silne zniszczenie włosów. Czy na pewno tego chcesz? Taki blond wiąże się z tym ,że Twoje w miarę zdrowe włoski będą mocno wytrawione.
#2916 |
Przyczajenie
|
pasuje pasuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Przyczajenie
|
Swoje mam taki sredni brąz a teraz mam bardzo ciebne ale to tylko szamponetka 24 mycia wiec zejdzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Przyczajenie
|
czy moze cos w tym stylu ?;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Wtajemniczenie
|
Angela. Z tak ciemnych włosów jakie masz nie zejdziesz do tak jasnego blondu. Szans nie ma. Chyba że wytrawisz włosy na amen. Szampon do 24 myć trzymać może bardzo mocno bo tylko tym się rózni od farby,że nie ma amoniaku. Jest za to utleniacz i barwnik i tak we włosy wnika.
Zrobisz jak uważasz ale te jasne kolorki z tak ciemnych włosków jak na zdjęciu nie wyjdą. Jeśli zdekoloryzujesz wyjdzie pomarańcz,potem rozjaśnianie i farba jeszcze i w rezultacie włosy skatowane, wytrawione i będą się kruszyć.Miałaś kiedyś rozjaśniane włosy choćby z naturalnych? Zrób to najpierw na pasemku, nie ryzykuj całych. Zobacz po jakim czasie pasemko się wykruszy. Pomyśl nad wypraniem tego ciemnego brązu i przejściem na jakieś inne odcienie,ale zmiłuj się, nie taki blond. Masz ciemne oczka i ciemniejsze włoski Ci pasują. Blondy są ładne jeśli nie są zniszczone, a takie da się otrzymać tylko z niezbyt ciemnych naturalnych. Nie wspomnę już o MALOWANYCH na ciemno.
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-02-17 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Przyczajenie
|
Ale ja nie chce juz teraz ich farbowac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Przyczajenie
|
![]()
Drogie kobietki !
Jestem z natury szatynka , mam piwne oczy i delikatnie ciemniejsza karnacje . Chciałabym przefarbować włosy na kolor rudy ale w ciemniejszym tonie. Znalazłam parę ciekawych odcieni ale nie jestem pewna czy będą mi one pasowały zastanawiałam się również nad kolorem miedzianym . I tu jest do was wielka prośba jakie odcienie mogłybyście mi doradzić i oraz marki farb . Z góry dziękuje ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Raczkowanie
|
typ urody, a fryzura.
Drogie Wizażankowe Koleżanki
![]() Mam pewien problem związany z kolorem włosów. Naturalnie są szaro-brązowe, chciałabym je jednak przefarbować tylko niewiem jaki kolor by mi pasował. Mam jasną / bardzo jasną cerę, lekko różowawą, oliwkowe oczy, brwi i rzesy w ciemno braązowym kolorze. Usta : jasny róż. Może macie jakieś pomysły ? ![]()
#2923 |
Przyczajenie
|
Dot.: typ urody, a fryzura.
Może spróbuj na czekoladowy brąz lub jakiś inny orzechowy kolor ? Twoje włosy może nie zmieniłyby diametralnie koloru aczkolwiek byłby to trochę inny , pełen blasku odcień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Raczkowanie
|
noo, tez o tym myslalam
![]() bo teraz sa takie szare, mysie ![]() ![]() a czarny by mi nie pasowal bo mam jasna cere ![]()
#2925 |
Przyczajenie
|
To rzeczywiście mogłyby być fajny efekt
![]() A korzystałaś może kiedyś z szamponetek ? Mogłabyś spróbować właśnie szamponetką i gdyby kolor Ci się spodobał to możesz poszukać długotrwałej farby w podobnym odcieniu. Dzięki temu nie zrobisz sobie " krzywdy " jak ja gdy przed weselem kuzynki miałam mieć brązowe pasemka a wyszły... czerwone ! a robiłam je u fryzjerki ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko,że jakoś nie wyobrażam sobie,że tak ciemny szampon może się aż tak dobrze wypłukać, obym się myliła. Jeśli zejdziesz do takich naturalek to może wyjsc fajnie ten blondzik. ![]()
![]() |
#2927 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
wybieram się do fryzjerki i potrzebuje porady jeżeli chodzi o kolor jaki by mi pasował swoje włosy mam nijakie mysi kolor miałam farbowany na ciepły brąz z czerwienią opalam się bardzo szybko na ciemny brąz i mam niebieskie oczy poniżej zdjęcia z góry dziękuję za jakieś odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Raczkowanie
|
a pasował by mi blond z takim hmm odcieniem cappucino?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 |
Konto usunięte
|
Pomóżcie dobrać kolor
Od kilku lat rozjaśniam włosy. Wcześniej miałam rude, a naturalne, to ciemny blond. No i odkąd rozjaśniam, to po jakimś czasie na czubku robią mi się żółtawe, nie pomaga nawet mycie włosów szamponem z Joanny, który ma nadawać platynowy odcień, bo platynowe są tylko od połowy, a na górze dalej żółtawe. Ten kolor na zdjęciu, to Złocisty miód/złoty blond Garnier Nutrisse Creme, ale jak widać, też najbardziej kolor widać na górze, a od połowy są jaśniejsze. Marzy mi się taki blond z miedzianym połyskiem. Znacie jakiś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Moderator
|
Mysle ze tak.Najlepiej zalacz jakies lepsze zdj; jak masz to dobiore ci komputerowo odcienie wlosow.
Zdjecie musza byc spiete wszystkie do tylu i na wprost obiektu - nie za daleko. ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Przyczajenie
|
Hej. Chciałabym się poradzic was. Myślę nad zmianą koloru włosów i fryzury i moze doradzicie mi cos? Bo ja nie mam kompletnie pomysłu w dodatku, że mam pyzatą twarz. Załączyłam zdjęcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Moderator
|
Dot.: Pomóżcie dobrać kolor
Cytat:
![]() ![]()
mikroREKLAMA
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pomóżcie dobrać kolor
Cytat:
Zawsze nakładałam chłodny odcień i zawsze mi żółkły. Najładniej mi w blondach i rudych. Nie wiem tylko jaki odcień i jakiej firmy wybrać żeby złapało wszystko równomiernie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Moderator
|
Jesli chcesz na blond to zapraszam do poczytania, ten watek bardzo ulatwi ci dojscie bez problemu do blondu
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=506268&page=97 i do bloga wizazanki blond bunny http://swiat-swiadomej-blondynki.blog.onet.pl/ a jesli rudy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=364796&page=10 ![]()
mikroREKLAMA
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Raczkowanie
|
To i ja teraz pragne sie was poradzic
![]() ![]() Jestem w trakcie zapuszczania wlosow, obecna dlugosc - 3 i 4 zdjecie. Na 1 widac efekt plukania wlosow w kawie. Na wszystkich zdjeciach mam swoj naturalny kolor. Nie obraze sie na wszelkie propozycje co do fryzurki ![]() 1. http://img842.imageshack.us/img842/3169/blalw.jpg 2. http://img687.imageshack.us/img687/2889/csc0062.jpg 3. http://img651.imageshack.us/img651/5351/dsc0060fq.jpg 4. http://img808.imageshack.us/img808/7189/dsc0079q.jpg Edytowane przez blub Czas edycji: 2011-02-27 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Przyczajenie
|
Nowy kolor włosów, jaki?
Witam
![]() Od dłuższego już czasu rozjaśniam swoje włosy do jasnego blondu, lecz nie dość że takie ciągłe rozjaśnianie strasznie niszczy mi włosy, to ten kolor niestety przestał mi się podobać. Więc pytanie do Was, jaki kolor byście mi poleciły drogie wizażanki? ![]() Dołączam zdjęcia, niestety nie są za dobrej jakości i nie oddają w pełni mego koloru włosów. Ale to jedyne jakie na ten czas posiadam. Niedługo zrobię i zamieszczę nowe ![]() Bardzo proszę was o pomoc. ![]()
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy kolor włosów, jaki?
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zadomowienie
|
ja bym troche ociepliła ten blond... albo dodała jakiś karmelowych refleksow aby go zmienić
bo w jasny braz Cię będzie postarzał i moga wyjsc Ci zielone wlosy przy domowym nakładaniu..
#2940 |
Przyczajenie
|
Hmm, ja na Twoim miejscu zrobiłabym sobie coś z jasnego, karmelowego brązu
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.