|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zuziowo- Wymiataczkowy wiosenny wywątek
A teraz szklaneczka metaxy za Anine i Lubecki zdrowie
|
|
|
|
#2912 |
|
rude jest piękne:)
|
zdrowie Anecki i Lubecki
|
#2913 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
do papierologii uzbrój się w cierpliwość i będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() jak się wysusy to się wykrusy całe oba piętra tych antydepresantów wciągłaś ![]() Szachu w zamian za tartę z buraczkami albo gofra oddam upieczone wędzone ślyweczki zawijane w cienkim plajstrze chydziutkiego boczku i dźgnięte wykałaczką ja już nie mogę ![]() jak one pachnią, mówię Wam poezja
|
|
#2914 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Tymeno, Chrupek jest przesłodki
Nie mówcie o jedzeniu,przesadziłam z obiadokolacją i teraz leżę i trawię ![]() Joasiu,też trzymam za formalności kredytowe.
|
#2915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aniu, Lubo wszystkiego naj
Cytat:
![]() A Vipery wbrew pozorom nie sa złe, nawet calkiem niezłe ![]() Idę Cie pomęczyć na PW ![]() Cytat:
Cudny to malo powiedziane Tak sie dziś zagapiłam na jednego z moich futrzaków jak spal, i przyszło mi do łba, że chyba nie ma piękniejszego widoku niz słodko śpiace dziecko i slodko śpiący zwierz..oba sa tak samo ufne i bezbronne ... Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 10:20 |
||
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie śmiejcie się, ale dopiero niedawno odkryłam, jakie buraki som dobre ![]() Pyszna jest sałatka z pieczonych buraków z winegretem na oliwie i occie balsamicznym z czosnkiem i pietruszką, mniam. Za kciuki i życzenia cierpliwości dziękuję bardzo, na pewno się przydadzą Dziś oglądałam pierwsze mieszkanie, jednak rozminęliśmy się z właścicielem w rozumieniu hasła "wysoki standard"
|
|
#2917 |
|
Zadomowienie
|
Aniu Lipcowa, Lubo najlepsze życzenia urodzinowe, wszystkiego pachnącego, zdrowia, pomyślności i spełnienia marzeń Widzę na pół oka, bo świętowałam urodziny mojej Mam finlandiom grejfrutowom ze sprajtem i ciastamy różnymiTymeno, Chrupas piękny jest Joasiaku, trzymam żeby wszystko poszło po Twojej myśli Ja tez niedawno odkryłam buraczki - na razie toleruję tylko takie plastry w occie i ewentualnie starte na ciepło podgrzane Zapomniałam do czego jeszcze miałam się odnieść, lepiej pójdę spać Dobranoc
|
#2918 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Lubo i Aniu Lipcowa, niech Wam się szczęści i spełniają wszystkie marzenia Cytat:
![]() Tylko o posoleniu ziemniaków zapomniałam ![]() Co do pomysłów kulinarnych, to mnie się już dawno wyczerpały i święta nic do tego nie mają. Pojadłabym czegoś dobrego, ale nie wiem czego. Może zupę z soczewicy? Ale przydałby się jakiś sprawdzony przepis, bo tyle tego w necie, a każdy inny Tymeno, śliczne kocię Wklejaj więcej fot ![]() A jak młody ten kociak? Joasiu Trzymam kciuki za znalezienie fajnego mieszkania i formalności okołokredytowe ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
O, takich śliweczek też bym pojadła ![]() Moja sister dodawała jeszcze na śliweczkę (ale chyba z kalfornijskich robiła , wędzone pewnie lepsze?) kapkę czosnku przeciśniętego przez praskę
Edytowane przez magnetica Czas edycji: 2011-04-30 o 22:43 |
||
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z pierwszego zdjęcia 2,3 i 5 wygląda obiecująco, a z 2 wszystkie mi sie podobają ... Ostatnio miałam w łapie jakiegoś mini no name z kiosku, 2 zł i odłozyłam, nie wiem czemu...a wyglądal dokladnie tak jak ten z załącznika. chyba następnym razem wezmę , i potestuję..z ciekawości jak to na moim paznokciu będzie...A...i z tanich bardzo fajne sa lakiery Ados Extra Long Lasting, mocne, nasycone kolory, trzyma się ok 2 dni ( to akurat za tą cene moze być), oczywiście trzeba dwie wrstwy, maluje się bardzo wygodnie , nie robią zacieków i nie gęstnieją szybko... Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 10:16 |
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Tymeno - Chrupek
Cześć Joaś ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#2922 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Do
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tymeno, Chrupek jest przesłodki! wygląda na takiego niewinnego i delikatnego ![]() pokazuj nam go jak najczęściej Joasiaku, dasz radę ![]() nie taki diabeł straszny bardziej Ci życzę wytrwałości w szukaniu mieszkania, bo z tym różnie bywa. i pewnie obejrzysz kilka/kilkanaście, nim trafisz na "swoje". Lubo i Aniu Lipcóweczko - dużo słońca i radości dla Was
Edytowane przez mirra77 Czas edycji: 2011-05-01 o 10:25 |
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Po wadze tak ok 7mcy
Cytat:
ale powiem Wam, że sól emska oczyscicła mi koncertowo oskrzela. Dwa dni i po kaszlu.---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Dziękuję Wam za Chrupkowe komplementa |
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
Wlasnie gotuje. Bedzie kaczka, a do niej pyszna czerwona kapusta. Wpadla sie wiec podzielic przepisem ![]() Czerwona kapusta na winie 1 główka czerwonej kapusty wino czerwone półwytrawne lub wytrawne 15-20 dag suszonej żurawiny 10-15 dag dużych, królewskich rodzynek 1-1,5 łyżki miodu 2 cytryny sól, pieprz można też dodać 2 jabłka, ale niekoniecznie Kapustę poszatkować Do garnka wlać 1,5 szklanki wina i wrzucić kapustę Dusić z 15 minut, potem dodać żurawinę i rodzynki, przemieszać, podusić razem, posolić i popieprzyć Dodać miód, 2 pokrojone w kostkę cytryny, jeśli dodaje się jabłka, to je również dodać. Dusić aż kapusta będzie miękka i doprawić do smaku, ma być słodko-pikantny, więc w zależności od smaku dodać soli lub wina. Pyszna! Smacznego! Przyznaję, że nawet nie pojechałam na wstecznym, a gotowanie wprawia mnie w dobry humor, więc przybiegłam Wam napisać przepis, aby i Wam było smacznie ![]() do później
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justyś podobnież Delia No 1 odcień 53 to to samo co w załączniku
|
|
|
|
|
#2927 | |||
|
Rozeznanie
|
pada, kruca fiks a ja wykopałam z narzędziowej skrzyneczki nożyce do cięcia drutu ![]() Dżastino Cytat:
i drugi dla Mam Cytat:
z kalifornijskich nie robiłam, kupuję takie na wagę na ryneczku, albo w warzywniaku jakoś mi się wydają mniej przeładowane konserwantami ![]() następnym razem będą wariacje ślyweczek z czosnkiem ku lepszemu rozruszaniu kubków smakowych Mirruś Cytat:
tylko miednicę trza przed odkręcaniem podstawić ![]() to idę, ugrzeję sobie wczorajszych ślyweczek żadna się wczoraj nie chciała machnąć ani na gofra, ani na buraczki mielego leniuchowania
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie kciuki mieszkaniowe
![]() Mirro, o ile pamiętam, Ty niedawno kupowałaś mieszkanie? Mnie najbardziej przeraża ta masa papierów, które muszę zdobyć i mieć, żeby upewnić się, że z mieszkaniem jest wszystko ok i nie ciążą na nim żadne zaległe obciążenia. Nie ogarniam tego jeszcze Margot, taka sprężyna dobra rzecz w domu, ja zakupiłam po tym, jak zapchałam kibelek ![]() Pogoda do bani, od rana nie wyszłam jeszcze z piżamy i szlafroka, leżę pod kołdrą i czytam A za chwilę - na wątkowej fali kulinarnej - udam się do kuchni i ugotuję sobie pyszny makaron soba z sezamowymi szparagami, mniam
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, Lubo
spełnienia wszystkich marzeń, dużo radości w życiu i dobrych ludzi wokół
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Joasiu, trzymam kciuki aby wszystko się udało. pędze do dziadków po Skarba. miłego dnia.
|
#2931 |
|
Wtajemniczenie
|
No co Wy dziewczyny! U nas lało nad ranem (i pewnie przez całą noc, bo zaczęło już wczoraj wieczorem), ale teraz mam za oknem piękne słońce!
Może u Was niebawem też zawita słoneczko! Czego Wam życzę z całego serca .
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się zbieram bohatersko, do wychnięcia na świat, słońce świeci u nas ale piździ strasznie
|
|
|
|
|
#2933 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
U mnie zimno,ale słonecznie
Z racji wielkiej chrypy siedzę w domu i robię pizzę na obiad A jutro z mężem na zakupy,może na buty go naciągnę
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Miłego
Cytat:
A ledwo kilka dni jest z Wami ![]() Zobaczysz, co będzie za miesiąc ![]() A jak Tymkowa alergia? Cytat:
Wiesz...nie jestem pewna, ale chyba tam gdzie macałam tego małego szaraczka były lakiery z Deli...wogóle, byla tam kupa różnych rożniastych lakierow...będę tam w poniedziaek, to sprawdzę Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2011-06-02 o 10:14 |
||
|
|
|
#2935 |
|
|
a ja polecam placki ziemniaczane pieczone w piekarniku z przepisu TVNowskiego ![]() Na placki: 1 kg ziemniaków 1 cebula 1 ząbek czosnku garść liści świeżego majeranku 1 małe jajko sól, pieprz olej rzepakowy do wysmarowania blachy Na sos: 1 jogurt niskotłuszczowy 1 łyżeczka chrzanu sól i pieprzZiemniaki zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Do ziemniaków i cebuli dodać jajko, wyciśnięty czosnek i przyprawy, dobrze wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować olejem rzepakowym. Na posmarowany papier nakładamy łyżką zgrabne placki ziemniaczane, smarujemy je olejem rzepakowym. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut. Przygotować sos. Jogurt wymieszać z chrzanem, solą i pieprzem. Upieczone placki ziemniaczane podawać z sosem chrzanowym. własnie siedza w piekarniku robiłam juz 2 razy i troszke zmienilam przepis,bo ziemniaki miałam normalnie starkowane jak na placki normalne Dzis robie tak jak jest w przepisie ,dam znac czy lepsze sa tarkowane na grubych oczkach czy normalnie zmielone ![]() edit zjedzone pyyyyyszne były ściśle w/g przepisu ![]() zapomniałam dopisac ,ze u nas słonce ale zimno jak jasna cholera .....
Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga ![]() nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2011-05-01 o 13:55 |
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w garnku należy wstawić wodę na sobę = makaron pszenno-gryczany, pasuje do azjatyckich dań, a w międzyczasie przygotować szparagi wg tego przepisu i następnie zajadać ze smakiem ps z ryżem też pasuje. http://www.beawkuchni.com/2009/04/szparagi.html
|
|
#2937 |
|
Wtajemniczenie
|
Tereniu, smakowity ten Twój przepis na placki.
Muszę koniecznie wypróbować, bo jadłam już podobne, ale z patelni. Tylko powiedz Ty mnie kochana, czy tam w przepisie nie ma ani odrobiny mąki do tych placuszków?
|
#2938 | |
|
|
Cytat:
Ja jak zrobiłam normalnie starkowane ,to odlalam wode I te tarkowane na jarzynówce i te drobno sa wysmienite ,polecam
|
|
#2939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrobię je w środę na obiad, bo na jutro zplanowałam już krokiety ziemniaczane w sosie pieczarkowym i buraczki zasmażane (wiesz, zostało mi ziemniaków tłuczonych z dzisiejszego obiadu, więc trzeba je jakoś sporzytkować ).
|
|
#2940 |
|
Rozeznanie
|
a we fetorki Madzia nie jadacie?
![]() placuszki brzmio smakowicie ![]() tylko proszę mnie powiedzieć czy marejanek może być suszony a otarty? bo jak nie, to nie robię ni mom na stanie śwezego edit Mariolu ![]() i dla cherubinka Antoniego
* Edytowane przez 26lipca Czas edycji: 2011-05-01 o 15:58 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

A teraz spać nie mogę ze strachu, że sprzedający mnie okantuje, a na myśl o tej masie formalności odechciewa mi się wszystkiego 

, wędzone pewnie lepsze?) kapkę czosnku przeciśniętego przez praskę

A jutro z mężem na zakupy,może na buty go naciągnę