|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 19
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2912 |
Raczkowanie
|
Dzis pierwszy dzien 2 fazy ogolem-3,5kg po uderzeniowce. I zdecydowalam ze jednak ide trybem 1/1.Pogoda super bylam na 2 h spacerku do sklepu z moim synkiem wiec przynajmniej troche ruchu zaliczylam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wg zalecen doktorka to nawet 4 krotnie przekroczylas dzienna dawke obowiazkowego ruchu ![]() ![]()
![]() |
#2914 |
Wtajemniczenie
|
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Rozeznanie
|
Witam kochane
![]() Wreszcie się naprawiłooooooooooooo ![]() Wchodzę dzisiaj na wagę a tu 58 ![]() ![]() Mam ochote na coś dobrego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Oczywiście wielkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() nie mogę uwierzyć, żę mi się udało i to w takim czasie....... ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Aha jeśli chcę przejść na III fazę to mam zakończyć II PP czy PW?? Ma to jakieś znaczenie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziekuje d666666
![]() ![]() GRATULUJE SUKCESOW") ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2920 | |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]() Ja dziś na wadze 61,7 ![]() ![]() ![]() Ale ciesze się, że stary wizaż wrócił ![]() ![]() Boję sie świąt strasznie i tej wyżerki całej. Nie chcę popłynąc ![]() Cytat:
![]() Swiętujemy! ![]() Powodzenia na III fazie kochana ![]() No cóż.. Miłego dnia życzę kochane ![]() I spadam. Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() Edytowane przez WithYou xx3 Czas edycji: 2011-04-22 o 15:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Raczkowanie
|
Ja w domu rodzinnym nie mam wagi, i strasznie mi dziwnie z tym, że się nie zważę przez pare dni, chyba się uzależniłam
![]() Jaaa no prawie jak odwyk |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 |
Raczkowanie
|
Ja sie boje tych swiat i pokus
![]() ![]()
#2923 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
BAN stały
|
Łaaaaaaaaaaaaaaa az nie wierze ze stary wizaz wrocil!!
![]() Z tamtym byla masakra... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 |
Przyczajenie
|
Witam,
postanowilem ze napisze Wam pare slow (chyba ze zwyklej checi podzielenia sie doswiadczeniem). Przede wszystkim: zadna dieta Wam nie pomoze jesli nie bedzie to poparte ruchem. W tym tkwi najwiekszy sekret chudniecia. A wiec co zrobic zeby schudnac: codziennie biegac, truchtac (stwierdzilem ze bieganie bije na glowe wszystkie inne formy ruchowe). Przede wszystkim tylko wkladacie buty, wychodzicie na ulice i mozecie od razu biegac. Oprocz tego trzeba zwrocic uwage na to co sie je. Niestety, schudniecie wymaga wyrzeczen, zmiany przyzwyczajen. Nawet ruch nie pomoze, jesli przyzwyczajenia zywieniowe nie ulegna zmianie. Jesli bedzie uprawiac sport, a oprocz tego bedzie jesc tyle samo albo co gorsza wiecej, moze sie okazac ze niewiele sie zmienia. Jestem przekonany ze najlepsza dieta jest dieta: jedz jak najbardziej zroznicowanie jak najzdrowsze produkty: warzywa (marchewka, ziemniaki, kapusta), owoce: przede wszystkim jablka, pomarancze. Natomiast niestety: ograniczyc, albo zupelnie zaprzestac jedzenia slodyczy. To one sa odpowiedzialne w glownej mierze za tycie. Podobnie z chipsami, frytkami z Mc donalda, pizza i innym tego typu badziewiem. Zamiast coli - sok pomidorowy. Ok, powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Raczkowanie
|
No ja w domku wszystk0 dukanowskie robie ale gorzej u tesciow tam zawsze pelno jedzonka
#2928 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Im bliżej celu tym coraz ciężej mi idzie... i jeszcze te święta... Mamcia mi tu zapachy robi tym świątecznym jedzonkiem... mmm..
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tak sie meczylam na Boze Narodzenie u tesciow i za kazdym razem kiedy wspolnie jedlismy posilki. Niestety musialam zrobic kilka odstepstw np kotlety z piersi z kurczaka jadlam bez panierki, tzn misternie ja zdejmowalam. moja tesciowa ma talent kulinarny i panierka jest najpyszniejsza rzecza, mniam mniam, a do tego schodzi jak ubranko z kotleta, wiec nie mialam problemu ze zdejmowaniem jej. Nie wiem, jak ona to robi, ale za✂✂✂iscie jej ta panierka wychodzi ![]() Wiem, jak to jest. Musisz byc silna, ja jadlam produkty najbardziej zblizone, nie jadlam ziemniakow, tylko np mieso z surowka. Mozna kombinowac ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() Owszem, trzeba sie pilnowac, ale nie zawsze mamy dostep do dukanowych potraw. Lepiej cos miec przygotowanego, a jak nie to pamietaj, ze lepiej zgrzeszyc tluszczem niz weglami. Dasz rade, a poza tym pogoda super i nie kazdy bedzie chcial siedziec przy stole, jesc i upijac sie ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wczoraj myslalam, ze wzrok strace widzac te dziwolagi i drobny maczek. Szkoda, ze zniknely wczorajsze wpisy ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 |
Raczkowanie
|
d666666-NO PEWNIE JAK BEDZIE TAK LADNIE TO TYLKO SNIADANKO I NA DZIALECZKE ;P
#2931 |
Raczkowanie
|
Cześć Kochane Wytrwaluszki!!!
Witam Was po tyciej nieobecności ( straty nadrabiałam czytając Was nad ranem), widzę u Was same spadeczki...hmmm...piękni e, u mnie też wieeeeelka zmiana dzisiaj nawet niecałe 65 zobaczyłam, nie wspomnę juz , że po przymierzeniu ciuchó pojawiło się ryzyko, że te moje stare superoskie ciuszki okażą się za duże ... ale co tam działąm dalej,. Ponieważ dużo pracy kulinarnej przede mną to wpadałam tylko na chwileczkę żeby życzyć wszystkim zdrowych , spokojnych świąt , uśmiechu, szczęścia i wytrwałości ![]() Ponieważ przez cały okres dukania nie zgrzeszyłam ( pomijając nieświadomość przy wyborze jogurtu) to postanowiłam , że w swięta zjem nie dukanowy rosołek, ugotowany przez Tatę (bez makaronu ale za to z lanumi kluseczkami - dla tych bojących się tłuszczyku polecam przelać rosołek przez filtr do kawy ![]() ![]() Moje świąteczne menu: mielone kotlety indyczo-kalafiorowe gotowana kapusta kiszona z wołowinką (a la bigosik) Klops wołowy z pieczarką i jajkiem ( coś a la pieczeń, bo moją ulubioną ćwikłę z czymś zjeść muszę) dukanowe bułeczki oczywiście serniczek na zimno śledziki (z lidla już kupione) Myślę ze to juz wszystko ale pewnie jak mnie coś oświeci to jakąś pyszność przyrządzę...fajnie będzie , tyle dobrego ![]() Pozdrawiam Was gorąco i jeszcze raz Wesołych Świąt!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Wtajemniczenie
|
wiem, ze mnie nikt nie slucha, ale ja Wam tylko newsy z chatu podam
![]() mod : Good morning everyone! Today is the 22nd of April, welcome to our live chat! All of your questions are welcome and we will do our best to answer all of them. Today our live chat will unfortunately be without Pierre DUKAN as he is in the US, but he sends you all his regards. Otherwise Cathy, or UK dietician, Sonja and Maarit are here to answer the questions. The chat willlast for about an hour. Have a good chat! Macie pozdrowienia od Dukana dr, ktory obecnie przebywa w USA ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Super menu- mozna dukac w swieta z glowa, co nie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- pytanie o beztluszczowe mleczko migdalowe do kawy (cokolwiek to jest) i beztluszczowy jogurt kokosowy (ciekawe gdzie takie cudo dostac mozna ![]() asamen : Can I have non fat almond milk in coffee or non fat coconut yogurt sonja : Hi Asamen and welcome to the chat! I'm sorry but neither almond milk nor coconut yogurt as this is too fatty. You can have soya milk instead but remember that this is a tolerated. Have vey nice day! Nie mozna, bo za tluste, ale mozna mleko sojowe ( ktore nalezy do tolerowanych) ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- jilltab3 : i'm new to the program and don't really understand the "exercise" portion. for example, i am supposed to do "stand ups" for 60 minutes. what does that even mean? also...i have abdominal and squats as requirement...it says to do 12. does that mean 12 and then i'm done? is that meant to mean i do 12 at a time? i need some much need clarification. thanks! maarit : Hi Jilltab3!Thanks for your question and welcome to the chat.By 'stand-ups' we actually mean simply standing up; whenever possible to be up on your two feet rather than sitting down (e.g. when waiting for a bus, queing in a bank, talking on the phone at home..etc..) please stay standing up. By standing up you use a lot more energy, which will help in the weightloss.For the abdominals there is a video in the Gym of your slimming apartment, with further instructions, also on repeats. If it says to do 12, it means to do 12 in one go and repeat the set 2-3 times.Enjoy the exercises!And happy weekend! Tutaj doktorek zaleca pani 12 brzuszkow 2-3 razy powtorzyc (czyli 24-36 dziennie) na raz, i zeby przynajmniej godzine stala zamiast siedziec. Jak sie stoi podczas roznych czynnosci, to sie traci wiecej kalorii ![]() To taka wskazowka, ze warto gimnastykowac brzuszki, a takze w prostych czynnosciach codziennych spalac kalorie, np stojac zamias siedzac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Drazliwosc i przygnebienie na diecie (nie jest nam obce) Fleetox : why have I been irritable, even sad since I have commenced this diet? maarit : Hi Fleetox & welcome to the chat!Dieting is hard, it needs determination and self dicipline, which might cause some stress-like symptoms. Please try not to worry about the diet too much; enjoy the allowed foods and keep yourself busy with exercising and other things that you enjoy doing. It will keep your motivation and mood up, as well as the actual weightloss. Also, ensure that you do not let yourself go hungry at all during the diet; if you are hungry you will be irritable. Drinking between 1,5 - 2 litres of liquids in total each day (not less, nor more) is also just as important.Avoid lapses, because these will have an effect on your weightloss, which in turn will lessen your motivation. Keep strong, stick to the instructions, and let us know if we can help at any point with anything. Enjoy the weekend! 1. po pierwsze to nie przejmowac sie zbyt dieta 2. jesc ze smakiem to co dozwolone 3. czas wypelnic cwiczeniem lub jakims hobby, wtedy waga bedzie lepiej spadac 4. Nie dopuscic do uczucia glodu, 5. pic 1.5-2 l plynow 6.UNIKAC GRZECHOW!!! ![]() ![]()
![]() |
#2933 |
Wtajemniczenie
|
fajnie ze dajesz te wiesci
![]() ![]()
![]() |
#2934 |
Wtajemniczenie
|
slodycze bezcukrowe, cukiereczki, gabeczki marshmallows sa dozwolone ale max 5 dziennie, kiedy nie ma zastojow
![]() acnidalebazi : Good morning Dukan team. I have a question regarding fat free and sugar free marshmallows which are one of my favourites. This is the nutrition information per 100gr: Energy 204 Kcal/854KJ, Proteins 5g, Carbohydrates 75g, of which sugar 0.5g; of which polyols 73.5g; of which starch 1.0g. Fat 0.0g. Sodium 0g. Fibre 0.0g. Cholestrol 0.0g CARB INFO per 100g: Carbs 75.0g Polyolen (73.5g) NETT CARBS 1.5g or 1.2g Per bag. Can we have these? And how many? Thank you so much. cathy : Hello acnidalebazi, thanks for your question! You are allowed to have 5 sugar free fat free candies per day, these marshmallows are concerned by that rule. In any case of stagnation, I would rather advise you to stop eating sugar free candies and to focus on allowed food from your virtual fridge. Bon appetit! ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- O dziekuje ![]() ![]() Jestes wzorem i przykladem dla nas ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Myslalam, ze nikt mnie nie slucha ![]() Wklejam kawalki, ale te co sa bezsensu pomijam, typu czy mozna kukurydze i soczewice ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- xylitol jeszcze raz- ja sama w to nie wierze, ale dozwolony!!! ![]() ![]() ![]() nancyneff : What are the rules regarding such things as agave nectar and maple syrup for sweeteners? I accept that honey and sugar are not allowed, but do not like chemical sweeteners. So far I have not used any sweetener at all. maarit : Hi Nancyneff & welcome to the chat!Unfortunately both maple syrup and agave nectar consist natural sugars - which means they are not allowed.For sweetner you could also use xylitol - it is a natural sweetner without any sugars.Have a lovely weekend! 1.nektar z agawy to zuo, nie wolno!!! 2. Syrop klonowy to tez zuooo!!! nie wolno!!! 3. Wszystko, co zawiera naturalny cukier to zuooo 4. Xylitol to dobro- to naturalny slodzik (smakuje jak cukier, i tak samo zgrzyta pod zebami ![]() ![]() ![]() ![]()
#2935 |
Wtajemniczenie
|
to tak wieczorowa pora motywator
![]()
waga najwyzsza 130 ![]() waga najnizsza 79,9 105.....99.....95....89.. ...85.....79...75 ![]() Edytowane przez Pandzia_2010 Czas edycji: 2011-04-23 o 00:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Wtajemniczenie
|
waga sie zatrzymala, a tak ladnie spadala
![]() ![]() brillililli : Hi, it is always the same if I do a diet the first time it works and I lost weight. But if I am around 57 kg I don´t loose more. what can I do? cathy : Hello brillililli, I just had a look to your daily report. You were more assiduous at the beginning of that coaching than now, why ? So, I am not so surprised about your stagnation around 57 Kg. The last lapses were too consequent to optimize the weight loss. Keep your motivation safe and top eating forbidden food. Be strong, stuck on rules, focus on the allowed food without having any tolerated item. Increase also your physical activity. I am sure that those little points will give you faith enough to kick off these last kilos! Keep us updated! Jak sie na poczatku bardziej przyklada, a potem popusci, to juz tak nie idzie, ale jest ratunek 1. Grzechy to zuo!! 2. Trzymac sie zasad diety skrupulatnie!!! 3. zwiekszyc aktywnosc fizyczna ![]() 4. Nie jesc tolerowanych ;P BEDZIE GITES!!!! ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- A nie mowilam, ze jestes GURU!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2937 |
Wtajemniczenie
|
nie przesadzajmy :P
#2938 |
Wtajemniczenie
|
magiczne pudelko zapachowe;}- ratunek od grzechow
Cuthell : You suggest using the fragrance box. What is it? maarit : Hi Cuthell, thank you for your question. Fragrance Box is a little handy trick in order to avoid lapses. Here is the instruction to make one: "Find a nice air-tight box of metal, glass or plastic. Put 6 cloves of a decent size, 6 coffee beans crushed into big bits, a stick of crushed vanilla, a pinch of cinnamon and 2 drops of rum in the box. Then allow a day for the different substances to be absorbed in each other and to produce a synthesis. Afterwards, every time you feel an urge to nibble something, open your box and smell the fragrance that escapes from it. Inhale several times, enjoy the fragrance and let temptations drift away." Enjoy! 1. To cos, co ocalic nas moze przed grzechami. 2. potrzebne jest szczelne pudelko metalowe, szklane lub plastikowe 3. 6 duzych gozdzikow, 6 ziarenek kawy pokruszonych na kawalki, pokruszona laske wanilii, szczypte cynamonu, 2 krople rumu- to wszystko ma byc w srodku 4. Po 1 dniu zapachy sie ladnie pomieszaja 5. za kazdym razem, gdy poczujecie chec zjedzenia czegos niedozwolonego, otworzcie pudeleczka swe i poniuchajcie zawartosc pudeleczka ![]() ![]() ![]()
#2939 |
Wtajemniczenie
|
hehehe moze i ja se przygotuje takie zapachy
![]()
#2940 |
Wtajemniczenie
|
Dukanoc na Wielkanie
![]() ![]() ![]() serialdieter : Hello everybody, Sunday will be an Easter day with all the family, I asked my grandmother about the complete menu : lamb, asparagus, potato and a chocolate layer cake with white chocolate eggs as a dessert. I am in the cruise phase now, what can I eat? Is it a major lapse? Any advise? thanks to the team maarit : Hi Serialdieter, thanks for your question. In the cruise phase, in general, you should avoid fatty meats, such as lamb, and also startches should not be eaten. But as it is Easter and lamb is very traditional food then, we will allow that. Please just remove all visible fat from it and only eat the very leanest part of it. Accompany plenty of green vegetables, such as aspargus, on the plate too. For dessert, try to convince your grandmother to do a Dukan Friendly chocolate cake - e.g. the "Chocolate Layer Fridge Cake with Vanilla Cream" in the recipe book is delicious! Anyone would enjoy it, whether on the Dukan Diet or not ... Happy Easter! Kochani, nie dajmy sie zwariowac, mozna cos dobrego i dukanowego przygotowac- sa takie fajne ciasta np. A co do tlustszych gatunkow miesa typu jagniecina/baranina to mozna troszke, ale lepiej usunac caly widoczny tluszcz, wiec idac ta droga, jak ktos sprobuje szyneczki, ale bez tlustych brzegow np, to sie tragedia nie wydarzy To tyle- do zobaczenia, bede dalej relacjonowac ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Czemuzby nie ![]() ![]() ![]() ![]() Slyszalam, ze jak sie jablko powacha, to sie nie chce jesc (glupot), ale ja bym chyba jablko zjadla, gdybym miala je tak blisko ![]() Brakuje mi owocow, zwlaszcza truskawek ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.