Śląskie Panny Młode cz.II - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 09:20   #2911
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II

Ceny makijażu ślubnego są wysokie, no ale jeśli dziewczyny serio jesteście zadowolone, to nie ma czego żałować.
Mnie próbny makijaż nie minie, niestety tez nie wszystkie kosmetyki mi pasują, ale myślę, że znajdę dobrą makijażystkę, a cena... no cóż raz się ma ślub i to raz chce się wyglądać tak a nie inaczej
I bardzo fajnie The rock, że Wasza makijażystka była u was na sesji. Normalnie zazdraszczam. Wszystko pod czujnym okiem pani makeupistki

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 09:33   #2912
anonietka1984
Raczkowanie

A ja za przygotowanie do pleneru (makijaż, fryzura, poprawienie urody małżonka + dojazd do Gliwic) płaciłam 200zł. Nawet nie pomyślałam, by Ania była przy nas podczas pleneru, a i tak by nie mogła, bo jak tylko nas skończyła, to pędziła do kolejnego malowania
anonietka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 09:33   #2913
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
ciężko to określić bo 90% jej makijaży na zdjęciach zamieszczonych na stronie internetowej jest poprawiana w Photoshopie, co niestety bezczelnie widać. Albo mało w siebie wierzy albo.. ma nieco do zatuszowania
Na jej stronie widzę głównie zdjęcia reklamowe- nie ma się co dziwić, ze są wyretuszowane

Od siebie dodam, że malowałam się raz u kosmetyczki, która wzięła za makijaż 35zł - mój makijaż to był taki mały koszmarek Jak się zobaczyłam w lustrze to powiedziałam "łoł" i uwierzcie mi, to nie było z zachwytu
Miałam po prostu pomalowaną ruchomą powiekę w kolorze czarnym, a powiekę górną (tak to się nazywa?) na srebrno/biały i to był smokey eye

Już sama się lepiej pomalowałam na następne wesele, oglądając tutorial z youtube

Jak dla mnie próbny makijaż to podstawa, gdyby mnie tak pomalowała na mój ślub to bym zawału dostała
Stary 2011-09-26, 09:36   #2914
anonietka1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Ceny makijażu ślubnego są wysokie, no ale jeśli dziewczyny serio jesteście zadowolone, to nie ma czego żałować.
Ja nie żałuję ani jednej złotówki, którą zapłaciłam. Ania jest naprawdę warta pieniędzy, które kosztują jej makijaże. Nikt nigdy mnie tak pięknie nie pomalował ;D i na pewno jeszcze kiedyś skorzystam z jej usług, jak tylko będzie odpowiednia okazja
Stary 2011-09-26, 10:24   #2915
jagoda221
Raczkowanie

Ja na ślubie miałam Pania Joasie z Katowic i zapłaciłam 160 zł za makijaż, malowała mnie w domu jednak na plener już się u niej nie malowałam nie dlatego że byłam niezadowolona ale po prostu nie było mnie stać. Na plener malowałam się w Sephorze i też byłam bardzo zadowolona, nie tylko za wygląd ale za cene 49zł. Cały ślubny tam kosztuje 100zł razem z próbnym makijażem. Może jak macie blisko to warto spróbować.

13.08.2011 - szczęśliwa żonka
jagoda221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:25   #2916
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
a w Classie widziałaś tę kieckę już? mierzyłaś? bo jeśli tak to w sumie może w Tąpkowicach tylko zamówić jeśli faktycznie cena jest dużo niższa tylko w Twoim przypadku przydałoby się też doliczyć koszty dojazdu, bo masz dość daleko z Bielska
Ale mam jaja z tymi Tąpkowicami: wczoraj zadzwoniła do mnie Pani z tego salonu mówiąc, że moja suknia już jest do przymiarki i czeka na mnie w pokrowcu, a drugiej nie udało im się sprowadzić. Zależy mi oczywiście na tej drugiej, bo to TA jedyna, wymarzona. I dokładnie - w Classie ją zmierzyłam, ale byłam tylko z tatusiem, bo mamusia nie mogła wyjść z pracy, a to to była na prawdę ekstremalna sytuacja: spodobała mi się ta kiecka, zadzwoniłam w sobotę z pracy i Panie kazały mi być możliwie najszybciej, więc na poniedziałek się z nimi umówiłam, a suknia jechała do innej PMki, bo kupiła z manekina i cudem mogłam ją zmierzyć... Wiem, że chcę właśnie tą drugą (Mori Lee 6601), wyglądam w niej idealnie, a do tego znalazła aprobatę u mojego tatusia, który tą pierwszą (co ją mają w Tąpkowicach) nazwał za skromną... Nie znam na razie ceny tej drugiej, ale jeśli będzie dużo tańsza, niż w Bielsku to też za bardzo nie opłaca się tam jechać, bo nie mam możliwości jej przymierzyć A do tego w Bielsku będzie dzień otwarty w Classie i będą dawać bony na zakupy i np. za suknię za 2500 zł jest bon 250 zł, za suknię za 3000 bon za 300 zł. Moja kosztuje 2600 zł i jestem w kropce
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 19:18   #2917
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Ale mam jaja z tymi Tąpkowicami: wczoraj zadzwoniła do mnie Pani z tego salonu mówiąc, że moja suknia już jest do przymiarki i czeka na mnie w pokrowcu, a drugiej nie udało im się sprowadzić. Zależy mi oczywiście na tej drugiej, bo to TA jedyna, wymarzona. I dokładnie - w Classie ją zmierzyłam, ale byłam tylko z tatusiem, bo mamusia nie mogła wyjść z pracy, a to to była na prawdę ekstremalna sytuacja: spodobała mi się ta kiecka, zadzwoniłam w sobotę z pracy i Panie kazały mi być możliwie najszybciej, więc na poniedziałek się z nimi umówiłam, a suknia jechała do innej PMki, bo kupiła z manekina i cudem mogłam ją zmierzyć... Wiem, że chcę właśnie tą drugą (Mori Lee 6601), wyglądam w niej idealnie, a do tego znalazła aprobatę u mojego tatusia, który tą pierwszą (co ją mają w Tąpkowicach) nazwał za skromną... Nie znam na razie ceny tej drugiej, ale jeśli będzie dużo tańsza, niż w Bielsku to też za bardzo nie opłaca się tam jechać, bo nie mam możliwości jej przymierzyć A do tego w Bielsku będzie dzień otwarty w Classie i będą dawać bony na zakupy i np. za suknię za 2500 zł jest bon 250 zł, za suknię za 3000 bon za 300 zł. Moja kosztuje 2600 zł i jestem w kropce
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam bo trochę chaotycznie to opisałaś, ale skoro Twoja wymarzona suknia jest w salonie w Bielsku, na miejscu, jeszcze z szansą na rabat to chyba nie ma się nad czym w ogóle zastanawiać, ja bym do tych Tąpkowic nie jechała w ogóle na Twoim miejscu tylko poszła do Classy i kupiła
No chyba ze poczekasz jeszcze jaką cenę by Ci podali w Tąpkowicach, bo z drugiej strony fajne mają przebicie cenowe w tej Classie, skoro o ile dobrze pamiętam to nasza koleżanka z wątku 2012 ma tę suknię i zapłaciła za nią 1800 w salonie
a co do aprobaty rodziców, to suknia jest dla Ciebie i ma sie Tobie podobać

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-27, 20:43   #2918
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam bo trochę chaotycznie to opisałaś, ale skoro Twoja wymarzona suknia jest w salonie w Bielsku, na miejscu, jeszcze z szansą na rabat to chyba nie ma się nad czym w ogóle zastanawiać, ja bym do tych Tąpkowic nie jechała w ogóle na Twoim miejscu tylko poszła do Classy i kupiła
No chyba ze poczekasz jeszcze jaką cenę by Ci podali w Tąpkowicach, bo z drugiej strony fajne mają przebicie cenowe w tej Classie, skoro o ile dobrze pamiętam to nasza koleżanka z wątku 2012 ma tę suknię i zapłaciła za nią 1800 w salonie
a co do aprobaty rodziców, to suknia jest dla Ciebie i ma sie Tobie podobać
Tak czytam swojego posta i jest bardzo chaotyczny... Ale to emocje i przeziębienie Poczekam na cenę w Tąpkowicach, bo może akurat będzie niższa, niż w Bielsku. A przebicie okropne - jedną ich suknię znalazłam w Łodzi o jakieś 700 zł tańszą
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 12:54   #2919
nena_milka
Wtajemniczenie

Hej,
Dziewczyny znacie może namiary na kogoś z okolic Będzina, Zawiercia, Dąbrowy G. kto mógłby nas "wyprowadzić z domu"? Wiecie te przygrywki na akordeonach i klarnetach przy błogosławieństwie jakoś mnie nie zachwycają a mój TŻ się uparł, że coś ma grać może znacie kogoś kto gra na skrzypcach, myślę, że byłoby ok.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 13:42   #2920
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Hej,
Dziewczyny znacie może namiary na kogoś z okolic Będzina, Zawiercia, Dąbrowy G. kto mógłby nas "wyprowadzić z domu"? Wiecie te przygrywki na akordeonach i klarnetach przy błogosławieństwie jakoś mnie nie zachwycają a mój TŻ się uparł, że coś ma grać może znacie kogoś kto gra na skrzypcach, myślę, że byłoby ok.
Mój sąsiad wyprowadza pary ale gra na harmonii
U mnie na szczęście się bez tego obyło
Co do skrzypka, to miałam Pana ale w kościele. Za 5 utworów zapłaciłam 150 zł.

Pokazuję wam mój album który wczoraj odebrałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9280082.jpg (28,8 KB, 49 załadowań)

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg

Edytowane przez the rock
Czas edycji: 2011-09-28 o 13:54
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 14:48   #2921
anonietka1984
Raczkowanie

Dziewczyny a może i mi pomożecie Poszukuję miejsca, gdzie mogę kupić bardzo dobry jakościowo album na zdjęcia wklejane (czarne kartki, przekładane pergaminem), muszą się zmieścić zdjęcia formatu 15x23 (23x15), najlepiej na 100zdjęć (ale zawsze mogę kupić więcej jeśli będą na mniej zdjęć). Chodzi mi przede wszystkim o miejsca, gdzie mogę pójść obejrzeć, dotknąć - bo przez internet to nie chcę się rozczarować :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-28, 15:07   #2922
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
No właśnie... harmonia...
A ten Pan od skrzypiec to myślisz, że dałby radę zagrać w domu?
Może być nawet za 250 byleby miał skrzypce zamiast harmoszki Skąd on jest? dasz namiar?

BTW super album
Stary 2011-09-28, 15:10   #2923
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

piękny albumwidziałam zdjęcie w środku (w Pm 2011) i wyglądałaś prześlicznie!

Edytowane przez muminek82
Czas edycji: 2011-09-28 o 16:05
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-28, 16:50   #2924
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
No właśnie... harmonia...
A ten Pan od skrzypiec to myślisz, że dałby radę zagrać w domu?
Może być nawet za 250 byleby miał skrzypce zamiast harmoszki Skąd on jest? dasz namiar?

BTW super album
On jest z Katowic. Za dojazd do kościoła w Dąbrowie nie policzył nic dodatkowo. Zawsze możesz do niego napisać i zapytać. Wklejam maila
adambeier@wp.pl
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
piękny albumwidziałam zdjęcie w środku (w Pm 2011) i wyglądałaś prześlicznie!
Dziękuję

- 25 kg

Edytowane przez the rock
Czas edycji: 2011-09-28 o 22:45
Stary 2011-09-28, 21:57   #2925
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
an jest z Katowic. Za dojazd do kościoła w Dąbrowie nie policzył nic dodatkowo. Zawsze możesz do niego napisać i zapytać. Wklejam maila
podziękowała
Stary 2011-09-28, 22:45   #2926
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
podziękowała
Proszę, daj znać co z tego wynikło

- 25 kg
Stary 2011-09-29, 09:48   #2927
izabla
Rozeznanie

Witam
Cytat:
Napisane przez anonietka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a może i mi pomożecie Poszukuję miejsca, gdzie mogę kupić bardzo dobry jakościowo album na zdjęcia wklejane (czarne kartki, przekładane pergaminem), muszą się zmieścić zdjęcia formatu 15x23 (23x15), najlepiej na 100zdjęć (ale zawsze mogę kupić więcej jeśli będą na mniej zdjęć). Chodzi mi przede wszystkim o miejsca, gdzie mogę pójść obejrzeć, dotknąć - bo przez internet to nie chcę się rozczarować :/
IMO będzie Ci dość ciężko znaleźć coś stacjonarnie. Ja ze swojej strony polecam sprawdzone albumy marki Panodia- bardzo dobra jakość, starannie wykonane, nie ma problemu z rozklejaniem się. Ale ja kupuję je przez internet w fotokoszyku

Cytat:
Fajny, duży album, widziałam na innym wątku kawałek wnętrza- super
Stary 2011-09-29, 11:14   #2928
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez anonietka1984 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam ostatnio na prezent dla malutkiej Liweczki z okazji urodzenia album na allegro. Tradycyjny, szyty, czarne grube karty, na zewnątrz okienko a w nim malutka sukieneczka na wieszaczku Słodki i bardzo porządnie wykonany. Kosztował ok 100 zł ale warty swej ceny

- 25 kg
Stary 2011-09-30, 13:08   #2929
E87
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny!
Czy ktoras z obecnych bedzie moze miala wesele w Dworku nad Stawem?
I mam prosbe... mooglybyscie mi polecic jakas wizazystke z okolis - Wodzisławia, Rybnika, Żor, ewentualnie z Katowic? Bede wdzieczna!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-30, 15:46   #2930
89Madzia89
Raczkowanie

Hej Dziewczyny potrzebuje rady w sprawie kamerzysty na wesele
Jest teraz taki wybor ze glowa boli
Macie kogos dobrego do polecenia
Slub odbedzie sie w miejscowosci kolo Myslowic
89Madzia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-30, 15:53   #2931
dusiolek1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Czy ktoras z obecnych bedzie moze miala wesele w Dworku nad Stawem?
I mam prosbe... mooglybyscie mi polecic jakas wizazystke z okolis - Wodzisławia, Rybnika, Żor, ewentualnie z Katowic? Bede wdzieczna!

Hej E87 ja osobiście nie będę tam miała, ale słyszałam od koleżanek które tam były że jest bardzo fajnie i okolica wokół budynku też jest ładna
Stary 2011-10-02, 10:22   #2932
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dusiolek1987 Pokaż wiadomość
Hej E87 ja osobiście nie będę tam miała, ale słyszałam od koleżanek które tam były że jest bardzo fajnie i okolica wokół budynku też jest ładna
Dzieki za informacje! Okolica jest faktycznie sliczna, tylko zatsanawiam sie nad strona kulinarna czy wszystkiego starczy, czy nie domowic jakiegos jedzenia jeszcze..?
Stary 2011-10-03, 13:07   #2933
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Madzia89 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny potrzebuje rady w sprawie kamerzysty na wesele
Jest teraz taki wybor ze glowa boli
Macie kogos dobrego do polecenia
Slub odbedzie sie w miejscowosci kolo Myslowic
Ja mam http://www.multimedial.pl/indexpl.html mysle, ze bede zadowolona!
Stary 2011-10-03, 13:27   #2934
niut0
Zakorzenienie

Wiem, że na śląsku (może nie wszędzie, ale u nas tak) jest taki zwyczaj, że jedzie się z błogosławieństwem z kościoła do domu - tylko co się wtedy w domu robi? Modli się? Wchodzi i wychodzi?
podpowiedzcie
Stary 2011-10-03, 13:36   #2935
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Wiem, że na śląsku (może nie wszędzie, ale u nas tak) jest taki zwyczaj, że jedzie się z błogosławieństwem z kościoła do domu - tylko co się wtedy w domu robi? Modli się? Wchodzi i wychodzi?
podpowiedzcie
u mnie tego nie było,ale byłam na weselu gdzie po kościele para młoda jechała z rodzicami do domu (w tym wypadku pana młodego) i tam rodzice przywitali ich chlebem i solą,przy okazji zostawili część prezentów i pojechali na sale.Czy się modlili nie mam pojęcia?!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:56   #2936
roksana111
BAN stały

Cytat:
podpowiedzcie
Jedzie się po to żeby rodzice przywitali Młodych chlebem i solą i Młodzi składają podziękowanie rodzicom.Ten zwyczaj już właściwie wychodzi z mody ,bo chlebem i solą wita się już na sali weselnej a podziękowania rodzicom często składa się po weselu,ale niektórzy jeszcze robią podczas wesela
roksana111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 14:06   #2937
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roksana111 Pokaż wiadomość
Jedzie się po to żeby rodzice przywitali Młodych chlebem i solą i Młodzi składają podziękowanie rodzicom.Ten zwyczaj już właściwie wychodzi z mody ,bo chlebem i solą wita się już na sali weselnej a podziękowania rodzicom często składa się po weselu,ale niektórzy jeszcze robią podczas wesela
no właśnie, na dwóch ostatnich weselach też tak było, a mimo to młodzi jechali do domu
Stary 2011-10-03, 14:31   #2938
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie, na dwóch ostatnich weselach też tak było, a mimo to młodzi jechali do domu
u nas to się jeździ do domu żeby kasę zawieźć
o innych powodach nie słyszałam

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 14:38   #2939
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
u nas to się jeździ do domu żeby kasę zawieźć
o innych powodach nie słyszałam
u nas, żeby błogosławieństwa nie wieźć na sale
a kasy w domu nie zostawiamy bo kradną
Stary 2011-10-03, 15:51   #2940
songoku
Raczkowanie

Cytat:
u nas, żeby błogosławieństwa nie wieźć na sale
a kasy w domu nie zostawiamy bo kradną
no dobra to co z tą kasą zrobić, bo przecież nie zostawia się w aucie które jest wypożyczone???? ja chyba bede zawoziła do domu rodziców bo mieszkają obok kościoła wiec blisko. Jak oglądaliśmy niektóre sale to mają sejfy....
songoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości