|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 064
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
moje rrrrrrrrr
¦: gorzka herbata, kromka chleba z mas³em, serem ¿o³tym, salat± lodow± i ogórkiem O: miska zupy pomidorowej z ma³a il. makaronu O: du¿a miska surowki: ogórek + sa³ata lodowa, ry¿ z warzywami(brokuly, marchewka, groszek, kukurydza i cos tam jeszcze) P: platki owsiane z mlekiem i otrêbami pszennymi, 3 surowe marchewki z dipem czosnkowym(¶mietana, czosnek, bazylia, zio³a pronwensalskie, pieprz, sól) K: 2 kromki chleba z past± z groszku(groszek konserwowy, woda, czosnek i costam jeszcze) ps:proszê o ocenê
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsze U:
¦n. (oko³o po³udnia ) du¿a kromka ¿ytniego chleba z mas³em, chrzanem, 3 plastrami szynki, rzodkiewk±, ogórkiem kiszonym i musztard± francusk±, jab³ko Obiad: kubek barszczu bia³ego, spora roladka z kurczaka (w ¶rodku boczek, ogórek,papryka), m³oda zasma¿ana kapusta, sos chrzanowy, korniszony Podw. porcja twaro¿ku na s³odko z rodzynkami i cynamonem, trochê s³omki ptysiowej Kol. du¿a kromka ¿ytniego z mas³em, sa³atka z 2 jajek, pomidora, ogórka, rzodkiewki, orzeszków ziemnych i s³onecznika, sosu z jogurtu,szczypiorku i tymianku wpad³ jeszcze kawa³ek kruchego ciasta z mas± karpatkow±, orzechami,powid³ami i polew± czekoladow± ![]() Proszê o ocenkê
|
|
|
|
#2914 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Dzisiejsze Peee ...
¦. twaróg (pó³t³usty wymieszany troche z mlekiem, szczypiorkiem i ³y¿k± s³onecznika) + kromka chleba orkiszowego z mas³em + herbata zielona II¦. a) kanapka - dwie kromki orkiszowego (100g w sumie jedna duza ale jak sie przekroilo to 2 normalnejwielkosci kromki) z mas³em, sa³at±, szynk± drobiow± i pomidorem koktailowym b) Jab³ko + sok bobofrut O. miska zupy pomidorowej zabielanej smietana z miesem z kurczaka i makaronem + nale¶nik nadziewany jogurtem naturalnym wymieszanym z dzemem i truskawkami <- du¿y by³, mega sie objedlam tym obiadkiem ![]() P. serek wiejski (200g) ze szklank± cheeriosow i wkruszonym jednym batonikiem kinder czekolada bedzie... K. 2 kromki chleba razowego: obie z mas³em. Jedna z pasztetem drobiowym pomidorowym i pomidorem. Druga z Salata i po³ow± jaja na twardo (bo ktos zostawi³) i pomidorem + szklanka mleka Wiem ze ¶niadanko cienkie ale dalej chyba dobrze ??
wzrost 167, waga - zbyt niska "Anoreksja nigdy nie bêdzie m± przyjació³k±, poniewa¿ nie zwyk³am wchodziæ w relacje z jednostkami chorobowymi (za bardzo zagra¿a memu ¿yciu). . . WALKA " Edytowane przez Agashia Czas edycji: 2011-05-23 o 21:46 |
|
|
|
#2915 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
mam poczucie przejedzenia i jest mi ¼le. ![]() dlaczego ja tyje na tak ma³ych porcjach????????????????? ? |
|
|
|
#2916 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 064
|
Na serio ca³kowicie!
![]() Za malo raczej to nie jest, o co chodzi?
|
#2917 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
![]() e³, nie wiem czy napiszê wszystko, bo.. mówi±c krótko, albo pamiêæ mi siada i mam sklerozê, albo jest ze mn± lepiej, gdy¿ ostatnio jakie¶ pó³ h przypomina³am sobie co jad³am i co¶ czujê, ¿e dzi¶ bêdzie jeszcze ciê¿ej. ![]() P ¦: owsianka na mleku z... ananasem, jab³kiem, migda³ami, sezamkiem, laskowymi orzechami w czekoladzie ( lila stars II¶: a) serek tutti z rodzynkami, orzeszkami w miodzie; sok a'la Kubu¶ 320ml b) 2kromki chleba graham z mas³em, sa³at±, szynk± i papryk± Ob: ziemniaki 5 polane obficie kefirem, 2 jaja wiejskie sadzone na ma¶le, broku³; szklanka truskawkowej ma¶lanki P: kakao s³odkie na mleku od krowy pó³ mango, banan, kilka biszkoptów (do maczania w mleczku.. )K: najprawdopodobniej duu¿a otrêbuska z mas³em, serek wiejski z pomidorem, rzodkiewk±, szczypiorem i gar¶ci± pistacji.. zapowiada siê chrupanie ![]() uff. Uda³o siê. Proszê o ocenê.
|
|
#2918 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2919 |
|
Raczkowanie
|
Owsiane zawsze mam z min. 7 czubatych ³ych, zale¿y od apetytu ![]() A ziemniory spore ![]() Nie mam pojêcia jak z wag±. Jako¶ mnie to nie ciekawi, zwa¿ê siê jak.. jak bêdê mia³a czas choæ ostatnio mam go za du¿o ![]()
|
#2920 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
P z dzisiaj ![]() I pancakes z serkiem homo i rodzynkami II jogurt pitny 300g malinowy + grahamka z pasta z awokado z wedlina, ogorkiem, salata III makaron z batatów z pieczonym miesem z indyka na ostro ![]() IV W czasie rozlozylo sie: 1 pancake z sorbetem malinowym, rozek truskawkowy, troche arbuza V bedzie wiejski z ogorkiem, rzodkiewka i tunczykiem wsw, a wlasnie wsuwam herbatnika wielozbozowego ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2921 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 321
|
Kochanie, co s±dzicie o takim R na jutro? To mój dzieñ beztreningowy.
I -pó³ bagietki pe³noziarnistej z almette zio³owym i oliwkami zielonymi II -kromka wasy ¿ytniej z mas³em orzechowym(ma³a s³odko¶æ lepiej rano,zd±¿ê spaliæ ![]() III -pó³ piersi z kurczaka w papryce(3 kolory) i makaron pe³noziarnisty kokardki z Lubelli IV -melon ¿ó³ty (przek±ska) V -jogurt naturalny + otrêby + migda³y |
|
|
|
#2922 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
Cytat:
ja mo¿e krótko.. za ma³o jedzenia. Stanowczo za ma³e ¶niadanie...Tragedia. Obiad to jaki¶ ¿art- pó³ piersi kurczaka? )jogurt dorzuci³abym do tego melona, ana kolacjê zjad³a np. jajko + warzywka lub np. wie¶niaka albo homo z pomidorem... wasa out, wcale nie jest tak dietetyczna. ..poza tym zero warto¶ci od¿ywczycvh...
|
|
|
|
|
#2923 |
|
Raczkowanie
|
Hej ;*
Chcia³am siê pochwaliæ ¿e przyty³am do 52kg czuje sie niesamowicie dobrze ![]() Wygl±dam jak kobieta a nie jak chuderlaczek ![]() Pozby³am sie wszelkich oporów co do jedzenia jem o wszystkich porach bez zegarka w rêku .Trzymam kciuki za wszystkie dzieuchy trwajcie przy swoich P ;* bo dla takich chwil warto ¿yæ
|
|
#2924 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 116
|
mogê? powo³uj±c siê na sztywne zasady zdrowego ¿ywienia :
Cytat:
Edytowane przez MissWorld Czas edycji: 2011-05-23 o 19:58 |
|
|
|
|
#2925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2926 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
okej dziewczêta, wracam do R: (mam nadziejê ¿e tym razem wytrwam
1. ¶niadanie: fili¿anka kawy z mlekiem 3.2% i ³y¿eczk± cukru. du¿a grahamka z mas³em, sa³at±, szynk±, pó³ pomidora i po kilka plasterków ogórka na ka¿d± po³ówkê. 2. II ¶niadanie: homo z migda³ami, orzechami laskowymi, s³onecznikiem. shopping ![]() 3. obiad: pier¶ z kurczaka w curry, pó³ woreczka ry¿u br±zowego, sos pieczarkowy (home-made-edition ), 2 ogórki kiszone. szklanka soku z grejfruta.æwiczenia ok 45 minut. 4. pod¿erka: 2 kromki razowego z tuñczykiem, pomidorem i oliwkami - z piecyka , kubek zielonej herbaty. |
|
|
|
#2927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super, ¿e ci siê uda³o!!
|
|
#2928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
¶niadanie - ta bagietka jest akurat wyj±tkowo d³uga - po³owa ma ze 30cm,wiêc nie wydaje mi siê,¿e to ma³o co do wasy,to musze j± skoñczyæ po prostu ![]() A pó³ piersi w sensie - OGROMNEJ,PODWÓJNEJ piersi
|
|
|
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
U:
1¶niadanie: orkiszanka z 4 ³y¿ek z serkiem homo, miodem, gruszk±, rodzynkami, mas³em orzechowym i orzechami w³oskimi 2¶niadanie: kanapka razowca z mas³em, sa³at±, plastrem piersi z kurczaka w zio³ach i serem ple¶niowym obiad: tuñczyk wsw; makaron pe³noziarnisty; broku³y zapiekane pod serem ple¶niowym z kukurydz± podwieczorek: knoppers, ki¶æ winogron, kawa zbo¿owa o smaku waniliowym z mlekiem i miodem kolacja: dwie du¿e kromki razowca, obie z mas³em i sa³at±; z polêdwic± z indyka i pomidorem, z tuñczykiem wsw i pomidorem
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 683
|
RRR PROSZÊ O OCENÊ
¦n - dwie kromki chleba ciemnego zytniego (du¿e prostoktne) z³o¿one, w srodku poledwica drobiowa, sa³ata i rzodkiewka 2 ¦n - owsianka na wodzie z truskawkami i miseczka truskawek Obiad - makaron razowy z sosem (pomidory z puszki miêso wo³owe mielone) Kolacja - makrela z puszki (wiem, ¿e paskudztwo ale nie mog³am siê oprzec) |
|
|
|
#2931 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
![]() Moje dzisiejsze U: ostatnio jestem co¶ pomijana ![]() 1. owsianka (p³atki orkiszowe i otrêby) na wodzie: klik; 2. bu³ka wieloziarnista z margaryn±, serem ¿ó³tym, szynk± wieprzow± i papryk±; 3. kotlet z piersi kurczaka (tak, z po³owy ) panierowany w bu³ce i otrêbach oraz sma¿ony, ³y¿ka ziemniaków t³uczonych, po¿±dna micha pomidorów ze ¶mietan± i szczypiorkiem; w miêdzyczasie wpad³o duuu¿o orzechów ziemnych; 4. sa³atka z surimi - klik - i 2 kromki chleba s³onecznikowego; marchewka, herbata owocowa z cytryn±. u¶miecham siê o ocenê.
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-05-23 o 20:55 |
|
|
|
|
#2932 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 229
|
Proszê o okre¶lenie, czy to jest na R, U czy P? Z góry dziêkujê za odpowiedzi
![]() ¦niadanie: 0,5 szkalnki mleka 3,2% 3 (do¶æ) du¿e kromki chleba pe³noziarnistego z mas³em, szczypiorkiem, sa³at±, ogórkiem, rzodkiewk± oraz: serem zó³tym ¶ledziem salsa 0,5kromki z wiêksz± ilo¶ci± mas³a 0,5 kromki bez mas³a z miodem nektarowo-spadziowym (ze sprawdzonej pasieki) jab³ko II ¦niadanie: miseczka p³atków nestle fitness tymbark Vega ¦ródziemnomorski Obiad: zupa-krem szpinakowa placki ziemniaczane 2-3 szt ¶redniej wielko¶ci surówka z marchwii i jab³ka (z niewielk±, ¶ladow± wrêcz ilo¶ci± majonezu) Podwieczorek- kisiel owoce le¶ne (niestety z proszku), wafel ry¿owy z du¿± ilo¶ci± mas³a i sa³at±, rzodkiewk± Kolacja: porcja sa³atki: jajko na twardo, majonez z jogurtem, papryka, kukurydza, cebula, ogórek konserwowy.
|
#2933 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
mam poczucie przejedzenia i jest mi ¼le. ![]() dlaczego ja tyje na tak ma³ych porcjach????????????????? ?
|
|
|
|
#2934 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
Jak wiêc zachowuje siê ona w Twoim przypadku na tym jad³ospisie?
|
|
#2935 |
|
Raczkowanie
|
Napisane przez Magdalena0603
ja mo¿e krótko.. za ma³o jedzenia. Stanowczo za ma³e ¶niadanie... dlaczego? sk±d wiesz jakiej wielko¶ci by³a bagietka? Mnie siê to ¶niadanie podoba Tragedia. Obiad to jaki¶ ¿art- pó³ piersi kurczaka?) hmm, ja zawsze jem pó³ piersi na obiad. Ca³a moja rodzina tak¿e. I wszyscy, których znam to jest raczej taka standardowa porcja, choæ niektórzy wol± wiêcej miêsa, to wtedy zjedz± i ca³± pier¶. Jak dla mnie - obiad bardzo ³adny. jogurt dorzuci³abym do tego melona, ana kolacjê zjad³a np. jajko + warzywka lub np. wie¶niaka albo homo z pomidorem... ja do melona dorzuci³abym serek homogenizowany naturalny, ¿eby wpad³o jakie¶ bia³ko, bo jogurt to same wêgle. Co do kolacji - podobaj± mi siê oba warianty (i ta w jad³ospisie, i ta zaproponowana przez Ciebie) wasa out, wcale nie jest tak dietetyczna. ..poza tym zero warto¶ci od¿ywczycvh... tu siê zgodzê. Dziêkujê Morphine Widzê,¿e na tym forum bardzo chêtnie bez wiêkszego zastanowienia nad jad³ospisem krytykuje siê osoby nowoprzyby³e... |
|
|
|
#2936 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
Cytat:
Ty jestes powa¿na?????????????????? co jest dla Ciebie krytyk±???? wytkniêcie kilku kêsów? ![]() to,¿e wed³ug mnie jesz za ma³e sniadanie? ogarnij sie kobieto ....menu to nie jest religia, do jasnej cholery...luzik. |
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
No w³a¶nie to nie jest krytyka tylko ocena jad³ospisu + co powinna¶ zmieniæ
|
#2938 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
|
|
#2939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie spinam siê,tylko dziwi mnie podej¶cie tutaj |
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

)

czuje sie niesamowicie dobrze