Tytuł prrrawie narzeczonych - część 10! - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 13:09   #2911
jlys
Zakorzenienie

Dot.: Tytuł prrrawie narzeczonych - część 10!

nie no uwazam , ze szkoda życie na smucenie sie...naprawde , dlatego staram sie jak najmniej smucić itd z reguly sie zloszcze

burza niech będzie ale po poludniu albo wieczór bo inaczej bede baaardzo zla

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-05-20 o 13:10
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 13:10   #2912
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Cześć.

Dziś jest paskudny dzień. Najpierw stałam w korku pól godziny, potem pędem na wydział do dziekana, a dziekan co? "Jak Pani nie zda tego egzaminu przez 2-3 lata to się zastanowimy nad uznaniem podania o obniżenie poziomu". Tak więc się kończy moja przygoda z pedagogiką. Wrócę po ślubie na podyplomówkę, a jak ogarnę angielski i się finansowo - wrócę zrobić licencjat. Za parę lat. Niby byłam przygotowana na taką odpowiedź, ale ledwo panowałam nad głosem u dziekana, a po dojechaniu do domu sobie pochlipałam. Heh. Tyle męczenia się na nic. Tyle biegania. Tyle stresu. 2 lata ciężkiej pracy. I teraz wszystko na marne, bo miałam wybór albo zdrowie psychiczne i wyprowadzka albo depresja i brak konieczności pracy, czyli możliwość kucia angielskiego "na spokojnie". Smuto, smutno, że życie robi z Ciebie szmatę.

Jlys, ja Cię podziwiam. Tyle przeciwności, a Ty wciąż uśmiechnięta, pogodna, optymistyczna. Świetna z Ciebie dziewczyna. Twój TŻ ma szczęście
Gaja, ale jak to? O co chodzi z tym, że "Jak Pani nie zda tego egzaminu przez 2-3 lata", czyli masz jakiś warunek, czy coś takiego?

A jlys też mega podziwiam za optymizm i podejście do wielu spraw

Cytat:

A ja słyszalam, że jutro burze

Uwielbiam
Stary 2011-05-20, 13:26   #2913
jlys
Zakorzenienie

ja jeszcze nie przeżylam burzy w tym roku , musze sie przygotowywac psychicznie :P,kurde a tak sie wkurzylam , bo moja mama zarezerwowala sobie wakacje od 30 lipca do 8 sierpnia..i akurat wtedy tż ma nocki w pracy
Stary 2011-05-20, 13:48   #2914
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś jest paskudny dzień. Najpierw stałam w korku pól godziny, potem pędem na wydział do dziekana, a dziekan co? "Jak Pani nie zda tego egzaminu przez 2-3 lata to się zastanowimy nad uznaniem podania o obniżenie poziomu". Tak więc się kończy moja przygoda z pedagogiką. Wrócę po ślubie na podyplomówkę, a jak ogarnę angielski i się finansowo - wrócę zrobić licencjat. Za parę lat. Niby byłam przygotowana na taką odpowiedź, ale ledwo panowałam nad głosem u dziekana, a po dojechaniu do domu sobie pochlipałam. Heh. Tyle męczenia się na nic. Tyle biegania. Tyle stresu. 2 lata ciężkiej pracy. I teraz wszystko na marne, bo miałam wybór albo zdrowie psychiczne i wyprowadzka albo depresja i brak konieczności pracy, czyli możliwość kucia angielskiego "na spokojnie". Smuto, smutno, że życie robi z Ciebie szmatę.

Jlys, ja Cię podziwiam. Tyle przeciwności, a Ty wciąż uśmiechnięta, pogodna, optymistyczna. Świetna z Ciebie dziewczyna. Twój TŻ ma szczęście
Nie martw się Kochana To, czego się nauczyłaś, to Twoje I nikt Ci tego nie zabierze! Masz jakieś sensowne rozwiązanie do teraźniejszej sytuacji. Będzie dobrze A pedagogikę możesz zawsze zrobić! Moja Mama jest nauczycielką, ma zrobione milion kursów, szkoleń, różnych kierunków studiów... I co? Zastanawia się nad zrobieniem logopedii, która trwa 5 lat, plus później trzeba swoje w obcym gabinecie odbębnić
Więc nie załamuj się Aniołku Nie teraz, to troszkę później!

I się całkowicie zgadzam co do Jlys!!! 100%!!!

Jlys tak w ogóle... Gratuluję przeżycia u teściowej To nie lada wyczyn

Cytat:
Napisane przez jlys Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie przeżylam burzy w tym roku , musze sie przygotowywac psychicznie :P,kurde a tak sie wkurzylam , bo moja mama zarezerwowala sobie wakacje od 30 lipca do 8 sierpnia..i akurat wtedy tż ma nocki w pracy
Ale całe dnie razem!

Od 24.08.2005 z Nim...

94 - 93 - 92 - 91 - 90 - 89 - 88 - 87 - 86 cm

BeautifulShe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 13:50   #2915
jlys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulShe Pokaż wiadomość
Nie martw się Kochana To, czego się nauczyłaś, to Twoje I nikt Ci tego nie zabierze! Masz jakieś sensowne rozwiązanie do teraźniejszej sytuacji. Będzie dobrze A pedagogikę możesz zawsze zrobić! Moja Mama jest nauczycielką, ma zrobione milion kursów, szkoleń, różnych kierunków studiów... I co? Zastanawia się nad zrobieniem logopedii, która trwa 5 lat, plus później trzeba swoje w obcym gabinecie odbębnić
Więc nie załamuj się Aniołku Nie teraz, to troszkę później!

I się całkowicie zgadzam co do Jlys!!! 100%!!!

Jlys tak w ogóle... Gratuluję przeżycia u teściowej To nie lada wyczyn

Ale całe dnie razem!
Bjuti jakie tam dnie jak on pól dnia śpi po nockach no i tyle :/
no przeżylam nie bylo strasznie
wlasnie dzwonila teściowa zebym jej podala kod na minuty do orange

dziękuje Wam dziewczyny za mile slowa, moze to nic ale dla mnie naprawde sporo..
takze Gaja nie przejmuj się bedzie dobrze jeszcze zdazysz skończyc ta pedagogike choc wiadomo 2 lata w sumie zmarnowane....;/

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-05-20 o 13:55
Stary 2011-05-20, 13:58   #2916
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
Bjuti jakie tam dnie jak on pól dnia śpi po nockach no i tyle :/
no przeżylam nie bylo strasznie
wlasnie dzwonila teściowa zebym jej podala kod na minuty do orange

dziękuje Wam dziewczyny za mile slowa, moze to nic ale dla mnie naprawde sporo..
takze Gaja nie przejmuj się bedzie dobrze jeszcze zdazysz skończyc ta pedagogike
Dacie radę Przez pół dnia możesz coś fajnego przygotować, a później miło spędzić Razem drugą połowę Codziennie coś innego Inwencja twórcza! Co Ci się nawinie na myśl to możesz zrealizować

Co do teściowej... Może zacznie Cię lepiej traktować, cooo?

I ogólnie do Ciebie... Jesteś bardzo dzielną dziołszką

Od 24.08.2005 z Nim...

Stary 2011-05-20, 14:02   #2917
paczek1990
Wtajemniczenie

Dzień dobry
U mnie pogoda piękna rodzice zaraz jadą do rodzinki na komunię i chrzciny-wiec 4dni wolna chata
Ja dalej siedzę nad notatkami i próbuję się uczyć-na słoneczku jakoś lepiej wchodzi

Kamea odważna jesteś-ja bym się nie odważyła
Zulka ojj to nieciekawie z ta obroną...może jednak się uda ciekawe co z Tż
Santom jaki Wy tam macie klimacik-wiewióreczki, wodospadbiedna ta dziewczyna-tak ją stresowaliście
Jlys ehh..przykre to ze ani w jedna stronę ani w drugą nie można a mamusia sobie wybrała termin na urlop "idealny"
Slyvi zabiłabym tych ludzipotem człowiek problemy ma;/ a tak to już niestety jest jak tabletek się nie ma-bl coraz większy..mam nadzieję, ze już lepiej
Isabelle widzę babcia coraz bardziej sie "rozkręca"
Alunia za fryzurkęi udanej imprezki
Mutny ale Wam dobrze ale 2h w aucie brrr
Kinia przykro mi niestety w dorosłym życiu bardziej dostrzegamy różne rzeczy-i najbardziej Nam brakuje osób, których z Nami nie ma
Isabelle ja na szczęście jestem tydzień po ale w takie upały @ najgorsza
Gaja no masz...człowiek sie stara, chodzi, uczy się i takie problemy robią jak przychodzi co do czego
Bjuti jak tam po wizycie w przychodni?

[...]miłość po prostu jest. Bez definicji. Kochaj i nie żądaj zbyt wiele. Po prostu kochaj.
Paulo Coelho

Razem od 6.08.2005
Zaręczona od 24.06.2012

Moje kudłate szczęście urodziło się 30.05.2012

paczek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 14:12   #2918
jlys
Zakorzenienie

Bjuti traktowac to ona mnie dobrze traktuje , na poczatku tylko pisalam jak bylo , ze choroba itd , gorzej traktuje tż i jego brata przez swoje odpaly..ale mnie ok nie zdarzylo mi sie jeszczekonfliktu z nią mieć, jak jest poklocona z tżtem toja wtedy nie przychodze do nich i tyle :P

Paczek ale Ci dobrze!no beznadziejnie po prostu i tyle :/

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-05-20 o 14:13
Stary 2011-05-20, 14:28   #2919
BeautifulShe
Zakorzenienie

Paczek na słońcu to nic tylko spać Zero jakiejkolwiek innej czynności
A przychodnia straszna Jakieś w ogóle zadupie straszne, przychodnia jak z lat 80', lekarze można nawet nazwać, że brutalni O_o Ale zaświadczenie załatwione, że mogę pracować.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Bjuti traktowac to ona mnie dobrze traktuje , na poczatku tylko pisalam jak bylo , ze choroba itd , gorzej traktuje tż i jego brata przez swoje odpaly..ale mnie ok nie zdarzylo mi sie jeszczekonfliktu z nią mieć, jak jest poklocona z tżtem toja wtedy nie przychodze do nich i tyle :P

Paczek ale Ci dobrze!no beznadziejnie po prostu i tyle :/
To dobrze Bardzo dobrze Ciężko trafić na fajną teściową Zazwyczaj są ekhm... lekko pomyrdane

Od 24.08.2005 z Nim...

Stary 2011-05-20, 18:07   #2920
jlys
Zakorzenienie

Bjuti ona i tak jest troche nie teges
bylam z mama na zakupach i troszke grzmialo i blyskalo...
to dobrze ze maszjuż zaswiadczenie , a od kiedy zaczynasz prace?
Stary 2011-05-20, 18:17   #2921
aQ01
Zadomowienie

Hej!
Co tam laski?
Ja właśnie siedzę z farbą na włosach

aQ01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 18:27   #2922
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Zaczęła mi się @ i to jest zły dzien.

Cytat:
Cześć.

biedactwo.ale co sie odwlecze ..
Cytat:
Wrocilam od teściowej bylam na herbatce i pomagalam jej cv pisac itd :P potem tż wrocil z ojcem no i posiedzielismy , tż pojechal do pracy ja do domku wrocilam ale upaly , jutro rano idziemy po auto i od razu nad Zegrze zeby tylko sie pogoda nie zmienila
aj aj herrrbatka z tesciowa
Cytat:
A ja słyszalam, że jutro burze
a ja jutro jade do zielonej gory
Cytat:
Napisane przez aQ01 Pokaż wiadomość
Hej!
Co tam laski?
Ja właśnie siedzę z farbą na włosach
jaki kolor???

wrocilam. zostalam dopisana do innego promotora iiiii na obronie zamiast miec dodatkowe pytanie z zakresu seminarki bede miala drugie pytanie z pytan ogolnych helll yeaaaaa. 20 pytan mniej do nauki hihi.. obrony dla wszystkich sa planowane miedzy 13 a 18 czerwca

a prace cala napisalam.. wyszlo mi coprawda 70 stron ale mam malo tabel i wykresow

a dzisiejsze zaliczenie...facet powiedzial ze mamy korzystac z notatek i sie nie martwic bo najgorsza ocena to bedzie co najwyzej 3 = czyliiiii czeka mnie tylko akceptacja pracy obrona i zegnaj szkolo
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 18:30   #2923
aQ01
Zadomowienie

sylvi ciemny brąz Fajnie, że wam wykładowca odpuścił dzisiejsze zaliczenie Będziemy wszystkie na wątku trzymac kciuki na obronie kochana

Stary 2011-05-20, 18:34   #2924
jlys
Zakorzenienie

Sylvi to super , zawsze te 20 pytan mniej będziemy kciuki trzymać oczywiście
aqO1a wczesniej jaki kolor mialas? kurde wiesz nie moge sie doczekac az beziemy jechac na wakacje , bo w koncu zobacze Tychy i mój Bieruń bylam ostatni raz przejazdem w 2006 r

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-05-20 o 18:42
Stary 2011-05-20, 18:48   #2925
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Kamea, nie mam warunku z angielskiego, ale teoretycznie powinnam zdać go na B2. Moja wiedza teraz nie jest ba B2, bo nienawidzę angielskiego, nie umiem się go uczyć i nie wchodzi do łba. Na polonie jest możliwy taki myk, żeby oblać egzamin na B2 w pierwszym terminie, napisać podanie o obniżenie poziomu i napisać w sesji poprawkowej na B1. Dziś pytałam dziekana z pedagogiki czy taka opcja istnieje też na pedagogice. Stwierdził, że nie. Dodał, że gdybym sobie z tym egzaminem nie radziła 2-3 lata z rzędu to by rozważył obniżenie poziomu, a tak to nie.

Dodatkowo skoro wykorzystuję swoje żetony (tak, mamy przyznawane żetony na egzaminy i przedmioty niektóre) na zdanie angielskiego na poziomie nieakceptowalnym przez wydział pedagogiczny, bym musiała w przyszłym roku dokupić ze dwa - razem 300 zł. Niby niewiele, ale nie ma pewności, że zdam, bo egzamin należy do siekaczy, a ja muszę pracować, żeby się utrzymać. teraz mam niewiele wolnego czasu dla siebie, więc kiedy bym miała się uczyć? A bez porządnego codziennego siedzenia nad angielskim nie dam rady.

Gdybym nie zdała, musiałabym płacić za wznawianie studiów (bo powinnam wrócić na III rok, a potem się obronić) i za żetony. Tyle, ile wyliczył dziekan to mniej więcej 1500 zł (tyle by kosztowały 2-3 lata podejść).

Więc na razie wolę sobie darować. Szkoda zdrowia i czasu, ale mi smutno, bo tyle serca włożyłam w te studia, że szok. Bo to są moje studia, nie polonistyka. Czuję się pedagogiem, pracuję jako pedagog - nie jako polonista

Sylvi, ale świetnie z tym ostatnim zaliczeniem. Trzymamy kciuki za obronę

Pączek, wbijamy Ci na chatę!

Dziewuchy...ja lecę na facetów z dziećmi! Dziś przyprowadziłam dziewczynki do siebie, bo u nich była gazownia z powodu nowego kominka i robiłyśmy pod okiem J. ciasteczka owsiane. Jak małe zaczęły się do niego przytulać to wymiękłam. No zwyczajnie wymiękłam... on biedny wystraszony, cały sztywny, a one mu się na zmianę na szyi wieszały

A czy one nie chodzą do parku? Nie wiem czy chodzą. Wiem, że były 100 razy w Dubaju, a nigdy nie karmiły wiewiórki. To przykre.
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 19:14   #2926
aQ01
Zadomowienie

jlys odświeżałam kolor, od 2 lat farbuję na ciemny brąz Kochana, gdybyś widziała jak nam jeziorko odpicowali Tzn ławeczki, molo, beach bar itp, ale w wodzie dalej nie można się kąpac bo syf
Gaja trafił Ci się dobry TŻ - dzieci wyczuwają dobrych ludzi a jak wyszły ciasteczka?
Ja też nigdy nie karmiłam wiewiórki

Stary 2011-05-20, 19:19   #2927
jlys
Zakorzenienie

Gaja ja ani w Dubaju nie bylam ani wiewiórki nie karmilam :P ale bliskie spotkania z wiewiorkami mialam
aQo1 pewnie i tak nie zobacze co tylko do urzedu i tak starymi sciezkami sie przejechac..:P w ogole musze zorientowacc sie gdzie ten urzad itd mam nadzieje ze mi pomozesz bo ja juz nic kompletnie nie pamietam
Stary 2011-05-20, 19:28   #2928
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

No weźcie mnie nie zalamujcie! Marsz do parku z orzechami wiewióra karmić! Przecież to jedna z fajniejszych miejskich rozrywek

Aq, a co ile farbujesz?

Ciasteczka pyszniuteńkie. mama dziewuszek się zachwycała nad nimi
Stary 2011-05-20, 19:43   #2929
aQ01
Zadomowienie

jlys jasne, w miarę możliwości pomogę
Gajka farbuję co jakieś 3 miesiące, bo swoje włosy mam ciemne i w sumie odrostu tak bardzo nie widac, w słońcu trochę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 21:44   #2930
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Oooo. raz na trzy miechy. Abstrakcja

Rety, jak straszliwie! Mieszkam blisko Wisły. Mam widok z salonu na rzekę, most, duzo lasu i bloki daleko (oczywiście tylko z jednej strony. z drugiej normalne miasto). J. woła z salonu, że burza nad Mokotowem. Idę, patrzę, a tam błyska. regularne pioruny od nieba do samej ziemi, grube jak diabli. Straszne. U mnie nic jeszcze nie grzmi, ale od samego patrzenia się boję! Nienawidzę burzy, jak Jlys. Boję się!

Wróciłam do swojego pokoju. Nie będę się na to patrzeć, chociaż widowisko lepsze niż fajerwerki.
Stary 2011-05-20, 22:06   #2931
aQ01
Zadomowienie

Boże! W końcu ktoś kto mnie rozumie... Od dzieciństwa strasznie boję się burzy W dzień jeszcze ujdzie jakoś, ale w nocy to masakra.

Stary 2011-05-20, 22:09   #2932
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Na fb nawet założyłam burzową grupę wsparcia - BGW

W nocy ton wszystko jest straszne. I sama noc i las nocą. rety, ile ja mam fobii
Stary 2011-05-20, 22:16   #2933
aQ01
Zadomowienie

Nie wiedziałam nigdy czy ludzie się tego wstydzą czy ja jestem taka dziwna że się boję burzy - jak komuś mówiłam to się śmiał albo dziwił Więc tym bardziej się cieszę, że ktoś ma tak jak ja

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 22:23   #2934
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Oooo. U mnie nikt się nie śmiał. na jakiś dziwaków trafiałaś. Albo ja na takich, którzy też się bali
Stary 2011-05-20, 22:30   #2935
zulka890
Raczkowanie

ja też się boję burzy.

Dziś się poczułam przez tżeta potraktowana jak przedmiot

W czwartek znów byłam w zoo, tym razem ze swoim chrześniakiem. I latało tez pełno wiewiórek po zoo. Strasznie śliczne były
zulka890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 22:30   #2936
aQ01
Zadomowienie

Strasznie tu dziś cicho Wszystkie dziko imprezują chyba

zulka co się stało?

Stary 2011-05-20, 22:31   #2937
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Zulka, co się stało?

REKLAMA
Stary 2011-05-20, 22:34   #2938
zulka890
Raczkowanie

bo zamiast jakoś się poprzytulać czy porozmawiać to on rrrrr od razu chciał i jeszcze potem narzekał na koniec,ze nie umiem się postarać, nie wiem co mu sie stało, takiego go nie znałam nigdy. I jest mi strasznie przykro,że potraktował mnie jak pannę tylko do rrrr.
zulka890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-20, 22:37   #2939
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Oj, zły TŻ! następnym razem się nie daj
Stary 2011-05-20, 22:47   #2940
201606201204
Konto usunięte

Przeżyłam ten najgorszy dzień. Przyjechał D. do swojej obolałej, choć przyjaciel chciał go wyciągnać dziś.
Powiedział dziś D., że jak mam @ i nie mogę, to zawsze go tak pociągam.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości