|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów.Offtopowo część III.
Cytat:
![]() to wszystko przez to, że jak się czyta to trudno wyczuć co druga osoba ma na mysli, chodzi mi o nastroje ![]() ja w sumie naturalki zapuszczam od stycznia 2010, ale w lipcu zaczęłam hiper-ekstra-super-turbo kurację włosową ![]() ![]() no i...nie widzę specjalnego przyspieszenia wzrostu włosów ![]() ![]()
![]() |
#2912 |
Konto usunięte
|
cześć! a ja mam nadzieję,że do 30stki będę miała dłuższe naturalki... jeszcze 3 lata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Konto usunięte
|
Dot.: Powrót do NATURALNEGO KOLORU włosów (tylko!)
to masz teraz więcej czasu na zastanawianie się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Wtajemniczenie
|
a ja jeszcze 4 miesiące i stukną mi 2 lata ^_^ nie farbowania
co do chustek i TŻ ok może mu się nie podobać, ale jakby mi się spodobało i miałabym ochotę to bym miała daleko gdzieś zdanie TŻa, zresztą "WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁY" ^_^ hyhy Angel_00 Pamiętaj żeby ściąć zupełnie farbowane włosy przed swoją decyzją. Ja ciągle katuje ten temat ale dopóki ma się na widoku jedno i drugie(kolor) to do głowy wpadają głupie pomysły. A obraz jest przekłamany. |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zadomowienie
|
Ehh... mam wrażenie, że włosy stanęły mi w miejscu ostatnio
![]() ![]()
#2916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Raczkowanie
|
U mnie odrost mierzy juz ponad 2 cm ale go prawie nie widac. Zdaniem TŻ jest czarny jak reszta wlosow ( chociaz moim zdaniem sa ciemnobrazowe ) ale do furii doprowadza mnie reszta wlosow z rudym polyskiem w sloncu. Na razie nic z tym nie zrobie, dopiero marzec-kwiecien mam zamiar. Moze uzyje Matrix Color sync popielaty
![]() ![]() A co do przyspieszenia porostu to u mnie nic nie dziala ![]() Edytowane przez Fallen2000 Czas edycji: 2011-11-02 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o szok farbowania to chyba nic mnie nie zaskoczy gdy z bardzo rozjaśnianych blond przefarbowałam się nagle na czarne ![]() ![]()
![]() |
#2919 |
Wtajemniczenie
|
oh no to Supeeeer że już masz swoje ^_^
^_^ W takim razie życzę powodzenia ^_^ |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogólnie to przy głowie jakiś 1-2 cm mam swoje włosy, potem z 3 cm taki brąz z połyskiem rudego, a reszta czarna... masakra jakaś. ale nie chce iść do dekoloryzacji, bo to niszczy i w ogóle siana tyle idzie na to. prędzej bym ścięła jak pisałam wyżej, ale jeszcze nie podjęłam tej decyzji na 100%. w ogóle to w domu w łazience mam takie światło, że widać te wszystkie kolory na mojej głowie, a w Poznaniu, gdzie wynajmuję mieszkanie mam włosy tego samego koloru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewuszki
![]() ![]() ![]()
#2922 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że z Nami wszystkimi które obserwujemy odrost bardzo często jest tak samo. A teraz muszę się pożalić... tyle zapuszczałam grzywkę, tzn no rosła sobie bo rosła, a ja obiecałam sobie, że nie będę jej obcinać i w końcu wyrównam z włosami. Udało mi się nie ulegać, ale poszłam jak wiecie w sobotę do fryzjerki na czesanie, bo miałam wesele w rodzinie. Jak umyła mi głowę i zaczęła podsuszać, to przegarnęła mi grzywkę do przodu, więc autom automatycznie zamknęłam oczy i myślałam, że będzie układać na szczotkę czy chce ją na chwilę podpiąć spinkami, a ona wzięła coś w formie brzytwy-nożyczek i... zaczęła mi bez pytania i uprzedzenia ciachać grzywkę... Jak już zaczęła to sobie mówię nie będę jej teraz mówić, żeby to tak zostawiła bo bym wyglądała jak z pod kosiarki, dokończyła, ale chociaż miałam ochotę ją opieprzyć to tego nie zrobiłam. Bałam się, że z fryzjerem lepiej nie zadzierać, bo jeszcze by mnie beznadziejnie uczesała, a to było ważne wesele. Uczesać - owszem super, w zasadzie tak jak chciałam, każdemu się podobało to upięcie. Co prawda moja grzywka nie wygląda źle, ale jest ścięta lekko po skosie i najkrótsze włosy sięgają tak do brwi i schodzą lekko ku dołowi, najdłuższe z grzywki mam potem lekko za ucho, tak że mogę zaczesać za ucho. Ale tych pozostałych nie i jestem wściekła... Bo tyle zapuszczania... miałam już włosy z grzywki praktycznie do górnej wargi, chociaż niektóre były nierówne, ale mimo wszystko ![]() Hodowałam ją, bo marzył mi się przedziałek po środku i grzywka zrównana kiedyś z resztą włosów, albo chociaż taka za do połowy szyi ![]() Zależy mi na szybkim poroście całych włosów, ale teraz oprócz tego w grzywkę będę dokładnie mm po mm wcierki wmasowywać, bo chcę w końcu osiągnąć swój mały cel. Wybaczcie ale musiałam się wyżalić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zawsze możesz też przyciemniać włosy naturalnymi sposobami (płukanki, niektóre oleje, szampony do brązowych włosów). ![]() Początki zawsze są trudne, ale po to tu jesteśmy, żeby się wspierać! ![]()
![]() |
#2924 |
Zadomowienie
|
anngeli zgadzam sie z tym co piszesz - jak sie czlowiek widzi codziennie to tak nie zauważa że włosy rosną, dopieor jak np porówna się zdjęcia starsze to można sobie uświadomić ile odrostu przybyło
![]() ![]() co do fryzjerki.... to ona cie nie zapytała nawet czy ma scinac tą grzywkę czy nie? trochę dziwne....już bym do niej więcej nie poszła pewnie ![]() ![]() w ogole to juz mi grzywka odrosła do brody ![]() ![]() Edytowane przez Hazel_Eyed Czas edycji: 2011-11-02 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 |
Zakorzenienie
|
anngeli - z włosami masz rację i z pieskiem też
![]() ![]() ale z fryzjerką to.. zwróciłabym uwagę! i powinna ci z ceny spuścić trochę. to chyba oczywiste, że się pyta co robić z włosami, przynajmniej tam, gdzie ja chodzę, zawsze tak robią i sama mówię co i jak, ona pomysły podsuwa i stopniowo podcina i pyta czy tak, czy mocniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Konto usunięte
|
wiecie co, moje naturalne wyglądają nawet ok przy czarnych farbowanych, póki są czyste, nie tłuste, bo po 2 dniach... szkoda gadać...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Zadomowienie
|
Przykryj farbowane wlosy farba ton w ton np Richesse de Diacolor L'oreala - to farbka bez amoniaku i mozesz ja bezpiecznie zastosowac juz teraz. Bedzie sie oczywisie wymywac, wiec co kilka tygodni trzeba zabieg powtarzac, ale swietnie tonuje wlosy do jednego odcienia i nie wnika we wlosy wiec wymyje sie do cna i nie bedzie tworzyc nowych odrostow. Wybierz jakis naturalny odcien np 7 czy 6 (bez cyfr po przecinku)
Ja tak wracalam z blondu do naturalnego koloru.
#2929 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z resztą, moje włosy nie zobaczą fryzjera dopóki jakieś znów wesele w rodzinie się nie pojawi, czyli mam sporo czasu to raz, a dwa że następnym razem TŻ zabiorę albo mamę żeby pilnowała co fryzjer robi i oczy będę miała stale otwarte ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2931 |
Zadomowienie
|
puk puk, czy można się przyłączyć?
![]() nie sądziłam, że nadejdzie kiedyś taki dzień, w którym zawitam na tym wątku, ale i mi odechciało się w końcu farbowania. Już różne cuda robiłam z kolorem, ale przez ostatnie parę miesięcy powiedziałam sobie dość i farbowałam samą henną. Teraz już nawet i z tego chcę zrezygnować. Najpierw będę zmuszona zrobić coś z moją czupryną, bo wiem, że nie wytrwam z taką różnicą kolorów na głowie. Obecnie mam rudy, a mój naturalny to jasny/średni popielaty blond (jasne odrosty przy ciemniejszych włosach są straszne ![]() ![]() ![]() Na zdjęciu widać co mam na głowie, odrost O ![]() edit: obok kawałek naturalnego koloru
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2011-11-02 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Raczkowanie
|
dzisiaj ide w koncu do fryzjera
![]() ![]() ![]()
#2933 |
Rozeznanie
|
gdyby mój kształt twarzy pasował do tej fryzury to bym się długo nie zastanawiała tylko scieła. będziesz miała już swoje włoski.
#2934 |
Zakorzenienie
|
Jak obiecalam wrzucam zdjecie z odrostem
![]() ![]() Za pare tygodni zamierzam przyciemnic farbowance bo juz ta roznica zaczyna mi przeszkadzac....Postaram sie tez pokazac efekty ![]()
#2935 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Zadomowienie
|
Muffka_ ładny odroscik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2938 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje, dziekuje
![]() ![]() ![]()
#2940 |
Zakorzenienie
|
skąd ja to znam... też się raz złamałam i zmarnowałam prawie 3-miesięczny odrost, a teraz byłby o wiele dłuższy.
w ogóle mam wrażenie, że mi włosy wolniej już rosną, i mam ochotę ściąć, ale nie jestem pewna... chociaż może to wina leków, bo przez jakiś czas brałam i one sprawiły, że mi włosy leciały jak nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.