|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Chodziło mi konkretnie o tą odpowiedź którą zaznaczyłam, TAK albo NIE. Dziękuje meszsares ![]() a nie jak nie które z Was odebrały to w ten sposób, że czytając JEZYK mam w nosie czy moje dziecko płacze czy nie, i że będę karmić tylko na siedząco bo np mi będzie tak wygodniej. Mam jakąś tam świadomość, że nigdy nie jest tak jak sobie zaplanuję, że wszystko wychodzi w praniu, ale nie wiedziałam, czy w tym okresie kryzysu laktacji że będę tak leżała czy dziecko się przyzwyczai do tego leżenia ze mną w łóżku, po prostu nie wiedziałam ![]() ![]() ![]() ![]() i nie będzie też tak, że moje dziecko będzie sobie cały dzień leżało w łóżeczku... Dziękuje za wszelkie odpowiedzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
No właśnie teorie teoriami a życie swoje..
![]() Ja też się naczytałam wiele poradników, i w głowie miałam że będę robić tak i tak.... ale jak maleństwo pojawia się na świecie to wiele się zmienia i weryfikowałam swoje założenia. Najważniejsze to nie mieć wyrzutów sumienia że coś jest nie tak jak w książce napisali ![]() ![]() ![]()
#2913 |
Zakorzenienie
|
Ja co prawda mama-świezak, ale potwierdzam - życie weryfikuje. Ja tez nie chciałam, żeby mała spała z nami i co? i śpi. Jak się budzi koło 12-1 na karmienie to już jej nie odkładam, bo mi się wstać nie chce, tym bardziej, ze potrafi godzine jeść. A należąco najwygodniej.
Nosić też nosze, bo uwielbiam jak się przytula do mnie. Dzięki dziewczyny za wszytskie rady. U nas niestety nie ma poradnii laktacyjnej, ale jak będzemy we wtorek u lekarza to się może położne podpytam. Bo pokarm mam - może nie ogromne ilości, bo dziś ściągałam i dawałam butlą. Tylko ona ma takiego dziubka, dolną wargę troche wsuniętą pod górną i chyba dlatego tak źle chwyta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() witam się popołudniowo ![]() udało mi się wypchnąć towarzystwo na plac zabaw a sama biorę się za prasowanie ubranek dla Hani i pakowanie torby, bo Tż dopomina się co by w końcu zabrać się za wypędzanie maluszka z brzuszka ![]() A lista jakoś się kurczy...choć chwilami mam wrażenie, że będę czekać w nieskończoność po terminie....żeby tak człowiek umiał takie rzeczy przewidzieć, ehhh |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
ja pamiętam że mój spał ładnie jakoś 1-2 tyg a później się zaczęło
![]() jadł dokładnie co 3h z zegarkiem w ręku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też liczę na zaufanie matczynej intuicji, zawsze moją kobiecą intuicję wierzyłam ![]() Ja naczytałam się tylko JEZYKA, więcej nie chciałam i język spowodował, że się nie boję tej nowej roli w życiu, że mam siłę wewnętrzną że dam radę, że będę się cieszyła z każdej kupki, że podnosi rączki, że płacze, że to wszystko nie będzie takie trudne - tak wiem wyjdzie w praniu, że tak kolorowo nie jest, ale mam pozytywną energię i z taką pozytywną energią chce wejść w ten mój nowy etap życia. Zdaje sobie sprawę, że któregoś dnia wstanę i będę miała dołek, płacz i zgrzytanie zębów, ale tak samo jest w życiu. Nastawiam się mega, ale to mega pozytywnie. Nie mam jeszcze w tej nowej roli doświadczenia i nie wiem tak naprawdę co mnie czeka,ale jak się nastawię pozytywnie to mam nadzieję że długooooo w tej pozytywnej energii będę trwała. Nie chcę się zamartwiać na zapas, bo będę się martwiła każdą pierdołą, która mnie wykończy psychicznie ![]() Gdybym była "doświadczoną mamuśką" pewnie bym pisała, że tak kolorowo nie jest, że życie pokazuje co innego, że nie jest tak łatwo jak to piszą,że idzie się pod górkę, ale jestem mama "świeżak" i gdzieś może nawet świadomie uciekam od tego, że może być źle. MUSI BYĆ DOBRZE, jest Nam dane zostać mamami, a to podobno najtrudniejszy "zawód" świata. Biorę to na klatę ![]() Jak będę miała dołek to wpadnę na wizaż ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marina ![]() ![]() Piszecie o problemach laktacyjnych..boję się tego bardzo, nie potrafię nic doradzić Scio, doświadczone mamy napisały aby ciągle przystawiać i przystawiać.. Trzeba mieć dużo samozaparcia, szczególnie kiedy człowiek zmęczony i ma dosyć, marzy o godzinie snu. Nie wiem jak kto będzie ze mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Rozeznanie
|
zaneta moja dobra rada : nie stawiaj twardo sprawy ze wspólnym spaniem, nie zawsze to wychodzi, uwierz mi że jak będziesz mieć maluszka przy sobie to on będzie numer 1. Taki maluszek potrzebuje tylko ciepła mamy ... nikogo więcej innego .... tylko przy Tobie będzie się czuć bezpieczne więc nie ma się co zarzekac bo zycie nas weryfikuje. Ja tez przy 1 myslałam że będzie spal w swoim łóżeczku i co .... cc masakra przez 2 tyg dochodziłam do siebie, potem ulewanie..... pomyśl o tym odkładasz szkraba a on ci ulewa.... jak lezy na wznak to sraczki (przepraszam za wyrażenie) dostaniesz a oka nie zmrużysz
![]() patik raczej prędzej czy później zawsze będzie kryzys, prawda ze trzeba przystawiać tylko najgorzej jest na początku jak brodawki są poranione (ja miałam całę we krwi i strupach) i nie byłam w stanie polożyć się na cały dzień ... psychicznie nie mogłam tego wytrzymać, położna powiedziała mi że mam zachować zdrowy rozsądek i dbać o siebie i dziecko jak nie mogę to mam dać butle i tyle, jak podgoiłam piersi dalej przystawiałam i było ok dziewczyny ponawiam pytanie o koszule do szpitala wypatrzyła któraś z Was jakąś "normalną" nie w misie ... etc? Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-06-26 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
Kamat ja mam w misie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Rozeznanie
|
blondynkapoznan to jak spotkamy się na porodówce będe wiedzieć że to ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
Kmat dlatego napisałam,że mam ŚWIADOMOŚĆ że nie jest zawsze tak jak sobie zaplanujemy i mam świadomość że któregoś dnia polegnę albo mój mąż i dziecko znajdzie się między Nami. W każdym bądź razie każda z Nas ma jakieś plany wobec dzieciątka, jedna mówi że będzie karmić TYLKO piersią , druga mówi że będzie karmić TYLKO mm, a ja mam plany aby dzieciątko z Nami nie spało... wyjdzie w praniu.O koszuli CI wcześniej odp.
Patik Ja torbę pakuję powoli, mimo że mam termin dopiero na 29 lipca ![]() dostanę wypłatkę to zaraz idę do apteki po ostatnie rzeczy i potem zrobię sobie ksero moich wyników i popakuję się do końca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Zakorzenienie
|
Ja tez małą dokarmiałam w szpitalu, bo psychicznie wysiadłam, długi pobyt w szpitalu, poranione sutki, mała mega łapczywa. I dokarmiałam butlą co 2 karmienie, odpoczęłam psychicznie przez te dwa dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Wtajemniczenie
|
zanetaa widze ze duzy odwet w Twojej sprawie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Raczkowanie
|
Witam witam.
Nie mam czasu systematycznie was czytac i nadrabiam was... od konca Margaret gratulacje!!! Witaj Marcelu Margaret a jak bedziecie wolac na Marcela, bo to dosc oryginalne imie? A wogole to Marcel kojarzy mi sie z postacia z bajki to byl chyba bocian ale z jakiej bajki to juz nei pamietam, a moze cos pomyslilam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
alles ma ladne, ale troche drogie, nie chce inwestowac, skoro ja pizamowa jestem i posluza mi krotko takie proste to np taka http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...664617727.html i taka http://allegro.pl/dyskretna-koszula-...672399088.html te pierwsza polecala kiedys zanka o ile dobrze pamietam wiem ze kilka z nas ja kupilo ta druga ma rozne wzory, szukaj jako Muzzy na allegro
![]() |
#2926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko wieloznacznie odebrany ![]() wiem więcej po prostu ![]() Scio jakim MM dokarmiałaś?! teraz nadal dokarmiasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja mam durnowate pytanie: robię zamówienie w aptece internrtowej i zdurniałam przy gazie - jałowa czy niejałowa? bawełniania? ilo nitkowa? Durna jestem w tej sprawie - jaką wybrać i czy w ogóle będzie przydatna? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kmat, ja kupiłam taką http://intimate.pl/2950,koszula-do-k...margerita.html
![]() |
#2929 |
Rozeznanie
|
Kolina dzięki za linki, z poprzednim miałam taki typ i średno mi się nosiło z tymi wycięciami na cycki troche mało komfortowe ja nrazie upatrzyłam taką http://allegro.pl/kopertowa-ciazowa-...672398881.html tylko mam dość małe piersi i zastanawiam się czy z dekoltu nie wyskoczą
![]() żaneta nie odbieraj źle porad jak słyszysz je od mam które przez to przeszły to tylko dlatego żebyś sie później nie rozczarowała tyle... ![]() brumek jest piękna ![]() ![]() wodaaqua ja kupowałam gaziki chyba jałowe, kup w formie gazików już pociętech, ja używałam do przemywania oczek (waciki się do tego nie nadają bo moga sie snuć) Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-06-26 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
Kmat ale gdzie Ja napisałam że Ja to odbieram źle ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Rozeznanie
|
zaneta ze przez nas wieloznacznie odebrany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kurde, to juz nie wiem ![]()
![]() |
#2933 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja nawet nie bardzo lubiłam staniki do karmienia, wolałam zwykły usztywniany niż te do karmienia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
Achh oglądałam sobie zdjęcia z Naszego ślubu
![]() coś cudownego tak sobie powspominać. Mierzyłam brzuszek i mamy 104 cm ![]() rośnie jak na drożdżach ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | ||||
Zakorzenienie
|
Margaret, wielkie gratulacje!!!!
Nabierajcie szybciutko sił! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale oczywiście w ciągu dnia noszę, przytulam, tak samo lubię tą bliskość jak Adaś. W ogóle chyba bym go zacałowała jakby się dało... ![]() kmat, a Ty pytasz o koszulę na porodówkę czy potem na pobyt w szpitalu? Ja do rodzenia kupiłam jakąś nocną koszulkę w lumpku, nie było mi żal wyrzucić jakby się zniszczyła. O dziwo niewiele się ubrudziła i odprałam bez problemu ![]() Czekam na pizzę...mąż zamówił.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
w szpitalu dawali chyba bebilon bo mają w takich małych buteleczkach-słoiczkach od razu do podgrzania. W domu mam bebiko, wczoraj pierwszy raz dałam w nocy, bo już zabrakło mi siły w nocy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A odciągasz swoje mleko? czy jak nie masz siły to wspomagasz się MM ? Ania pizza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
odciągam, daje z piersi, kombinuje jak moge, wczoraj już nie miałam siły.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze ![]() szkoda, że faceci nie mają mleka w cyckach, nie? ![]() ![]() Ja dzisiaj biegnę do tel i się zmęczyłam (akurat mąż dzwonił) to mówi co tak sapie, a Ja że no zmęczyłam się, to on do mnie że przesadzam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.