|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
a ja sie właśnie ubieram i zmykam do mamy na herbatkę
i do kociaków i psiaków
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2914 |
|
Rozeznanie
|
MoniaHan to z głodu pewnie cię bolał maluszek domagał się jedzenia
Mnie czasami też zakluje więc wstaję powoli A ja dzisiaj placka ze śliwkami mam zamiar zrobić a tż nic za kare nie dostanie
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Dopiero dzisiaj wpadam z informacjami, bo wczoraj miałam dużo latania, dopiero późnym wieczorem weszłam na neta, ale było tyle nadrabiania, że odpuściłam bo byłam mega zmęczona. Jeśli chodzi o badania na toxo i na różyczkę, wyszły mi obydwa ujemne, więc toxo będzie trzeba powtórzyć za jakiś czas, a na różyczkę to będę musiała się zaszczepić już po ciąży. Po wizycie dobrze, z dzidzią wszystko w porządku widziałam rączki, nóżki i na chwile nawet stópki nam pokazała Wrzucam Wam pierwsze zdjęcie mojego maleństwa
|
#2916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Który to tydzień?---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Mnie też czasem troszku zakłuje, ciągnie tak jakby z boku - przy przewracaniu się z boku na bok w nocy. |
||
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro tyle z Was też ma takie zakłucia, to potraktuję to jako normalne i nie będę się martwić
Jak dobrze, że dziś piątek! I jeszcze zapowiada się taki piękny weekend |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Biore sie za obiadek...dzis robie leczo...
anagat mysle ze bedzie tak zmeczona prezentacja ze nie zauwazy co gotuje na obiad ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzidzia cudna ![]() cziqua dzis moj maz tez zostawil na podlodze spodnie rzucone i skarpetki, a na maskotkach dziecka koszule, wiec wiesz co ja mu robie w takich sytuacjach biore to i kopie do przedpokoju tam gdzie przechodzi, zeby sie o to potknal...A na Twoim m-scu bym nie sprzatala po nim ubran, tylko czekala az wroci z pracy z ciuszkami na podlodze pod drzwiami zeby je na wejsciu od razu zobaczyl Skonczylam sprzatanie po mezu, bo wyobraz sobie ze ja ciezej pracuje niz on i ja jescze mam w domu po nim sprzatac? z jakiej racji? wiesz jak bylo...wracalam po 12-godz dyzurze i zastawalam taki huragan w domu ze godzine musialam ogarniac chalupe zamiast pobawic i nacieszyc sie dzieckiem po calym dniu nieobecnosci. Powiedzialam nie! On ma to posprzatac, on nabrudzil to on sie tym zajmie...Mowie mu ze jak on gdzies wychodzi np do pracy czy zastaje w domu balagan? czyjest posprzatane zawsze? Wiec i ja sobie tego zycze jak wracam po ciezkim dyzurze. Oczywiscie jest roznie, ale jest lepiej....On mi kiedys powiedzial, ze on sie pewnych rzeczy nie domysla, ze trzeba po sobie recznik odwiesic, posprztac blat po jedzeniu, itd, wiec ja mowie to jak to rozwiazemy, a on mowi: zebym mu mowila, to bedzie to robil. Wiec mu kochana teraz mowie wszystko: poscielaj lozko, Ty ostatni z niego wstales, powies pranie bo mnie bola plecy i nie mam sily, powies rzucony na lozko recznik, bo Ty sie nim wycierales nie ja, itd itd. Oczywiscie momentami sie buntuje ale jest troche lepiej.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-30 o 11:22 |
||
|
|
|
#2919 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mogłabym czekać aż mój po sobie posprząta. Kiedyś tak próbowałam ale przez tydzień nie raczył nic z tym zrobić. Ja z kolei chodziłam wkurzona bo mnie to irytowało. A jemu było dobrze
![]() Gadam mu ale to pouczanie z kolei jego irytuje i sie obraża. Niestety mój dobrego przykładu z domu nie wyniósł, bo jego rodzice to chomiki i bałaganiarze Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2011-09-30 o 11:29 |
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Karo super, ze z dzidzią wszystko dobrze! |
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucilam na maila brzus
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja wczoraj byłam na wizycie, wszystko w porządeczku tzn wyniki ostatnich badan i ten skan co miałam robiony, a tak to tylko zmierzyła mi ciśnienie, oddałam mocz. Powiedziałam jej, że mam skurcze w nogach w nocy, a ona że to normalne w ciąży, że to brak magnezu, ale oni nie przepisują go w ciąży Ale mi powiedziała, tyle to ja wiem.... chyba sobie sama pozwolę go wziąć.
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Tż się nie mógł doczekać, aż mu pokażę foteczkę, zresztą później co chwile na nią kukał
Niesamowite jest to, że dzidzia sobie tam tak fika a ja nic nie czuję Jeśli chodzi u nas o sprzątanie po sobie, to nie jest jeszcze źle. Czasem muszę Tżtowi zwrócić uwagę, żeby coś zrobił, ale też sam sporo robi od siebie. nawet nie zapyta, tylko po prostu idzie i robi. Co mnie cieszy ale to jakoś zbyt często nie jest Zobaczymy jak będziemy mieszkać sami, jak to będzie wyglądało, czy też się będę potykać o spodnie na środku łazienki czy nie
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
karo fajna dzidzia
![]() Tikki a ta twoja koleżanka juz nie planuje więcej dzieci? Na jedną ciążę 12 par spodni, 27 bluzek? szok.... Albo bardzo bogata albo szalona Ja sie zamierzam ograniczyć do 3 par spodni, max 4. i wiem że na pewno mi się jeszcze przydadzą...
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kurczę, mam kolejny "problem" Rośnie mi "ząb mądrości", ale nie prosto lecz pod lekkim skosem do zewnątrz. Póki co tylko delikatnie przebija się przez dziąsło i nie boli, ale chyba będzie trzeba go usunąć, i to szybciej niż później (bo i tak mam trochę krzywy zgryz). Tylko takie zabiegi chirurgiczne raczej nie są wskazane w ciąży?
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj gin mowil ze mozna usuwac pod znieczuleniem m-scowym zeby ciazy.
|
|
#2929 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Już o tym pisałam, że nawet czasami jak zrzucam z siebie kołdrę, dlatego teraz jestem ostrożniejsza jak robię to świadomie Cytat:
![]() Jaki śliczny Cytat:
Cytat:
. Ona też część dostała od innych koleżanek i tak naskładało się tyle, że oczy wychodzą na wierzch . Mamie dziś przez Skype pokazywałam to nie dowierzała jak można mieć tyle spodni . Bogata nie jest, ale lubi wydawać pieniądze na ubrania. Chodzi po przecenach i często wyhaczy coś taniego.
|
||||
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu byłaś u GP a nie u midwife? Przecież to co Ci robiła to działka położnej...Czemu miałaby Cie skasować? Ja za nic do tej pory nie płaciłam. Czemu Ty zawoziłaś wyniki do labolatorium? (po znajomości?) Serduszka chyba rzeczywiście źle szukała, bo przecież dziewczyny w PL chodzą w 6tc i już słyszą bicie ![]() Mam jeszcze jedno pytanie, kochana co to jest R.B.S I jaki powinien być wynik? Ja mam 3.4 .P.S. Gratuluję pozytywnego wyniku testu ciążowego ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Tikki ja też biorę zestaw witamin, w których jest magnez, ale widocznie mi go nie wystarcza. Ona wie, że to biorę i powiedziała że mogę to zażywać do końca ciąży, natomiast samego magnezu to oni nie przepisują. Przed snem mam sobie stópkami pokręcić i napić się wody... Normalnie wujek dobra rada... a nie położna
|
|
|
|
|
#2931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. A może pijesz kawę? Bo ona chyba wypłukuje magnez z organizmu . |
||
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skonsultuję we środę to z lekarzem, wtedy zadzwonię do mojej dentystki czy mogłaby ząb usunąć w szpitalu na NFZ (bo prywatnie trochę za drogo).
|
|
#2933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aguśka piękny brzuś
Wygląda na starszy niż 16 tydzień, ale Ci fajnie ja też chce już mieć taki ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() A nie możesz zaczekać 5 msc? Może nie narobi Ci szkód? ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
Wcześniej piłam kawę i miałam sporadycznie takie skurcze, a teraz co noc, muszę uważać jak się przekręcam bo jeden zły ruch i skurczybyk mnie łapie
|
||
|
|
|
#2934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczę to powiedzą lekarze Jednak wolę nastawić się na szybkie usunięcie.
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Tikki, czy w 11+4 miałaś robione usg genetyczne? Ja mam robione w 11tc i O dni i boję się że będzie za wcześnie na pomiary;/ |
|
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
lena_mi tak miałam genetyczne. Można je robić od 11-13 z tego co czytałam
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- między 11 a 14tc
|
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, patrzyłam sobie na ciuchy z happymum - cudo! ale ceny masakryczne! No ale jedną tuniczkę sobie kupiłam - nie wytrzymałam myślę, że po porodzie będzie tez dobra, tym bardziej że ja nie lubię mega obcisłych rzeczy
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja tak z innej beczki. Ma któraś jakiś fajny przepis na rybkę? mam łososia kupionego i szukam pomysłu jak go zrobić na obiad
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
11tc jest do 10+6, więc na pewno masz dobry termin
|
|
|
|
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
eh mój tż to chyba niereformowalny przypadek
ja chyba zle spalam ![]() boli mnie lewy bark:/
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

i do kociaków i psiaków

Ale mi powiedziała, tyle to ja wiem.... chyba sobie sama pozwolę go wziąć.
Przecież to co Ci robiła to działka położnej...