![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze opisy GG! część XXIV
Te straszne uczucie i chwila niepewności,
gdy nie wiesz, czy drugiej osobie naprawdę na Tobie zależy. Potrzebuję Cię. Proszę, nie zostawiaj mnie samej. 'Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru: jesteśmy albo pełni miłości... albo pełni lęku.' Lepiej mi się oddycha, gdy jesteś obok. Kiedy ktoś cię kocha, inaczej wymawia twoje imię. Po prostu wiesz, że twoje imię w jego ustach jest bezpieczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2912 |
Raczkowanie
|
zamiast uśmiechy na twarzach często
fundowaliśmy sobie grymas bólu odnaleźć siebie możesz jedynie w sercu drugiego człowieka, to tam zobaczysz swoją osobę najwyraźniej chwyć mocno Jej dłoń i udowodnij, że jest lepsza od każdej kobiety którą mijasz co dnia dopóki czegoś żałujesz, jesteś człowiekiem "aż Twój głos nagle zniknął, i nawet nie było mi specjalnie przykro"
Jestem niedorozwinięta - mam tylko jedną twarz dla ludzi. Edytowane przez _niebanalna Czas edycji: 2012-06-13 o 21:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2913 |
Raczkowanie
|
ISC żyć. Udawać cząstkę społeczeństwa. Podobno po płaczu Oczy sa ładniejsze i błyszczą. czasami noca robiła SIĘ malutka i wystraszona, przekonana, Ze cokolwiek ma w życiu Dobrego, zaraz do straci i. NIE bedzie mogła Nic nd do poradzić ... Pieprzyć oddychanie. Całujmy SIĘ przez godzinę. Wiele razy wyciągałem w mroku Reke, lecz Moje palce niczego NIE dosięgały. Światełko bylo zawsze odrobinę ZA daleko.
![]() |
![]() |
#2914 |
Zakorzenienie
|
Jesteś moim osobistym cudem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2915 |
Raczkowanie
|
'ciałem w łóżku,
myślami w Paryżu, a sercem przy Tobie. Miłość ma upajać, jak dobre wino, a nie powodować kaca. Najgorsze blizny to te po szczęściu. Facet to ma być połączenie romantyka i skur*iela, a nie jakaś tępa piz☠a.'
![]() |
![]() |
#2916 |
Rozeznanie
|
Kolejny piątek wieczorem
ponownie w pobliżu soboty próbuję stanąć na nogi Prywatna grawitacja jak sznurkiem przywiązana przyciąga i oddala mnie Wyciągam do niej ręce chcę bliżej i więcej wciąż za daleko by mieć On na pewno gdzieś jest on już moim śladem idzie kocham go już dziś Przyglądam sama sobie smaruję usta miodem włosy upinam w kok Mówili w domu o mnie wiatr na pogodę dziś spokój dogania mnie Mela Koteluk - Melodia ulotna
![]() |
#2917 |
Raczkowanie
|
Ilekroc unosiłam się wysoko nad ziemią,
zawsze kończyło się to bolesnym upadkiem. Czy ja mam wypisane na czole: "Nie ma uczuc, można się nią bawic i oszukiwac"? Zawsze byłam zdolna do rozpoznawania ludzi. Mijając kogoś na ulicy, potrafiłam osądzic, czy jest szczęśliwy, czy nie. Czy można mu zaufac, a może powinnam trzymac się od niego z daleka. Wiesz, to wcale nie jest trudne. Im więcej razy zawiedziesz się na człowieku, tym łatwiej będzie Ci wybrac prawdziwych przyjaciół. Ludzie chcieliby doznac czegoś nowego, zasmakowac innego życia, a jednocześnie boją się opuścic swoje wygrzane i tak dobrze znane ich miejsce na świecie, w obawie, że pewnego dnia nie będą mieli możliwości powrotu. Posłuchaj, możesz mnie zawodzic tysiące razy, okłamywac miliony, zostawiac samą sobie na wiecznośc, ale nie myśl, że przez to tak nagle, wymażę Cię ze swojego życia. Z każdą kolejną łzą miałam nadzieję, że pozbędę się swych oczu i wreszcie nie będę musiała oglądac tego cyrku, który dzieje się wokół mnie. Czasami tak ciężko jest się podnieśc i dalej życ. Czasami tak bardzo przyzwyczajam się do cierpienia, że przestaję tęsknic za szczęściem, bez którego kiedyś nie mogłam istniec.
![]() |
![]() |
#2918 |
Rozeznanie
|
Niektórzy rodzą się i umierają tak często, że nie mają czasu na życie. Ludzie boją się ciężkich tematów nie dlatego, że nie mają ochoty na nie rozmawiać, a dla☠tego, że nie są w stanie ich udźwignąć. Słowa - produkt o krótkiej przydatności. Moralizator nie stosujący się do zasad, o których mówi, jest niczym dziwka rozprawiająca o zaletach dziewictwa. Silna osobowość może być zaletą, o ile nie jest to twarda, zimna i raniąca skała. Czasem miłość to także udawanie jej braku tylko po to, by nikogo więcej nie ranić. Życie jest piękne. póki nie przestaniesz walczyć aby takie było.
"Nikt nie wie przez co przeszedłem. Widzą tylko, że popadam w kłopoty. Nie wiedzą, że ciężko się żyje, gdy nikt Cię nie kocha." Tupac Amaru Shakur Edytowane przez Naughty_ Czas edycji: 2012-06-15 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2919 |
Zakorzenienie
|
Miłość to nie pluszowy miś ani kwiaty.
To też nie diabeł rogaty. Ani miłość kiedy jedno płacze a drugie po nim skacze. (...) Ale miłość - kiedy jedno spada w dół, drugie ciągnie je ku górze. / happysad "Bo kiedy obudzisz się, przy Tobie już nie będzie mnie." "Nie wrócisz do tego i ja też nie wrócę. Zamkniemy wszystko gdzieś w sercu na kluczyk." "A miało być tak pięknie, miało nie wiać w oczy nam, i ociekać szczęściem, miało być „sto lat! sto lat!”. "Ale nie jest źle przecież wiem że i tak kochasz mnie wszak i ja kocham ciebie i tak" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2920 |
Rozeznanie
|
agattee, Naughty_ - cudowne <3
YourViewOfLife -tekst, który dziewczyny określają za 'wyżycie się' uważam za najcudowniejszy, czytając go czułam czyjeś bijące serce, strasznie do mnie trafił ♥ dziękuje ci za stan euforii mojego serca, za drżenie dłoni, łzy
w oczach nasyconych szczęściem i za uśmiech okalający ciepłem całą planetę... bez żadnych kruczków, haczyków ani niejasności. miłością rzygają ci, którzy jej nie zaznali, ci którzy oddali serce, a w zamian dostali gar cierpienia, też rzygałam, średnio co dzień. pomyliliśmy się myśląc, że to przelotny flirt, romans, że będziemy dla siebie rzeczami jak zabawki w pudle. kur*a nie wierze, że tacy ludzie jak my mogliśmy się zakochać. zdarzyło ci się za dnia milczeć? zwyczajnie znudzić słowami? gdy słucham niektórych słów jak larwy wypełzających z ust, mam ochotę rzucić się pod pociąg i polać uszy kwasem. ile razy padło słów silnych, rzuconych na wiatr? ile razy mówiłaś ' nie obchodzi mnie to' a nie obchodziło cię nic innego? ile razy twoje usta mówiły ' odejdź' a oczy błagały ' zostań'?
![]() |
#2921 |
Raczkowanie
|
Chciałabym znów z powietrzem wdychac szczęście,
zamiast papierosowego dymu. Moglibyśmy znowu byc. Są takie wieczory, kiedy świat się kończy, a do nowego, lepszego, jest zdecydowanie za daleka droga. Można palic i się nie zaciągac, pic, ale nie upijac się, można kochac, ale nie byc kochanym, ale czy to wszystko ma wtedy jakiś sens? Drogi chłopcze, nie dorosłeś jeszcze do takiej rzeczy, jak miłośc, więc wróc do swoich zabawek. Wszystko jest wyborem. Począwszy od tego, jaką kawę zaparzysz rano i w jakim kubku ją wypijesz, poprzez dobranie szminki, a skończywszy na wybraniu odpowiedniej drogi w życiu. Wszystko polega na tym, aby wybrac dobrze i nie pociągnąc za sobą domina błędów.
![]() |
![]() |
#2922 |
Przyczajenie
|
potrzebuję przytulić się do przeszłości i wypłakać się jej w ramię. * paranoja w głowie * Czekaj, jak to było? Brak mi wyczucia i taktu? * trudny monolog twarzą w twarz * kiedyśwszyscydorośniemy. * "A nie rozmawiamy, nie rozmawiamy ze sobą wcale Kryjemy w sobie smutki, smutki i żale"
witam państwa w ometkowanym świecie. ![]() Edytowane przez 42minuty Czas edycji: 2012-06-16 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2923 |
Raczkowanie
|
Bądź wyjątkowy jak linie papilarne, nie podążaj
w kierunku irracjonalnych ideałów. Liściki wetknięte do mojej szafki nie wynagrodzą wszystkich wyrządzonych szkód. Zakochałam się w niewłaściwej osobie i teraz za to płacę. Oto moja historia. Byłeś melodią mojego życia a teraz jesteś już tylko koszmarem zabijającym moje uczucia i raniącym serce. Nic tak nie rani kobiety jak niewierność. Przepis na udane życie: nie wierz i nie ufaj mężczyznom.
'Chciałabym znów być dzieckiem. Wesołym, osmarkanym brzdącem, który dopiero co się uczy wiązać buty, wierzy w świętego Mikołaja i nie musi się na każdym kroku rozczarowywać.' "BYŁEM PRZYGOTOWANY NA WSZYSTKO, TYLKO NIE NA CIEBIE" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2924 |
Raczkowanie
|
'Gwiazdy nie muszą już spadać,
czterolistne koniczynki mogą zwiędnać, konie zachować swoje podkowy, a porcelanowe słonie opuścić trąby. Mam juz swoje szczescie'
![]() |
![]() |
#2925 |
Zadomowienie
|
Za pieniądze nie kupisz szczęścia... ale kupisz lody. To w zasadzie to samo ;]
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 |
Raczkowanie
|
madeleineeee- perełko! kur*wa kur*wa kur*wa to stan kiedy człowiek chce rozwalić łeb o ścianę, ale nie widzi ściany przez zapłakane oczy. ''Samotność jest ceną wielkości i nie ma od tego ucieczki.'' Nie znam się na miłości (...) Spalone mosty to najlepszy w życiu start. My musimy korzystać z dużego zła, z prawdziwego zła dla dorosłych, pić alkohol, dotykać mężczyzn, palić papierosy. Samotność okazała się dżumą naszych czasów. Potrafi być przerażająca i porażająca. Poza tym jest nieunikniona. Każdy tak naprawdę jest sam. ”— "188 dni i nocy" "Wszystko jest coraz bardziej za późno."
że znalazłeś dziewczynę i jesteś teraz żonaty Słyszałam, że Twoje marzenia się spełniły Domyślam się, że ona dała Ci to, czego nie dałam Ci ja Edytowane przez Gueen Czas edycji: 2012-06-17 o 16:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2927 |
Raczkowanie
|
;-*
- Jak się masz? - A, dziękuję, powoli się umiera. To takie okropne, wyniszczające i niewdzięczne uczucie ciągłego czekania, pomieszane z niepewnością, czy mamy na co czekac. Zatrzymałam czas, wiesz? Stoję wciąż w tym samym miejscu od wielu lat. Chocbyś był obojętny dla moich oczu, czy ciała nigdy nie będziesz obojętny dla mojego serca. Zawsze będzie w nim mieszkał ten cholerny sentyment z nutą żalu, że tak łatwo pozwoliłam nam odejśc.
![]() |
![]() |
#2928 |
Raczkowanie
|
"Po prostu być, iść tam, gdzie masz iść. Po prostu być, urzeczywistniać sny." 52 Dębiec - "Być" "Odnaleźć takie oczy, w których potrafisz dostrzec swoje. I znaleźć dłonie, kiedy je dotkniesz, wiesz, że będą także twoje. Odnaleźć serce, które wybija twój rytm..." "Dawać i brać, budzić się i spać, patrząc w tą samą twarz. Mając pewność że to ta, a nie inna tu być powinna..." Hans Solo - "Syjon"
![]() |
![]() |
#2929 |
Raczkowanie
|
'I gdybym miała możliwość cofnięcia czasu ,
uwierz , że dziś nie znałbyś nawet mojego imienia .. udają, że nienawidzą, a w nocy cierpią na miłość. “-Nie jesteś pierwszą dziewczyną, którą całowałem - szepnął. - Lecz przysięgam, będziesz ostatnią.” słodko pachniał dzisiaj deszcz. jak kiedyś moje marzenie. Istnieje na świecie tylko jeden człowiek, którego naprawdę pokochasz, reszta to tylko zauroczenia i życiowe błędy. '
![]() |
![]() |
#2930 |
Raczkowanie
|
kochanie, chodź, nie pytaj mnie dziś o przyszłość.
mój własny kawałek nieba. możemy razem konie kraść, jeśli chcesz. bądź. Ciebie przeanalizowałam na sto różnych sposobów, nadal jesteś moim ideałem. i patrzę na Ciebie z otwartym sercem, najpiękniej jak potrafię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2931 |
Zakorzenienie
|
Napiszę Ci instrukcję,
jak dojść do mojego serca, byś nie musiał błądzić i szukać mnie w innych kobietach Kciuki nigdy nie były tak mocno trzymane, aż paznokcie poraniły skórę... ~za życie Dłoń w dłoń krok w krok głos w głos Kalejdoskop szarych dni I jak uwierzyć w to, że Ciebie już nie ma?
![]() |
![]() |
#2932 |
Zakorzenienie
|
'Przestań cały czas myśleć, że kogoś krępujesz, że komuś przeszkadzasz! Jeśli ludziom się to nie podoba, upomną się o swoje! A jeśli nie będą mieli odwagi, to już ich sprawa!'
'Wiem jak ułożyć rysy twarzy, by smutku nikt nie zauważył.' Wśród tłoku banalnych ludzi, tylko Ty wydawałeś się być inny. 'Nie wierzysz mi. Myślisz sobie: ona zwariowała. Tak. Zwariowałam na punkcie bycia sobą. A jakie jest twoje szaleństwo? Na punkcie bycia nimi. Nawet o tym nie wiesz. Założę się, że nigdy nie dano ci szansy na to, byś się dowiedział...' 'Ja też się sobie nie podobam.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2933 |
Zakorzenienie
|
wyobrażam sobie tych, których już życie nie spotyka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2934 |
Zadomowienie
|
"
- o czym tak myślisz ? - o miłości... - jezu, Ciebie też amor pier.dol.nął.. ? - gdzie jesteś? - na placu zabaw. - co Ty ku*wa mać robisz na placu zabaw o drugiej w nocy? - bawię się życiem mamo! - aa pssssik! - na miłość.. - uczysz się ? - tak . - żartujesz ... - Ty zacząłeś . - noszę obcasy dłuższe od Twojego penisa. - przecież Ty nie chodzisz na obcasach.. - no właśnie. -wyjdziesz za mnie? -czy ja wszystko muszę robić za Ciebie? - a Ty co bierzesz? - ja?! Nic... - jak to? - bo wiesz... trzeba być kimś, żeby nie brać a wyglądać jakby się brało ; ) - nie ma mnie dla nikogo. - nawet dla mnie? - a jesteś nikim? - dlaczego? - bo. - ale rozwiń! - bo ponieważ. <3 -za ile będziesz? -za 20 min. -ok, to my już pijemy. -to poczekajcie, będę za 10! - jak się spało? - nie wiem, spałam. - źle spałeś synku? - źle żyłem mamo.. przez tyle lat. A Ty mi nic nie powiedziałaś.. "
![]() |
![]() |
#2935 |
Rozeznanie
|
Trzymanie czegoś w tajemnicy nie jest kłamstwem samym w sobie.
To tylko niepozorne mijanie się z prawdą. Słowo - najczęściej fałszowany środek płatniczy. Jeden błąd, który miałby wszystko zniszczyć to tak, jakby rozpinać koszulę, zapomnieć o jednym guziku i całe odpinanie miało by iść na marne. Miłość nawet ciszę czyni melodią. Związek nie zawsze jest słoneczny, w nagłych sytuacjach powinniśmy trzymać razem jeden parasol.
"Nikt nie wie przez co przeszedłem. Widzą tylko, że popadam w kłopoty. Nie wiedzą, że ciężko się żyje, gdy nikt Cię nie kocha." Tupac Amaru Shakur Edytowane przez Naughty_ Czas edycji: 2012-06-21 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2937 |
Zadomowienie
|
***** ' we can burn brighter than the sun możemy płonąć jaśniej niż słońce ' *****
![]() |
#2938 |
Zakorzenienie
|
''Tylko patrz i spojrzeniem wyznawaj mi miłość.
-Strasznie zbladłeś. Coś Ci jest? -Wprost przeciwnie,uwolniłem się od zbędnego ciężaru. Pozbycie się złudzeń przynosi ulgę. - Powiedziałam Mu, żeby dał mi jakiś znak. - I co? - Kretyn przyniósł zakaz wjazdu. Dusza romantyka, smutek w oczach, nieużywane, pełne uczuć serce, głowa przesiąknięta poezją i muzyką, ramiona umierające z tęsknoty. Wyszło to trochę inaczej, niż myślałem, ale zawsze wyszło. Jest jak jest, nie jak powinno być. Ponieważ kiedy serce pęka, nie pęka równo. Dzisiaj czuję się tak jakbym nigdy nie istniał i nic się nie stało, a Ty nigdy nie przyszłaś... Pielęgnując jedno, tracisz drugie. I tak w kółko. Niektórych problemów nie da się przeskoczyć, trzeba po nich przejść bosymi stopami i nie zważać na to, że boli. Najgorsza jest chwila, gdy zdaje się nam, że już po sprawie, ale wszystko wraca. Są ludzie którzy swoim charakterem niszczą to co zbudowali sercem.'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
'Mówisz mi, że lęk
Za rękę trzyma cię, Ja też to znam. Wczoraj bałem się.' Samobójcy to nie ludzie, którzy nie chcą żyć. To ludzie, którzy chcą żyć inaczej. Po każdym spotkaniu z Tobą chce mi się żyć. Zazdrość nie rodzi się z braku zaufania, tylko ze strachu przed utratą najważniejszej osoby. 'Może to być dziecinne, może to nic nie znaczy, Ale daje mi k.rwa siłę, by kruszyć skały!' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2940 |
Rozeznanie
|
znów mam wrażenie, że tworzy się tu cmentarzysko słoni...
pustka w głowie to niekiedy nie głupota.
to niemoc zebrania myśli w jedno, to stan zadumy umysłu. traktuje twoje palce jakby były moje, splatam w mały koszyk by móc nosić uczucia moje i twoje w bezpiecznym lokum. spójrz czasem na niego i pomyśl czy umiałabyś patrzeć na niego tak przez całe życie, a uzyskasz odpowiedź czy warta jest gra świeczki. pocałuj go czasem i milcz, a jeśli zniesie milczenie, a jego swoboda będzie tak ogromna jakbyście wydobywali melodie słów zastanów się czy warto go trzymać na dystans... wejrzyj w głąb jego tęczówek czasem gdy będzie zdenerwowany, a gdy zobaczysz furię odczuć czy Cię zabić czy przyprzeć do ściany i pocałować wiedz... to właśnie ten. życie to śmierć, śmierć to cierpienie, cierpienie to miłość, a miłość to szczęście. szczęście kończy się śmiercią, wszystkim jest życie. zakochał mnie w sobie, kur*a. - mógłbym obiecać by cię kochać po śmierci nawet, nie mam jednak pewności czy umrę, a jeśli... nie mam pewności czy nie odrodzę się by cię kochać na nowo. zrozum więc, że nie mogę tego obiecać.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.