|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Warszawa - pasemka pod ringi - gdzie kupić ?
Cytat:
Duuuża gama kolorów jest np na www.hairservice.pl . Tylko włoski nie są jakieś super gęste... Parę postów wyżej wrzuciłam zdjęcia moich clipów z hairservice ![]() Tak to mogę polecić www.cosmoshop.pl , włoski są gęstsze, tylko gama kolorów nie aż tak bogata... Cytat:
Le ciel étoilé au-dessus de moi et la loi morale en moi. Immanuel Kant Edytowane przez Paranoir Czas edycji: 2012-07-20 o 20:40 Powód: korekta |
||
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przedłużanie włosów - część V - wątek zbiorczy
Ja boję się że nie trafię z kolorem - na porzedniej stronie wklejałam zdjęcie
Obawiam się że moje włosy będą się zbytnio odznaczały z clipami, bo swoje mam dość puszące się No i czy sobie poradzę w ogóle z clipami ? Kiedyś miałam przedłużone włoski na mocroringi ale to nie dla mnie bo dostałam uczulenia
|
#2913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poradzisz sobie, jeżeli chodzi o zakładanie to naprawdę nic trudnego. Z resztą w necie można znaleźć wiele na temat clipów. Są też filmiki pokazujące jak się je zakłada. |
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jestem na etapie poszukiwania dla mnie włosów Jedyne co mnie jeszcze martwi,to że będzie widoczne przejście między moimi szopiastymi włosami a takimi pięknymi , gładkimi clipami
|
|
#2915 |
|
Raczkowanie
|
w końcu zamówiłam włosy z doczepiane.pl
mam nadzieję, że nie będą tak beznadziejne jak moje pierwsze clipy, których nie nosiłam .. teraz to się martwię, że te grube taśmy będą mi odstawały na moich cienkich włosach hehe we wtorek powinny być to zobaczymy
|
|
#2916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
olivien - zamowilas 220g? Nie za duzo do cienkich wlosow? Ja mam 100 g z doczepianych i dla mnie wystarcza (wlasne do lopatek). Ale tez jestem ciekawa tych grubasnych Chociaz nastepnym razem i tak wezme 120g.
|
|
|
|
|
#2917 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myślę, że będzie ok
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2918 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Swoje musiałam dużo przyciemnić ale nie żałuję W weekend nie miałam czasu zrobić fot ale jutro zrobie przymiarkę. Też mam bardzo rzadkie włosy ( i mówie wam nie przesadzam bo każdy mówi na nie mysi ogonek ) więc zrobię Ci zbliżenie na łączenie taśm co byś miała porównanie czy da się je umiejętnie schować ( no o ile ja poćwicze bo to będzie dopiero drugie wpinanie ) a... ja mam zestaw 140 gram 45 cm (które mają tak na prawdę 47 cm a gramowo nie ważyłam)
|
|
#2919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak kolor #2 powinien być ok, i tak pewnie swoje pofarbuję albo joanną albo znajdę coś podobnego ![]() czekam na zdjęcia twojego zestawu
Edytowane przez olivien Czas edycji: 2012-07-23 o 01:14 |
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() chwile mnie nie było na wątku, ostatnio przyciemniełam włoski, clipów nie farbowałam bo nie myje ich czesto / w porównaniu ze swoimi/ i kolor miały ok. fryzurka slubna będzie również z użyciem clipów/ dokładnie 3 taśmy po 4 spinki/ włosy zebrane na bok, jak bedzie mi gorąco to równiez sobie sama podpiąć na koka ![]() poniżej zdjęcia. Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2012-07-23 o 11:23 |
|
|
|
#2921 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2922 |
|
Raczkowanie
|
Fryzurka śliczna
Sama teraz przeglądam różne takie bo muszę wykombinować swojej siostrze bajeczną fryzurę na ślub Ona ma swoje włosy krótkie i niemiłosiernie cienkie więc też muszę użyć sztucznych włosów, tyle że będę jej doczepiać na keratynę. Ale zastanawiałam się też nad kupnem zwykłych syntetyków na taśmach, kręconych w ładne loki, nawet znalazłam niedrogą aukcję na allegro. Ona i tak nie używałaby ich potem więc to włosy na 1 raz bo na poprawiny ma moje stare proste włosy kiedy żyły jeszcze dinozaury a ja byłam brunetką :P I właśnie dołączam się do pytania koleżanki poniżej - jak przypinacie te taśmy i zbieracie włoski na bok żeby nie było widać tych spinek i wszystko idealnie się trzymało caaały wieczór przy szaleństwach na parkiecie? Z doczepami stałymi jest o tyle łatwiej, że nie trzeba się przejmować czy coś się nie odepnie ale nie chcę katować jej włosów keratyną, którą i tak zaraz w poniedziałek po wszystkim kazałaby mi ściągnąć
Edytowane przez adrenalineshot Czas edycji: 2012-07-23 o 14:02 |
|
|
|
#2923 |
|
Raczkowanie
|
asiulka, super masz włoski
widzę, że chyba jednak doczepiłaś jeszcze jedną taśmę? wydają się gęstsze niż ostatnio
|
|
#2924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cudowna fryzurka najbardziej podoba mi się ostatnie zdjęcie. Kolorek też świetny - taki już bardzo ciemny brąz, no nie..?
|
|
#2925 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktos moze kupował tasme wlosów ze stronki doczepiane pl?? 40cm długa 15cm szeroka.
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do samego upiecia: to ba poczatku, " formowała/; fryzurkę z moich tylko wloskow, no a póżniej tak mniej wiecej w połowie głowy/ blizej karku/ wpinała taśmy . ale tak pod skosem, i na to moje włoski.... i idealnie ukryła taśmy, tutaj mam wszytskie taśmy>> rapunzele. olivien - tak sa gęstsze bo mam o jedna tasme wiecej, w tamtej fryzurce miałam tylko 2, ta fryzjerka u której robiłąm własnie tą fryzurke powiedziałą ze 3 to już jest max, i super sie komponują z moimi, ale postaram sie ja namówić na jeszcze jedną tasmę dodatkowo. ![]() pytałaś o kolorek: to jest LOREAL EXELENCE "BRĄZ"- numeru nie pamietam. ale robiłam ta farba drugi raz dopiero / poprzednio byłam wierna castingowi - brąz.. ale z tej jestem meeeega zadowolona. specjalnie robiłam nią wczesniej - nie przed samym ślubiem by kolor sie wypłukał do ciemnego brązu, bo na poczatku wychodza czarne. tak że z czystym sumieniem polecam!!! AQRAWA>> tak, kolorek baardzo ciemny brąz. a co do fryzurki to będzie zywy kwiat: albo biały storczyk, albo pomarańczowa/ łososiowa róza, i mam własnie dylemat co wybrać, bo w bukiecie będe miał te dwa rodzaje:/ |
|
|
|
|
#2927 |
|
Raczkowanie
|
dziś dotarły moje włoski z doczepiane.pl
podpaliłam te włoski, które wypadły no i paliły się normalnie jak ludzkie, ale specyficznego smrodu nie było.. dziwi mnie to chociaż ufam doczepianym, że są to włosy naturalne. no i jeszcze jedna rzecz mnie denerwuje, we włosach są różne nitki tak wiszą sobie te z taśmy, albo jakieś inne no i są takie kulki dziwne jak były przy rapunzelach, takie supełki. ogólnie są super ) wklejam wam na razie zdjęcia taśm, na pierwszym zdj można zobaczyć tą śmieszną niteczkę. ![]() doczepiane.pl 55cm 220g kolor#2
|
|
#2928 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pokaż się w założonych ja wczoraj ćwiczyłam z zakładaniem i no nie moge z tym kolorem idealnie pasującym do clipów, który proponowałam należy brać jednak nr 2 a nie 3 bo się jednak trochę wymył i odznacza się.. Gdzieś na forum podczytałam, że farby ciemne nakładane na wieloletnio rozjaśniane włosy szybciej się wymywają - potrzeba im częstszych farbowań przynajmniej na początku. Asiulka_22 pisałaś, że byłaś kiedyś blondynką - też zauważyłaś tę tendencję? Czy po kilku farbowaniach na ciemny brąz kolor wymywa się mniej? (chodzi o trwałe farby)
Never look back... Edytowane przez semila Czas edycji: 2012-07-24 o 14:20 |
|
|
|
|
#2929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naturalnie jestem jasną blondynką co do koloru to teraz mam ciemny brąz farbowałam poziomem 4.0 i był ciemny, a najgorsze jest to, że ciemny zostaje na końcówkach a na odroście naturalnym się dziwnie spłukuje ;/ i te końcówki pasują idealnie a odrost mam jaśniejszy.. boję się, że jak zafarbuje poziomem 3 to będą czarne i ciemniejsze od doczepków chociaż to i tak się wypłucze
|
|
|
#2930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o wypadaniu tych włosków też pisałam, niestety będą przez dłuższy czas "lecieć" ale mimo, że wyleci ich naprawdę dużo będą wciąż mega gęste mogłabyś sobie przeszyć taśmy żeby może mniej ich uleciało, ja tego nie robiłam ponieważ wątpię czy jakakolwiek igła przebiłaby się przez to szycie heheA takie srebrne niteczki to powyrywałam. Znajdziesz też dłuuuugie nitki zwykłe które też jak się przerzedzi trochę ten gąszcz zauważysz :P
Drożdże ![]() Zapuszczam włosy ![]() http://instagram.com/aisha_27_ Edytowane przez aGrAwA_26 Czas edycji: 2012-07-24 o 17:52 |
|
|
|
|
#2931 |
|
Raczkowanie
|
Paulina ja kupiłam te tasme
nie załuje jest gruba ,fajna i mysle ze jak jeszcze sobie jedna domowie to bede tylko w nich chodzic niz w całym zestawie 40 cm 120 gr.
|
|
|
|
#2932 |
|
Raczkowanie
|
kocham już te włosy
trochę ciężkie na głowie no i te taśmy są takie długie nie mieszczą mi się kolor tez idealnie pasuje
|
|
#2933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Taśmy faktycznie są szerokie i sztuką jest nauczyć się je mieścić - to fakt
|
|
#2935 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny !Kupilam dzisiaj wlosy clip in 55cm,kolor jest moj ale mam ogromny problem
moje wlosy sa z natury sianowate,wygladaja na popalone,niestety sa takie naturalnie..w dodatku krecone.Gdy wpilam spinki z clip-in to efekt byl fatalny,wyraznie moje wlosy odcisnaly się od doczepainych;/ DODAM ZE JEST TO KOLOR BLOND.Macie jakies rady?Miałyście podobne problemy? ![]() ![]() Gdy wlosy doczepiane zrobilam na lokowce,efekt wciaz byl nie zadowalający ( nie moge przebolec straconych pieniedzy,a kupilam w salonie naturalne
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#2937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Olejowanie, nawilżanie, włosy przestaną wyglądać na sianowate. ![]() Cholera, jak mnie tu dawno nie było.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2939 |
|
Rozeznanie
|
Taki mały offik, ale jeszcze tydzień i już ślub! Ale to zleciało.
![]() Z moich cosmo, które przez 7 miesięcy zniszczyły się strasznie (a nawilżałam jak głupia, może przedobrzyłam?), używam tylko jednej, najszerszej taśmy do zagęszczenia moich włosów, ale powoli przymierzam się do doczepianych.pl ![]() 40cm 75gram wystarczy? Ładnie wygląda taka ilość?
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę,że to troszkę za mało jednak, będą rzadziutkie
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

we wtorek powinny być to zobaczymy 
Chociaz nastepnym razem i tak wezme 120g.

Sakramentalne 'TAK' - 27.04.2013