Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 09:32   #2911
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
no właśnie ja już w panikę wpadłam i chyba ubranka zacznę prać
to nie pytaj co się ze mną dzieje jak ja jestem kontrol frik - i dwa tygodnie przed wakacjami jestem spakowana a tutaj nic nie mogę zrobić na razie, bo wszystko "za wcześnie" tak czy siak mam mocne postanowienie 29 usg - będę już wtedy wszystko wiedziec i zaczynam wydawać pieniądze....oj będzie się działo
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 09:40   #2912
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Prowadzenie wątku świetnie Ci idzie! Wodzu, prowadź!

E... Nie panikuj jeszcze, bo będziesz musiała je prać drugi raz... Jeszcze jest trochę czasu.
jak mam nie panikować wczoraj byłam u gina szyjka skrócona ale na szczęście zamknięta

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
to nie pytaj co się ze mną dzieje jak ja jestem kontrol frik - i dwa tygodnie przed wakacjami jestem spakowana a tutaj nic nie mogę zrobić na razie, bo wszystko "za wcześnie" tak czy siak mam mocne postanowienie 29 usg - będę już wtedy wszystko wiedziec i zaczynam wydawać pieniądze....oj będzie się działo
ja w lutym dokupię resztę i grzecznie czekamy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 09:54   #2913
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
No to możemy zacząć odliczanie do rozpoczęcia wariactwa kontrolowanego..
Cytat:
jak mam nie panikować wczoraj byłam u gina szyjka skrócona ale na szczęście zamknięta

O... To zmienia postać rzeczy...
Stary 2012-01-25, 10:10   #2914
śliweńka
Zakorzenienie

powiedział że na tym etapie to może być normalne ale bym przyszła za 2tyg na kontrolę i na razie nie panikować

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-01-25, 10:11   #2915
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

no jakby nie było po wizycie to prawie luty będzie a nim to wszystko poprzychodzi....oby nie było żadnych komplikacji bo się zdenerwuje
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:12   #2916
Tacca
Zakorzenienie

Dobrze, że uspokaja.
Stary 2012-01-25, 10:27   #2917
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
powiedział że na tym etapie to może być normalne ale bym przyszła za 2tyg na kontrolę i na razie nie panikować
Moja szwagierka na tym etapie ciąży też miała problem z szyjką, ale kazał jej nic nie dźwigać i urodzi normalnie, w terminie o ile nie później, bo już w 39 tyg jest.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-25, 10:29   #2918
śliweńka
Zakorzenienie

ale każda ciąża jest inna
tez kazał mi się oszczędzać

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-01-25, 10:42   #2919
kism
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Wczoraj pisałam jak to dużo zajęć mam, a dziś dla odmiany chyba trochę poleniuchuję Coś mnie gardło od rana pobolewa i lekki katar mam, muszę to wygonić zanim coś więcej sie rozwinie
Wczoraj byłam na występie Maksia na dzień babci i dziadka. Kilka łez wzruszenia poleciało... To chyba ostatni taki, bo za rok już Maksiu będzie w szkole Właśnie, nie kojarzę dzieciaczków u nas w wieku mojego Maksia, przynajmniej spośród dziewczyn częściej się udzielających, ale zapytam jeszcze... Czy któraś ma dzieciaczka, który od września idzie do szkoły?

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Kism ładniutki twój brzusio.Ja mam praktycznie taki sam
Mogę powiedzieć,że się wyspałam dzisiaj.Młodego wziełam do siebie koło 5 rano.Wolę,żeby był przy mnie jak ma taki kaszel,bo u niego często jest zapalenie krtani,gdzie nic mu nie jest a nagle się dusi.Młody w brzuszku obudził mnie po 7.W ogóle muszę ich inaczej nazwać bo Filip od zawsze był "młody" a ten będzie "młodszy"
Dzięki To dobrze, że nie jestem sama
U nas też z "młodym" był zgryz, bo mój tż od lat wśród przyjaciół ma ksywę Młody na przekór, bo jest w takiej swojej zżytej grupie najstarszy. A że o synach często mówi się młody, to i u nas jego kumple czy sam tż mówili czasem o Maksiu "młody" i czasem nie wiadomo było, o którego chodzi, a potem jakoś tak przyjęło się "młodziutki" i teraz wszyscy wiedzą, że Młodziutki to Młody Junior Ciekawe, co wymyślą dla Kaja

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Kism ładny brzuszek
Dzięki
Jeszcze Wam powiem, że ta fioletowa bluzka jest z allegro od oasiallegro. O reszcie ubrań, co pozamawiałam, to pamiętam, że obiecałam też napisać. Myślę, że w tym tyg. powinnam dostać już wszystkie przesyłki, to Wam potem hurtem napiszę moje wrażenia...

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
mysle ze prowadzenie watku super Ci idzie takze zakladaj nowy
Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Aha i Kism, ja też myślę, że powinnaś Ty prowadzić wątek.
A ja spadam trochę się ogarnąć i może jakieś małe spacerro? Przyszły mi też nowe książki, więc mam co czytać.
Cytat:
Prowadzenie wątku świetnie Ci idzie! Wodzu, prowadź!
Dzięki!
Jak to fajnie na dzień dobry tyle miłych słów przeczytać!

pola, a co będziesz teraz czytać ciekawego?

Właśnie a propos listy...
karola, przeglądałam ją wczoraj i zauważyłam, że w tej części rzeczywiście częściej z nami piszesz, a nie prosiłaś o wpis na listę (lub przegapiłam ). Podasz mij Twój tp, żebym mogła Cię dopisać?

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
To widzę, że nie poszalejesz w tej ciąży. Cóż, jak trzeba się oszczędzać, to trzeba Oby została szyjka zamknięta jak najdłużej
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:49   #2920
niunia32
Zakorzenienie

wstawiłam pranie. umyłam naczynia. pozamiatałam
zrobiłam do pracy małe zestawienie.
teraz zabieram się za ćwiczenia i robienie pierogów na obiadek

teściowa ma przyjść popakować jeszcze jakieś swoje rzeczy

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 10:50   #2921
begie13
Zadomowienie

Ale miałam sen dzisiaj...śniło mi się, że urodziłam chłopca, ważył 3,700 kg, był taki ładniutki. miałam cesarskie cięcie ale jakoś tak mnie pozszywali, że od razu po porodzie byłam w super formie jak przed ciążą wszystko mogłam robić...szkoda, że tak nie jest w rzeczywistości

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Po usg jestem. Z dzidzią wszystko ok. Waży 366 g. Wszystkie wymiary, pomiary prawidłowe. Oprócz tego, w niedziele ide do mojego szpitala na jakies usg testowe, bo jest nowe, więc mam nadzieje ze tam potwierdzą płeć.
Najprawdopodobniej bede miała dziewczynkę
SuperGratulacje

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
Dziewczyny który wzór kocyka byście wybrały? Zamierzam jakiś zamówić ale dla mnie wszystkie są słodkie http://allegro.pl/cieply-koc-kocyk-d...027603044.html
Mnie się najbardziej podoba nr 18 i 23 . ale wszystkie są słooodkie

Cytat:
Napisane przez olla83 Pokaż wiadomość
jutro ide na usg i pewnie poznamy płeć
brzuchol mi wywaliło strasznie w ciągu dwóch ostatnich tygodni, przytyłam od początku ciązy jakies 2.5- 3 kg, chyba wszystko posżło w brzucha, Bejbik kopie, nawet wczoraj mąż poczuł jak położył rękę na brzuchu
U mnie brzuszek też większy z tygodnia na tydzień ostatnio jak się ważyłam wyszło, że od początku ciąży przytyłam 2-2,5 kg, a dzisiaj rano stanęłam na wagę i pokazała, że przytyłam 1,5 kg (????) ...zawsze ważę się o tej samej porze. A wczoraj teściowa do mnie przyszła i powiedziała, że wyszczuplałam ( oczywiście nie licząc brzuszka i piersi). a to dobre...

a i wczoraj mój mąż też przyłożył do brzuszka ucho i dzidzia go nieźle w to ucho kopnęła hihihi

Cytat:
Rożki są bardzo polecane na pierwsze dni, żeby dziecko miało podobne odczucia jak w brzuszku. Ja jeden z pewnością kupię.
Tak ja też zamierzam zaopatrzyć się w rożek, tzn. pewnie dostanę od siostry.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Wreszcie wrzuciłam na pocztę obiecane dawno zdjęcie mojego brzuszyska

I oglądnęłam zaległe...
niunia, andzya, rosną, rosną brzuszki, nie da się zaprzeczyć
begie, yyy... chyba mam większy Ktoś jeszcze rośnie razem ze mną?
Śliczne zdjęcia z sesji w tym samochodzie
Hmm...może i masz rację, Twój minimalnie wygrywa z moim "brzuszyskiem" ale super zdjątka brzuszka i całej rodzinki
Cieszę się, że podobają się moje zdj

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
hehe, na zajęciach z ruskiego byłam - bo już dwa tygodnie opuściłam. cieszę się strasznie że już jestem bardziej mobilna
Studiujesz może rosyjski? ja niestety tak

Wanda

Edytowane przez begie13
Czas edycji: 2012-01-25 o 10:54
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-25, 10:55   #2922
8ewus8
Zadomowienie

kism rzeczywiście masz z tymi "młodymi", może na Kaja będą mówić "najmłodszy " :P
niunia32 ja dzisiaj mielone robię, ale jakoś w ogóle nie mam ochoty sie za to zabrać. Ale wolę już mielone niż pierogi, bo dzisiaj na klejenie to by mnie nikt nie namówił chociaż pierogi uwielbiam.
begie13 mnie kiedyś też się śniło, że urodziłam chłopca, że był taki ładniutki o czarnych oczach i karnacji (taka kopia mojego męza) a jak się obudziłam to stwierdziłam, że szkoda, ze to sen bo już bym mogła mieć to za sobą.

Mojego brzucha narazie zbytnio nie widać, więc jak już się pojawi to wrzucę fotę, chociaż mam wrażenie, ze w ciągu ostatniego tygodnia trochę ruszył.
Stary 2012-01-25, 10:59   #2923
begie13
Zadomowienie

I ja właśnie tak się cieszyłam w tym śnie, że już po wszystkim

Wanda
Stary 2012-01-25, 11:08   #2924
karola2546
Raczkowanie

Kism masz rację jakoś mi umnknął wpis na listę. Tak więc prosze o wpis na listę na niebiesko a termin porodu 15.06. dzięki
karola2546 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:21   #2925
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Wczoraj pisałam jak to dużo zajęć mam, a dziś dla odmiany chyba trochę poleniuchuję Coś mnie gardło od rana pobolewa i lekki katar mam, muszę to wygonić zanim coś więcej sie rozwinie
Wczoraj byłam na występie Maksia na dzień babci i dziadka. Kilka łez wzruszenia poleciało... To chyba ostatni taki, bo za rok już Maksiu będzie w szkole Właśnie, nie kojarzę dzieciaczków u nas w wieku mojego Maksia, przynajmniej spośród dziewczyn częściej się udzielających, ale zapytam jeszcze... Czy któraś ma dzieciaczka, który od września idzie do szkoły?

Dzięki To dobrze, że nie jestem sama
U nas też z "młodym" był zgryz, bo mój tż od lat wśród przyjaciół ma ksywę Młody na przekór, bo jest w takiej swojej zżytej grupie najstarszy. A że o synach często mówi się młody, to i u nas jego kumple czy sam tż mówili czasem o Maksiu "młody" i czasem nie wiadomo było, o którego chodzi, a potem jakoś tak przyjęło się "młodziutki" i teraz wszyscy wiedzą, że Młodziutki to Młody Junior Ciekawe, co wymyślą dla Kaja

Dzięki
Jeszcze Wam powiem, że ta fioletowa bluzka jest z allegro od oasiallegro. O reszcie ubrań, co pozamawiałam, to pamiętam, że obiecałam też napisać. Myślę, że w tym tyg. powinnam dostać już wszystkie przesyłki, to Wam potem hurtem napiszę moje wrażenia...

Dzięki!
Jak to fajnie na dzień dobry tyle miłych słów przeczytać!

pola, a co będziesz teraz czytać ciekawego?

Właśnie a propos listy...
karola, przeglądałam ją wczoraj i zauważyłam, że w tej części rzeczywiście częściej z nami piszesz, a nie prosiłaś o wpis na listę (lub przegapiłam ). Podasz mij Twój tp, żebym mogła Cię dopisać?

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

To widzę, że nie poszalejesz w tej ciąży. Cóż, jak trzeba się oszczędzać, to trzeba Oby została szyjka zamknięta jak najdłużej
Kuruj się i nie daj zarazkom! I leniuchuj z nami...
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
wstawiłam pranie. umyłam naczynia. pozamiatałam
zrobiłam do pracy małe zestawienie.
teraz zabieram się za ćwiczenia i robienie pierogów na obiadek

teściowa ma przyjść popakować jeszcze jakieś swoje rzeczy
U mnie też pranko...

Właśnie odkryłam, że egzamin mam w sobotę a nie w niedzielę... Dobrze, że zajrzałam... Znając życie inaczej zostawiłabym sobie naukę na sobotni wieczór...
Stary 2012-01-25, 11:25   #2926
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ale miałam sen dzisiaj...śniło mi się, że urodziłam chłopca, ważył 3,700 kg, był taki ładniutki. miałam cesarskie cięcie ale jakoś tak mnie pozszywali, że od razu po porodzie byłam w super formie jak przed ciążą wszystko mogłam robić...szkoda, że tak nie jest w rzeczywistości
Hmm...może i masz rację, Twój minimalnie wygrywa z moim "brzuszyskiem" ale super zdjątka brzuszka i całej rodzinki
Ale to musiało być miłe! A wiesz, nigdy nic nie wiadomo, sa kobiety, które kilka dni po cesarce sobie śmigają, więc trzeba być dobrej myśli
I dziękuję!

Cytat:
Napisane przez karola2546 Pokaż wiadomość
Kism masz rację jakoś mi umnknął wpis na listę. Tak więc prosze o wpis na listę na niebiesko a termin porodu 15.06. dzięki
Wpisane! I znowu chłopcy na prowadzeniu... Ja się już poddaję z teoriami

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-01-25 o 11:28
Stary 2012-01-25, 11:27   #2927
latequila89
Raczkowanie

Część dziewczyny!!!
Szulałam wszędzie jakiegoś forum, gdzie mogłabym "spotkać" dziewczyny w ciąży i jestem w szoku, że znalazłam nawet wątek o przyszłych mamach na V i VI Miła niespodzianka! Mam nadzieję, że w dobrym miejscu sie wpisuje.
To moja pierwsza ciąża, mamy termin na 30 maja
Pozdrawiam wszystkie mamy!!!
latequila89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:30   #2928
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez latequila89 Pokaż wiadomość
Część dziewczyny!!!
Szulałam wszędzie jakiegoś forum, gdzie mogłabym "spotkać" dziewczyny w ciąży i jestem w szoku, że znalazłam nawet wątek o przyszłych mamach na V i VI Miła niespodzianka! Mam nadzieję, że w dobrym miejscu sie wpisuje.
To dobre miejsce, jak najbardziej
Zapraszamy!
Stary 2012-01-25, 11:32   #2929
8ewus8
Zadomowienie

latequila89 witam
Jak tam ciąża przebiega? Wiesz już co tam Ci siedzi w brzuchu?

Do mnie kadrowa dzwoniła, że w piątek jest organizowany dzień urzędnika w takiej restauracji i czy przyjdę. Sama nie wiem czy iść :/
Stary 2012-01-25, 11:37   #2930
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Do mnie kadrowa dzwoniła, że w piątek jest organizowany dzień urzędnika w takiej restauracji i czy przyjdę. Sama nie wiem czy iść :/
Jeśli masz "2" na l4 i masz tam jakieś życzliwe osoby, z którymi będzie miło Ci się zobaczyć, to czemu nie? Ale jakby to miało być jakieś sztywne spotkanie czy wykład, to bym sobie chyba odpuściła.
Stary 2012-01-25, 11:40   #2931
8ewus8
Zadomowienie

Napisałam do moich koleżanek i wszystkie idą, więc chyba na trochę pójdę. Najwyżej po 2 godzinach się zmyję do domu. Ma to być na zasadzie kolacji i chyba tańce, bo to lokal z muzą.
Stary 2012-01-25, 11:40   #2932
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Część dziewczyny!!!
Witaj!
Cytat:
Jeśli masz "2" na l4 i masz tam jakieś życzliwe osoby, z którymi będzie miło Ci się zobaczyć, to czemu nie? Ale jakby to miało być jakieś sztywne spotkanie czy wykład, to bym sobie chyba odpuściła.
Ja nawet na firmową Wigilię nie poszłam... Wcale nie tęsknię za tymi ludźmi...
Stary 2012-01-25, 11:41   #2933
latequila89
Raczkowanie

Dziekuje! też was witam serdecznie bardzo się cieszę, że znalazłam to forum, własnie sie orientuje powoli w jego obsłudze i czytam wcześniejsze posty
Mimo, że "płeć ewidentnie już widać" - tak powiedział lekarz, to nie chcemy wiedzieć Czuję, że będzie to chłopiec
Brzuszek rośnie, wszystko oki. Niestety ostatnio przez stres, wróciły mi niesympatyczne skurcze, ale własnie wypoczywamy i regenerujemy siły po ciężkiej sesji na studiach.
Mam nadzieję, że wasze brzuszki są zdrowe i szybko was poznam
Bużka
Stary 2012-01-25, 11:41   #2934
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Część dziewczyny!!!
Witaj
mam nadzieję, że ciąża przebiega wyśmienicie

Wanda
Stary 2012-01-25, 11:43   #2935
8ewus8
Zadomowienie

Tacca mnie na wigilię nie zaprosili, dlatego nie jestem przekonana do tego wyjścia.
I tak wtedy bym nie poszła, bo byłam chora, ale sam fakt...
Stary 2012-01-25, 11:43   #2936
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Witam,
A ja byłam rano z mężem w przychodni neurochirurgicznej przy Centralnym Szpitalu Klinicznym, ale niestety wróciliśmy z niczym - neurochirurg nie dopatrzył się zmian, które mogłyby powodować tak silne bóle Czyli wróciliśmy do punktu wyjścia, a to naprawdę specjalista, więc już tego tematu nie będziemy zagłębiać. Teraz znowu na kontrolę do neurologa i może go poproszę chociaż o zalecenia dotyczące trybu życia, skoro nie wiemy, skąd te bóle.

Ale mnie dziecię w poczekalni kopało :P Ja się stresowałam tam, chciałam jak najszybciej wyjść, bo wiadomo, tylu ludzi, szpital, ale jakoś minęło.

No i teraz cały dzień już siedzę w domku, bo na dworze jest okropnie zimno :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:54   #2937
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Ja już po wizycie u gina, też mi się skraca, ma 2,7 dł, na szczęście zamknięta, kazał się oszczędzać i zapisał luteine 4 tabletki na noc, masakra brałam ją do 12 tygodnia i dostałam od niej infekcji, no ale czego się nie robi dla dzidzi, co do tych bóli to powiedział, że od kręgosłupa :/ dziwne. wyniki krwi mam nie najlepsze erytrocyty, hemoglobina, hematokryty spadek, powiedział, że niby dolna granica hmm, leukocyty i netrofile powyżej górnej granicy. ogólnie nie wiem co myśleć po tej wizycie. rano nawet nie mogłam" normalnie" wymiotować, bo te boki mnie ciągną, czuje się jak stara babka. za luteine płaciłam 27 zł za dwa opakowania
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 11:58   #2938
latequila89
Raczkowanie

Dzięki Też was witam serdecznie bardzo się cieszę, że znalazłam takie forum
Ostatnio lekarz powiedział nam "że płeć widac już ewidentnie" ale nie chcemy wiedzieć, czekamy jak przyjdzie na świat. Od początku czuje jednak, że będzie to chłopiec
Z brzuszkiem wszystko ok, jednak ostatnio wróciły mi nieprzyjemne skurcze, bo przeyżliśmy moją ciężką sesje na studiach. teraz wypoczywamy i regenerujemy siły.
Właśnie oglądam sobie forum i czytam wasze wpisy (raz juz chyba dodałam tą samą odpowiedź źle) i uczę się jego obsługi
Mam nadzieję, że wasze brzuszki też zdrowe i wkrótce was poznam
Buziaki!
Stary 2012-01-25, 12:12   #2939
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Tacca mnie na wigilię nie zaprosili, dlatego nie jestem przekonana do tego wyjścia.
I tak wtedy bym nie poszła, bo byłam chora, ale sam fakt...
To nieładnie... Tym bardziej bym nie poszła.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31835904]Witam,
A ja byłam rano z mężem w przychodni neurochirurgicznej przy Centralnym Szpitalu Klinicznym, ale niestety wróciliśmy z niczym - neurochirurg nie dopatrzył się zmian, które mogłyby powodować tak silne bóle Czyli wróciliśmy do punktu wyjścia, a to naprawdę specjalista, więc już tego tematu nie będziemy zagłębiać. Teraz znowu na kontrolę do neurologa i może go poproszę chociaż o zalecenia dotyczące trybu życia, skoro nie wiemy, skąd te bóle.

Ale mnie dziecię w poczekalni kopało :P Ja się stresowałam tam, chciałam jak najszybciej wyjść, bo wiadomo, tylu ludzi, szpital, ale jakoś minęło.

No i teraz cały dzień już siedzę w domku, bo na dworze jest okropnie zimno :/[/QUOTE]
Grzej się...
Tomografię miał? Czasem lekarze nie potrafią określić skąd dolegliwości... Mam to samo z moją mamą, ciągle jest niezdiagnozowana...
Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie u gina, też mi się skraca, ma 2,7 dł, na szczęście zamknięta, kazał się oszczędzać i zapisał luteine 4 tabletki na noc, masakra brałam ją do 12 tygodnia i dostałam od niej infekcji, no ale czego się nie robi dla dzidzi, co do tych bóli to powiedział, że od kręgosłupa :/ dziwne. wyniki krwi mam nie najlepsze erytrocyty, hemoglobina, hematokryty spadek, powiedział, że niby dolna granica hmm, leukocyty i netrofile powyżej górnej granicy. ogólnie nie wiem co myśleć po tej wizycie. rano nawet nie mogłam" normalnie" wymiotować, bo te boki mnie ciągną, czuje się jak stara babka. za luteine płaciłam 27 zł za dwa opakowania
Oszczędzaj się kochana!
Cytat:
Dzięki Też was witam serdecznie bardzo się cieszę, że znalazłam takie forum
Ostatnio lekarz powiedział nam "że płeć widac już ewidentnie" ale nie chcemy wiedzieć, czekamy jak przyjdzie na świat. Od początku czuje jednak, że będzie to chłopiec
Z brzuszkiem wszystko ok, jednak ostatnio wróciły mi nieprzyjemne skurcze, bo przeyżliśmy moją ciężką sesje na studiach. teraz wypoczywamy i regenerujemy siły.
Właśnie oglądam sobie forum i czytam wasze wpisy (raz juz chyba dodałam tą samą odpowiedź źle) i uczę się jego obsługi
Mam nadzieję, że wasze brzuszki też zdrowe i wkrótce was poznam
Buziaki!
To teraz wypoczywaj, trzeba się odstresować po egzaminach!
Stary 2012-01-25, 12:14   #2940
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Aaaa zapomniałam dodać, że moja wizyta w szpitalu miała jeden pozytyw: w przyszpitalnej aptece był mega wybór kosmetyków i kupiłam sobie balsam Palmersa (a wczoraj krem do biustu Daxa, chyba pójdę z torbami:P) - będę stosować naprzemiennie Ziajkę+Dax i Palmers i mój ukochany podkład (a właściwie krem tonujący), który bardzo ciężko dostać, a jest rewelacyjny, mam jeszcze pół opakowania, ale jak tylko go zobaczyłam, to kupiłam zapas, bo nie wiem, czy gdziekolwiek jeszcze będzie dostępny.

A i dzieciak się obudził i szaleje, aż widzę falujący brzuch
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości