|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
to nie pytaj co się ze mną dzieje jak ja jestem kontrol frik - i dwa tygodnie przed wakacjami jestem spakowana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2913 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Zakorzenienie
|
powiedział że na tym etapie to może być normalne ale bym przyszła za 2tyg na kontrolę i na razie nie panikować
#2915 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
Dobrze, że uspokaja.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Zadomowienie
|
Moja szwagierka na tym etapie ciąży też miała problem z szyjką, ale kazał jej nic nie dźwigać i urodzi normalnie, w terminie o ile nie później, bo już w 39 tyg jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
ale każda ciąża jest inna
tez kazał mi się oszczędzać
#2919 | |||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj pisałam jak to dużo zajęć mam, a dziś dla odmiany chyba trochę poleniuchuję ![]() ![]() Wczoraj byłam na występie Maksia na dzień babci i dziadka. Kilka łez wzruszenia poleciało... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas też z "młodym" był zgryz, bo mój tż od lat wśród przyjaciół ma ksywę Młody na przekór, bo jest w takiej swojej zżytej grupie najstarszy. A że o synach często mówi się młody, to i u nas jego kumple czy sam tż mówili czasem o Maksiu "młody" i czasem nie wiadomo było, o którego chodzi, a potem jakoś tak przyjęło się "młodziutki" i teraz wszyscy wiedzą, że Młodziutki to Młody Junior ![]() ![]() Dzięki ![]() Jeszcze Wam powiem, że ta fioletowa bluzka jest z allegro od oasiallegro. O reszcie ubrań, co pozamawiałam, to pamiętam, że obiecałam też napisać. Myślę, że w tym tyg. powinnam dostać już wszystkie przesyłki, to Wam potem hurtem napiszę moje wrażenia... Cytat:
![]() Jak to fajnie na dzień dobry tyle miłych słów przeczytać! ![]() pola, a co będziesz teraz czytać ciekawego? Właśnie a propos listy... karola, przeglądałam ją wczoraj i zauważyłam, że w tej części rzeczywiście częściej z nami piszesz, a nie prosiłaś o wpis na listę (lub przegapiłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
wstawiłam pranie. umyłam naczynia. pozamiatałam
zrobiłam do pracy małe zestawienie. teraz zabieram się za ćwiczenia i robienie pierogów na obiadek ![]() teściowa ma przyjść popakować jeszcze jakieś swoje rzeczy |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | ||||||
Zadomowienie
|
Ale miałam sen dzisiaj...śniło mi się, że urodziłam chłopca, ważył 3,700 kg, był taki ładniutki. miałam cesarskie cięcie ale jakoś tak mnie pozszywali, że od razu po porodzie byłam w super formie jak przed ciążą
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a i wczoraj mój mąż też przyłożył do brzuszka ucho i dzidzia go nieźle w to ucho kopnęła hihihi Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cieszę się, że podobają się moje zdj ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez begie13 Czas edycji: 2012-01-25 o 10:54 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Zadomowienie
|
kism rzeczywiście masz z tymi "młodymi", może na Kaja będą mówić "najmłodszy " :P
niunia32 ja dzisiaj mielone robię, ale jakoś w ogóle nie mam ochoty sie za to zabrać. Ale wolę już mielone niż pierogi, bo dzisiaj na klejenie to by mnie nikt nie namówił chociaż pierogi uwielbiam. begie13 mnie kiedyś też się śniło, że urodziłam chłopca, że był taki ładniutki o czarnych oczach i karnacji (taka kopia mojego męza) a jak się obudziłam to stwierdziłam, że szkoda, ze to sen bo już bym mogła mieć to za sobą. Mojego brzucha narazie zbytnio nie widać, więc jak już się pojawi to wrzucę fotę, chociaż mam wrażenie, ze w ciągu ostatniego tygodnia trochę ruszył. |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Raczkowanie
|
Kism masz rację jakoś mi umnknął wpis na listę. Tak więc prosze o wpis na listę na niebiesko a termin porodu 15.06. dzięki
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Właśnie odkryłam, że egzamin mam w sobotę a nie w niedzielę... Dobrze, że zajrzałam... Znając życie inaczej zostawiłabym sobie naukę na sobotni wieczór... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I dziękuję! Cytat:
![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-01-25 o 11:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Raczkowanie
|
Część dziewczyny!!!
Szulałam wszędzie jakiegoś forum, gdzie mogłabym "spotkać" dziewczyny w ciąży i jestem w szoku, że znalazłam nawet wątek o przyszłych mamach na V i VI ![]() To moja pierwsza ciąża, mamy termin na 30 maja ![]() Pozdrawiam wszystkie mamy!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapraszamy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zadomowienie
|
latequila89 witam
![]() Jak tam ciąża przebiega? Wiesz już co tam Ci siedzi w brzuchu? Do mnie kadrowa dzwoniła, że w piątek jest organizowany dzień urzędnika w takiej restauracji i czy przyjdę. Sama nie wiem czy iść :/ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2930 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli masz "2" na l4 i masz tam jakieś życzliwe osoby, z którymi będzie miło Ci się zobaczyć, to czemu nie? Ale jakby to miało być jakieś sztywne spotkanie czy wykład, to bym sobie chyba odpuściła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Zadomowienie
|
Napisałam do moich koleżanek i wszystkie idą, więc chyba na trochę pójdę. Najwyżej po 2 godzinach się zmyję do domu. Ma to być na zasadzie kolacji i chyba tańce, bo to lokal z muzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nawet na firmową Wigilię nie poszłam... Wcale nie tęsknię za tymi ludźmi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Raczkowanie
|
Dziekuje! też was witam serdecznie
![]() ![]() Mimo, że "płeć ewidentnie już widać" - tak powiedział lekarz, to nie chcemy wiedzieć ![]() ![]() Brzuszek rośnie, wszystko oki. Niestety ostatnio przez stres, wróciły mi niesympatyczne skurcze, ale własnie wypoczywamy i regenerujemy siły po ciężkiej sesji na studiach. Mam nadzieję, że wasze brzuszki są zdrowe i szybko was poznam ![]() Bużka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że ciąża przebiega wyśmienicie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zadomowienie
|
Tacca mnie na wigilię nie zaprosili, dlatego nie jestem przekonana do tego wyjścia.
I tak wtedy bym nie poszła, bo byłam chora, ale sam fakt... |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Konto usunięte
|
Witam,
A ja byłam rano z mężem w przychodni neurochirurgicznej przy Centralnym Szpitalu Klinicznym, ale niestety wróciliśmy z niczym - neurochirurg nie dopatrzył się zmian, które mogłyby powodować tak silne bóle ![]() Ale mnie dziecię w poczekalni kopało :P Ja się stresowałam tam, chciałam jak najszybciej wyjść, bo wiadomo, tylu ludzi, szpital, ale jakoś minęło. No i teraz cały dzień już siedzę w domku, bo na dworze jest okropnie zimno :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]() ![]() Ostatnio lekarz powiedział nam "że płeć widac już ewidentnie" ale nie chcemy wiedzieć, czekamy jak przyjdzie na świat. Od początku czuje jednak, że będzie to chłopiec ![]() Z brzuszkiem wszystko ok, jednak ostatnio wróciły mi nieprzyjemne skurcze, bo przeyżliśmy moją ciężką sesje na studiach. teraz wypoczywamy i regenerujemy siły. Właśnie oglądam sobie forum i czytam wasze wpisy (raz juz chyba dodałam tą samą odpowiedź źle) i uczę się jego obsługi ![]() Mam nadzieję, że wasze brzuszki też zdrowe i wkrótce was poznam ![]() Buziaki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31835904]Witam, A ja byłam rano z mężem w przychodni neurochirurgicznej przy Centralnym Szpitalu Klinicznym, ale niestety wróciliśmy z niczym - neurochirurg nie dopatrzył się zmian, które mogłyby powodować tak silne bóle ![]() Ale mnie dziecię w poczekalni kopało :P Ja się stresowałam tam, chciałam jak najszybciej wyjść, bo wiadomo, tylu ludzi, szpital, ale jakoś minęło. No i teraz cały dzień już siedzę w domku, bo na dworze jest okropnie zimno :/[/QUOTE] Grzej się... Tomografię miał? Czasem lekarze nie potrafią określić skąd dolegliwości... Mam to samo z moją mamą, ciągle jest niezdiagnozowana... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Konto usunięte
|
Aaaa zapomniałam dodać, że moja wizyta w szpitalu miała jeden pozytyw: w przyszpitalnej aptece był mega wybór kosmetyków i kupiłam sobie balsam Palmersa (a wczoraj krem do biustu Daxa, chyba pójdę z torbami:P) - będę stosować naprzemiennie Ziajkę+Dax i Palmers i mój ukochany podkład (a właściwie krem tonujący), który bardzo ciężko dostać, a jest rewelacyjny, mam jeszcze pół opakowania, ale jak tylko go zobaczyłam, to kupiłam zapas, bo nie wiem, czy gdziekolwiek jeszcze będzie dostępny.
A i dzieciak się obudził i szaleje, aż widzę falujący brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.