|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
501 | 71,57% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
199 | 28,43% |
Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Aborcja
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Konto usunięte
|
Mi tez puszczali "niemy krzyk" w podstawówce, chyba na religii.
Do dzisiaj pamietam, jak to dziecko niby uciekalo i denerwowalo sie. Tak, wtedy bylo mi go szkoda, uważalam aborcje za cos okropnego. Cel osiagniety... no tylko mialam wtedy moze z 12 lat i teraz jestem co najwyzej wkurzona manipulacja. Okropność. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Prolajferzy bronią życia (no...głównie słowami). Ale za słowa się odpowiada. Skoro tak bronią życia to niech będą konsekwentni do końca. ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Sama aborcja, jako taka- nie. Ale wybór już TAK.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;51653792]Mi tez puszczali "niemy krzyk" w podstawówce, chyba na religii.
Do dzisiaj pamietam, jak to dziecko niby uciekalo i denerwowalo sie. Tak, wtedy bylo mi go szkoda, uważalam aborcje za cos okropnego. Cel osiagniety... no tylko mialam wtedy moze z 12 lat i teraz jestem co najwyzej wkurzona manipulacja. Okropność. ![]() Nam puszczali kreskówkę o czystości przedmałżeńskiej plus aborcji jako konsekwencji niedochowania. Parę lat temu Niekryty Krytyk nakręcił o tym odcinek ![]() Nic mnie tak nie usposobiło antyklerykalnie i antyczystościowo oraz proaborcyjnie jak ten filmik w I gimnazjum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Konto usunięte
|
Do nas katechetka w 1 liceum przyniosła koszyk jabłek, jedno było nadgryzione. Poczęstowała chłopców tymi jabłkami i wiadomo ze nikt nie wziął tego ugryzionego. To była aluzja, że chłopcy chcą tylko "nieużywanych" dziewczyn, a te "ruszane" są gorsze
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
po drugiej stronie szafy
|
Możliwość wyboru to komfort psychiczny i fizyczny. Brak wyboru (czyli zmuszanie do donoszenia ciąży, zmuszanie do aborcji) to tragedia.
#2919 |
Wizażowy Kot Igor
|
Raczej nie. To jedna z alternatyw a to zupełnie coś innego.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Wizażowy Kot Igor
|
Dokładnie tak. Przesada w każdą stronę zawsze jest szkodliwa. Nikogo nie należy zmuszac ani do aborcji ani do donoszenia. Ale trzeba pozostawić swobodny wybór.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2922 |
BAN stały
|
Nie jestem w stanie pojąć tego uwielbienia do cierpienia, które mają pro-lifowcy. Człowiek świadomy kieruje się filozofia jakości życia: życie ma sens, póki przynosi mi przyjemności, perspektywy rozwoju, poczucie celu, itp. Życie, które jest pustą wegetacją, albo wręcz samym cierpieniem poniżej ludzkiej godności, nie zasługuje na to, by je chronić. Dlatego ludzie cierpiący na zespół downa, lub inne choroby nieuleczalne, powinni zostać zabici już w łonie matki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-06-06 o 16:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | |
Zadomowienie
|
Ale aborcja pozostaje aborcją.
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2927 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Konto usunięte
|
Ja się nie dziwię, o ile z lekkim zespołem downa da się żyć, no to już głębokim albo znacznym nie bardzo. Myślę że słowa "powinni zostać zabici w łonie matki" a zbyt brutalne, ale prawdziwe.
Z drogiej strony - jeśli ktoś chce urodzić takie dziecko to powinien mieć taką możliwość. polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Konto usunięte
|
Teraz widzę przeginkę w drugą stronę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz mamy lepsze badania, to prawda, ale daleka jestem od oceny tych kobiet. To trudny wybór i uważam, że nikomu nic do tego, co wybiorą. Właśnie to jest to podejście, którego się boję wraz z wprowadzeniem legalnej aborcji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Konto usunięte
|
Tak jak już napisałam kilka razy, zespół downa to nie tylko lekkie upośledzenie. To choroby sprzężone, często choroby serca i płuc. To nie są tylko lekko upośledzeni ludzie, często są to duże niemowlęta, które trzeba obsługiwać do końca życia, które NIGDY nie będą samodzielne. Zespół downa dzieli się na 4 poziomy - lekki, średni, znaczny i głęboki. Przy lekkim nie ma problemu (tacy ludzie żyją normalnie, normalnie mówią, oczywiście po rehabilitacji), ale przy głębokim do takiego człowieka nic nie dotrze (albo bardzo mało) i kurde, śmiem twierdzić, że tacy ludzie są nieszczęśliwi. I ich rodziny tez ze szczęścia nie skaczą
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
BAN stały
|
To zły przykład, pomyłki są wszędzie. Jak ktoś zamknie do więzienia niewinnego człowieka, to będziesz za zniesieniem więzień? Zamknęli, pomylili się, trudno. Ale więzienia muszą działać. Powiedzieli że masz być chora, prawie cię przez to niesłusznie zabito - trudno. Ale i tak rodzą się osoby upośledzone o których wiadomo, ze takie będą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jest wielu ludzi 'bezbronnych w okrutnym świecie' i jakoś nikt im nie mówi, że powinni się nie urodzić. Cytat:
![]() |
#2938 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Konto usunięte
|
Ten durny przykład z nadgryzionym jabłkiem i katolicki przykaz że "kobieta ma być czysta" nie ma kompletnie związku z wiarą - kiedyś nie było antykoncepcji i facet biorąc kobietę za żonę musiał mieć pewność że będzie wychowywał swoje dzieci i dlatego seks po ślubie, najlepsza tylko dziewica blablabla bo jeszcze z nikim nie uprawiała seksu i jest 100% pewności że nie jest w ciąży z kimś innym. I tyle. Niby dlaczego mężczyzn to nigdy nie dotyczyło? "Niech sobie hula póki kawaler" a kobieta miała siedzieć w domu z szydełkiem i nie mogła nawet patrzeć na mężczyzn bo nie wypada?
Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.