|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Dziewczyny Plus Size odchudzanie , powyżej 75kg
[QUOTE=daktylek1987;411484 08]oj Inusia, Inusia, znowu wpada na wątek, niby chce go rozkręcić, a potem znika
![]() ![]() Ja muszę się wybrać na zakupy, bo mi się wszystkie zdrowe rzeczy pokończyły i warzywa/owoce i płatki/kasze itp. a ciągle nie mam po drodze do jakiegoś większego sklepu.[/QUOTE Daktylku jestem jestem ![]() ![]() Rozkręcamy na nowo a jak ! ![]() u mnie teraz 12 dzień diety i -3kg , troche mało ale zawsze coś ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() słyszałyście może o occie jabłkowym?? czytałam na necie , podzielone zdania na ten temat, zaryzykowałam i wczoraj kupiłam tabletki na bazie tego octu, powiem Wam,że nie chce mi się aż tak jeść, najadam się szybko ![]()
-11kg było 94kg jest 83kg będzie 69kg a następnie 58kg a co! ![]() Edytowane przez inusia89 Czas edycji: 2013-06-04 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Chyba ze 2 tygodnie nie wchodziłam na wagę ![]()
![]() |
![]() |
#2913 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do wagi...mam obsesje codziennie wchodze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2914 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
Jestem nowa, ale zarejestrowałam się bo temat mnie zainteresował. Obecnie siedzę w temacie mody plus-size i sama mam dużą wagę. Akceptuje siebie i nie odchudzam się. Mam do was pytanie, czemu odchudzacie się? Naprawdę nie możecie zaakceptować swojego ciała? Sama blog prowadzę i przekonałam kilka dziewczyn do rozmiaru plus-size. Nie mam nic przeciwko odchudzaniu ale dziewczyny! Litości nie przesadzajcie ![]() ![]() Edytowane przez magdziaxl Czas edycji: 2013-06-04 o 21:06 Powód: Literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2915 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A kawę jeśli musisz słodzić to zastąp słodzikiem stevia, bardzo słodka a kalorii o wiele mniej. Ale najlepiej to ograniczyć słodzenie do minimum, ja nie słodzę odkąd skończyłam 7 lat i nie potrafię wypić niczego słodkiego bleeeeeeee ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- [QUOTE=magdziaxl;41158063 Litości nie przesadzajcie ![]() ![]() Ja ważę 12 kg mniej a czuję się źle bo nogi nie mają łatwo niosąc taki ciężar a o kręgosłupie nie wspominam, zadyszka jak u babuni etc. Inusia, jaką dietę stosujesz bo kg ładnie Ci spadają ![]() Edytowane przez mikados Czas edycji: 2013-06-04 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2916 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
-11kg było 94kg jest 83kg będzie 69kg a następnie 58kg a co! ![]() Edytowane przez inusia89 Czas edycji: 2013-06-04 o 21:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2917 |
Przyczajenie
|
Rozumiem, że odchudzać się można z powodu kręgosłupa, stawów. Ja mimo takiej wagi mam faceta i szybko znalazłam pracę.
A jeżeli chodzi o otoczenie, to na początku nie było łatwo. Jak wy, też krytykowałam siebie, bo waga, brzuch, tyłek. Otoczenie to jedno, znaleźć prace to drugie ale kto powiedział, że gruba dziewczyna nie żyje długo? Można mieć sporą wagę ale też można ćwiczyć ![]() ![]() Ostatnio przyjmowałam sporo dziewczyn, mówiły, że mają nadwagę, spojrzałam i to chudzinki, a ważyły ok 60 kg i jeszcze chciały schudnąć aby być szczupłe. Jeszcze zależy jak bardzo szczupłą chce się być ![]() Edytowane przez magdziaxl Czas edycji: 2013-06-04 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2918 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2919 |
Przyczajenie
|
Inusia89, a uwierzysz, że sport też uprawiam? Dużo osób dziwi się jak można sport uprawiać, ale niestety, taki naród, że jak grubasek, to siedzi tylko w fotelu i obżera się.
Wiele pytań zadaje klientkom i szok. A ty prowadzisz blog? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2920 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() ![]() ![]() Inusia ja też chleb i ziemniaczki sporadycznie, ale te słodycze... choć i tak jest nieźle, mogę długo wytrzymać, choć potem cała paczka ciastek idzie, albo cała tabliczka czekolady. Podziwiam za tę butelkę wody! Mi po prostu nie wchodzi ![]()
![]() |
#2921 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2922 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A poza tym nadwaga a otyłość to jednak nie to samo. Kobiety z lekką nadwagą wyglądają sexi i generalnie są zdrowe a otyłość to już niestety szkodzenie zdrowiu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2923 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2924 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2925 |
Przyczajenie
|
Ja pracę szybko znalazłam, mimo że mam dużą wagę, pracodawca był zadowolony. ale wtedy ważyłam 120 kg, teraz mniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2926 | |
Rozeznanie
|
Ile masz wzrostu??
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2928 |
Przyczajenie
|
Ja mam 165 cm wzrostu
![]() ![]() Te chudzinki co pisałam wyżej miały wzrostu od 166 -172. Edytowane przez magdziaxl Czas edycji: 2013-06-05 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2929 |
Rozeznanie
|
60kg przy wzroście 166/172 to według mnie bardzo dobra waga i nie ma sie z czego odchudzać choć z drugiej strony raczej można wyszczuplić ciało nie tracąc na wadze, bo wiadomo każdy ma inna sylwetkę i każdemu wszystko się inaczej rozkłada. Mozna ważyć 50 kg przy 165 cm i wyglądać bardzo szczupło ale też grubo jak się ma inny rozkład proporcji ciała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2930 |
Przyczajenie
|
Dlatego, mówiłam dziewczynom, aby nie odchudzały się.
Zastanawia mnie jedno, dlaczego tak negatywnie jesteście nastawione do grubych dziewczyn? Tak na was wpływa otoczenie, że jak grube to brzydkie a szczupłe lub chude to ładna figura? Jeżeli chodzi o szukanie pracy przez osobę mającą nadwagę lub otyłość, to nie chodzi tu tylko o wagę ale i o ubiór. Czasem jest tak, że przez zły dobrane ubranie można źle się czuć, a to widuje prawie u każdej dziewczyny z którą rozmawiam. Albo zła sukienka, nie ten pasek, zły kolor spodni itd. Edytowane przez magdziaxl Czas edycji: 2013-06-05 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2931 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jesteśmy negatywnie nastawione na otyłość bo to forum o odchudzaniu a nie o akceptacji, my jesteśmy tutaj po to by SCHUDNĄĆ , mamy grupę wsparcia bo w kupie wiadomo raźniej, gdybyśmy nie chciały się odchudzać to byśmy były an wątku o tytule "jak pokochać samą siebie" czy coś w tym stylu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2932 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() BTW. wiem jak się ubrać na rozmowę i wiem jak się ubrać żeby wyglądać dobrze w moim rozmiarze ale jak słyszysz na rozmowach, że spełniasz wszystkie wymagania ale szukają osób szczupłych bo im gruba psuje wizerunek to sorry, można się wściekać i wkurzać na cały świat ale to niewiele zmieni. Można też wziąć się za siebie i schudnąć do wagi, w której będzie się dobze czuć. Jeśli Ty czujesz się dobrze ze swoją to przecież nikt nie zmusza Cię do odchudzania, jeśli inne osoby chcą niech to robią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2933 | |
Rozeznanie
|
a akceptacja samej siebie,mam na myśli osobę grubą (nazywajmy po imieniu) kojarzy mi się z czymś na zasadzie "ale jestem śliczna , jak zjem tego pączusia a i jeszcze tamta goloneczkę , to i tak nic się nie stanie bo przecież kocham sama siebie a co tam co inni o mnie myślą" tak mi się to kojarzy ,ze skoro akceptuję siebie to mogę sobie pozwalać na bomby kaloryczne a co ze zdrowiem ??? przecież ono najważniejsze....
osoby pulchne owszem sprawiają wrażenie miłych , sympatycznych ale nie są postrzegane tak atrakcyjne jak osoby szczupłe.... lubię oglądać różnego rodzaju programy o dietach, odchudzaniu,metamorfozach itd na tvn style i pamiętam oglądałam kiedyś o osobach ,którym udało się bardzo dużo schudnąć,zmienili się nie do poznania, jedni odzyskali nowe życie bo wcześniej ich życie wyglądało mniej więcej tak : obżarstwo...obżarstwo...o bżarstwo...same fast foody, jedyny wysiłek fizyczny i ruch to był spacer kanpa-->lodówka-->kanapa ,życie nie miało sensu było nudne , siedzieli w domu żadnych wyjść itd i po schudnięciu tak jak by dostali nowe życie , zarówno towarzyskie jak i osobiste.... wypowiadała się też dziewczyna ,która była bardzo gruba jak to brytyjki i amerykanki, po licznych nieudanych próbach odchudzania ,poddała się i zaakceptowała siebie bo mówiła skoro nie może nic zrobić to zaakceptuje się ale poznała kogoś tam kto pomógł jej schudnąć i słuchajcie dziewczyna powiedziała,że tak szczęśliwa w życiu nie była,że zyskała nowe życie i za żadne skarby nie chciała by i nie dopuści by wyglądać jak wcześniej i że każdy grubasek który chociaż na dzień miał by możliwość zobaczenia jak to jest być osobą chudą już nigdy nie zechciał by być grubasem...te słowa idealnie pasują do mnie bo ja byłam kiedyś osobą szczupłą a teraz jestem gruba i ja taka być nie chcę, na nic żadna akceptacja i inne cuda, nie ja i tak zawsze będę mieć w głowie "chcę być chuda" i chcę wchodzić do sklepu i kupować wszystko to co mi się podoba a nie co na mnie pasuje....macie prawo się nie zgadzać z moim zdaniem , każdy ma prawo mieć swoje i ja swoje też mam i twardo przy nim stoję , mnie nikt nie namówi by zamiast odchudzania zaakceptować siebie itd , ja wiem czego chcę i ja to osiągną choćby miało to trwać dłużej ale osiągnę...AMEN!!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#2934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2935 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiu w ile czasu schudłaś te 11 kg ? ![]()
![]() |
![]() |
#2936 |
Zakorzenienie
|
pierwsze 5kg poszło w 3 tygodnie, potem 3 tygodnie stałam. Kolejne 6 kg w 2 miesiące. łącznie od sierpnia do listopada mi to zajęło, teraz to utrzymuję.
![]() |
#2937 |
Rozeznanie
|
Kasia a ćwiczysz?? ja się dziś przymierzam po raz kolejny do Chodakowskiej
![]() ![]()
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Ach, i jeszcze jeździłam na rowerze, 40- 80 km dziennie, codziennie albo co 2 dzień. Rowerrrrr <3
![]() |
![]() |
#2939 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
Ile ważysz i jaki masz wzrost? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno to był szok, bo kolejne 3 tygodnie stałam, organizm się przyzwyczajał, a ja tu na wątku się żaliłam ![]() Ważę teraz 67kg przy wzroście 163cm. Na górze jest już całkiem całkiem, ale biodra nadal szerokie, no i te uda ... sukienki absolutnie wykluczone i to jeszcze na długo.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.